21. maj 2024.2 god. comment_355360 Roberto De Zerbi je ko stvoren za ovu ekipu. Igra pozicioni fudbal sa velikim posjedom i voli da dominira sa loptom u nogama. Igra napadacki fudbal i voli da ima kontrolu. Nesto sto smo oduvijek mi navijaci Chelsea zeljeli gledati. Na sve to trenirao je vec Mudryka, Colwilla i Caiceda, ima iskustva u radu sa nasim sportksim direktorima, radi dobro sa mladim igracima i uglavnom svi napreduju pod njim. Roberto De Zerbi je covjek koji ce preporoditi ovu ekipu, skoro pa sam ubjedjen u to. Slobodan je i sve je sad na upravi. Prijavi
21. maj 2024.2 god. comment_355361 25 minutes ago, Wisey said: Samo je jedno pravo rjesenje. Zivjeli Kod Boehlya mu je očito bitnija referenca što je uveo WBA u prvu ligu nego što je osvojio LP. 27 minutes ago, ker said: Prijavi
21. maj 2024.2 god. comment_355365 Napravljeno je sveopšte ludilo. Tzv sportski direktor je Pochu saopštio odluku koju su doneli dripci, isto tako ce saopštiti odluku treneru koga su ova 2 dripca odabrala. Imam predlog za njih, nek angažuju kurirska sluzbu neku jeftinije je. Koj ce im kurac ovi beskicmenjaci. Ako se nesto bitno ne promeni kroz 3 godine nas ceka borba za opstanak ako ne i pre. Imamo se preduslove da brze potonemo od Man utd a. A Pochetina cemo praviti od blata. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355368 Ma nek vrate Tukela i taman da se skinem ove droge zvana Chelsea. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355373 Kunem vam se, sanjo sam da smo u potrazi za trenerom i da nam neko drugi uzima De Zerbija. Probudio sam se nasikiran. De Zerbi je trener koji nam u svemu godi, profil igraca, godine, tehnicki sposobni, stil fudbala koji svi zelimo gledati, mlad i autoritativan a usput radio vec sa nekim igracima. RDZ i samo RDZ Prijavi
22. maj 2024.2 god. Autor comment_355374 Ako je istina ono sto su ljudi u Upravi sebi zacrtali onda je De Zerbi stvarno jedina opcija. Ni Frank, ni Amorim niti bilo ko drugi ne forsira takav fudbal. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355375 Odlučili smo jos jednom pokazati da smo stvarno klub koji svaki trener treba zaobilaziti u širokom luku, to ne govorim kao neki zakleti pristalica Pochettina, već kao neko ko smatra da je ovo još jedna odluka koju su Ameri donijeli iz nekog svog hira. Čisto da se nesto dešava, čisto da ljeto ponovo bude u znaku tog nekog vapaja za sexy fudbalom, ponovo trazimo neke revolucionare, neki atomski fudbal, opet odjednom imamo ekipu koja je materijal za sve to. Očigledno da se traži neko ko ce pristati da nema uticaj na transfere, neko ko će iz medija saznati ko dolazi, ko ide i ostalo. Ponavaljam opet, nisam neki pristalica Pochettina al ne mogu se oteti utisku da je ovo sve toliko neozbiljno, toliko se osjeća miris cirkusa, jos jednog cirkusa u nizu. Kada pogledam ova imena koja se spominju, otkaz Pochettinu mi je jos veća misterija, da ti tu imas nekog jakog trenera kao opciju pa ne bi rekao riječ, ali ovako ne znam sta bi rekao. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355376 @King Chelsea pa sporazumno su se rastali, nije dobio otkaz. Pochetino vec mjesec dana prica da moze i on biti nezadovoljan ne samo uprava. Meni je samo nejasna jedna stvar, kada si dolazio u klub pricali su sigurno o ciljevima, o nacinu rada, transferima i svemu... nisu sigurno ljudi preko noci promjenili neke stvari. Na kraju krajeva ako klub neki cilj, logicno je da sve budu sinkronizovani ka tom cilju. Smatram da nema potrebe toliko tugovati za Pochetinom, niti se sjedinio sa navijacima niti je podigao neku ljestvicu kada je igra u pitanju. Kraj sezone je bio dobar i na osvovu toga mozda je trebao nastaviti, ali sve to pada u vodu ako su se u drugim stvarima razilazili, nisu imali zajednicku viziju i slicno. Mi moramo shvatiti da nam je vaznije kao klubu pratiti ciljeve i vizije uprave, nego jednog pojedinca koji ni sekunde ne voli ovaj klub i koji sutra moze otici. Sada je najbitnije dovesti pravog trenera, koji ce imati jednaku viziju sa upravom u pogledu transfera, stila igre, razvoja igraca, svega... Nije tolika greska razici se sa Pochetinom koliko velika greska moze biti dovodjenje pogresnog trenera. Ako cemo ici vec niz dlaku i malo detaljnije analizirati Pochetinove press konferencije zadnjih mjesec dana, klasicni alibi potezi i pravdanje neuspjeha. Zeli sebe oprati i ispasti dzek, nije dobio otkaz nego dao (sporazumno se razisli)... znao je on vec mjesec dana najmanje sta radi, sta zeli... da li je on ispao fer prema Chelseau? Iskreno jebe mu se za Chelsea, pravi sebi put za novi klub.... Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355377 https://x.com/CFCPys/status/1793183950250156529?t=1ocv1t2IQzWxT3KIYOBfhw&s=19 I to je sve sto treba da znamo o ovome. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355378 Ma ne žalim ja hamco za Pochettinom, ja samo hocu da kazem da je ovo već toliko puta viđeno da bi covjek lakse prihvatio jos jednu sezonu borbe za 6. mjesto nego jos jednu propast velikog projekta vec pocetkom septembra. Ja ne vidim nikakvu sigurnost u ovim imenima sto se spominju, ne vidim nista što vec nismo pokušali. Mislim da smo mi i United u istoj situaciji, da rijesenje problema leži puno dublje od toga da dovedes tog nekog "modernog" trenera. Vjerovatno i nama i njima treba restart u pravom smislu te rijeci, treba nesto sto je Klopp uradio sa Liverpoolom, znaci dosao je covjek sa koji je istniski želio biti tu, koji je donijeo tone i tone želje da vrati Liverpool u vrh, i covjek koji je dobio neograniceno vrijeme i neogranicenu slobodu da napravi nesto. Samo što niti je svako Klopp niti ce neko dobiti to kod nas ili u Unitedu. Prijavi
22. maj 2024.2 god. Autor comment_355382 Mogli smo jednu anketu puci, da vidimo koga forumasi zele vidjeti na klupi. De Zerbi, Frank, Kompany, Amorim, Michel, McKenna, Motta, Maresca, Hoeneß, Flick, Allegri, Mourinho, Conte, Tuchel, Pioli, Terry... Imena je jako puno. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355385 @diablo_bih daj nam anketu. Boeli i ekipa u ovom trenutku najvise posjecuju forum. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355386 https://x.com/CFCPys/status/1793265553139732918?t=_lxJpObpHEdClDO89oA5og&s=19 Sramota. Hvala ti Poketino sto nisi pristao. Veliki si. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355387 16 minutes ago, Whisper said: https://x.com/CFCPys/status/1793265553139732918?t=_lxJpObpHEdClDO89oA5og&s=19 Sramota. Hvala ti Poketino sto nisi pristao. Veliki si. A sto vjerujes svemu sto procitas? Jel tebi na kraju krajeva vazniji Poch ili klub? Preboli ga vise, fakat nema smisla zalit kad je bivsi. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355388 3 minutes ago, hamco said: A sto vjerujes svemu sto procitas? Jel tebi na kraju krajeva vazniji Poch ili klub? Preboli ga vise, fakat nema smisla zalit kad je bivsi. Boli me qrac za Poketinom. Ali ovo je besmisleno. A tacno je garant, jer ga u suprotnom ne bi najurili. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355389 22 minutes ago, Whisper said: https://x.com/CFCPys/status/1793265553139732918?t=_lxJpObpHEdClDO89oA5og&s=19 Sramota. Hvala ti Poketino sto nisi pristao. Veliki si. Treba im bilo ko sa licencom dok Boehly ne položi za trenera. Zato i odstupa 2027. godine da se posveti trenerskom poslu. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355390 Ovo postaje zajebancija bukvalno, ne interesuje mene Poch nebitno ali toliko miješanje ljudi koji vjerovatno ni ne znaju pravila fudbala niti su ga gledali do unazad par sezona je besmisleno... Nikako mi se ne sviđa ova američka politika u klubu, mislim da bi moglo veoma lako propasti... Ova imena koja se pominju su smiješna 2 hours ago, Wisey said: De Zerbi, Frank, Kompany, Amorim, Michel, McKenna, Motta, Maresca, Hoeneß, Flick, Allegri, Mourinho, Conte, Tuchel, Pioli, Terry... Imena je jako puno. Prekriženi ne dolaze u obzir, podvučeni nisu dovoljno dokazani, boldani su ozbiljni kandidati Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355394 7 hours ago, Wisey said: Ako je istina ono sto su ljudi u Upravi sebi zacrtali onda je De Zerbi stvarno jedina opcija. Ni Frank, ni Amorim niti bilo ko drugi ne forsira takav fudbal. Kako kada De Zerbija ne zanima odbrana 1. Amorim 2. De Zerbi 3. Motta (Nazalost mislim da ide u Juventus) 4. Michel (Ovoga mozda cuvaju za City kad ode Pep) 5. Maresca (Ne znam sta da mislim o njemu, jer su i njega Leicesterovi navijaci tjerali pred kraj sezone :D) Uglavnom fakticki je svejedno koga god dovedu, cak i onog iz Stuttgarta ako dovedu moze. Sto se tice igraca sto su nesretni, ko ih jebe, Poch ih nije napadao ocigledno poslije katastrofalnih partija, pa im bilo dobro. Pravi Tottenham duh uvodio... Eh Burnley nas nadigrao, ma hajde dobro nisu preokrenuli, eh cuj Arsenal 5-0, ma hajde oni se bore za titulu, nismo mogli tu nista, a sta United osutao preko 30 puta, ma jbg, desi se nikome, ali moralo je nama. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355395 De Zerbi od navedenih, Motta je isto solidan ali on će u Juventus. Amorim ok, ali nisam siguran da je najbolji fit za ekipu. Kompany mi ne ulijeva povjerenje, Pepov je učenik i bio dobar s Burnleyem u championshipu, ali drugu sezonu je pokazao 0 fleksibilnosti. Ostale većinu ne znam dovoljno dobro, moram ih istražiti, ali sam time što ih ne znam znači da su ogroman rizik. Btw, viđao sam i Fabregasa kao opciju po internetu. Prijavi
22. maj 2024.2 god. comment_355396 Da uozbiljimo malo stvari i pročistimo spisak. Rečeno je da se traži mlađi trener koji će igrati napadački i na posjed. Odmah otpadaju Mourinho, Allegri i Conte, zatim Tuchel jer ga sigurno neće vratiti, a otpada i Frank jer njegov fudbal uopšte nije napadački i na posjed. Dalje, sve informacije se kreću ka tome da Thiago Motta preuzima Juventus. Možemo i na njega zaboraviti. Maresca, Kompany, McKenna - dovođenje bilo koga od njih trojice bi bilo vrijeđanje inteligencije. Nisu imali puno dodira sa prvoligaškim fudbalom. Jedini uspjeh u karijeri im je da su uveli tim iz Championshipa u PL. Evo zadnjih 30 trenera koji su to isto napravili: Edwards, Heckingbottom, Kompany, Silva, Parker, Cooper, Frank, Farke, Munoz, Bielsa, Bilić, Parker, Farke, Wilder, Smith, Nuno, Jokanović, Warnock, Benitez, Hughton, Wagner, Dyche, Karanka, Bruce, Howe, Jokanović, Neil, Pearson, Redknapp i opet Dyche. Sve se Barca i Real otimali kojeg će prije uzeti. Kompany mi je bio drag kao igrač, ali kao trener nije napravio ništa sa Anderlechtom i sad sa Burnleyem nije 30 boodva prebacio. Treba njima još 4-5 godina da dođu na nivo Pottera. Terry nije trener, valjao bi kao neki pomoćnik ili kao privremeno rješenje, a to nam sada ne treba. Ostali kandidati imaju barem malo smisla. Flick je imao taj strašan Bayern, ali i dosadnu Njemačku. Hoeness mi je visoko među ovim kandidatima, ali mi je čudno da ga amidža ne dovodi u Bayern. Možda hoće da ostane u Stuttgartu. Michel, ne znam, nismo nikada imali trenera iz Španije (Bruno oprosti). De Zerbi je najrealniji jer je i slobodan, samo što bi to značilo da ovi ljudi jedino što znaju je dovesti nekoga iz Brightona. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.