1. januar1. jan Autor comment_369807 Od ovih sto se spominju De Zerbi je najozbiljnije klubove vodio. Na njega je red nekako, meni se cini. Interesantna cinjenica vezano za Roseniora jest to da kad je dobio otkaz u Hullu, vlasnik kluba Turcin je izjavio da zeli napadacki fudbal a ovaj mu to ne moze ponuditi. Nakon toga kupi ga ova nasa grupacija, vjerovatno preko Brighton veze (on je zavrsio igracku karijeru tamo plus bio pomocni trener) i prelazi u Strazbur. Strazbur vodi evo drugu sezonu. Premalo zaista da bi dobio u ruke ekipu kakva je nasa. Bukvalno ispada da covjek dobija nesto sto mnogi sanjaju na konto poznanstva. Nek ostane jos do 2028 u Strazburu da ga vidimo, taman toliko je ugovor produzio. Samo da ne izvuku nekog asa iz rukava, tipa Ten Haag i slicno. Prijavi
1. januar1. jan comment_369813 Ma samo nek igra napadacki i ova ekipa ce sama od sebe biti top 4. Nemoj samo taktizirati, pusti momke da igraju. Trcanje j zalaganje ako bude na nivou sve drugo ce biti dobro. Prijavi
1. januar1. jan comment_369816 📌 3. Taktika i stil U obrani Rosenior želi organizaciju i disciplinu, ali ne forsira ekstremno napadačke nalete kao neki “pressing” treneri — njegova momčad zna zadržati formaciju i pronaći šansu za progresiju kroz posjed. � Tribuna Napadački, njegovi timovi pokušavaju kombinirati posjed s direktnijim prijelazima kada se ukaže prilika, a ne forsirati samo dugotrajno držanje lopte bez ideje. � Prijavi
1. januar1. jan Popularna objava comment_369817 Meni je ovo sa izborom novog trenera toliko smesna i bespredmetna prica kao da pricamo da li cemo se vise opeci ako ringlu okrenemo na 2 ili na 3. Dakle bilo koji trener se ovde nece zadrzati duze od sezone. Svaki pokusaj da se mesa u svoj posao ce naici na otpor uprave i tu je kraj. To se desilo sa Tuhelom, Pochom i evo sada Marescom. Niko od njih zapravo nije, nema niti ce imati podrsku uprave. Upravi rreba beskicmenjak klimoglavac i to privremeno. A to da li ce Rosenior De Zebri pa sad da li je ozbiljan nije jeste presing pozicije .......je deplasirana prica. Ako se navijacima nije upalila lampica da bilo koj ozbiljan trener (lige petica iz top 5 ekipa, ima uspehe i trofeje) ne zeli ni da raspravlja na temu da preuzme Chelsea, onda ne znam kad ce. Kod nas dolaze treneri uz druge engleske lige i ti takvi treneri su naspram ove uprave suvo zlato. Dovoljno je samo da znam da je bilo koj trener u konfrontaciji sa njima i meni je dovoljno da izaberem stranu. Da ponovim ,marš iz kluba ološi! Prijavi
1. januar1. jan comment_369818 Navijaci moraju biti malo realniji i strpljiviji. Jel Emeri mastemajnd dobio otkaz posle onog pocetka, jel Slot dobio otkaz posle onakve serije, jel Frank dobio otkaz posle ovakvih kilavih serija. Pa nije. A da li su imali i losije serije od Maresce, pa jesu, da li su imali bolju igru (imali posed stvarali sanse kad su gubili) u odnosu na Mareskin Chelsea , pa nisu. A da li su imali iskusnije igrace pa jesu, a da li ih je uprava podrzala i istrpela,pa jeste...... Jos mu.na to sole pamet upadaju u svlacionice, pa sine jebo bi im sve po spisku uzduz i popreko. Prijavi
2. januar2. jan comment_369820 2 hours ago, cobinho said: Meni je ovo sa izborom novog trenera toliko smesna i bespredmetna prica kao da pricamo da li cemo se vise opeci ako ringlu okrenemo na 2 ili na 3. A to da li ce Rosenior De Zebri pa sad da li je ozbiljan nije jeste presing pozicije .......je deplasirana prica. Ako se navijacima nije upalila lampica da bilo koj ozbiljan trener (lige petica iz top 5 ekipa, ima uspehe i trofeje) ne zeli ni da raspravlja na temu da preuzme Chelsea, onda ne znam kad ce. Kod nas dolaze treneri uz druge engleske lige i ti takvi treneri su naspram ove uprave suvo zlato. Da ponovim ,marš iz kluba ološi! To je to, zato sam ravnodusan oko odlaska Mareske. Bio mi je odavno antipatican, ali me niti raduje niti mi je zao sto je otisao. Maresca jeste retard, ali doveli su ga retardi koji ce samo naci nekog drugog retarda i to je to, idemo ispocetka. Prijavi
2. januar2. jan comment_369824 Kurcobolja level pro 🤣🤣 Lequipe: Blueco doesn't seem bothered by the prospect of disrupting Strasbourg's season, a club they also own. A source close to Eghbali confirms this: "They couldn't care less." Prijavi
2. januar2. jan comment_369825 Mnogo bolji od Maresce barem kada je govor u pitanju, sto je logicno s obzirom da mu je to maternji jezik. Ako i dodje Rosenior mi kao navijaci nemamo druge opcije nego da ga podrzimo. Barem na pocetku, pogotovo sto je mlad i sto mu treba podrska. Vidjet cemo, nadam se da ce igraci prihvatiti trenera odmah, bojim se da nisu digli ruke i oni od svega. Ovo je bilo nakon pobjede protiv Palace u konferenciji. Prijavi
2. januar2. jan Popularna objava comment_369828 već polako ali sigurno ulazi u scenario "junajted" gde ćemo kao i oni upasti u ozbiljan vrtlog koji će poljulajit sve aspekte funkcionisanja kluba (finansije, transferi, sponzori itd. ) ako ne pogodimo sa trenerom Mi smo se nekako zadržali na nogama zato što smo imali dva "blic kriga" jedan je LŠ sa Tuhelom, a drugi je taj smešni trofej sa Mareskom sve ostalo je iskreno bilo daleko ispod nivoa od pre 10 godina Prijavi
2. januar2. jan comment_369830 Meni je taj tip totalno nepoznat. Taj iz Strazbura da ne dužim priču, nama trener neće doći u neku savršenu situaciju, mislim da je recimo Pep zateko bolji sastav nego što je to Klop imao u LIverpulu. Mi smo negde između, nije da imamo igrače neke u prajmu, ali ima dobrog materijala za izvući to top4 i da možda čak i iznenadimo u kupu. Više sam navatao neki strah od tih nekih "trenerića" sa po 35 godina ili nekakvih bivših Pepovih asistenata Evo sad vidim da se pominje i taj neki tip iz Porta.... što mi je mačak u dzaku ja zbilja ne znam, to baš moraš da imaš mnogo jak skauting da ti toliko nezgodan klub za vodjenje kao što je Čelzi ili npr Junajted daš tamo nekom ko iza sebe ima jednu sezonu ili dve u Portugalu Mareska je pao na nekim čisto trenerskim kvalitetima, čak mi se i ne čini isuviše inteligentan, a o snaleženju sa izjavama i rotacijama da ne pričam Mislim da čak i Konte nije nešto prepametan ali je izgleda veliki motivator i radnik, i sklon praktičnim, prostim rešenjima, Prijavi
2. januar2. jan comment_369831 Ostvaren i uspesan trener ce sada tesko doci kod nas, jer takvi retko pristaju na minimum ovlascenja u radu, posebno u sklapanju ekipe. Samo vodjene ekipe u takvim uslovima zna biti tezak posao, posebno ako imas neki izgradjen stil fudbala koji zelis da forsiras, jer nece ti se svi dovedeni igraci uklapati u zamisli a neces moci da to promenis. U takvoj situaciji jako je vazno da novi trener ne izigrava Maresku, da ne komplikuje previse vec da se drzi sto jednostavnijeg pristupa. Mareska je vecinu vremena "igrao na sigurno" vrsio sablonske izmene, plasio se da promeni formaciju i pristup u toku meca i opet popio otkaz. Nije zapravo tesko skapirati gde je gresio, i ako Rosenior ili ko god bude radio suprotno od toga verujem da ne moze biti losiji. Ide nam Siti, ne znam da li ce novi trener biti postavljen na vreme. U slucaju da ne bude voleo bih jako da JT bude taj koji ce voditi ekipu, jer nam je sada cvrsta rec i motivacija najpotrebnija. Prijavi
2. januar2. jan Popularna objava comment_369844 Ne mora znaciti da u ovoj formaciji krila ne bi profitirala, pa kod Contea su igrali i Pedro i Willian bas mnogo a uz to smo imali i Hazarda mada je on igrao i po strani i u sredini. Formacija i taktika ne znace nista ako igraci nece trcati i u meceve ulaziti sa energijom da dobijaju duele i da odradjuju sprinteve. Ova ekipa je pokazala da to moze ali je to igrala veoma rijetko. Znaci bilo ko da dodje, bio to Rosenior ili neko drugi, autoritet ako ne bude imao i ako ne bude znao motivisati igrace sve drugo je dzabe. Ono sto bih takodjer volio vidjeti drugacije u odnosu na ribara je igra bez lopte. Moramo igrati jaci presing, moramo se vise kretati bez lopte, ako igraci stoje samo na svojim pozicijama kao sahovske figure i primaju loptu u noge, pisi propalo. Takodjer jedna krucijalna stvar je igra u tranziciji. Ne smijemo ali niposto ne smijemo zaustavljati kontra napade kao sto smo to radili sa ribarom. Znaci ako imamo priliku istracati kontru onda treba odraditi do kraja. Zabijati na nepostavljenu odbranu je 5x lakse nego kada se protivnik formira u dvije linija i igra kompaktno. Znaci bukvalno mi smo sa ribarom protivniku pomagali tako sto i kad bi ga ufatili nespremnog mi bismo vratili loptu nazad do nasih stopera i krenuli u izgradnju napada ponovo. To me je najvise izludjivalo, doslovno sam znao sebe ufatiti gdje galamim ispred ekrana i govorim: "Hajdeee, hajdeeeeeeee...." i likovi stanu na loptu i vrate je do stopera ili golmana. Uglavnom, ko god da dodje imat ce moju podrsku u pocetku. Za kasnije cemo vidjeti. Prijavi
2. januar2. jan comment_369847 @hamco 90% trenera bi ti reklo da nisi u pravu. U fudbalu je danas to uobicajeno. Ako nemas siguran pas a rizik je veliki ne idi na takav pas Ako vidis da ne mozes da razvijes napad recilkliraj napad Ako vidis da je horizintalno dodavanje rizicno ne koristi ga. Generalno Chelsea je tim koji je najvise ugrozavao protivnika iz tranzicije. Sto se tice jakog presinga,ako ga ne odrade sve linije tima onda samo sebe uvodis u problem i to je mac sa 2 ostrice. Da ne govorim o faktoru postrosnje ugraca a koji nama uopste ne ide u prilig. Po meni je takticko teranje protivnika na gresku i hvatanje u zamku u odnosu na taj gegen presing mnogo ucinkovitiji. Rizik je manji, potrosnja manja, a ucinak isti a i igrace teras da razmisljaju, aako ga dobro odradis nema peotivnika koji nema slabosti u fazi zapocinjanja napada. Pa i u tom segmentu igre uopste nismo losi, dapache. Dakle tim kao tim vrlo dobro stoji sa tim osnovnim principima igre + osnovna nadogradnja. Nasem timu je potrebnija bolja psihicka stabilnist +bolja koncentracija+ igracka nadogradnja = iskustvo A u ovim okolnostima Poch i Mareska sy odradili vise nego dobar posao. Shvaticemo to samo da ne bude kasno. Prijavi
4. januar4. jan comment_369875 On 1/1/2026 at 12:48 PM, Wisey said: Kad radnik postane nezadovoljan na poslu jel normalno da dadne sam otkaz/ostavku? A ovaj se ne pojavljuje na pressicama i ceka otpremninu. Prijavi
4. januar4. jan comment_369876 Ja ne znam zasto ljudi zale Marescu, pa frajer u oktobru pregovarao sa drugim klubovima i ucjenjivao klub da ako mu ponude novi ugovor da ce prestati pregovarati dalje. Mozda nam je uprava kurcina ali dajte imajte malo dostojanstva i ponosa i prestanite zaliti trenera koji nas je ucjenjivao da bi prestao pregovore sa drugim ekipama. Kad bi ispali iz lige neka ispadnemo ali nakon svega nek smo otjerali govno od covjeka. Ponavljam, nista mu nije smetalo kada je potpisivao za Chelsea a sve je znao unaprijed i kako klub funkcionise, sta je njegova uloga, sta nije, sta se ocekuje od njega, apsolutno je sve znao. I sad odjednom hoce lik da mijenja plan i strukturu funkcionisanja kluba. Ovo je pravi primjer, skolski primjer izreke: "zinula mu guzica". Nakon prve sezone u kojoj je osvojio 2 trofeja misli da vrijedi vise i da odjednom treba imati drugacije ovlasti od prvobitnih dogovora. Prijavi
4. januar4. jan comment_369877 Nije pomenuta jedna suština iz pozadine koja se ne vidi neposredno, ali se provlači na ovaj ili onaj način Pričam o tome da u mnogim tekstovima kako u novinama, svim vidovima društvenih mreža mi smo svedoci raznih varijanti "kulta Pepa Gvardiole" naravno sport je to, toga ima i u košarci tipa "novi MJ", novi Šek, i sl. nadam se da me razumete ali ljudi koji vode klub treba da budu valjda ili bar ja mislim da bi trebalo da budu iznad toga i da gledaju da tim koji vode traži svoj put a ne da kopira drugi.... ne kažem da ne treba učiti i da ne treba posmatrati svet oko sebe, kako ćeš i inače naučiti, ali čovek mora biti svestan činjenice da je najbolja verzija sebe/tebe, upravo najbolja verzija samog tebe, a ne najbolja kopija Prijavi
21. mart21. mar comment_371809 Nama podhitno treba neko iskusni trenersko ime, definitivno Rosenior je izgubio kompas i vlada rasulo među igracima. Prijavi
21. mart21. mar comment_371821 Maksimum koji naša uorava može napraviti su Lampard i O'Neill tako da treba počet smjene na nekom drugom mjestu Prijavi
21. mart21. mar comment_371823 Evo Moyes, 3 nam je gola uvalio, prema Excelu on će biti taj koji će nas odvesti do nebesa. Prijavi
21. mart21. mar comment_371835 Simone Inzagi ili Simeone i onako ide na kraju sezone iz Atletica. Nazalost Rosenior nije plaho kriv, ali nije ovo za njega. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.