Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Nije da smo motkama krenuli....

Ako ne osporavamo mišljenja jedni drugima, forum gubi smisao. Važno je da nema ličnih prozivki. Sve što se drži fudbala je dobra diskusija.
To što smo mi "surovi" nekada, ima direktan uticaj na podizanje nivoa kvaliteta postova, samim tim i foruma.
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Slažem se, ali bit posta je da pokažem kako se itekako i bez trošenja puno novaca (jer mnogi kukaju kako Abramovic više ništa ne daje para) može posložit solidna ekipa...

Sto se tice novca to je sasvim u redu. Mislim da si prilicno pogodio sa cenama, ali hteo sam da ti ukazem da je nerealno iz drugog razloga. Nije novac najvazniji i nije jedino bitan. Kao npr na FM. Tesko je postici dogovor sa tolikim ljudima i agentima. Previse interesa je sukobljeno. Nece svi prihvatiti ponude, neki mozda nece nikakve (normalne) ponude prihvatati. Mnogo faktora utice na realizaciju takvih transfera.

To što smo mi "surovi" nekada, ima direktan uticaj na podizanje nivoa kvaliteta postova, samim tim i foruma.

Upravo suprotno. Uzgred nemate pravo na tu surovost jer se ona temelji na subjektivnom stavu.

Kvalitet bi se podigao kada bi forum imao ozbiljniju administraciju. Ako je kvalitet uopste cilj. Ne zameram nikome nista, mozda je i bolje sto nismo ustogljeni i hladni u postovima.

Hocu da kazem da je dozvoljen rad trolovima a ocekujete neku vrhunsku ozbiljnost i kvalitet. Ne moze.

Nainggolan i Matuidi se spominju. Odlična dva veznjaka. Hazardu ako se ne igra više za Chelsea onda treba tražiti Rodrigueza i keš za njega. Mada, najviše bih volio da ostane. Pjanić isto tako svježa krv a momak je na vrhuncu svojih sposobnosti kao igrač i ulazi u najbolje godine. Samo nisam nimalo siguran kako bi se snašao u Engleskoj. 

4-3-3 je formacija kojoj trebamo težiti u budućnosti. Većina naših igrača bi se sigurno najbolje snalazila u toj formaciji.

Matić, Nainggolan, Matuidi, Fabregas, Pjanić i Loftus kao 6 igrača za 3 pozicije odlično izgleda. Realno je da svi dobiju određenu minutažu tokom sezone. Naprijed treba razjebati ovu famoznu trojku Falcao-Pato-Remy (mada je Remy izuzetno koristan bio za Chelsea, koliko god to mnogi osporavali, i hvala mu na tome) i umjesto njih dovesti jednog igrača tipa Lacazette koji može dati doprinos na više pozicija. Na krilima su Willian i Kenedy zaslužili da budu dio ekipe i dogodine. U odbrani šteka dosta, tu će trebati po mom mišljenju 2 igrača. Stones i još jedan bek. 

Mogao bi se dobar tim sastaviti od ovih igrača. Chelsea je najveće uspjehe pravio kad je dovodio igrače gladne uspjeha i spremne da se bore na terenu za tim a svi navedeni bi imali itekako veliki motiv i želju da ostvare nešto veliko. Ako bi ovo uspjeli izvesti i uigrati u narednoj sezoni moglo bi se očekivati ponovo uključivanje u borbu za titulu, gdje realno i pripadamo.

Dobar post Wisey, ali kada procitam ime Stones povraca mi se, njega ne bi doveo da je jedini stoper slobodan u Univerzumu, a ne na svetu.

Dobar post Wisey, ali kada procitam ime Stones povraca mi se, njega ne bi doveo da je jedini stoper slobodan u Univerzumu, a ne na svetu.

Zašto?

Bas to Hamco.

Ne mogu da ga smislim od onda kada nas je Everton vukao za nos, a dobili od nas brdo igraca, pozajmice, prodaje. Pa sada ne bi prodao Oscara njima da daju kao kinezi 75 miliona, a nikoga ne bi ni kupio iz principa.

Od Stonesa i njegovog pokusaja dovodjenja je sve krenulo nizbrdo, zato kada procitam Stones najezim se.

Nije Everton nikog vukao za nos, odmah su rekli da ne žele da ga prodaju, al kao i uvek pod Mouom smo već videli, zapne za jednog igrača, ceo prelazni rok se povlače neke priče oće kaki neće kaki, i na kraju kad nas definitivno ispale 31. avgusta moramo da tražimo jeftinu zamenu.

Kurtoa/Begović

Azpilicueta - Terry - Ivanović - Baba

Mikel/Matić RLC/Fabregas

Traore Willian/RLC Kenedy

Costa/Pato

Ovako nešto forsirati do kraja sezone, Oskar i Hazard mogu da treniraju sa U18 timom.

• 3 sedmice kasnije...

Donnarumma(Courtois ako ostane)
Azpi,Zouma,Gimenez,Ake
RLC,Kante
Kenedy,Isco,Draxler(Hazard ako ostane)
Ighalo(Costa ako ostane ili Kane ali je on nerealna opcija)
Ovo je nekako moja zelja kako da izgleda sastav ali pokusao sam da bude realnije.

Dijete odlicno brani ove godine.A i rijesavamo pitanje golmana ako ne ispadne supak kao Thibaut imas golmana 15 godina.

Hehe, sjetit ćete me se kad Conte odradi prijelazni rok, napravit će pet koraka unazad.......Neće jednu svjetsku klasu dovesti, samo škart iz Serie A.

Donnaruma nije ništa posebno, Milan duguje "dobre" rezultate najprije napadu sa Baccom i Niangom i obrani sa Romagnolijem, najboljim stoperom svoje generacije. Nema šanse da će on kao Ferguson netko pogoditi sa De Geom.

Nama je i dalje obrana veliki problem, uz naravno nedostatak kvalitete u sredini i vrhunskog napadača.
  • 2 mjeseca kasnije...

Courtois 

Zouma - Ivanovic - x 

Willian - Matic - Fabregas - x - Hazard

Costa - x 

Ove x-eve gdje bih želio nešto novo. Ili bar neki novitet od ovih olupina što imamo. Mada od ovog ništa nema jer Conte naravno traži nekog ko njemu odgovara pa će prije gore biti Cuadrado nego Willian i slično. 

Tipa najjače bi bilo da je to nešto tipa sa Stonesom i Higuainom kao dodatnima na ove pozicije i još neko. 

Pa na kojoj poziciji u 3-5-2 da igra on? Mozda jedino umjesto Zoume, jer sumnjam da bi isao ispred ove trojice jer je operisan od napada.

Na Otoku 3-5-2 neće raditi.

Defanzivno formacija radi dobro, u tranziciji i napadu se gubi puno toga naprijed. Smanjuje se presing preko bokova i učestalost probijanja preko krila. Tranzicija je spora ako se igra na pas igru, gubi se brza kontra. Napad se sporo gradi. Formacija je dobra za ugušiti protivničke ekipe sa jakom sredinom i dobra je samo ako je sredina vrhunska, a kod nas to nije slučaj. Mi nemamo veznjaka kao De Rossi koji može igrati stopera, Fabregas je u obrani beskoristan, Matić toplo hladno, Mikel dodaje prvom do sebe. Hazard neće raditi i obranu i napad pa ne može na krilo, Willian isto tako. Italija trči jako puno zato jer moraju pokriti nedostatke.

Većina ekipa iz vrha na Otoku igra brzo i manje više je standard da se preko krila radi većina stvari. Četiri igrača iza su must have.

Da se mene pita

Curtois

??? Romagnoli/Chiellini Zouma Azpilicueta

Kante Matić

Hazard Fabregas Willian

Griezmann/Benzema

A giaccherini, parolo i takvi su odlicni u sredini ? :D

Ma kakvi. Ali mogu mlatiti pošteno :D.

Kao što rekoh, dok trkom i tučnjavom nadoknađuju nedostatke, ovo radi. I rekao sam prije da mogu odigrati maksimum 4 utakmice u ovom ritmu. Njemačka bi im trebala presuditi.

Htio sam reći ako imaš vrhunsku sredinu, ovo može u oba smjera koliko toliko raditi. Ne usudim se reći da je Italija podjednako dobra i u napadu i u obrani, puno bolji su u obrani. Ali formacija sa 4 iza nije bez razloga standard na Otoku. Prvo zbog igre preko krila, drugo zbog igre dugih lopti koje igraju neke ekipe, treće zbog balansa na terenu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.