1. oktobar 2013.13 god. comment_146222 Svaka čast ovom čovjeku. Osobno ću navijati za njih i bilo bi mi draže da osvoje ligu nego mrska Barca, ali Barca ima jedan kolektiv koji teško da može pokleknuti. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. comment_146289 Da l' neko zaista misli da Atletiko može da osvoji titulu? Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. comment_146296 Svaka čast Atleticu, ali mislim da nemaju šanse protiv Barce u borbi za titulu. I prošle sezone su imali jako dobar start i dobro su im parirali, ali su na kraju popustili. Mora se uzeti u obzir da ove sezone igraju i LP koja bi mogla ostaviti posljedice na njihove igre u Primeri. Za sada to funkcionira odlično, ali je pitanje koliko dugo mogu pratiti ovaj ritam. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. Autor comment_146312 Da l' neko zaista misli da Atletiko može da osvoji titulu? Ja mislim, da. Prethodnih sezona su bili bum kao npr. Tottenham u Engleskoj, znali su razvaliti i pokupiti simpatije, no ono što ih je udaljavalo od statusa velike momčadi i konkurenta za titulu bila je ta konstantnost. Ove sezone imaju konstantnost, imaju momčad i na terenu izgledaju nadmoćno, čak i nadmoćnije od Barce. Vrijeme će pokazati, ali mislim da ih se treba shvatiti ozbiljno. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. comment_146315 Hemingway objasnio, dobri su oni, draži i od Barselone i Reala ali teško da će osvojiti titulu, na kraju će ih i Real preteći... Vreme će pokazati. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. comment_146389 Ovog čovjeka se mora pohvaliti. Ne samo za Primeru, nego i za Ligu prvaka. Čudotvorac. I jedan jako simpatičan lik. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. comment_146398 Nemere on meni bit simpatican kad paket gela potrosi na dvijee frizure.. :D Koristim i ja preparate za kosu al brat bratu nemoj toliko :D Uglavnom, Atletico odlican ove sezone, mogli bi oni biti proslogodisnji dortmund, odlicno u lizi im isto ide. pa jel ovo 8 pobjeda im zaredom? 6 liga i 2 LP ?? Prijavi
2. oktobar 2013.13 god. comment_146448 Meni Simeone baca na nekog klasičnog talijanskog mafijaša. :D Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146736 Rece mi drug da mu se slosilo od poluvremena Levante - Real i od Galaktikosa. Prijavi
6. oktobar 2013.13 god. comment_146782 Real je blago receno u losem stanju. Odavno je i vrapcima jasno da su doveli sebe poziciju da zavise od Ronalda. Ako njemu ne ide, oni se ili muce da pobede, ili ne pobede uopste. A imaju pun kofer kvalitetnih igraca sposobnih da resavaju meceve. Reci ce neko Barcelona i Bayern imaju Messia i Riberya, ali i jedni i drugi suu mnogo bolje timski organizovani od Reala, svlacionice su mirnije, nema "unutrasnjih izdajnika"... Prvaci ove sezone mogu biti jedino na silu, ali oni ce se kad-tad raspasti, to je ocigledno. Mislim da ce to biti brze nego sto se oocekuje... Prijavi
6. oktobar 2013.13 god. comment_146793 Ma prvaci nece biti, sanse nema. Kao kolektiv su jedna velika nula godinama unazad. Vise lice na marketinsku korporaciju nego na tim. Samo ih je Mou onu jednu sezonu uspio ujediniti i smiriti fensere ali su ga onda poceli ogovarati kao babe pijacarke jer niko ne zeli biti na klupi. Oni bi da igraju sa 20 igraca na terenu. Kako ogavna sredina, prava spanska ekipa. A evo sad mu skandiraju ime pred Bernabeom. Stucace Mou vrlo cesto kako stvari stoje. Kakav spokoj u meni vlada sad kad je on medju nama. Prijavi
6. oktobar 2013.13 god. comment_146861 http://www.fudbaluzivo.rs/alexandre-song-ostvario-stopostotan-ucinak-uspesnih-pasova-foto.html Song ostvario 100% procenat dodavanja. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147106 Dug Reala. Since Del Bosque left Florentino has spent 800 million euros on players who have won a League and a Cup. Nista mnogo bolje nije ni u Barceloni. Sve najgore zelim Platiniju i svim licemjernim skotovima iz crvave Uefe koji lincuju recimo Manchester City a na ovakve stvari okrecu glavu uz komentare prepune cinizmom. Sve najgore, 48 majki vam jebem ! Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147109 Kako klub koji je u dugu (minusu) može kupovati igrača od 100 milijuna i sve to Perez amenuje? Gdje je taj FFP ili on vrijedi samo za PSG, Manchester City, Chelsea, Zenit, Monaco i Malagu? Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147111 Kako jadan pokusaj fasisticke podjele na dobre, bogate, mocne i one koji nemaju pravu na isto to. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147112 Ovako stvari stoje u Realu. Većina ovog duga su pare posuđene od banaka za transfere unazad dosta godina. To nije ni u kojem slučaju dug prema državi. Druga stvar FFP kaže da možeš trošiti koliko zaradiš, a Real Madrid je vodeći svjetski nogometni brand, dakle ima praktički neograničena sredstva za transfere i ove godine su prodali dovoljno igrača da ni ne osjete Baleovih 100 milijuna, prodali Callejona, Higuaina, Ozila itd itd. Barcelona je jedini pravi dužnik i zato se okreću domaćoj školi, oni ne mogu dovesti više nikog, čista sreća da su Neymara uboli nakon silnih promašaja s transferima. A primera od zadnjeg puta kad je Valencija bila prvak je liga u kojoj samo 2 ekipe mogu biti prvaci. I onda neki kažu da je Serie A propala, ni blizu kao Primera. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147123 Ovako stvari stoje u Realu. Većina ovog duga su pare posuđene od banaka za transfere unazad dosta godina. To nije ni u kojem slučaju dug prema državi. Druga stvar FFP kaže da možeš trošiti koliko zaradiš, a Real Madrid je vodeći svjetski nogometni brand, dakle ima praktički neograničena sredstva za transfere i ove godine su prodali dovoljno igrača da ni ne osjete Baleovih 100 milijuna, prodali Callejona, Higuaina, Ozila itd itd. Barcelona je jedini pravi dužnik i zato se okreću domaćoj školi, oni ne mogu dovesti više nikog, čista sreća da su Neymara uboli nakon silnih promašaja s transferima. A primera od zadnjeg puta kad je Valencija bila prvak je liga u kojoj samo 2 ekipe mogu biti prvaci. I onda neki kažu da je Serie A propala, ni blizu kao Primera. Mozda me nisi razumio - Real duguje preko 500 miliona. I kakve veze ima to da li je dug prema drzavi ili bankama? To je kao da kazes da Bej Ha nije u dugu vec se samo zaduzila kod banaka i MMF-a. I naravno da je za kritiku kad vec ide prica o jednakosti iz prljavih usta Platinija. Ovo se odnosi na decenije unazad a ne samo na ovaj prelazni rok. Urusila se dabogda Uefa cijela i svi u njoj. Sve su ovo mogli sprijeciti jos 90ih, na pocetku, jebo ih FFP u cmarove ako ih uopste imaju od tolikog sjedenja. Primera je samo par godina bila uravnotezena bas tada kad je recimo Betis doveo Denilsona kao najskupljeg igraca svijeta, Valencia trosila takodje, pa su sada i oni pred kolapsom. Ali niko nije propao kao Serija A. To je aksiom smrada, ljudskog prokletstva, otpada. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147125 Ovako stvari stoje u Realu. Većina ovog duga su pare posuđene od banaka za transfere unazad dosta godina. To nije ni u kojem slučaju dug prema državi. Carlos Mendoza: "Predsjednik Florentino Perez uvijek govori o netto dugu prema bankama, koji iznosi oko 90 milijuna eura. Međutim, Real ne duguje samo bankama. Duguje i igračima, sportskim organizacijama, državi, dobavljačima. Ukupan dug iznosi 541 milijun eura, što je više nego što je ostavio predsjednik Lorenzo Sanz." Pa 90 milja od 541 i nije baš većina. :D Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147127 Dobro. Ali dug prema državi je samo mali dio duga. Real se proziva da ne plaća državi porez, što nije istina jednostavno. Što se tiče dugova prema bankama, dovoljno se sjetiti 250 milijuna eura kredita koje je Perez dobio za kupnju Kake, Ronalda, Benzeme i Xabi Alonsa. To ulazi u ukupni dug koji se ovdje navodi. Ne duguje Real 541 milijun u jednoj godini već je to ukupni "dug" za ohoho vremena. Također, troše i na obnovu stadiona. Da Real duguje igračima, čisto sumnjam. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147130 Dobro. Ali dug prema državi je samo mali dio duga. Real se proziva da ne plaća državi porez, što nije istina jednostavno. Što se tiče dugova prema bankama, dovoljno se sjetiti 250 milijuna eura kredita koje je Perez dobio za kupnju Kake, Ronalda, Benzeme i Xabi Alonsa. To ulazi u ukupni dug koji se ovdje navodi. Ne duguje Real 541 milijun u jednoj godini već je to ukupni "dug " DUG za ohoho vremena. Također, troše i na obnovu stadiona. Da Real duguje igračima, čisto sumnjam. :) Vrlo moguce i da duguju igracima, zasto da ne pa nije Real Madrid oreol covjestva, pravicnosti i djevicanske cistote nad prljavim svijetom ovim. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147135 Pitanje je ko odobrava sve te kredite. Čije su banke ? Niko nije glup da odobri kredit od 100-200 miliona organizaciji koja ni ranija dugovanja nije izmirila, što automatski znači da banka tih svojih 100-200 milja neće više vidjeti. Ne kužim se previše u bankarski sistem, nije to moj fah, ali ovo su neke osnove biznisa koje će svaki normalan čovjek postaviti. Sasvim je jasno da se lovi u mutnom ovdje. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147146 Pitanje je ko odobrava sve te kredite. Čije su banke ? Niko nije glup da odobri kredit od 100-200 miliona organizaciji koja ni ranija dugovanja nije izmirila, što automatski znači da banka tih svojih 100-200 milja neće više vidjeti. Ne kužim se previše u bankarski sistem, nije to moj fah, ali ovo su neke osnove biznisa koje će svaki normalan čovjek postaviti. Sasvim je jasno da se lovi u mutnom ovdje. Real sigurno ima svoje ljude u bankama, odnosno oni sede u odboru kluba. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147154 ToreAndreFlo, oprosti ali mislim da nisi objektivan što se tiče Reala. Primjetio sam da se dosta odvjetnički ponašaš prema njima na ovom forumu. Dužni su i Bogu i narodu, a transfer Balea nije bio čak ni pod povećalom UEFA-e i njenog predsjednika koji stalno trabunja o 3-4 kluba - City, Chelsea, PSG i Monaco. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.