28. juni 2016.10 god. comment_257631 Jedina pozicija koju Azar moze da igra u 3-5-2 je napad, malo iza klasicnog spica. Staviti njega na levog ili desnog spoljnjeg znaci ubaaciti ga pod sablon, podrediti taktici. Murinjo je pokusao sa tim, i osakatio je njegove napadacke sposobnosti. Da bi bio upotrebljiv njemu treba sloboda kretanja, odnosno da igraci iza nose dzakove u odbrani umesto njega, a da on to nadomesti u napadu. Prijavi
28. juni 2016.10 god. comment_257636 E ako giaccherini udara, onda me jebi :D A ni parolo nije nimalo agresivan, totalno pasivno retardiran lik. Prijavi
28. juni 2016.10 god. comment_257639 Jedina pozicija koju Azar moze da igra u 3-5-2 je napad, malo iza klasicnog spica. Staviti njega na levog ili desnog spoljnjeg znaci ubaaciti ga pod sablon, podrediti taktici. Murinjo je pokusao sa tim, i osakatio je njegove napadacke sposobnosti. Da bi bio upotrebljiv njemu treba sloboda kretanja, odnosno da igraci iza nose dzakove u odbrani umesto njega, a da on to nadomesti u napadu. Negdje sam čitao da je Conte u Juventusu koristio i 4-4-2 formaciju tačnije 4-2-2-2 imao je krila,tako da bi na lijevom mogao igrati Hazard,a na desnom Wilian,sad da li je tačna ta informacija,ne bih znao reći :D Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257642 Conte se prilagodjava, nece nazor gurati 3-5-2, nije idiot. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257644 Za formaciju 3-5-2 mi moramo podhitno dovesti jos jednog stopera koji je tehnicki dotjeraniji od trenutnih nasih stopera. Bas sam sad pomno pratio talijane i sva njihova igra bukvalno polazi od te zadnje linije. Trojka, Barzalji, Bonuci i Chielini hladne glave iznose loptu, bez imalo panike. Uvijek imaju pametna rjesenja, kratki pasovi su im precizni i tacni i lahko odoljevaju pritisku protivnika. Da ne pricam koliko su defanzivno dobri. Uglavnom, mi sa trenutnim kadrom pozadi nemamo sta traziti u 3-5-2 formaciji. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257646 Azar je krilo i praviti od njega špica ili podršku špicu je glupost. Ako će Konte stvarno furati 3-5-2, a čini se tako, nema šanse da igra bilo šta drugo sem krila. Plus zašto se vodite logikom da 3-5-2 neće raditi? Vidite u budućnost ili šta? Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257652 Trojka, Barzalji, Bonuci i Chielini hladne glave iznose loptu, bez imalo panike. Uvijek imaju pametna rjesenja, kratki pasovi su im precizni i tacni i lahko odoljevaju pritisku protivnika. A zamisli kako bi to kod nas izgledalo s Kejhila, koji bi pod najmanjim pritiskom trčao u krilo golmanu. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257657 Ma Cahill je u bilo kakvoj formaciji loš, ne može nam on igrati stopera, jednostavno nije dovoljno dobar, moramo nekoga dovesti, i još jednog veznog Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257660 Kejhil je bas najstrasnije propao za kratko vreme. U sezoni 2013/2014 je izdominirao, bio je najbolji stoper u ligi sigurno. Predprosle sezone kad smo osvojili poceo da pokazuje dosta nesigurnosti, i onda prosle sezone se skroz raspao, katastrofalno odigrao, mozda tek pred kraj odigrao par solidnih utakmica u tandemo sa Banetom kad je Teri bio povredjen. Ne verujem da moze da povrati bilo kakvu formu od ranije tako da bi bilo idealno prodati ga vec ovog leta. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257667 Cahill je pao kao i ostatak ekipe, vjerujem da ce se vratiti, nego nece biti prodan siiigurno, jer je englez. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257678 Za formaciju 3-5-2 mi moramo podhitno dovesti jos jednog stopera koji je tehnicki dotjeraniji od trenutnih nasih stopera. Bas sam sad pomno pratio talijane i sva njihova igra bukvalno polazi od te zadnje linije. Trojka, Barzalji, Bonuci i Chielini hladne glave iznose loptu, bez imalo panike. Uvijek imaju pametna rjesenja, kratki pasovi su im precizni i tacni i lahko odoljevaju pritisku protivnika. Da ne pricam koliko su defanzivno dobri. Uglavnom, mi sa trenutnim kadrom pozadi nemamo sta traziti u 3-5-2 formaciji. Ovo vrijedi samo za Chiellinija, najbolje što Italija ima u obrani. Uz njega Barzagli i Bonucci izgledaju 30% bolje na terenu. Barzagli je nizak i brz stoper, Bonucci je jak i visok, Chiellini i jedno i drugo i treće i ima odlično čitanje igre. Kejhil je bas najstrasnije propao za kratko vreme. U sezoni 2013/2014 je izdominirao, bio je najbolji stoper u ligi sigurno. Predprosle sezone kad smo osvojili poceo da pokazuje dosta nesigurnosti, i onda prosle sezone se skroz raspao, katastrofalno odigrao, mozda tek pred kraj odigrao par solidnih utakmica u tandemo sa Banetom kad je Teri bio povredjen. Ne verujem da moze da povrati bilo kakvu formu od ranije tako da bi bilo idealno prodati ga vec ovog leta. Slažem se, bio je i igrač manje u obrani na Euru. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257685 Igrac manje sigurno nije on bio, vec Hart, koji je primio svaki sut, kriv je za 90 posto golova. Haj da je to bilo mnogo suteva, vec nesto malo, bas zbog toga sto su odlicno Cahill i Smalling zatvorili. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257688 Hazard ne može igrat krilo u 3-5-2, jer je on ofenzivno krilo i ne voli igrat obranu, što bi se u toj formaciji očekivalo od njega... 3-5-2 je zanimljiva formacija i ne slažem se s onom da to otoku ne bi prolazilo, ali sam sve jedno skeptičan po pitanju toga da je mi igramo. Ko prvo u ovom trenutku nemamo stopere za takvu igru, ko drugo bojim se kako bi se Hazard snašao, i ko treće u takvoj formaciji su bekovi/krila vrlo važni i moraju bit dobri u smjera a ja sam skeptičan po pitanju naših bekova i mislim da bi nam onda i tu trebalo barem jedno pojačanje... Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257690 https://www.facebook.com/GeneralPoslijeBitke/videos/612481585601519/Analiza jedne situacije sa utakmice protiv Španije I ptice na grani znaju da Italija igra s tri stopera. I jaja u gnijezdima spomenutih ptica znaju da je sustav 3-5-2 ranjiv na bočnim pozicijama, te da često bočni igrači dolaze u 5-3-2 što ostavlja prostore za stvaranje viška u sredini. Video pokazuje kako Conte stvara izniman hibridni sistem igre u kojem neutralizira te nedostatke zahvaljujući iznimno polivalentnim i inteligentnim bočnim stoperima, te motoričnim i odgovornim bočnim igračima. Detalji čine razliku između uspješne i neuspješne taktike, a nekad su toliko suptilni da lako promaknu. i ovo https://www.facebook.com/GeneralPoslijeBitke/videos/611803289002682/ U ovom videu predstavljamo vam Marca Parola, igrača koji Conteu služi kao talijanski švicarski nožić. Iskoristiv je u više uloga, momčadi daje dinamiku i stabilnost, njegova polivalentnost izvrsno zaokružuje igru Azzurra. Definitivno jedan od najvažnijih igrača za Italiju. Parolo je sve osim zvijezde. Igrač Lazia, star 31 godinu, u Serie A debitirao je u 26. godini. Međutim, trenerske veličine kao Conte ne gledaju imena, sastavljaju momčad po potrebama sistema. A Parolo ima sve potrebne navike u igri da savršeno zaokruži sistem. Odlično se kreće i izvrsno čita igru, odigrava jednostavno i učinkovito, spušta se prema stoperima prenijeti loptu u iduću fazu, spreman je dati dubinu napadu utrčavanjem iz drugog plana, a istodobno zna prepoznati kad akcija propadne da se vrati na svoje mjesto. Još jedan dokaz kako ne igra ime nego igrač, a pravog igrača za pravi sistem se može naći na raznim mjestima. Prijavi
29. juni 2016.10 god. comment_257695 Mislim da nam fali previse igraca za 3-5-2. Tesko je to uigrati jer je sistem davno izisao iz prakse i takoreci pobijedjen je. Fudbal se modernizovao od tih Cirinih vremena. Nadam se da Conte nece gledati usko vec da ce prilagoditi igru igracima koje ce imati na raspologanju. Prema tome, mislim da je za nas definitivno najbolja formacija 4-3-3 gdje treba dodati jos nekoliko cvrstih karika i uigrati to, a ostalo sa 2 napadaca kao rezervnu opciju. Nekako mi je zelja vidjeti Rossa Barkleya u nasoj ekipi. On i Loftus sa Kanteom pozadi, eventualno Maticem, kakva bi to presing masinerija bila. A svi znaju igrati lopte, jaki su. Jebga Morinjo natrpo ekipu ovim pickoplacicima katalonskim, Fabregas i Pedro pa Oscar, nije Celzi nikad tako igrao niti ce. 10 rudara, fajtera i Zola. 10 fajtera i Joe Cole. 10 fajtera i Hazard. Nismo mi Barcelona ni Real, al zato prije izidju mudonje Ballack, Essien, Drogba, Lampard a protivnicima se tresu gace od straha, ko god bio na suprotnoj strani. Na Bridgeu se znalo da bodova nema. Prijavi
3. juli 2016.10 god. comment_257816 Mislim da neće Conte forsirati 3 5 2 klasično kao što je igrao u Juveu nego će izmisliti neku varijaciju na temu. Dosta stvari tu treba da se izbistri, prva i najbitnija, šta će biti sa Terijem. Ja se iskreno nadam da će ostati, i sa njim u timu može se napraviti neka kombinacija gde će biti 3 štopera i gde će druga dvojica nadomestiti njegove nedostatke (Recimo Zuma i Kulibali ako stvarno dodje ili već neki drugi igrač tog tipa, opet će krenuti priče i o Stonsu najverovatnije) a on može komandovati njima kao manje iskusnim igračima. Tu sada treba naći role Azaru, Wilianu, Pedru, oni mogu biti ofanzivni vezisti sa puno slobode u igri, ni klasična krila ni klasične desetke, gde bi uvek jedan ima zadatke u odbrani a drugi vršio pritisak na zadnju liniju. Jedan špic mislim da se podrazumeva i u bilo kojoj kombinaciji i onda ostaje prostora u manevru za dva vezna igrača, što mislim da je sasvim dovoljno i to jedan izrazito defanzivan a jedan u oba pravca. Tu takodje ima mesta za varijacije, u utakmicama gde treba da dominiramo i gde smo jaci na papiru vidim Fabregasa u paru sa recimo Matićem, ili ako dovodemo nekog tipa Naingolan i Kante, taj duet bi bio vrhunski u ovakvoj postavci. Sada dolazimo do najveceg problema po mom misljenju a to su spoljni igraci, tu smo pretanki i u ovom trenutku imamo samo Babu i Azpilikuetu, gde je Baba loš a Azpi previše defanzivan, i ako Konte planira da igra u ovoj formaciji verujem da mu je to prvo na pameti! Sve to bi trebalo da izgleda ovako nekako: U zavisnosti koga dovedemo, što se tiče Kejhila i Remija, nadam se da na njih ni Konte ne računa, Mikel se podrazumeva da ostaje i da će pronaći svoje mesto kao i svake godine. Takođe ostaje pitanje Kvadrada za koga mislim da ima mesta ovoga puta i da je zaslužio još jednu šansu i to baš na ovom mestu desnog spoljnjeg. To je "ukratko" :sal2: :sal2: :zastava: Prijavi
19. juli 2016.10 god. comment_258387 Prva slika je najbolje sto Celsi u ovom momentu moze da izvuce iz 3-5-2, bez daljih promena u sastavu, osim one najosnovnije, kvalitetnog stopera. Druga slika pokazuje jos jednu mogucu verziju sa krilima i dva napadaca. Guzva na sredini terena bi bila resena odlaskom Matica(sto smatram ogromnom greskom) i ili Mikela, dok bi Kenedi upadao na oba krila po potrebi. Takodje sam stavio pojacanje za napad jer nisam sklon da poverujem da ce bilo ko od klinaca dobiti pravu priliku. Druga deluje preofanzivno, ali tu Konteova filozofija sa mnogo trcanja u oba pravca, borbenoscu i disciplinom kompenzuje inace vrlo napadacku postavku. Izmedju ove dve, izabrao bih drugu. Konacno je vreme da Celsi zaigra sa dva spica. Prijavi
19. juli 2016.10 god. comment_258392 Ma ekstra je to, ja sam zadovoljan kako se sve odvija.. Bacuai mi djeluje fizicki jako jako dobar i spreman i mislim da je odlicno pojacanje, Kante je pokazao sta moze prosle sezone.. optimizam na nivou mnogo opcija smo dobili dolaskom ove dvojice, a ja sam ubijedjen da jos jedno veliko ime stize. A sto se Coste tice, pustio bih ga ISKLJUCIVO u slucaju trampe za griezmana i uz doplatu ili bilo kako. Sve ostalo nula bodova Prijavi
1. septembar 2016.10 god. comment_260026 Evo kako bi to trebalo izgledat s kompletiranim transferima. Prva formacija je formacija koju smo dosad igrali, druga je 4-4-2 koju bih ja volio vidjet na djelu pogotovo protiv slabijih ekipa. Dok se Zouma ne oporavi Terry umjesto njega, također Terry može umjesto Luiza ako se ovaj pokaže flop. Također se nadam da će Moses dobivat što više prilika i možda u jednom trenutku i izbacit Willana... Kad ovako gledam ovu ekipu mislim da se čak možemo borit i za naslov, nije ova ekipa ništa lošija dvaju Manchestera dok je zdrava i u formi, jedino je klupa problem gdje su nam igrači s klupe dosta lošiji od prvotimaca. Prijavi
1. septembar 2016.10 god. comment_260028 Iskreno se nadam da Conte neće bježati od promjena u odbrani ko đavo od krsta, sjećamo se i kada su Filipe Luis i Baba Rahman dolazili bilo je evo konačno ćemo Azpija gledati na njegovoj primarnoj strani a dobiti nešto novo po lijevoj uz Hazarda ali na kraju od toga nije bilo ništa. Evo sada je došao Alonso, ne poznajem njegove igračke osobine nesto puno ali treba odmah da ga se gurne u vatru, protiv Luiza nemam ništa vratio je se i treba ga podržati, igrač koji je tehnički jak, dobar u skoku samo malo koncentracije i biće on dobar. Znači uz povratak Zoume da zadnja linija bude Alonso-Luiz-Zouma-Azpi, Ivanović na klupu Cahill i Terry iskustvom i liderstvom uvijek mogu uskočiti ako neko od stopera bude u kanalu. Takođe smatram da Fabregasa treba bolje koristiti posebno u "njegovim utakmicama" kada se protivnik brani duboko na svojoj polovini, klasa je samo ga treba pravilno koristiti, Moses i Michy takođe nisu daleko od prve postave. Prijavi
1. septembar 2016.10 god. comment_260030 Moze bilo ko da prica protiv mene bil sta zbog ovoga sto cu napisati. Luizu fali koncentracije, takticke obucenosti i fudbalske inteligencije. To je ono sto je do sada pokazivao. Jer kad on resi da je bas on taj koji ce izneti loptu na protivnicku polovinu on to uradi bez ikakvog obzira da li je neko ostao da ga pokrije, ili da li uopste moze da prodje tuda gde je namerio. Na taj nacin je sto puta gubio lopte. Ista situacija sa sutevima. Ako vec uspe da dovuce loptu na 30ak metara od protivnickog gola, on ce i opaliti po njoj, bez ikakvog rezona i potrebe, bez obzira da li postoji saigrac u blizini koji je u boljoj poziciji. Vracanje nazad posle izleta u napad ili igubljene lopte mu je takodje slaba strana. Ponavljam, nek sam ja neznalica i potpuno glup covek ali jednostavno ne vidim kako on moze da pojaca nasu odbranu u potrebnoj meri. A staviti njega takvog kakav je, u par sa Zumom, koji je dosta vremena izgubio povredom a pritom je i sirov i treba mu jos drilovanja da bi se ekipa kakva je Celsi mogla oslanjati na njega je ravno samoubistvu. Prijavi
1. septembar 2016.10 god. comment_260031 Ne kontam čemu taj stav da tebe neko treba ili hoće napadati za to što napišeš, ili to neka sam ja neznalica glup itd, zasto fudbalsku temu svoditi na lični nivo. Ne treba se na Zoumu oslonjati prošle sezone ne treba ove onda nece trebati ni sljedeće, Luiz amater, ja shvatam da Luiz nekom nije po volji ali pustite me vise tandema Terry-Cahill znali su biti top tandem vise nisu, Terrya sljedeće sezone nema Cahill luta sa formom svako malo zato je ovo bas ta sezona kada se treba osoniti prije svega na Zoumu bez obzira na tešku povredu koju je prošao. Prijavi
1. septembar 2016.10 god. comment_260032 Doduše neki su na forumu Zoumu uzdigli u nebesa da bi čovjek pomislio kako je na nivou Neste iz najboljih dana, polako, možda Zouma ne povrati formu od prošle sezone, možda i Cahill i Terry budu odlični, možda svi budu loši, možda Luiz bude rupa kao što je znao biti u par navrata, realno svašta može da bude, a realno sezona nije počela pa nismo ni imali nekih bog zna kakvih testova. Nemojte se zalijetati. Sveukupno u fudbalskom svijetu Luiz je daleko cjenjeniji štoper od Kurta recimo (što je i logično jer duže igra), ali kad se ovdje pitanje postavlja neki ne mogu da odvoje svoje ljubavne, emotivne dijelove od onoga što bi trebalo da bi došli do objektivnog viđenja stvari, pa ispade da Luiz ne zna hodati, a da ovaj drugi igra bolje od Džingis Kana dok je još igrao za mongolski Erchim. Jer inače da nije tako kako je ne bi kupovali pola odbrane. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.