Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Sjecate li se kako nas je jako pozitivno iznenadio Batshuayi u prva dva kola kako je dobro odigrao pogotovo uparen s Costom. Ono bila je prica "to je to, to je ono sto smo trazili". Ali nekako ga Conte bas ne gotivi i ne forsira uz to smo promjenili formaciju tako da staj e tu je.

Ne bih rekao da je to glavni razlog, promjena formacije uslijedila je najvise zbog previse primljenih pogodaka i defanzivnih nedostataka, sto je sam Conte potvrdio.

Michy je odlicno odigrao skoro sve minute u Chelseajevom dresu i vrlo je zahvalan igrac. A treba biti i on sam razuman, sto jeste, pa pogledati kako Costa igra, nema napadaca na svijetu trenutno koji bi mu uzeo mjesto u ekipi.

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Mora malo i Baneta ubacivati do zime kad će nadam se biti prodan.Konte je rekao na prvoj pres konferenciji zašto Kostu ograničavati na 20 golova i zato ga ne želi izbacivati,no slažem se s vama da je zadnju utakmicu mogao ući umjesto Williana ili Oscara,ali eto ipak Konte mu nije dao priliku.
  • 5 sedmica kasnije...

Protiv Stokea moramo uzeti u obzir da Matić i Luiz ne smiju dobiti žuti karton jer će biti suspendirani za Spurse.

Očekujem i bunker Stokea pa bi igranje Fabregasa bilo poželjno i radi toga.No Stoke je strašno jak u zračnim duelima,gdje je Matić puno jači od Fabregasa.Ja bih osobno stavio Fabregasa,čisto radi toga da Matić bude dostupan za Tottenham.

Možda se i Zouma nađe u početnoj postavi.

• 5 sedmica kasnije...

Juče je Kum ubacio Kenedija namesto Dejva, Ake je onda prešo na štopera a ovaj zauzeo LWB, upravo ono što smo i tražili od njega 

pozdravljam taj potez, ako se dobro pokaže na LWB nemamo šta da tražimo pojačanje za tu poziciju, čak mislim da me je taj potez najviše obradovao juče

http://youtu.be/zd0Ifg4TBxg

Kennedy je baš tip igrača za poziciju LWB, pod Mourinjom je prošle sezone igrao i LB a i LM, dovoljno orijentisan i za odbranu i ofanzivu.

Dobio je nadimak po američkom predsjedniku ali jako me živcira što je uzeo nadimak KENEDY umjesto KENNEDY, jer tako se JFK prezivao. 

Ovako djeluje krajnje nepismeno isto ko kad meni cura iz frizerske umjesto BYE (Doviđenja) napiše BAY.

pa ne mogu da stavim Loftusa i Fabregasa, šuplje bi to bilo, a Terija imam iza njih, sa Matićem i Loftusom imam neki Balans a Musonda i Vilijan znaju nešto da organizuju 

Chiba wolverhampton je u pitanju ne Real, takođe bi stavio Pedra umjesto Aine a malog Ainu ubacio pola sata pred kraj ako sve bude kako valja. 

Ako hoces taj balans izbaci Willana stavi RLCa na krilo ali Fabregas mora početi

Mislim govori se o nekoj rotaciji nekom kurcu o Fabregasu a opet ga meću ljudi na klupu i u kupu pa i Chalobu bi prije stavio samo da izostavim Matića. 

Willi i Pedro mogu igrati jer njih jedino rotira kako treba od pocetka sezone

• 2 mjeseca kasnije...

Kako se bliži kraj sezone i prijelazni rok, malo sam se poigrao kako bih volio da ekipa izgleda iduće sezone. Sastavio sam dvije ekipe, jeftiniju varijantu i skuplju varijantu.

1587814_Chelsea.jpg     1587815_Chelsea.jpg

Kod jeftinije varijante bih prešao na 3-5-2 i tu bi nam trebala samo dva top pojačanja, stoper i napadač (s obzirom na Costa odlazi a i očajan je). To bi bili Lukaku čiji je dolazak izvjestan i van Dijk koji mi je prvi pao na pamet, ali vjerujem ako ne on da ima još dobrih stopera koji bi se mogli iztrgovat... Prešao sam na 3-5-2 jer sam predvidio da u jeftinijoj varijanti nećemo dovest i treće veliko pojačanje a smatram da bez top veznjaka (a nisam baš siguran da je to bakayoko) sposobnog igrat kvalitetno u oba smjera nismo dovoljno dobri za igru sa samo dvojicom srednjaka, pogotovo protiv ječih dok se ova kombinacija s Matićom, Kanateom i Fabregasom a Hazardom kao drugim napadačem u par navrata pokazala dosta dobrom.

Kod skuplje varijante, osim napadača i stopera bi još doveo i top veznjaka, moja vruća želja je Verrati. A kad je već u pitanju skupa varijanta onda bi na to dodao još i Sanceza (ili evenutalno nekog drugo top krilo ali mislim da je Sanchez idealna opcija) pa bi smo bili nepobjedivi. Ova druga verzija, mislim da bez problema može ić po titulu LP-a.

Što se tiće klupe, vratio bih Christensena s posudbe, onda bi na poziciju stopera konkurirali on, Ake i Cahil. Zoumu bi poslao na posudbu godinu dana pa onda vidio što dalje. Ako Cahill ne želi bit backup, onda ga prodat i ili dovest nekog jeftinog backupa ili ostavit Zoumu.

Na bekove, lijevo Alonsu konkurira Ake, desno može uskočit Azpi, a tu je i Aina. Ali bi i doveo još jednog odličnog beka razine Mosesa i Alonsa (idealno bi bilo da može na obe strane) da imamo za rotaciju jer nas čeka sezona s puno utakmica a to su pozicije koje su nam vrlo važne i puno se troše...

U sredini imamo dovoljno igrača ako nikog ne prodama od trenutnih, treba davat šta više prilika RLC-u i Chalobahu.

U napadu, tu bih svakako ostavio Pedra za rotaciju, u prvoj varijanti se Willan može prodat, a u drugoj čak i može ostat, poslužit će, samo je pitanje koliko mu se sjedit na klupi... Michy zamjena Lukaku, vjerujem da će iduće sezone kad budemo igrali i lp dobivat više šanse...

Meni se ne svidja to sto njegov otac po 50x ponavalja da njegov sin mora da igra, ono, jbt razumeli smo :D

Ne znam, neka podnese zahtev za transfer, jos kaze da mora da igra svake nedelje :D

Vec se crta KDB scenario, izdrzace do januara i onda zatraziti da ode

Prosto ne mogu da upijem tu ideju da Konte skloni Mozesa, stavi Azpilkuetu na njegovo mesto i radi sa ovim , pre ce cini mi se zemlja da se otvori, nego ajde da vidimo i to cudo :D

Pa mislim da bi Conte prije dao otkaz nego pod nečijim pritiskom nešto uradio.

Ma Konte je uveren sam u to ne 100% nego 120% posvećen poslu, ko je pratio tviter prethodnih par nedelja mogo je da vidi da je Konte na svaku konferenciju kasnio zato što se zadržao na treningu :hail:  :hail:  :hail: , to ti dovoljno govori šta mu je na prvom mestu

https://twitter.com/liam_twomey/status/860467636819419137

pa ti onda idi i takvom čoveku pričaj šta da radi

meni se čak čini da on u mnoge stvari oko kluba nije ni upućen, sa jedne strane zbog gore navedenog pristupa prema poslu a sa druge strane iz prostog razloga što su više nego ikad Romanovi ljudi preuzeli transfere u svoje ruke

• 2 mjeseca kasnije...
Realno nama tribaju tri igraca jedan livi bek koji ce startati protiv jakih jedan dm da igra proti slabijih kad su kante il bakayko ozljedeni i jedno dobro desno krilo koje ce startat
To bi bilo:
Kurto
Dave luiz cahil
Moses cesc kante alonso
Pedro azar
Michy proti slabijih i kup takmicenja sem lp
A proti jacih i lp
Kurto
Rudiger luiz cahill
Dave kante cesc bakayoko novi lwb
azar
Michy/morata ili umisto cesca taj novi desni za start
  • 5 sedmica kasnije...

Mišljenja sam da sa Kanteom, Fabregasom, Bakayokom i Drinkwaterom napokon imamo odličan vezni red kakav nismo imali dugi niz godina. Ova četiri igrača mogu iznijeti sezonu ko od šale na svim frontovima, samo neka ih ozljede zaobiđu. Volio bih da je i RLC tu ali šta je tu je. Nisam zadovoljan napadom. Mislim da je trojac Morata - Batshuayji - Remy trojac polovnjača. Npr. po meni je jedan Lewandowski ili jedan Griezmann ili jedan Ibrahimović bolji od sve trojice nabrojane u paketu. Također me brine i desno krilo. S jedne strane imamo Hazarda koji je WC a s druge strane se smjenjuju Willian i Pedro. Pedro je nešto bolji igrač ali koliko bi lijepo bilo na toj desnoj strani imati jednu igračinu tipa Alexis Sanchez. Takođe nisam zadovoljan ni s obranom. Cahill i Luiz su rupe, evo ni Rudiger mi se ne čini neka klasa. Definitivno smo trebali dovesti Van Diyka.

Znas li ti koliko je on gplova zabio u toj sezoni u Unitedu?
EVO samo u Ligi. Lik ima 34-35g

1. Harry Kane 29
2. Romelu Lukaku 25
3. Alexis Sánchez 24
4. Sergio Agüero 20
4. Diego Costa 20
6. Dele Alli 18
7. Zlatan Ibrahimovic 17
8. Eden Hazard 16
8. Joshua King 16
10. Christian Benteke 15
10. Jermain Defoe 15
10. Fernando Llorente 15
13. Son Heung-Min 14
14. Philippe Coutinho 13
14. Sadio Mané 13
14. Jamie Vardy 13
17. Olivier Giroud 12
18. Roberto Firmino 11

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.