23. maj 2024.2 god. comment_355434 Niti sam ga pratio niti mi je upadao u oci pa ne mogu da pricam mnogo. Jeste velika stvar za 2 god doci iz 1 lige do PLa 2 stepenika Ali ć PL je druga prica svetlosnim godinama udaljen fudbal od onog na koji je navikao. Ako dovodis novog trenera to treba biti neko ko moze da implementira neke nove ideje al sam skeptican koje su to nove ideje i moze li ih implementirati. Uostalom sama cinjenica ko ga je doveo je dovoljno da budemo sumnjičavi 100%. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355435 Ja se i dalje nadam De Zerbiju. Prosto je stvoren da radi u ovakvom okruzenju sa ovakvim igracima i stilom igre koji preferira. Odbijam povjerovati da je to McKenna. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355436 Dao sam već mišljenje o svim kandidatima, ne želim da se nerviram i da se pecam na sva imena i sve informacije koje će se pojavljivati u danima koji slijede. Već su pokušali sa Potterom koji je mnogo više toga ostvario u karijeri i radio 3-4 godine u PL i desila se katastrofa. Ne znam kako misle dovesti čovjeka koji je 3 stepenice ispod njega i očekivati iskorak. Ali kako rade transfere, na način da vide ko je aktuelan u zadnjih mjesec dana, pa se dovede Mudryk kao Leao za sirotinju, Jackson kao Osimhen za sirotinju i itd. tako će možda pokušati i sa trenerom za sirotinju pa kockati se. Jedino gore od ovakvog trenera je da James bude igrač - trener. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355438 Meni je najjace da je hamco sada poranio i vec je popizdio, a trener nije ni dosao. 🤣 Mene iskreno i briga u nekoj mjeri, ne bih se nasikirao ni da je Pochettino ostao iako sam galamio protiv njega pola sezone, koga god dovedu vidjecemo, jasno je da ovdje ne postoje nikakva pravila. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355439 @ker nije mi u tolikoj mjeri krivo sto to nece biti RDZ, nego me prosto strah sta ovaj McKenna zna i moze... Znas kad imas feeling da covjek ne zna, sto kaze Adi, Potter mnogo veca reputacija i kad je presao kod nas odmah se vidjelo da nije to to. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355441 Fascinantno mi je ovo sto se desava kada su treneri u pitanju, zbog cega je odjednom in da imas tog nekog te mladog, te modernog trenera, jos samo fali da mora da bude lijep, zgodan, situiran. Ja shvatam da je dosta trenera koji su vec godinama na sceni potroseno, pogotovo veliki klubovi su veliki potrosaci trenera, ali opet ne mogu da shvatim čemu odjednom toliki hajp oko trenera koji su tek na pocetku karijere i to najvise hajp od strane najvecih klubova. Situacija oko Xabi Alonsa je takva da su ljudi ubjeđeni da gdje on ode da će taj klub vladati, ne znam zbog cega je to tako, ok imao odlicnu sezonu sa Leverkusenom, ali sa Leverkusenom na koji niko nije ni obracao paznju toliko dok nisu otisli Bayernu na +5. Znaci imao si mir, bez pritiska si mogao raditi, sve i da je Leverkusen ispustio titulu niko se ne bi iznenadio, i onda dođeš u npr. Bayern koji je sve samo ne zdrava sredina i taj te Bayern sazvace i ispljune za 4 mjeseca, toliko puta viđeno. Evo taj isti Bayern uzima Kompanya za trenera, ne znam zbog cega, gdje je logika, sta su to oni vidjeli u njemu, da trener prelazi iz Burnleya u Bayern je stvarno dokaz da mnogi velikani bukvalno lutaju. Bukvalno ti je dovoljna dobra polu sezona da vec postanes toliko cijenjena roba da ni ti ne znas sta se desava, nesto kao kad smo mi Boasa doveli. Mi i McKenna, mislim da ponovo srljamo, odlucili smo da opet ucestvujemo u necijem "preskakanju stepenica", umjesto da iz Ipswicha ode npr. u West Ham mi ga dovodimo kod nas iako se milion puta taj prelaz iz Championshipa u Premiership pokazao kao nesavladiva prepreka za 70% igraca, trenera i klubova, kako to da nista nismo naucili na prelazu Pottera iz Brightona u Chelsea, dva razlicita svijeta. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355442 Doduše, i s tim "vidite kako je Potter prošao" se malo pretjeruje, situacija u kojoj je Potter bio je kudikamo teža nego sad, vjerujem da bi se jako malo trenera na svijetu snašlo u kaosu u koji je došao, sad je situacija ipak značajno drugačija. Da se razumijemo, ja da sam vlasnik ili SD nikad ne bih doveo u Chelsea trenera koji nema prvoligaško iskustvo. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355444 Meni nekako lici da je Poketinjo oteran a da ni približno nisu imali resenje za zamenu i da ce sad polako doci na to da ce ih svaki iole ozbiljan trener odbiti razumljivo i zasto i da ce potpisan trener biti iznudjeno resenje a naravno da ce biti predstavljen kao toboze novi projekat ovakav onakav. Teska smo sprdacina Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355446 Potter a i Lampard jesu imali igrače za koje se znalo da idu.. ali su oni iste te igrače forsirali, dok je recimo Mudryk bio na klupi. Ne svidja mi se ovo nikako, čuj Mckenna, đe njeg iskopaše klošari.. Hajd da je neiskusni Xavi pa da možeš bar reć ima ime.. ovo ostalo je smiješno. Čuj Mckenna 🤦♂️ Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355449 28 minutes ago, Whisper said: Tuhel bi sa ovim timom + jedan pouzdan napadac uzeo LS. Znaci nas tim je jaci od Bayerna koji je prosao Arsenal koji je nas nedavno naguzio 5:0? Aha znaci do trenera je... znaci nasa ekipa ipak nije za 6. mjesto? Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355450 Ko je onda prvi kandidat iz Ipswicha kojeg ce Kena povesta sa sobom? Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355451 1 hour ago, Spaha said: Ko je onda prvi kandidat iz Ipswicha kojeg ce Kena povesta sa sobom? Omari Hutchinson. Kada su na, na dodjeli nakon završetka sezone pitali kojeg bi igraca zelio rekao je potpisite Omarija,eto. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355453 Znaci lista je spala na mckenna, frank, maresca i "mystery" trenera bas se pitam ono ko je mystery. Da se zna svi ostali treneri koji su se spominjali sa nama, sa svakim povezivanjem su rekli da bi ta osoba bila nevjerovatno zeljna da radi u Chelseaju. Tako da nije istina da neko nece da uzme ovu ekipu. Ovo je sad proces eliminacije kluba... Trebalo bi valjda do kraja one sedmice se znati ko je novi trener. Prijavi
23. maj 2024.2 god. comment_355461 4 hours ago, diablo_bih said: Znaci lista je spala na mckenna, frank, maresca i "mystery" trenera bas se pitam ono ko je mystery. Garant amorim Prijavi
24. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355464 10 hours ago, Gringo said: Čuj Mckenna 🤦♂️ McKenja mi se kad pomislim Prijavi
24. maj 2024.2 god. comment_355471 Cuj McKenna ili Maresca, znaci doslovno 2 najslabija trenera uz Thomasa Franka. Hoeness, Michel, Amorim, De Zerbi niko se ne spominje. Skoro pa 100% sam siguran da ce to biti McKenna ili Maresca, svi ama bas svi novinari samo pisu o njima dvojici. McKenna - uveo Ipswitch iz League 1 u Championship i sad u Premiership. Svaka cast, ali to je isto radio i Paul Lamber sa Norwitcom pa preuzeo Aston Villu, katastrofa bio. Totalni antifudbal igrao, pozavidio bi mu i Tony Pulis. Maresca - prvi trenerski angazma bila Parma u Seria B. Dobio otkaz nakon 14 kola, hej nakon 14 kola. U ekipi imao Buffona i jos par iskusnih igraca, Parmi se predvidjao ulazak u Seriu A, toliko su jaki bili. Nakon 14 utakmica imao 4-5-5 omjer i pored rezultata i statisticki uglavnom bivao nadigran. Lester sa takvom ekipom bi i Safet Susic vratio u Premiership. Znaci ja evo ne mogu da vjerujem kakva imena spominjemo uopste. Daj dovedi De Zerbija ili Amorima, nemoguce da ne budu dobri sa ovim nasim rosterom. Koga god od njih dvojice da dovedu smatram da cemo bez problema uci u top 4. McKenna ili Maresca, bojim se u najboljem slucaju top 6, znaci najbolji slucaj. I mi imamo navijace ko kurac, doslovno kurcina obicna. Lopetegui je trebao preci u Milan, doslovno dogovorili sve, samo jos da se objavi. Milanovi navijaci ne da su protestovali, negu su prijetili nedolaskom na tribine, peticije slali i Curva Sud isao pred Milan Casa (gdje bude uprava) i prijetili. Nisu ni pod razno htjeli Lopeteguia i na kraju su uspjeli u tome. Prijavi
24. maj 2024.2 god. comment_355472 Uprava Celsija ima vrlo komplikovanu strukturu. Eghbali, Feliciano, Boehly Stewart, Winstanley, Shields Od toga se trojica ne razumeju u fudbal, dvojica su do juce radili za osrednji PL klub. Tu je najozbiljniji fudbalski radnik Joe Shields. Takav odbor je mozda primenljiv na neke druge tipove biznisa, u fudbalu je to pucanje sebi u oba kolena. Ako su Eghbali i co zeleli da prave veliki klub, trebalo je da pazljivije biraju svoje direktore. Dovedi Edwardsa, Marotu, Zorca, ljude koji su radili na velikoj sceni, koji znaju kako se kupuju i prave veliki igraciz koji za ambiciju imaju i sportski uspeh a ne samo obrtanje para. Oterali su Vivela,koji je za ova dva idiota prof dr mr fudbalskog posla. Ne mozemo ocekivati vrhunske poteze od ljudi koji nemaju toliki domet u glavama. Prijavi
24. maj 2024.2 god. comment_355473 20 minutes ago, Whisper said: Uprava Celsija ima vrlo komplikovanu strukturu. Eghbali, Feliciano, Boehly Stewart, Winstanley, Shields Od toga se trojica ne razumeju u fudbal, dvojica su do juce radili za osrednji PL klub. Tu je najozbiljniji fudbalski radnik Joe Shields. Takav odbor je mozda primenljiv na neke druge tipove biznisa, u fudbalu je to pucanje sebi u oba kolena. Ako su Eghbali i co zeleli da prave veliki klub, trebalo je da pazljivije biraju svoje direktore. Dovedi Edwardsa, Marotu, Zorca, ljude koji su radili na velikoj sceni, koji znaju kako se kupuju i prave veliki igraciz koji za ambiciju imaju i sportski uspeh a ne samo obrtanje para. Oterali su Vivela,koji je za ova dva idiota prof dr mr fudbalskog posla. Ne mozemo ocekivati vrhunske poteze od ljudi koji nemaju toliki domet u glavama. Ali razum mi ne da razmisljati da ljudi koji su u tome, koji obavljaju funkciju sportskog direktora znaju manje svoj posao od nas navijaca. Znaci mi smo laici, koliko god to nekome cudno zvucalo, koliko god voljeli ovaj klub, gledali svaku utakmicu zadnjih 20 godina, i dalje ne mogu da vjerujem da mi navijaci vidimo bolje od ljudi koji su placeni masno debele novce za to. Na kraju, mozda ipak nismo svjesni ili smo slijepi pa ne vidimo da nasa uprava zeli samo obrnuti novac, biti u igri za mjesta oko 6-8 mjesta, bitan je entertainment i zarada. Znaci imamo idealnu priliku uzeti De Zerbija, Amorima, Michela ili nekog drugog, na kraju krajeva i da su Pochetina ostavili (mada tu je ocito bila dvosmjerna ulica kada je razlaz u pitanju) bilo bi ok. Ne znam, mozda fakat McKenna ili Maresca budu pravi pogodak ali sam toliko sumnjicav da vec sad nemam euforiju pred narednu sezonu i velika mi je briga na sta ce sve izaci na kraju. Daj boze da grijesim ali rijetko, skoro nikad me osjecaj nije prevario kada je fudbal u pitanju. Prijavi
24. maj 2024.2 god. comment_355474 50 minutes ago, hamco said: Ali razum mi ne da razmisljati da ljudi koji su u tome, koji obavljaju funkciju sportskog direktora znaju manje svoj posao od nas navijaca. Znaci mi smo laici, koliko god to nekome cudno zvucalo, koliko god voljeli ovaj klub, gledali svaku utakmicu zadnjih 20 godina, i dalje ne mogu da vjerujem da mi navijaci vidimo bolje od ljudi koji su placeni masno debele novce za to. Na kraju, mozda ipak nismo svjesni ili smo slijepi pa ne vidimo da nasa uprava zeli samo obrnuti novac, biti u igri za mjesta oko 6-8 mjesta, bitan je entertainment i zarada. Znaci imamo idealnu priliku uzeti De Zerbija, Amorima, Michela ili nekog drugog, na kraju krajeva i da su Pochetina ostavili (mada tu je ocito bila dvosmjerna ulica kada je razlaz u pitanju) bilo bi ok. Ne znam, mozda fakat McKenna ili Maresca budu pravi pogodak ali sam toliko sumnjicav da vec sad nemam euforiju pred narednu sezonu i velika mi je briga na sta ce sve izaci na kraju. Daj boze da grijesim ali rijetko, skoro nikad me osjecaj nije prevario kada je fudbal u pitanju. Ti stvarno mislis da Eghbali Boehly bolje poznaju fudbal od tebe? Prijavi
24. maj 2024.2 god. comment_355475 16 minutes ago, cobinho said: Ti stvarno mislis da Eghbali Boehly bolje poznaju fudbal od tebe? Ne oni, ali Stewart i Winstanley bi trebali. Naravno teoretski govorim, logicki ali ocito da ne poznaju. Kako god, ako vec moram birati od ovih trenera sa liste, neko to bude Maresca. Nadam se da je naucio nesto pored Guardiole. Hahahhaha sad ide plot twist, Mourinho vidjen na Stamford Bridzu i Standard objavio da je prvi favorit za klupu Chelsea. Krv ti jebem... najbolje izbrisat twitter dok se ne objavi zvanicno. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.