Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Budući trener Chelseaja

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Naš najveći, prvi i osnovni problem je što su sportski direktori nesposobni. Je li sportka politika dobra ili ne može se raspravaljat, ali problem broj 1 su nesposobni SD-ovi. Nije da mi tu politiku provodimo dobro pa da možemo reć, loša je politika moramo drugčije (iskusnije, etabliranije igrače i sl.). Mi i tu politiku provodimo loše.

Sad čitam, da je klub spreman promijenit način na koji se radi. Ne vjerujem im, to su govore svake sezone, ali čak i da se to desi đabe im to kad su SD-ovi ostali ne promijenjeni, a oni dokazano ne znaju.

Jedini spas je promjene SD-ova.

• Odgovori 4 hilj.
  • Pregledi 201,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Diablo priziva Nagelsmanna. Valjda vam je sad jasno da li je to dobra solucija ili ne. 😅

• Inace pratim river plate od kako znam za sebe i mogu potvrdit ovo sto diablo kaze

• King Chelsea
    King Chelsea

Realno užasan momenat za traziti novog trenera, bukvalno nemas ni onu situaciju da imas koga cekati do ljeta, kao sto smo onda doveli Beniteza kao prelazno rijesenje do ljeta i dolaska Mourinha. Ovaj

Objavljene slike

jao kako se razbacuju sa terminima...ponekad imam utisak da sto je sport vise dostupniji za gledanje to je gore pisanje o istom...mislim na ovaj tvit "projekat"...

taj isti CP je do juce Hodzson vadio iz govana....

ko bar malo prati, zna da i tamo nije sve sjajno, u januaru su vec "kukali" zbog prodaje kapitena....

glavna prednost u odnosu na Bornmut je donekle bolje "infrastruktura" i to sto su stacionirani u Londonu ali sve ostalo su nijanse, i jedni i drugi su daleko od toga da dodju do stabilnije zone komfora u konetekstu da mogu da zakljucaju trenera ili igrace

samo je ludacki Brajton uspeo da prekuca igricu sa nekim prodajama

Preferred choice ili ti glavni kandidat je izgleda Xabi Alonso. Ako uspe da se nametne kao autoritet od starta i ako ga Uprava podrzi verujem da moze da bude dobar kod nas. Ako bude dosao mislim da treba da se vrati na "svoju" 3-4-2-1 i da ova ekipa ima potencijal i kadar da to iznese bolje nego da izmislja nesto drugacije. 

1 hour ago, Whisper said:

Preferred choice ili ti glavni kandidat je izgleda Xabi Alonso. Ako uspe da se nametne kao autoritet od starta i ako ga Uprava podrzi verujem da moze da bude dobar kod nas. Ako bude dosao mislim da treba da se vrati na "svoju" 3-4-2-1 i da ova ekipa ima potencijal i kadar da to iznese bolje nego da izmislja nesto drugacije. 

To je samo zelja uprave, pitanje da li on zeli i da li ce se uspjeti dogovoriti pod uslovima i ovlastima jedne i druge strane.

3 hours ago, hamco said:

To je samo zelja uprave, pitanje da li on zeli i da li ce se uspjeti dogovoriti pod uslovima i ovlastima jedne i druge strane.

Pa valjda preferred choice to i znaci, da je prva zelja uprave 🤔

1 minute ago, Whisper said:

Pa valjda preferred choice to i znaci, da je prva zelja uprave 🤔

Nisam te mislio ispravit vec samo konstatujem da to uopte nije blizu gotovog, pita se i druga strana. 
Relax frende :D

17 minutes ago, hamco said:

Nisam te mislio ispravit vec samo konstatujem da to uopte nije blizu gotovog, pita se i druga strana. 
Relax frende :D

Ma samo nek mu ponude para dovoljno i pristace 😁

Moze i Grimalda da povede sa sobom 😁 

• Autor

Samo da crveni ne otjeraju Slota u medjuvremenu. Treba sto brze zavrsiti posao s Alonsom. Dati covjeku vrijeme i resurse, potjerati skupinu diletanata od sportskih direktora, ostaviti neke dobre skaute, dovesti covjeka koji ce voditi sportski segment u saradnji s trenerom. Polako krenuti u ozdravljenje kluba. Uz 3-4 prava transfera, te ciscenje smeca od igraca, mozemo vec dogodine dosta vise bodova skupiti.

Pametno bi bilo dodati jednog pravog Celzijevca u strucni stab kao asistenta. Autoriteti su nam preko potrebni.

Alonso nije ofanzivan trener. Ko je gledao Leverkusen, bilo je tu dosta pragmaticnih postavki, cak nekoliko prilicno defanzivnih. Sjecam se kad su Bayernu uzeli bod a da nisu centra presli. Ali sada je to najmanje bitno, vazno je da se klub vrati navijacima, da nam daju malo radosti i nade.

Dosli smo u situaciji da nam je taktika najmanje bitna. Mi moramo vratiti borbu i posvecenost igraca ovom klubu. Izgubili smo identitet, igraci su premekane pickice kojima sve smeta. 
Dok god ne vratimo tu osobinu koja krasi ovaj klub a to je borba, mozemo imati kakvo hoces taktiku ali nece biti dobro.

Koliko god me nervirao Arsenal, koliko god ih mrzio, oni mene upravu podsjecaju na period Chelsea pod Murinjom, kada smo bili svima tvrd orah, nismo igrali lijepo ali nisu ni drugo mogli da se naigraju protiv nas. Makar smo se borili, trcali, ginuli jedni za druge... danas nemamo toga nikako.

Naravno volio bih ko i svi da igramo ofanzivno, na gol vise... ali mi se moramo vratiti par stepenica nize i poceti osnove raditi kako treba.

Tako da jel to Alonso, Iraola ili Glasner, nije toliko bitno. Volio bih da klub stane iza trenera maksimalno, da to bude svima jasno od kuharice do igraca, trener je glavni. Nebitno ko si i kako se zoves, ako ne trcis i ne gines za ovaj klub, neces ni igrati. Da bi to moglo, trener mora imati podrsku kluba.

Ja sam vise za Xavija nego za Xabija. 

Imamo mi booju historiju sa ovima iz Barcelone nego sa ovima iz Liverpoola. 

Fabregas, Pedro, Oriol Romeu je bio ok, pa i Belleti je bio bas zabolio klub iako nije ostavio neki poseban trag. 

Ja sam više za to da trener ima autoritet i kod direktora a ne samo kod igrača.

Ne može se napraviti ekipa ako ti neko drugi dovodi igrače. Takvi igrači te ne poštuju kao oni sa kojima trener lično obavi razgovor. Alonso nema nekog velikog iskustva kao trener ali je bio veliki igrač. Minus je taj što je izgubio podršku u Real Madridu i zato smatram da igrač ne može biti veći od trenera. Ne možemo više sebi priuštiti da svake godine mijenjamo trenera i svakog prilagođavamo igračima. Vrijeme je da se igrači prilagode treneru i da trener napravi tim.

2 hours ago, Walter said:

Ja sam više za to da trener ima autoritet i kod direktora a ne samo kod igrača.

Ne može se napraviti ekipa ako ti neko drugi dovodi igrače. Takvi igrači te ne poštuju kao oni sa kojima trener lično obavi razgovor. Alonso nema nekog velikog iskustva kao trener ali je bio veliki igrač. Minus je taj što je izgubio podršku u Real Madridu i zato smatram da igrač ne može biti veći od trenera. Ne možemo više sebi priuštiti da svake godine mijenjamo trenera i svakog prilagođavamo igračima. Vrijeme je da se igrači prilagode treneru i da trener napravi tim.

Trenerima je nekad tesko da saradjuju i sa jednim sportskim direktorom, kod nas ih imas pet. Podrsku nikad dobiti nece.

18 minutes ago, chiba said:

a po kojoj logici je Felipe Luis kanditat za trenera? ne znam zasto i postvljam to pitanje

Alonso je trenirao Bajer, ovi ostali imaju iskustva u premiershipu...

Prvak Brazila, prvak Južne Amerike, osvajač Kupa Brazila, osvajač Superkupa Brazila, prvak lige Rio de Janeira, finalista Interkontinentalnog kupa. Ukratko, osvojio sve moguće trofeje kao trener početnik, osim svjetske titule. A Brazilska liga u 21. stoljeću nikad nije bila jača nego sada, poslije 5 europskih najjača na svijetu. Plus, igrao za Chelsea, koliko-toliko.

2 hours ago, Adi said:

Prvak Brazila, prvak Južne Amerike, osvajač Kupa Brazila, osvajač Superkupa Brazila, prvak lige Rio de Janeira, finalista Interkontinentalnog kupa. Ukratko, osvojio sve moguće trofeje kao trener početnik, osim svjetske titule. A Brazilska liga u 21. stoljeću nikad nije bila jača nego sada, poslije 5 europskih najjača na svijetu. Plus, igrao za Chelsea, koliko-toliko.

Ja ipak mislim da je on iz Brajtonovog notesa. 

Ma sve je to super, moze on da bude tactical mastermind ali nama ne treba jos jedan trener pocetnik, sta god da je on napravio "tamo u Brazilu".

Nama je neophodno neko jace ime, neko ko ce moci da postane autoritet u ocima igraca, a to nije Felipe. Doslo je dotle da je stil igre najmanji problem trenutno.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.