Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Budući trener Chelseaja

Istaknuti odgovori

• Odgovori 4 hilj.
  • Pregledi 201,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Diablo priziva Nagelsmanna. Valjda vam je sad jasno da li je to dobra solucija ili ne. 😅

• Inace pratim river plate od kako znam za sebe i mogu potvrdit ovo sto diablo kaze

• King Chelsea
    King Chelsea

Realno užasan momenat za traziti novog trenera, bukvalno nemas ni onu situaciju da imas koga cekati do ljeta, kao sto smo onda doveli Beniteza kao prelazno rijesenje do ljeta i dolaska Mourinha. Ovaj

Objavljene slike

Ako Maresca dobije otkaz ne vidim koga mozemo trenutno dovesti, na ljeto su mnogo vece sanse nego sad. 

Moja zelja neovisno o tome da li je taj trener dostupan ili ne, znaci iskljucivo zelja bi bio Roberto De Zerbi. Jedini trener u kojeg vjerujem i koji igra apsolutno napadacki neovisno protiv koga igrao. 

Njegov stil igre je upravo ono sto ovoj ekipi treba. Pozicioni fudbal ali uz dosta vise slobode kod igraca, dosta vise rizika, poznat je po tome sto igraci napreduju kod njega i sto mu je svaki detalj igre bitan. Uvijek je proaktivan, zeli da se njegova ekipa pita na terenu a ne protivnik.

Mana mu je zestoki temperament a to je ujedno ono zbog cega ga nasi iz uprave ne bi nikad ni doveli. Sjetimo se da su pored Maresca na razgovorima bili jos Thomas Frank i McKenna. Dakle ni u bilo kakvoj prici nije bilo De Zerbija, nazalost.

Nema puno trenera koji imaju izrazit stil fudbala i koji igraju toliko napadacki kao sto je to De Zerbi. 

Ako ne mozemo dovesti De Zerbija, onda se mozda okrenuti malo iskusnijem imenu kao sto je Glasner ali u tom slucaju trebamo biti spremni na totalno drugaciji stil fudbala, cesto bi bili u podredjenom polozaju i igrali bi samo na tranziciju i kontre. Sto mozda ovoj ekipi najvise i godi ali to je uvijek mac sa dvije ostrice.

Ako ne Glasner, treci izbor bi mi bio Fabregas ili Iraola ali to je vec rizik jer namaju puno iskustva.

Od zanimljivih trenera tu su jos onaj Hoeness iz Stuttgarta i Italiano iz Bologne, ali isto tako veliki rizici.  Xavi ima isto ali njega ne volim jer je srao po klubu dok je bio u Barsi.

Ne znam jel Nagelsman slobodan posle Svjetskog ali on bi takodjer bio veliko trenersko ime samo sto nas je on jednom vec odbio jer mu se ocito ne svidja ovaj projekat.

Na stranu moje mišljenje o Marecsi, amo reć da je on stvarno problem, zašto mislite da bi iole normalan trener htio doć? Tuchel se posvadio s ovom upravom, Poch se posvsdio s upravom, evo sad se Maresca posvadio s upravom. Nagelsmann ih je odbio jer je vidio s kim bi ima posla, Enriquea su odbili jer je imao previse zahtjeva... Osuđeni smo na novog Marecsu, opet nekog mladog trenera kojemu je ovo šansa života, jer ozbiljan trener neće doć ako i dođe neće dugo izdržati...

Plus, ako su već 3 trenera promašili, onda ili nije problem u treneru, ili ako stvarno je, promašit će i 4. put

Mislim da se Maresca malo prokurcio nakon prosle sezone. On je bio veliki rookie u ovom poslu u trenutku kada ga je gigant kao Chelsea odlucio angazovati. Njemu je to bila privilegija i nesto cemu nije mogao ni sanjati da ce mu se desiti. Tad mu je odgovarao i model i politika kluba, odgovarali su mu mladi igraci, uloga koja mu je namjenjena bez imalo uticaja u transfer politiku. Ama bas sve mu je odgovaralo tad, bas nista mu nije smetalo.

Nakon sto je prosle godine osvojio LC i CWC, plasirao se u top 4 vise sretno nego spretno, jednostavno apetiti su porasli a i njegova reputacija u svijetu fudbala i medija. 
Prvi put je javno prozvao upravu nakon povrede Colwilla kako treba novog stopera. Nakon toga je bilo jos par prozivki na racun mlade postave, zatim onih famoznih najgorih 48h otkako je u klubu, pa spekulacije da ga zeli Juventus pa i City. Uz sve to rezultati su trpjeli a promjenio je i agenta i sad mu je Mendes.

Sama cinjenica da nije dosao na pres konferenciju posle meca neki dan pokazuje i dozu sebicnosti i manjak profesionalnosti.

Siguran sam da je svjestan da ce lako naci novi posao i odlucio je da mu se odjednom ne svidja ovaj model, transfer politika, uprava, igraci, odjednom mu vise nista ne odgovora. 
Lakse je pobjeci, dati otkaz ili isforsirati isti nego pokusati okrenuti situaciju.

Ne shvatam zasto se od Maresce pravi zrtva kada se nista nije promjenilo od strane uprave od prvog dana pa do dana danasnjeg. Sve je isto ali se Maresca promjenio tj njegovi apetiti. 

Jbga, ima pravo na to ali nije fer prema klubu. To je veoma bitno da navijaci shvate i da ne prave od njega zrtvu kada to nije.

• Autor

Sine moj na press konferencije i intervjue poslije utakmice su dolazili treneri pod najvecim pritiskom i kritikama, poslije poraza od 5-0 ili 6-0, oni koje su razapinjali i mediji i navijaci. Samo celavi pocetnik se nije udostojio i pritom slagao da je bolestan.

@hamcovrlo vazne cinjenice si objasnio, tu su nema sta dodati ni oduzeti. 

Bitno je potcrtati da ovo nije situacija gdje se igraci bune protiv trenera i nema te price o "player power".

10 minutes ago, ja13 said:

Ne znam što želite, prije se kritiziralo Marescu da je yes man, sad kad više nije, isto je problem...

Znao je u kakav model i projekat dolazi. Za razliku od Maresce kojem je tad sve godilo, Nagelsman i Enrike su u startu odbili. Vise je to posteno nego ovo sto sad Maresca radi. Fazon je sto mu je tad godilo jer je bio rookie. Vise je njemu Chelsea valjao nego on Chelseau. Otkud odjednom ova promena?

Koga jebe, nije napravio nista posebno osim klupskog prvenstva i utakmice sa PSG, konferenciji necu da racunam a uspjeh za klup kakav je Chelsea top 4 ne treba da bude prioritet. Da je Roman tu davno bi dobio otkaz. 

Treba nam novi trener i zaokret u sezoni, ekipa je dobra mozemo mi to.

16 minutes ago, reLo said:

@hamco

Kieran Gill: Chelsea have a small shortlist which includes bookmakers favourite Liam Rosenior. Roberto de Zerbi, is among those who have been considered by the Chelsea hierachy, along with Bournemouth's Andoni Iraola. Fabregas and Terry are not thought to feature on the shortlist.

Ja opet citam da je Rosenior glavni kandidat. Ovo mi se nikako ali nikako ne svidja.

Isti filing kao sa Potterom. Nema auru, nema iskustva, pojest ce ga pritisak.

Bukvalno mirise na isti scenario: otpustili Tuchela doveli Pottera. Slicno je i sad samo manja razlika u kvaliteti izmedju ta dva nego sad.

2 hours ago, reLo said:

Nek dođe bilo ko ko će STAVLJATI IGRAČE NA PRIRODNE POZICIJE i imat će moju podršku. 

I ko će Neta klupirati. 

Dodje li ovaj Rosenior, sve ces gledati osim prirodnih pozicija. 🤣

Ajmo sad i ostali, koga bi fakat voljeli da dovedemo? Citam vec na nekoliko izvora uglavnom par imena se spominje a to su:

Rosenior
Iraola
De Zerbi (mada njega Ben Jacobs otpiso)
Farioli ali je odsteta 15m pa je malo vjv

Nigdje se ne spominju Glasner i Fabregas.

Ko sto gledan da je to Rosenior. Najlakse i najbrze im ga je dovesti. Cak i najeftiniji.

Bukvalno mirise na Potter scenario.

Po meni najgori scenario je Rosenior, a i izludit ce nas svojim postavljanjima igraca na neprirodne pozicije.

A evo jedan post vezan za Fariolija

Daj contea da napravi od neta novog mosesa

Inace volio bih De Zerbia il Fabregasa. Vjerujem da nema od toga nnista. Vjerovatno nam neki lijevi dolazi tipa taj iz strasbura. Al hajde sta je tu je nek se samo obrce

Jel moguće da će staviti tog Roseniora, nimalo im nije stalo do rezultata.

Iraola i De Zerbi su 100 puta bolja opcija.

Dugo sam Maresci držao leđa, ali već je i meni prekipilo.

Iako su ga gnjide u upravi kluba potkopale kafastrofalnim prijelaznim rokom, nije doveden pravi stoper niti lijevo krilo niti centarfor.

Tu imamo rupetine u momčadi.

Ma pitanje je koliko su ti treneri zagrijani za posao u celsiu 

Vrlo lahko mogu izgubit svoju popularnost.

Gdje je potter sad. Prije celsia  imali su dobre rijeci mnogi za njega sad mu ne bi dao ni repku da mi vodi

Otkaz me toliko i ne raduje.

Sto neko rece, nije on dobio zbog rezultata nego zbog komentara nogu.

Mogu oni promjenit jos 10 trenera, al uprava ako nastavi istom putanjom, nece od nas biti zadugo nista na velikoj sceni.

Jasno je da kao što dovodimo talente u nadi da će igrač koji vrijedi 30 miliona postati igrač koji vrijedi 100 miliona, tako ćemo dovoditi trenere koji imaju platu x u nadi da će postati treneri koji vrijede 4x. S tim što su sad ipak malo ozbiljnija imena u priči. Prošli put su kandidati bili:

McKenna - promovisao Ipswich od treće do prve lige, veliki uspjeh je to uraditi, ali bez ijedna utakmice na nivou PL

Maresca - promovisao Leicester u PL, dobra stvar ali bili su favoriti da uđu, ranije dobio otkaz u Parmi vrlo brzo u Seriji B, bez ijedne utakmice na nivou PL

Kompany - ispao glat iz PL, prije toga se prošetao sa Burnleyem u Championshipu, poslije njega se i Parker prošetao sa Burnleyem kroz Championship i kudikamo bolje se drži. Ranije sa Anderlechtom ništa posebno

Frank - godinama trener Brentforda koji bi se po kadru trebao boriti za opstanak, ali nijedne sezone opstanak nije bio upitan. Prije toga bio asistent, trenirao Brondby i mlađe selekcije Danske, ali sve to uz stil fudbala koji se ne očekuje u Chelseaju.

Sada su kandidati treneri koji vode ipak ozbiljnije klubove sa više uspjeha i mahom sa prethodnim iskustvom iz drugih zemalja i liga. Još uvijek to nije nivo trenera koji odgovara veličini kluba. Ja ne bih još dovodio Roseniora jer ga još treba malo vidjeti u Strasbourgu, a možemo ga samo bezveze potrošiti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.