Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Primera (ESP)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,3 hilj.
  • Pregledi 136,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• ja primeru pratio preko top gol emisije sto je kod nas bila u bosni na bht1 televiziji. dodjem iz skole i gledam pregled golova u svim ligama

• O snazi ove lige govori to sto ce je Barselona osvojiti sa Alonsom na stooeru

• Ne sikiram se dok imamo Hariba u napadu, sve što Benz može da uradi Haribo može duplo bolje.

U buvaru s njima! 

De coece, samo trolujes ljeb te jebo. Odvadi malo nekad.

Ma nemam ja šta trollati ili ne trollati. Stanje je sljedeće, svidjelo se to tebi ili meni ili nam se ne svidjelo...

hdfO1EB.jpg

Ovo je namjerno napisao jer je znao da cete ga ispraviti :D Primera ima dobru prednost u odnosu na Premiershipu - vise od 6 bodova koja bi se trebala smanjiti tek za 2-3 sezone. Manja je razlika izmedju Premiershipa i Bundeslige. Mogu ljudi tvrditi da je Premiership najjaci, ali ovi koeficijenti su jedino relevantno mjerilo na osnovu kojih se odredjuje broj predstavnika u evropskim takmicenjima. Primera sluzbeno drzi primat u Evropi. Ove sezone su klubovi iz Premiershipa najuspjesniji. Da nije bilo Chelseaja izgubili bi i drugo mjesto.

Ma smijesno. Ja tu Primeru ne gledam samo kad igra Real ili kad neki derbi uhvatim. Ne volim nikako tu ligu zato sto je kvalitet fudbala nula, ekipe koje se bore za LE u primeri u premiershipu bi se borile za opstanak. Najsmjesnije mi je kako se tako daju\ primaju golovi, pa to je smijurija, obrambeni igraci djeluju kao poluamateri.

Vide ljudi sirom svijeta koja liga je najkompetitivnija. Treneri i igraci koji zele doci bas tu da dokazu nesto. Besmisleno mi i pisati o tome uopste. Ne moze liga biti najjaca ako ima samo 2 kluba, ne moze nikako. Fino je Klopp u jednom od intervjua opisao Bundes kao kul ligu. Tu bih se i ja zaustavio. Izjava Simeonea je takodje poznata. 

Elem, ne vodi mi se ova diskusije jer me uzasno smara. Nastavite ako zelite bez mene. Svako dobro.

Englezima je ispod časti igrat EL, Španjolci uvijek daleko doguraju tamo i mislim da je tu najveća razlika bodovna u rankingu. Ne zbog LP.

Real se provukao kod Valencije. Bilo je malo sudačke navlakuše, a i Ronaldo je pokazao svoju glumačku stranu.

Uklizo mu igrač Valencije i Ronaldo odmah završi na podu i drži se za nogu. Jest da je bila opasna igra, ali ovaj ga nije uopće dirao.

Modrić doktor nogometa. Koliko samo nama fali takav igrač.

• 2 sedmice kasnije...

Izjavio je Benitez da Torres daje golove na treningu ko lud :D 

Osjecam malo straha u ovim izjavama. Malo vise. 

Baš sam sinoć gledo Atletico vs Barca. Dosta loša utakmica.. Atletico kući protiv Barce bez Messija i Neymara u prvih 11 odigrao pičkarski. Sudeći kao prema tabeli to bi trebala biti dva tima koja su tu negdje, ali Atletico je pristupom sinoć toliko razočarao da sam skoro počeo navijat da im ga Barca zavali pred kraj utakmice.

Utakmicu cu pogledati mozda veceras ili sutra. Nevezano za tu utakmicu, fazon je u tome sto je Simeone odradio bolesne stvari s njima pa ljudi sada ocekuju maltene da se oni nadigravaju sa Realom i Barcelonom, a kad im pogledas roster vidis koliko Simeone cijedi ovu ekipu van njihovih stvarnih mogucnosti. Atletico rutinski rjesava ove male utakmice i zato su tu gdje jesu. Zato protiv Reala i Barcelone (vise protiv Barcelone) Simeone igra na nacin da ne primi gol jer i po bod protiv ova 2 tima u derbijima psiholoski mnogo znaci njegovim igracima. Ne rusi se ta rutina dobijanja malih utakmica. Bitno je samo da izadju neporazeni protiv Reala i Barcelone. Ali i dalje ostajem pri tome da Barcelona uzima titulu.

Real na minus 3. Pobjeđuju talijanski i imaju ono nešto ove sezone. Ne neku igru, već imaju uvijek karakter. Nitko ih nije nadigrao ove sezone íli je bilo tijesno ili je real gazio. Bit će gadno s njima u LP.
Odgled'o sam Atletico - Barcelona. Tekma je bila na momente uzasno dosadna ali je zato bilo mnogo hard core presinga. Prvo sto sam primijetio su Mascherano i Sergi Roberto. Ovaj prvi je smece bez presedana, kako je samo uklizao Ardi s dvije noge ko seljacina najgrdja a onda se uhvatio za oko (po navici, svaki put kada izadje iz duela drzi se za oko, nebitno sto ga protivnik recimo ocese po kuku ili ramenu) i nakon duzeg valjanja, drame, drzanja sudije za nogu (tu je pobijedio, kao drzi za nogu od patnje silne "Aaaa umirem, brate, ne mogu da izdrzim... reci mojoj zeni, mojoj zeni... reci...") izbjegao je cist zuti. A ovaj mali je cudo La Masije. Kako tako nauce od malih nogu da dajvuju, to je fenomen. Mislim da je prvi preduslov da uopste udjes u prvi tim - spremnost da se bacis na prsa ili ledja u svakom trenutku bez oklijevanja.

Ne slazem se da je Simeone kukavicki odigrao. Naprotiv. Vrlo pametno postavljena taktika, maksimalno iskoristen roster. Da se samo malo otvorio, primio bi 2 gola u roku od 10 minuta. To je prosto tako. Trenere koji budu egal s Barcelonom 70-ak minuta najcesce i sjebe trip da napadnu u tih posljednjih 15-20 minuta i kada se otvore prime ga vrlo lako i cao. Fascinira nivo koncentracije koji njegovi igraci drze tokom cijele utakmice, protiv svakog protivnika. Uskladjenost odbrane i veze u defanzivi je perfektna. Ovo je spanski Dortmund. Uz malo sirine u rosteru mozda bi i bili do kraja u borbi za titulu. Arda Turan jebeni doberman. Od Kokea sam dosta vise ocekivao. U drugom poluvremenu su maksimalno iskontrolisali Barcelonu, Presing je besprijekoran. Tu su medju najjacim u Evropi. Barcelona je generalno ekipa koja moze iznijeti loptu pod presingom ako u samom presingu postoji rupa (neodlucnost jednog igraca je dovoljna) ali ono sinoc je bio pakao. Busquets izgubio dosta loptu, kao i Xavi. Iniesta bio katastrofalan u onih 45 minuta koje je odigrao. A tek su Fabregas i Sanchez bili napaceni. Vjerujem da su na momente imali suicidne pomisli. Fabregas je od samog prelaska u Barcelonu prop'o kao igrac i osoba. U Arsenalo je bio Bog, bio kreator a u Barceoni je lazna picka materina i neko ko ce razvuci zivi zid za svoju ekipu. Na utakmici je prvi put bio uocen tamo negdje oko 70. minuta kada je jednim dodirom proslijedio kratak pas do Messija i ovaj imao sut koji je Courtois odbranio. To je sve od njega. A Sanchez je bio toliko izolovan da je stalno ulazio u sredinu da pokupi loptu sto nije bilo moguce jer Atletico fantasticno blokira pasove sinhronizovanim kretanjem igraca, tako da je Barcelona na momente ostala bez sirine u igri na zgusnutom prostoru sto je pickin dim za Simeoneov buljuk igraca. Dosudjena su im dva ofsajda koja nisu postojala.

Svakako ne zelim da ih izvucemo u LS jer kada igras protiv ekipe koja je igracki losija od tebe, a pritom ima odlicnog trenera, motivacija je uvijek na strani te slabije ekipe a ti si pod pritiskom pa te utakmice znaju biti veliki zajeb.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.