Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Whisper je u pravu, ali te dvije stvari se daju popraviti ili u najgorem slucaju svesti na minimum. Uostalom smatram Contea vrlo ozbiljnim trenerom, koji te neozbiljnosti ne bi sigurno trpio. Uz pravi pristup je kljucna stvar oko transfera Davida Luiza. Smatram da uz takvog trenera on moze da pruzi sigurno odlicne partije. A zbog tih stvari koje si ti Whisper nabrojao, vjerujem mnogi su kao i ja izgubili ono misljenje o njemu kao stoperu, barem ja sam ga smatrao jednim veoma kvalitetnim igracem...

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Luiza treba pustiti da se opet dokaže ako moze, da vidimo kako će to izgledati u praksi, meni ne smeta sekunde kritika na njegov račun ali ne moze se reći da je fudbalska rupa bez dna..
  • 3 sedmice kasnije...

Bilo bi lepo protiv Lestera u Miki maus kupu videti Solankea, RLCa i ostale koji su mladji ili manje igraju ali posto ne igramo Evropu sigurno ce igrati dosta jaca postava.

Sa, TC-a, jedan clan je napisao ovo:

I never believed in this worker team and never will. It's not the way forward. Italy was a worker team yeah but that was a handful of games. Chelsea need quality on the pitch. Players who can bring fear to their opponents and cause them to make changes and play differently.

Willian, Oscar, Matic, Kante, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill. It's too much. They work but they can't play. Even Costa who offers little outside of goals. Chelsea need players who can play.

A onda je drugi dodao ono o cemu sam letos u sustini pricao nakon finala EP zbog cega su me je vecina forumasa napala ovde:

The "worker" team and the "utility" players have be avoided like the black plague. The worker team, aside from the few odd years or games, does not win you anything. Of course there is Italy this summer, Chelsea in 2014-15, chelsea in 2012, Greece in 2004, Leceister last year, etc... but they are in the minority. And if you look more closely at those teams, you can notice that, although they are full of utility players, they still have a major strength upon which they can work. For instance, Conte had the best defense in the world during the last Euro and Chelsea had a magnificant Drogba in 2012. We do not have this possibility as our utility players are too numerous and also because our good players have too much flaws (clear example : Hazard goalscoring ability).

Furthermore, look where ended up worker teams after they won (or made a good performance) !? Greece came back to nothingness after the Euro 2004 ; Chelsea was the first (?) CL winner to be eliminated in the group stage in 2013 ; last year Chelsea was the worst (?) defending champion in the Premier League ; this year Leceister seems to take the same route as us last year ; etc..

In other words, worker team do not win regularly and most importantly are "disastrous" for the medium to long term.

Ovu bih postavu volio vidjeti protiv Arsenala, mozda jedino jos Chalobah umjesto Matica ali hajd da ne pretjeramo sa zeljama. Uglavnom volio bih ovu postavu da izadje i da izgubi ako treba nego da igramo sa Oscarom, Willianom i Ivanovicem i izvucemo bod na jedvite jade.

Kurtoa

Azpi, Luiz, Cahil, Alonso

Matic, Kante

Moses, Fabregas, Hazard

Costa

Ovu bih postavu volio vidjeti protiv Arsenala, mozda jedino jos Chalobah umjesto Matica ali hajd da ne pretjeramo sa zeljama. Uglavnom volio bih ovu postavu da izadje i da izgubi ako treba nego da igramo sa Oscarom, Willianom i Ivanovicem i izvucemo bod na jedvite jade.

Kurtoa

Matic, Kante

Moses, Fabregas, Hazard

Costa

Kurtoa

Matic, Kante

Moses, Fabregas, Hazard

Costa

Cesc umjesto Matica, a Willian umjesto Cesca :D uspjeli eksperiment...

Kurtoa
Matic, Kante
Moses, Fabregas, Hazard

Costa

Fabregas umjesto Matica i Batshuayi unutra i sa dva spica

Nadam se da će ovo jednom isprobati kad se vrati Zuma

Nosonja

Azpi - Terry - Zouma - Alonso

Kante - Fabregas - Luiz

Moses - Hazard

Costa

Može i Oscar umesto Fabregasa. Koji tuga od ekipe.

Eto vidiš, zaboravio sam da je i na klupi bio danas. U predsezoni je bio jedan od najboljih igrača, a sad  mora da čeka kupove da bi dobio nekoliko minuta. Ne može biti gori od Matića, a za sada srećom ne pomišlja Konte da proba Mikela.

I Aina da igra i greši ne bih se iznervirao.

• 2 mjeseca kasnije...

Nismo odavno mastali :P

_________________Courtois_____________

_________Dave______Luiz____Van Dijk____

Moses_______Kante______Matic_____Kolasinac

________Payet_______________Hazard______

________________Costa___________________

Druga verzija npr

________________Courtois_________________

__________Dave___Luiz_____Van Dijk________

Moses___________Veratti__________Kolasinac

_________Kante__________Matic___________

_____________Costa__Hazard_____________

Mislim da Veratti, Kante, Matic u veznom redu ne bi bio dobar i dobitni potez.

Ako bi Veratti igrao onda bi ga upario sa Kanteom a Matica bi preselio na klupu a u vezu bi im dodao npr Coutinha, Rodriguez Jamesa iz Real Madrida ili Isca ugl, nekog sličnog igrača sa možda čak i razornijim šutem. 

Ne sumnjam da bi se nekadašnji Lampard u ovoj Konteovoj taktici nazabijao golova.

Trenutno ova formacija opstaje na ledjima Matica i Kantea. Ljudi su digli zid ispred odbrane, skupljaju sve sto im padne pred noge i protivnicima je jako tesko da uopste pridju golu. I jedan od njih uvek ostaje pozadi kao osigurac pa i nasi spoljni igraci dobijaju vise slobode u napadu. Plus sto Kante radi na Durasel pa stize sve da zakrpi a Matic je znatno popravio igru ka napred i prvi je asistent ekipe.
Razdvajati njih dvojicu dok igraju ovako kako igraju imalo bi los uticaj na taktiku i uspeh iste.
Za dovodenje verratija sam skroz, jer utakmica nece falit tako da ce se svi naigrat.ali kad cujem odredene ljude koji spominju jamesa i kolasinca padne mi mrak na oci.kako ljudi nevide da je james uzasno precijenjen igrac.ne kazem ja da je on los ali mislim da nam je njegov dolazak skroz nepotreban u ovom stilu igre.nikad ga nisam gledo ko top top igraca a i nekako mi se neuklapa u ovo sve , mozda grijesim.s druge strane kolasinac je za mene igrac koji nebi mogo odradivat ovo sto sada alonso radi, konstantni sprintevi , ubacivanje u sredinu.kolasinac je primarno kreno kao stoper(realno kad vidite covjeka rekli bi bas onaj pravi stoper).ovi su ga koristili dosta lijevo i do ove sezone me nije impresionirao , pokrivao je on to u redu ali bojim se da to za EPL nije dosta.tek ove sezone mozemo vidjeti neke njegove prodore pa i dobre ubacaje.sve u svemu nebi se odlucio uloziti u njega jer mislim da ima i prikladnijih igraca za poziciju koja nama treba.

Kako je slatko mastat o silnim igracima, a u isto vrijeme imas trenera koji je sposoban da se prilagodi onim cime raspolaze, takodjer da se prilagodi i razvoju situacije na terenu. 

Ja mislim da cemo ganjat tog drugog napadaca primarno, kojeg je Conte ocito vec po dolasku zelio upariti s Costom.

Moses je kao san, nadam se da ce trajat sto duze. Nadam se povratku Williana u kombinacije i njegovom snalazenju u ovoj formaciji, jer u tom slucaju imamo back up vec za desnu stranu. Trebali bismo rijesit onda lijevu stranu i pojacat odbranu, jer sigurno ima dosta prostora za to. 

Sjecate li se kako nas je jako pozitivno iznenadio Batshuayi u prva dva kola kako je dobro odigrao pogotovo uparen s Costom. Ono bila je prica "to je to, to je ono sto smo trazili". Ali nekako ga Conte bas ne gotivi i ne forsira uz to smo promjenili formaciju tako da staj e tu je.

Ne igra zato jer je Costa u vrhunskoj formi i pored ovakvog Coste nema šanse, a iz liga kupa smo ispali i europu ne igramo tako da igramo samo jednu utakmicu tjedno pa nema neke potrebe za rotacijom pogotovo dok smo u ovakovoj formi. Bit će za njega prilika iduće sezone kad bude puno utakmica sigurno...

Jedino bi volio da zadnjih 10-ak minuta umjeto da ubacuje Ivanovića i Oscara ubaci njega i druge mladiće poput RLC-a i Chalobaha...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.