18. januar 2014.12 god. comment_158307 Kad sam krenuo bilo je 50-60 kg najvjerovatnije 10 ponavljanja po 5 serija, ali nisam ga radio u nekom razdoblju 4-5 mjeseci i od desetog mjeseca sam opet krenuo sa benchom i sad ga radim dva puta tjedno jednom uski, jednom siroki S time da uski radim 5 ponavljanja, 5 serija sa 90 kg, a siroki 2 ponavljanja, 10 serija sa 105 kg Znaci 60 kg dizes sada, sto je jako dobro Kroz 2-3 mjeseca ti si na mojim brojkama, samo se cuvaj ozljeda Znači, kad govoriš koliko dižeš uračunaš i šipku od 20 kg? Mogu ti reći da mi je najlakše raditi bench na Swift mašini... Ali sam zapazio da je šipka teža od obične. Zadnji put sam radio normalni bench i osjetim da mi zglobovi trpe... Dok na Smith mašini to nije slučaj jer nema oscilacija šipke, ideš samo gore dole. Šta mi ti preporučuješ, obični ili na Smith mašini? Pardon, u pitanju je Smith a ne Swift :D Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158308 Znači, kad govoriš koliko dižeš uračunaš i šipku od 20 kg? Mogu ti reći da mi je najlakše raditi bench na Swift mašini... Ali sam zapazio da je šipka teža od obične. Zadnji put sam radio normalni bench i osjetim da mi zglobovi trpe... Dok na Smith mašini to nije slučaj jer nema oscilacija šipke, ideš samo gore dole. Šta mi ti preporučuješ, obični ili na Smith mašini? Pardon, u pitanju je Smith a ne Swift :D Da uvijek uracunam sipku. Iskreno radio sam zadnji put na Smith masini prije dvije godine, slazem se s tobom da ti na normalnom benchu pate zglobovi, ali istovremeno jacaju druge misicne skupine koje na Smith masini nece, stabilizatori pretezno. Ja koristim bandaze tipa ovakve http://cdn.roguefitness.com/media/catalog/product/cache/1/image/0dc2d03fe217f8c83829496872af24a0/r/o/rogue-wrist-wraps-b_w-web1.jpg pa nemam tolike probleme sa zglobovima. Nisam neki strucnjak da ti savjetujem, ali evo jedan clanak o Smith masini, sada koliko kome treba vjerovati ne znam http://xtnsity.com/zaboravite-na-smith-masinu/ ja se u neku ruku slazem sa ovim clankom. Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158312 koja to šipka ima 20kg jbte, kod nas 10-12 Pa svaka ti ima 20 za benč, ona duža... Imaš i one kraće al' mislim da ni one nisu ispod 15. Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158318 Uh, dal je moguce da ima 20 :o ja kontao 12kg. Al ko ce ga znati. Nego, u nas neki dan stigla ta masina, i htio ja radit cucnjeve, pa nema hljeba. fiksirana sipka, hocu upast :D Pa sam opet nastavio kako sam prije radio, obicnu sipku na ledja i opa. Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158319 Uh, dal je moguce da ima 20 :o ja kontao 12kg. Al ko ce ga znati. Nego, u nas neki dan stigla ta masina, i htio ja radit cucnjeve, pa nema hljeba. fiksirana sipka, hocu upast :D Pa sam opet nastavio kako sam prije radio, obicnu sipku na ledja i opa. Kod mene u teretani nema sprave za čučnjeve sem Smith mašine... Ima tegova, ali ne možeš ih staviti na leđa kad nema držača tegova koji je u visini leđa. Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158332 Pa svaka ti ima 20 za benč, ona duža... Imaš i one kraće al' mislim da ni one nisu ispod 15. Kod mene 12kg za benč Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158334 Kod mene 12kg za benč Ja ovu nisam vagao, ali je klasična bench šipka i znam isto da mi je jedan jaran rekao da je šipka sama teška 20 kg. Samo što, kad je praznu nosiš, izgleda lakša jer je raspoređena težina na većoj površini u odnosu na teg od 20 kg. Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158347 Olimpijska sipka tezi 20 kg i koristi se, za bench, squat, clean & jerk, snatch, power clean, hang clean, overhead squat Istina postoje manje i tanje sipke koje teze 15,12,8 kg. Ali svaka teretana bi trebala imati olimpijsku sipku to je osnova Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158350 ja samo ne znam što vi mene učite kad ja čitav život dižem benč,valjda ja znam jbt ako ne znate moje pravo ime je Lazar Angelov.. relo proguglaj malo pa se informiši, ako ja kažem da je 12 onda je 12 Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164927 Alo bilderi ima li vas trenirate li :D Ja kako sam ruku sjebao samo noge radim i evo super mi je jedini dio tijela sa kojim nešto mogu uraditi je desna ruka ovo ostalo sve van funkcije... Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164935 Mozes radit hiperekstenziju i stomak :DSent from my HTC One V using Tapatalk Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164940 Mozes radit hiperekstenziju i stomak :D Sent from my HTC One V using Tapatalk A počeo sam i stomak raditi sad inače kada sam zdrav ne dajem mu puno značaja, mada neće biti neki napredak bez kardia... Prijavi
22. februar 2014.12 god. Autor comment_165009 Ja radim po ovom programu. 3 sedmice sam vec odradio.. http://www.bodybuilding.com/fun/get-swole-cory-gregory-muscle-building-trainer.html Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165022 Ja sam uplatio danas novi mjesec fitnessa, ali ne radim s utezima. Novi režim mi je pretrčati 5 milja na traci. To vam je negdje oko 8 km, malo manje. Pri brzini od 4,5 milje na sat, klasični jogging. Onda nakon toga 10 serija po 25 brzih preskoka užeta i 4 serije po 50 brzih preskoka užeta. I na kraju četiri serije trbušnjaka na kozostolu. Dvije majice promjenim, drama se oznojim. Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165030 Ja sam zadovoljan s obzirom koliko stizem radi posla, treba malo kondiciju i misicnu izdrzljivost vratiti i bit cu zadovoljan.Proslu nedjelju sam pokupio 3. mjesto u crossfitu u mojoj zupaniji, jako dobro odradjeno natjecanje.Cucanj dosta poboljsanj, skocila je maksimala!Sent from my iPhone using Tapatalk Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165034 obiwankenobi, kolko ti je dupe? mislim jel poraslo od čučnjeva :D Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165081 Raste iz dana u dan, zene su sve vise ljubomorne haha... Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165299 Ajde ako netko ima jednostavne večere za one koji paze na prehranu? Rižu i tunu redovno pravim, jaja naravno. Ajde nabacite još neki prijedlog čisto da imam raznovrsniji izbor. :D P.S. Ne bi bilo na odmet da je bogato proteinima pošto obično odem u teretanu prije večere. :D Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165300 Piletina ti je glavna koliko je znam, ako pazis ono na masti i sl. Skuhaj je ;) Osim Fileta one pileće jetrice isto ;) Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165302 Ajde ako netko ima jednostavne večere za one koji paze na prehranu? Rižu i tunu redovno pravim, jaja naravno. Ajde nabacite još neki prijedlog čisto da imam raznovrsniji izbor. :D P.S. Ne bi bilo na odmet da je bogato proteinima pošto obično odem u teretanu prije večere. :D Ja ko šećeraš se većinom zdravo hranim i pazim šta jedem od proteina bi ti preporučio: mlijeko, jogurt, surutku, piletinu, govedinu, šunku od 0% masti, kobasice sa menje od 20% masnoće, puretinam, panirani oslić, pastrmka, soja, sojino mlijeko. namirnice sa puno ugljenih hidrata a da ih možeš nać jeftino u prodavnici su hljeb, tjesteninna, zobene pahuljice, KROMPIR, kikiriki, sušeno i svježe voće, med, pasulj,... Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165304 Dobro znam za piletinu. :D Piletinu većinom i jedem. ;) Iskombinirat ću ovo sve nekako, bit će nekakva fina večerica valjda. :D Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.