27. maj 2024.2 god. comment_355579 Romano potvrdio da Amorim nece biti novi trener Chelsea. Ornstein potvrdio da je McKenna otpao i da su bukvalno ostali samo dvojica kandidata, Maresca i Thomas Frank. Dakle nista ni od De Zerbia. Treba ugasit ovaj klub jebem im umrle. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355580 NIsam u toku ali ne razumem kako De Zerbi ne dolazi u obzir a Mareska i Frank da? nebitno, možda i ne treba tražiti neku logiku u svemu ovome ako je kao kriterijum iskustvo u premiershipu inače, ne znam iz kog razloga ali pokazalo se odavno da je voditi Čelzi ogroman teret, prestiž, nazovite to kako god hoćete ispada kao da treneri imaju manji pritisak u klubovima iz LIverpula i Mančestera nego u Čelziju Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355582 Nema smisla chiba, pogotovo otkud Thomas Frank kao ikakva opcija. Izmedju Maresce i Franka biram deff Marescu, samo kakvi debili vode ovaj klub kad su im ta dvojica ispred Amorima i De Zerbija. S obzirom da su Romano i Ornstein ovo izjavili, smatram da je to tacno. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355583 U Marescu vide novog Pepa, igra sličan stil igre, ćelav je, njegov je učenik (bio mu je pomoćnik.) Kako se kaže, ako hoda kao patka, ako izgleda kao patka mora da je patka. Problem je što je uzorak jedne sezone u najjačem klubu lige premali uzorak. I pitanje je kako će se snaći u situaciji velikog kluba. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355584 Teško ćemo mi trenera ozbiljnog dobiti, ako uprava traži klimoglavca koji ne treba ništa da se pita. CFC= Circus Football Club Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355587 Ma ne mora znaciti da ce recimo Maresca biti los, mozda cak bude bolji nego sto iko ocekuje, mozda bude bolji nego sto bi RDZ bio, nikad se to ne zna. Ali prevelik je rizik ali hajd za njega i nekako ima logike. Ne kontam kako i po cemu Thomas Frank kandidat i to medju glavnim kandidatima. To ne bih mogao svariti ni pod razno. Ako vec ne moze De Zerbi, daj Marescu pa da vidimo sta ce biti. Ako nista i on igra taj neki napadacki posession based fudbal. Nemoj mi samo dansku verziju Tonija Pulisa. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355589 Meni je fudbala na posjed preko qrca da proste klicko i masko. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355590 Igra na posjed je dobra ali ako trener ne igra posto poto da ima loptu, nego da uzima i rizik i bude hrabar, ako se ima prilika ubaciti u 16m sa krila ubaci je, nemoj vracat nazad do golmana pa opet ispocetka. Jebes takav posjed lopte. Isto vazi i za sut, ako imas priliku opaliti je sa 16m, opali je, nemoj je peglat do boga. Medjutim, ono sto nikako ne zelim gledati jeste branjenje u svojih 16m kao sto to obicno radi Thomas Frank. Ne zelim gledati fudbal iz 19. stoljeca. Pogledaj koje su ekipe u ligi najbolje i kakav fudbal igraju? Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355591 igraju jer ne znaju da postoji bilo kakva druga taktika. ako bih vec birao onda bih to gledao da bude slicno liverpoolu. btw moj neki predosjecaj da bi Frank mogao na kraju biti nas novi trener. Maresca ce se vrlo vjerovatno predomisliti na kraju jer ce sigurno cekati priliku da preuzme City jer Pepun uskoro odlazi. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355592 46 minutes ago, Spaha said: btw moj neki predosjecaj da bi Frank mogao na kraju biti nas novi trener. Maresca ce se vrlo vjerovatno predomisliti na kraju jer ce sigurno cekati priliku da preuzme City jer Pepun uskoro odlazi. Maresca i ja imamo iste šanse da preuzmemo City kad Pep ode. Kod Franka je dobro što je Brentford znao igrati pressing i što su imali milijardu akcija iz prekida uključujući i aute. E sad, prošle godine im je Arsenal uzeo stručnjaka za prekide, a ove godine mi. Ne znam koji je pravi. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355593 To sa trenerom se nikad ne zna. Npr meni je Ralf Hazenhitl (ne znam kako se tacno pise jebes ga) bio super trener, lijep posao je radio i Soton je jako lijepo igrao. Dozivio je 2 poraza od 9 0 ali mu je ekipa super odgovorila poslije tih poraza. Sada radi u Wolsfburgu, ne pratim toliko Bundesligu i ne znam kako igraju i kakav posao radi. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355594 Iako jos nije potvrdjeno, sve upucuje da ce ipak Maresca biti nas novi trener. Zelio sam De Zerbija ali nadam se da je Maresca taj koji ce kupiti moje srce i postovanje. Mozda je uprava ovaj put pogodila sa trenerom. Vrijeme ce pokazati. Nadam se da je ovo neka prekretnica kada je ovaj klub u pitanju i da cemo svi na kraju biti zadovoljni sto to nije bio De Zerbi, Amorim i drugi nasi favoriti. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355596 već vidim da Hamco do večeras ima da pretraži sve klipove Enzo Maresca tactics Prijavi
27. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355597 Mislim, iako nema pravila kad su treneru u pitanju. Kvalitet dostupnih imena ocigledno govori da nam uprava nije u stanju da saradjuje sa trenerima koji iza sebe imaju ime, karijeru i slicno. Na stranu sta mislimo o Tuchelu i Pochettinu, njihovoj igri i taktici, jasno je da razlozi njihovih otkaza nisu fudbalski nego birokratski/organizacioni (iako bi ih vecina forumasa otjerala upravo iz tih razloga). Alternative koje se nude, ne mogu reci da su lose jer uglavnom nemam blage veze o njima, ali u najmanju ruku su cudne. Sad ona standardna floskula da ko god da dodje zelimo mu srecu itd, ali jednostavno nisam zadovoljan ovim sto vidim, prosto je doslo do te mjere da me je jednostavno i briga ko ce biti trener. Od navedenih imena mislio sam da je najbolja opcija RDZ, ocigledno je po upravu najgora jer i od ovih navedenih djeluje kao osoba koja ima najvise karaktera i sa kojom bi se najteze upravljalo. Razumijem i da uprava hoce da ima svoj plan, i da nije vise u pitanju manager nego head coach, ali ne znam ni koliko je pametno mijenjati kompletnu koncepciju na kojoj se zasnivaju engleski (a u velikoj vecini i fudbalski) klubovi generalno i to skoro bez ikakve tranzicije. Mozda nismo ni pozeljni kao destinacija za posao, ali nisam ni cuo da se razmatraju neke poznatije opcije, ocigledno da nikog ne zanimaju. Dakle, manje mi smetaju i ta nepoznata imena i mladi igraci i sta vec ne koliko mi smeta taj opsti oblik kluba u koji zele da nas pretvore. Prosto su pretocili sav korporativni bullshit u kom zivimo i radimo u fudbalske termine, a ko god je radio dva dana u zivotu zna koliko tu supljaka ima i koliko tu neke stvari ne piju vodu, te kako bi neke jednostavne metode razrijesile sve to sto zidaju 100 godina. Ne da mi se vise ni pisati na ovu temu, cekacu da vidim koga ce izabrati, sta god da bude nece mi biti mnogo po volji. Prijavi
27. maj 2024.2 god. Autor comment_355600 Platit cemo 10 miliona odstete za drugoligaskog trenera samo zato sto je bio Guardiolin pomocnik? Dat cemo mu priliku i vrijeme da se dokaze, dobit ce pune pripreme i mladu ekipu. Malo je reci da sam skeptican ali vidjet cemo. Prijavi
27. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355609 Kad imaš strategiju Brightona i ambicije Real Madrida dobiješ nešto što ni u snu ne bismo pomislili. Ljudi u Brightonu imaju zadatak da pronađu najjeftinije moguće rješenje koje se uklapa. Ljudi u Realu imaju zadatak da dovedu najboljeg mogućeg čovjeka bez obzira na to uklapa li se u ostalo ili ne. Mi smo neki hibrid koji ne pita za cijenu da dovede sirotinjsko rješenje. Sav besmisao dovođenja Championship trenera je već dovoljno puta opjevan da se nema potrebe dodatno čuditi. Enzo Maresca.. preuzeo Parmu nakon što su ispali iz lige. Sa najboljim timom u Serie B dobio otkaz u novembru, imao više poraza nego pobjeda, ostavio ih blizu zone ispadanja. Preuzeo Leicester nakon što su ispali iz lige. Sa najboljim timom u Championshipu izborio promociju. Dvije slične situacije, dva potpuno različita ishoda. Igra taj fudbal na posjed, ali ni po čemu nije najdominantnija ekipa lige, iako su pri vrhu po svim napadačkim statistikama. Nije razvijao neke mlade igrače, samo jedan mlađi od 23 među 11 najčešće korištenih. Ekipa u sredini po prosjeku godina. Casadei mu je bio rezerva. Kao bio Guardiolin pomoćnik, radio u Cityu sa njim. Ne znam otkad je to referenca za bilo šta. Koliko je trenera sjedilo na klupi pored najvećih, pa i pored tog Guardiole, i ništa od njih nije bilo. Ono što se pojavljuje kao česta informacija u zadnje vrijeme je to da upravi treba trener, a ne menadžer. Kao neko ko će voditi treninge i ekipu, neko sa puno fudbalskog znanja. Pa za to ne treba izdvajati 10 miliona eura i dodatno se zavaljivati u smislu FFP-a. Takvih ljudi sigurno ima slobodnih. Njemu ili nekom drugom, potpuno je nebitno kome, želim sve najbolje i nemam nikakve koristi od toga da ne uspiju. Samo bismo bacili još jednu godinu u smeće. Nije do njih, ko ne bi prihvatio ovakvu ponudu. Ovi su ili genijalci ili luđaci. Već treća sezona evo da čekamo da se pokaže šta su. Prijavi
27. maj 2024.2 god. Autor Popularna objava comment_355610 @Adine bih rekao da su bilo sta tako spektakularno. Vise mi se cini kao da se ovdje radi o klasicnom prodavanju magle. Pritom mislim na ova dva ublehasa na poziciji direktora, Winstanley i Stewart. Pretpostavljam da prodaju neku pricu Amerikancima koji nemaju 2 ciste o fudbalu, loze ih statistikama i brojkama, detaljnim analizama a fudbal nikad nije bio niti ce biti takva igra. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355611 @Adi odlican osvrt, slazem se sa svime. Ono sto ja kao navijac ovog kluba zelim je vjerovati da ce uspjeti. Ubjedjujem sam sebe citavo vrijeme od kada su izasle vijesti za Marescu da ce to biti dobro, ali zapravo u dubini duse sam skeptik i smatram da smo propustili mnogo boljeg trenera u vidu De Zerbija. Ono sto treba imati na umu je da neke taktike, poseban stil igre moze funkcionisati samo sa odredjenim(dobrim) tipom igraca. Ne mogu sve taktike functionisati jednako dobro sa svim igracima. Ako zelis Thomasa Franka da igra pozicioni fudbal sa velikim posjedom, ne ide. Isto i obratno. Ajmo reci da je kod Maresce to bio slucaj kada je vodio Parmu odnosno City u PL2 i Leicester u Championshipu. Mozda kod nas bude upravo to, mozda klikne sa igracima i budemo svi uzivali, mozda....veliko mozda. Prijavi
27. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355612 Ako ovo ne upali, ova dvojica direktora moraju dobiti otkaz! Maresci sretno, ali kao i svi ostali skeptican sam. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355613 Samo da ublehe ne daju Maresci ugovor od 10 godina. maresku sta moze izvuci jeste da smo imali relativno dobrog uspjeha sa italijanskim trenerom. Prijavi
27. maj 2024.2 god. comment_355614 1 hour ago, Wisey said: loze ih statistikama i brojkama, detaljnim analizama a fudbal nikad nije bio niti ce biti takva igra. Reci to Liverpoolu (jedinoj ekipi koja je Pepu otela PL) koja koristi kvantnu fiziku prilikom dovođenja igrača ili Brightonu koji redovito overachiva također koristeći analatički pristup... Prijavi
28. maj 2024.2 god. comment_355620 Svi talijanski treneri su nesto osvajali pa vidicemo. Nek mu je sa srecom. Prijavi
28. maj 2024.2 god. comment_355628 Znaci naši su iz razgovora sa Baby Pepom očarani njegovim poznavanjem naših igrača i fudbala kojeg želi da igra sa njima. Jedini optimizam koji mi daje u vezi novog trenera je Alonso. Nadam se da će se neko čudo desiti pa kao i Alonsu osvojiti Ligu. Ko se prije početka Bundeslige mogao kladiti da će Bayer osvojiti Ligu? Niko. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.