Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Zabio je i benteke 15, pa to ne znaci da je dobar napadac... Covjek je zadnje godine karijere odlucio uzeti sto vise para, i to mu djeluje, sad im uzeo opet jednogodisnji ugovor, nece odigrati 5 tekmi.

Naravno da ne znači da je dobar napadač kad je jedan lik stariji od njega 10 godina (Benteke 26, Ibra 35) zabio dva gola više u svojoj prvoj sezoni u klubu, a prije tog dero guzove u PSG-u, Milanu,Interu, Juventusu, Ajaxu.

Ibra ja klasa iznad Morate, Batshuayjia i Remyja kad njih trojicu spojiš u jednog igrača.

• 3 sedmice kasnije...
Po mom mišljenju, jače utakmice treba igrati ovako.

..............Courtois...............
........Aspi....Luiz...Cahill........

Zapacosta..Bakayoko...Kante...Alonso
..............Fabregas..............

.......Morata..........Hazard.......

Može i umesto Ceska, Pedro, a onda standardna formacija, mada nam Fabregas treba zbog pasa što ima, njegove lopte imaju oči, ne može mu se ništa reći za to, on ima možda najbolje vizije u PL što se tiče podvale lopte.

Ovo je po meni najjači sastav za jake utakmice, takoreći derbije. Eventualno Cahilla zameniti sa nekim, ali Rudiger mi ne uliva poverenje, a Cristensen, njega moramo još malo sačekati. Bilo bi dobro da imamo i umesto Alonsa nekog, ali moraćemo se strpiti do leta.

kako zapacostu tek tako stavi, lik odigrao tek jednu utakmicu protiv tima u rangu zeljeznicara iz periferije Sarajeva.

Moses treba ostati u prvoj, a Zappacosta mora se tek dokazati da bi ga zamjenio.

Ma kakav Mosses, totalno neupotrebljiv igrač, jedino što se nabildovao, pa je jak u duelu i može da trči. , nabildovani Willian...Možda jesam poranio sa Zapacostom, ali morao je on jer je jedino on zamena za Mossesa, drugog nemamo.
  • 3 mjeseca kasnije...

Mislim da je nasa najbolja trojka u odbrani Azpi, Christensen, Rudiger.

Rudiger ima sve predispozicije da bude dobar stoper, mnogo bolji od Cahila. Vjerujem da mu je trebalo(mozda mu jos treba) vremena, ali kako vrijeme odmice on je sve bolji i bolji. 

Azpi je trenutno vrhunski odbrambeni igrac. Ova pozicija mu je kao bogom dana, savrseno mu odgovara a i centarsuteve je s te pozicije doveo do savrsenstva.

Christensen, pravi i moderni stoper. Miran i stalozen na lopti, takodjer i dobro cita igru. Dovoljno je visok da odgovori i u vazdusnom dijelu igre. 

To je često igra ako se ne varam u Braci ili Španjolskoj reprezentaciji (možda i obje) i bia je nezadovoljan šta ga guraju u napad.
  • 2 sedmice kasnije...
Problem oko naše taktike i verovatno Konteove je to sto idu na to da napadač razigrava krila i preko njega da kreću akcije, da se preko ostalih ide do napadača. To su jednom pričali na sky - u i mislim da su u potpunosti upravu.

E sada tu je problem sto Morata i kada sve uradi dobro ne zna da zabije gol 1 na 1 ili da resi situaciju za gol. To je ogroman problem.

Verovatno ćemo sa Dzekom to dobiti. Sidrasa koji može da spusti loptu kada se ispuca na njega, da prosledi loptu do krila, tačnije Edena.. I da se molimo da ovaj završava posao.
  • 1 mjesec kasnije...
4 - 4 - 2 formacija. Postava:

Azpilicueta - Christiansen - Romagnoli - Alaba

Moses - Kante - Barkley - Nepoznati junak

Griezmann - Hazard

Chelsea trazi Romagnolija, a Alaba objavio da ide iz Bayerna. Pod pretpostavkom da se Barkley oporavi i vrati formu te da dovedemo Griezmanna Romagnolija Alabu to bi bilo to. Koga bi vi stavili na poziciju nepoznatog junaka?

Chelsea mora ulagat i dovest ozbiljnog trenera antibunkerasa i antipicku. Znaci Sarri, Tuchel, Pochettino. Ako ne odrijese dzep na prava pojacanja na ljeto nasi idioti iz uprave nek otpisu uspjehe. Ja bih Moratu prodao ne moze on apsolutno nista ponudit klubu. Nit je world class nit je neki igrac nogom. Nisu mu ni u Realu ni u Juveu neke statistike bile iskreno. Zadrzat Girouda.
  • 4 mjeseca kasnije...

Kazu da Sari uglavnom igra 4-3-3. Moguca postava za narednu sezonu.

..............................Courtois ili Alison..................................

Azpilicueta......Luiz.......Rudiger.................Alonso

Bakayoko  Jorginho   Kante

Wilian?      Girud ili Morata    Hazard       

Od pojačanja još se spominju: Golovin, Rugani, Higuain i Alison.

Misljenja sam da treba prodati Wiliana i pokusati dovesti Martiala, takodjer treba pokusati dovesti novog beka. Na prvenstvu me je Pavard odusevio. Treba pokusati izbjeci kupovinu Rugania jer ne znam koliko nam je potreban jer imamo viska stopera.          

Mi prelazimo na 4 3 3 najvjerovatnije o nikako mi se ne svidja vezni red ka te baka jorginho. Drugo. Bekova nemamp. Igrat ce azpi desno a alonso lijevo. Klupa tanka sto se toga tice. Jbs zapacostu i tak te qrce palce.
Iako bi ja najradije azpis forsirao kao stopera al od toga Nema nista kad nam vidis roster.

Eden ako ode nemamo ni krila. Willian i pedro o kojima ovdje vecina sanja da se prodaju.

Ako ne bude pojacanja jedno 3-4 a eden ode mozemo se pozdravit sa borbom za top4 vec u novembru.
Šime Vrsaljko se spominje na poziciji desnog beka,a Azpi će vjerovatno na štoperu ostati.

Što se tiče Bake mislim da on neće biti standardan ,mislim da će ići s Barkleyem ili RLCom.
Ako Jorginho bude ono što očekujemo, sredina terena nam je rješena. Igrat će on i Kante, a trećeg jedan od trojca Baka, Breakley i RLC, ne treba tu više nikog dovodit njih trojica zaslužuju šansu ako baš niko ne bude valja dovest ćemo nekog iduće ljeto...

Trenutno su nam najveći problem krilne pozicije, ako Hazard ode, mi nemamo ni jedno kvalitetno krilo. Pedro može poslužit u rotaciji ali nije za nosit ekipu, o Wilianu sve znamo. Tu nam obavezno treba 1 možda i 2 klasna igrača.

Dobro bi nam došao s jedne strane klasni bek, tu smo dosta tanki.

Na stoperima smo popunjeni, treba forsirat Christensena i Zoumu, bilo kakvim pojačanjima bi kočili njih dvojicu...

Formacija 4 - 3 - 3

Schmeichel

Moses - Azpilicueta - Rugani - Alonso

Pjanić - Kante - Jorghinho

Zaha - Higuain - Hazard

Klupa: Giroud (Higuain sub), Bakayoko (Kante sub), Loftus-Cheek (Pjanić/Jorghinho sub), Barkley (Pjanić/Jorghinho sub), Zapacosta (Moses sub), Rugider (Azpilicueta/Rugani sub), David Luiz (Azpilicueta/Rugani sub)

Prodati sav ostali škart.

Kante bi lipsao pored ove dvojice.Zaha bi nas izašao 60 miliona minimalno budući da Everton za Richarlisona nudi 50.Bekovi karine,Azpi prenizak za štopera.

Po meni bolje ovako:Azpi na desnog beka,Rudiger na štopera,Emerson lijevi bek,Golovin umjesto Pjanića i Leon Bailey umjesto Zahe.

Prodati: Fabregasa,Luiza,Mosesa,Cahilla,Williana i Curtoisa.
Azpi je visi od Puyola i Cannavara, nekih od najboljih stopera. A skok igra mu je odlicna za njegovu visinu, uz kvalitetnog beka pored njega tipa Meunier mislim da se tih nekoliko centimetara visine ne bi uopste osjetilo u duelima. A s druge strane koliko nudi na toj stoperskoj poziciji je nemjerljivo. Od branjenja brzih napadaca 1 na 1, dobrog izlazenja i presjecanja napada, citanje igre i zatvaranje gresaka igraca oko sebe pa do vrhunskih kvaliteta u igri s loptom u posjedu te iznosenja prema naprijed.

Vidjecemo sta ce Sarri odluciti ali za mene bi Dave najbolji bio da ostane na stoperu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.