Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Budući trener Chelseaja

Istaknuti odgovori

18 minutes ago, hamco said:

Sve ok ali s obzirom da su nasi izjavili da hoce mladog trenera, vidjeli smo siri spisak potencijalnih trenera, jasno je da se nigdje ne spominje Tuchel ili neki drugi iskusniji trener. 

Zanimljivo je da se niko ne bavi tim psiholoskim faktorom, koji je bitan koliko i fudbalski.

Rekao sam De Zerbi samo jer je radio u PL, poznaje gradivo, mozda je zbog toga psiholoski bolji kandidat od Amorima, za kog smatram da nam fudbalski najbolje odgovara.

3-4-2-1 formacija je po mome misljenju nesto sto nasoj ekipi lezi najbolje u ovom momentu. Nasi napadaci svi mogu da igraju tu ofanzivnu trojku, cak i da dodje klasicna 9ka Palmer/Nkunku/Olise su dovoljno kvalitetni da igraju iza i cine ubitacan trio.

Enzo i Caiciedo su kompatibilan tandem double pivota, uklapaju im se karakteristike.

Desno Gusto, levo oporavljeni Cilz ili novi bek, Dzejms kao desni stoper bi doneo veliki stabilnost odbrani, ali i kreaciji pozicionih napada.

Iz tog razloga smatram Amorimom boljim izborom sa fudbalske strane. Iako je i on ofanzivno orijentisan Sporting igra sa vecom defanzivnom disciplinom. 

De Zerbijev stil je klasika run & gun, bez velike paznje na to ko i koliki prostor ostavlja iza sebe. Prosle sezone su imali Caiceda koji je sve to stizao i krpio, nisu uspeli da ga zamene i to se osetilo.

De Zerbi, ali za dlaku.

• Odgovori 4 hilj.
  • Pregledi 201,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Diablo priziva Nagelsmanna. Valjda vam je sad jasno da li je to dobra solucija ili ne. 😅

• Inace pratim river plate od kako znam za sebe i mogu potvrdit ovo sto diablo kaze

• King Chelsea
    King Chelsea

Realno užasan momenat za traziti novog trenera, bukvalno nemas ni onu situaciju da imas koga cekati do ljeta, kao sto smo onda doveli Beniteza kao prelazno rijesenje do ljeta i dolaska Mourinha. Ovaj

Objavljene slike

Naši hoće mladog i perspektivnog trenera, ali bojim se da nam treba neko s autoritetom, ko je ujedno i dobar psiholog. Valja ukrotiti punu ekipu mladih instagramera. Tu treba znati balansirati, a to Pep najbolje radi. Ako se već nudi to što se nudi, a ne nudi se ništa specijalno - daj onda De Zerbija i ćao.

Ja sam navijao za Flicka, ali babo ode u Barcu. Od ovih sto je ostalo, mozda bih isao na Amorima, igra formaciju koja se meni svidja, ali s uslovom da James igra desnog stopera a Gusto rwb.

Ni De zerbi nije losa opcija, s obzirom da poznaje dobar dio ekipe, brzo bi se uklopili.

Znam samo da sad moraju ubost, nek dobro razmilise kako i sta, vjerujem da ako sad pogrijese imat cemo problem kao i Bayern, gdje nas niko ne zeli. 

Ja stvarno ne razumijem, Mourinho niti Tuchel nema sanse da preuzmu klub. Mnogo sam spucan, ali vidim trenera buduceg Amorima, a drugi je jedini moguci De Zerbi. Ove ostale vidim jedino ako obojica odbiju klub sto mislim da je nemoguce.

Cudno mi je da vidim na forumu da neko zeli ohrndale trenere kao Mourinha i Tuchela ili ko je onaj treci debilkos?.?.?

Veliki korak unazad je ovo sto je City ispusio protiv Uniteda, ali nadam se da ce buduci trener gledati da stavlja momke iz akademije, jer cemo igrati protiv amatera fakticki.

On 5/25/2024 at 7:48 AM, hamco said:

Znamo da ja zelim De Zerbija, diablo Amorima, znam da je Spahi bitno samo da se ne vrati Tuchel... sta je sa ostalog dijela foruma, wisey, whisper, adi, relo, kun, edwin, chiba, bari, ker i ostali da ne nabrajam sad...koga vi zelite da bude trener i zbog cega?

Od nabrojanih De Zerbi.

Sviđa mi se fudbal koji igra, nije ad hoc trener koji voli da krpi privemenim rješenjima i vidio sam kako vodi klub u PL pa ne moram i o tome da brinem. I on je rizik, ali svi nabrojani su i mislim da je tu svakako najmanja šansa za grešku.

1 minute ago, diablo_bih said:

Ma idemo na pocetku sedmice de zerbi otpada svima u PLu, mckenna potpisuje za united, amorim poslije kupa (ned) u pon pocinje da novinarima ulijece u usta i nekad tamo u cetvrtak, petak potpisuje.

Nemam nista protiv ni da bude Amorim, ali zasta bas mislis da ce on? Ja sam skoro pa siguran da ce De Zerbi jer twitter poprilicno pise o njemu.

Just now, hamco said:

Nemam nista protiv ni da bude Amorim, ali zasta bas mislis da ce on? Ja sam skoro pa siguran da ce De Zerbi jer twitter poprilicno pise o njemu.

Ma vidim i ja da twitter pise opasno, ali to je moje sto sam vidio da ce odavno Amorim postati nas trener kada Poch dobije otkaz nakon sezone. Vidio sam i Olisea ili Nicu Williamsa isto tako u tim momentima prije 4-5 mjeseci otprilike, a vidim da je to blizu zavrsetka.

Uglavnom zadovoljan sam i da De Zerbi bude nas trener, ali vjerovat cu svojim izvorima jos.

• Autor

U ovakvom izboru De Zerbi se namece i meni kao najbolje rjesenje. Red je da jednom novi vlasnici ubodu s trenerom.

Znam sigurno da Mourinha, Contea i Tuchela ne zelim opet gledati bez obzira na sve uspjehe.

Takodjer sam od ovih tankih opcija najvise za De Zerbija, ne zato sto je on neka trenercina nego sto su ostale opcije poprilicno tanke. 

Sta je sa Zidaneom zasto on nikoga ne preuzima? 

36 minutes ago, Bari said:

Sta je sa Zidaneom zasto on nikoga ne preuzima? 

Zato što zna da ono što je postigao je postigao jer je Real Real, a ne zato što je dobar trener.

35 minutes ago, soxx said:

Pa kakva imena se spominju de zerbi je jedino logicno rjesenje.

Po meni je najbolje bilo ostavit pocha jer izbora za trenera nekog i nema al hajde sta je tu je

Po cemu je bilo najbolje? Pa nisu se oni rastali zbog rezultata i zbog neuspjeha jer su bili 6. ili nisu osvojili liga kup. Cak bih rekao da uopste nije toliki problem ova sezona nego naredna koja dolazi. 
Bukvalno nisu na istim talasnim duzinama kada je vizija kluba u pitanju, igraci koje Poch zeli tj ne zeli i slicno. 
Komentari Pochetina u fazonu ovo nije moj tim ovo je chelseajev tim u prijevodu znaci svu neslaganje sa upravom i vizijom sta oni zeli.

Pochetino je zaista poceo srati u medijima i davati izjave koje su direktno prozivale vlasnike i strukturu. Njegovo pravo svakako, ali nije mi jasno zasto to nije pricao na pocetku sezone vec kasnije, poceo i standarde i ocekivanja spustati i jednostavno vise nije bilo to-to.

3 hours ago, hamco said:

Po cemu je bilo najbolje? Pa nisu se oni rastali zbog rezultata i zbog neuspjeha jer su bili 6. ili nisu osvojili liga kup. Cak bih rekao da uopste nije toliki problem ova sezona nego naredna koja dolazi. 
Bukvalno nisu na istim talasnim duzinama kada je vizija kluba u pitanju, igraci koje Poch zeli tj ne zeli i slicno. 
Komentari Pochetina u fazonu ovo nije moj tim ovo je chelseajev tim u prijevodu znaci svu neslaganje sa upravom i vizijom sta oni zeli.

Pochetino je zaista poceo srati u medijima i davati izjave koje su direktno prozivale vlasnike i strukturu. Njegovo pravo svakako, ali nije mi jasno zasto to nije pricao na pocetku sezone vec kasnije, poceo i standarde i ocekivanja spustati i jednostavno vise nije bilo to-to.

Pa eto nema poch viziju kao ameri i rastali se sto ne znaci da ameri imaju dobru viziju.

Pa de zerbi ce drugi dan srat po klubu ak se njegovo i misljenje uprave ne podudare.

Ako treba biti yes man onda bas de zerbi nije za ovaj posao i treba trazit nekog mladjeg trenera kojeg ce ameri moci jahat kako oni zele

A poch je trebao ostat samo zato sto nema nekog izbora za trenera i sto je ekipa pocela neki fudbal da igra. Rezultati nisu na koje smo navikli godinama a pitanje je kad cemo opet biti onaj stari celsi

18 minutes ago, soxx said:

Pa eto nema poch viziju kao ameri i rastali se sto ne znaci da ameri imaju dobru viziju.

Pa de zerbi ce drugi dan srat po klubu ak se njegovo i misljenje uprave ne podudare.

Ako treba biti yes man onda bas de zerbi nije za ovaj posao i treba trazit nekog mladjeg trenera kojeg ce ameri moci jahat kako oni zele

A poch je trebao ostat samo zato sto nema nekog izbora za trenera i sto je ekipa pocela neki fudbal da igra. Rezultati nisu na koje smo navikli godinama a pitanje je kad cemo opet biti onaj stari celsi

Ma hocu da kazem ako Pochetino ima drugacije zelje i viziju od uprave(neovisno o tome jel dobro ili ne), mozda on prvi ne vidi smisao da nastavi. Igra i rezultati su u tom slucaju onda nebitni a ja garantujem da se nisu rastali zbog rezultata i 6. mjesta. 
Sto se tice De Zerbija ili nekog drugog, ne mora znaciti da ce oni biti "yes man" nego da podrzavaju ovaj projekat koji uprava gura a to je stabilnost i razvoj mladih igraca koji bi dugorocno mogli dati veliki uspjeh.

Mozda ta politika je totalno pogresna ali to je sad druga tema. Govorim samo da nema smisla icinu narednu sezonu sa trenerom koji smatra da je to pogresno i koji hoce nesto totalno drugacije.

Samo sam cekao kad ce se poceti povezivati sa Chelseaem. Prosle sezone je odradio jako dobar posao s Barcelonom, nakon toga se pojacao sa iskusnim igracima svjetske klase (Gundogan, Joao Canselo pa i Felix) na kraju dobio jedno veliko nista od sezone. Sezonu za zaborav. Nisam ni za njegov dolazak. 

2 hours ago, hamco said:

Ma hocu da kazem ako Pochetino ima drugacije zelje i viziju od uprave(neovisno o tome jel dobro ili ne), mozda on prvi ne vidi smisao da nastavi. Igra i rezultati su u tom slucaju onda nebitni a ja garantujem da se nisu rastali zbog rezultata i 6. mjesta. 
Sto se tice De Zerbija ili nekog drugog, ne mora znaciti da ce oni biti "yes man" nego da podrzavaju ovaj projekat koji uprava gura a to je stabilnost i razvoj mladih igraca koji bi dugorocno mogli dati veliki uspjeh.

Mozda ta politika je totalno pogresna ali to je sad druga tema. Govorim samo da nema smisla icinu narednu sezonu sa trenerom koji smatra da je to pogresno i koji hoce nesto totalno drugacije.

Jesu, top 4 je pod moranje bio. To sto ovaj nas nije mogao ni protiv omladinaca kup osvojiti niti protiv mnogo ekipa osvojiti 3 boda i popusiti grozno protiv nekih su drugi razlozi.

@hamco 

ja nisam relevantan, ispao sam iz toga već 3-4 godine, a pogotovo zadnju godinu i po, tako da sam sad samo ovde po zasluzi 

recimo sa pohcetinovim radom sam baš dosta bio upoznat pa eto kako se na kraju završilo, a jedva sam čekao da otovrim njegovu temu i ironično na kraju da budem razočaran i smoren

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.