Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bodybuilding

Istaknuti odgovori

Kad sam krenuo bilo je 50-60 kg najvjerovatnije 10 ponavljanja po 5 serija, ali nisam ga radio u nekom razdoblju 4-5 mjeseci i od desetog mjeseca sam opet krenuo sa benchom i sad ga radim dva puta tjedno jednom uski, jednom siroki

S time da uski radim 5 ponavljanja, 5 serija sa 90 kg, a siroki 2 ponavljanja, 10 serija sa 105 kg

Znaci 60 kg dizes sada, sto je jako dobro

Kroz 2-3 mjeseca ti si na mojim brojkama, samo se cuvaj ozljeda

Znači, kad govoriš koliko dižeš uračunaš i šipku od 20 kg?
Mogu ti reći da mi je najlakše raditi bench na Swift mašini... Ali sam zapazio da je šipka teža od obične.

Zadnji put sam radio normalni bench i osjetim da mi zglobovi trpe... Dok na Smith mašini to nije slučaj jer nema oscilacija šipke, ideš samo gore dole. Šta mi ti preporučuješ, obični ili na Smith mašini?

Pardon, u pitanju je Smith a ne Swift :D

• Odgovori 845
  • Pregledi 62,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Znači, kad govoriš koliko dižeš uračunaš i šipku od 20 kg?
Mogu ti reći da mi je najlakše raditi bench na Swift mašini... Ali sam zapazio da je šipka teža od obične.

Zadnji put sam radio normalni bench i osjetim da mi zglobovi trpe... Dok na Smith mašini to nije slučaj jer nema oscilacija šipke, ideš samo gore dole. Šta mi ti preporučuješ, obični ili na Smith mašini?

Pardon, u pitanju je Smith a ne Swift :D

Da uvijek uracunam sipku.

Iskreno radio sam zadnji put na Smith masini prije dvije godine, slazem se s tobom da ti na normalnom benchu pate zglobovi, ali istovremeno jacaju druge misicne skupine koje na Smith masini nece, stabilizatori pretezno.

Ja koristim bandaze tipa ovakve http://cdn.roguefitness.com/media/catalog/product/cache/1/image/0dc2d03fe217f8c83829496872af24a0/r/o/rogue-wrist-wraps-b_w-web1.jpg

pa nemam tolike probleme sa zglobovima.

Nisam neki strucnjak da ti savjetujem, ali evo jedan clanak o Smith masini, sada koliko kome treba vjerovati ne znam

http://xtnsity.com/zaboravite-na-smith-masinu/ ja se u neku ruku slazem sa ovim clankom.

Uh, dal je moguce da ima 20 :o ja kontao 12kg. Al ko ce ga znati.

Nego, u nas neki dan stigla ta masina, i htio ja radit cucnjeve, pa nema hljeba. fiksirana sipka, hocu upast :D Pa sam opet nastavio kako sam prije radio, obicnu sipku na ledja i opa.

Uh, dal je moguce da ima 20 :o ja kontao 12kg. Al ko ce ga znati.

Nego, u nas neki dan stigla ta masina, i htio ja radit cucnjeve, pa nema hljeba. fiksirana sipka, hocu upast :D Pa sam opet nastavio kako sam prije radio, obicnu sipku na ledja i opa.

Kod mene u teretani nema sprave za čučnjeve sem Smith mašine... Ima tegova, ali ne možeš ih staviti na leđa kad nema držača tegova koji je u visini leđa.

Olimpijska sipka tezi 20 kg i koristi se, za bench, squat, clean & jerk, snatch, power clean, hang clean, overhead squat

Istina postoje manje i tanje sipke koje teze 15,12,8 kg.

Ali svaka teretana bi trebala imati olimpijsku sipku to je osnova

ja samo ne znam što vi mene učite kad ja čitav život dižem benč,valjda ja znam jbt ako ne znate moje pravo ime je Lazar Angelov.. relo proguglaj malo pa se informiši, ako ja kažem da je 12 onda je 12

• 1 mjesec kasnije...

Ja sam uplatio danas novi mjesec fitnessa, ali ne radim s utezima. Novi režim mi je pretrčati 5 milja na traci. To vam je negdje oko 8 km, malo manje. Pri brzini od 4,5 milje na sat, klasični jogging. Onda nakon toga 10 serija po 25 brzih preskoka užeta i 4 serije po 50 brzih preskoka užeta. I na kraju četiri serije trbušnjaka na kozostolu. Dvije majice promjenim, drama se oznojim. 

Ja sam zadovoljan s obzirom koliko stizem radi posla, treba malo kondiciju i misicnu izdrzljivost vratiti i bit cu zadovoljan.
Proslu nedjelju sam pokupio 3. mjesto u crossfitu u mojoj zupaniji, jako dobro odradjeno natjecanje.
Cucanj dosta poboljsanj, skocila je maksimala!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ajde ako netko ima jednostavne večere za one koji paze na prehranu? Rižu i tunu redovno pravim, jaja naravno. Ajde nabacite još neki prijedlog čisto da imam raznovrsniji izbor. :D 
P.S. Ne bi bilo na odmet da je bogato proteinima pošto obično odem u teretanu prije večere. :D 

Ajde ako netko ima jednostavne večere za one koji paze na prehranu? Rižu i tunu redovno pravim, jaja naravno. Ajde nabacite još neki prijedlog čisto da imam raznovrsniji izbor. :D 
P.S. Ne bi bilo na odmet da je bogato proteinima pošto obično odem u teretanu prije večere. :D

Ja ko šećeraš se većinom zdravo hranim i pazim šta jedem

od proteina bi ti preporučio: mlijeko, jogurt, surutku, piletinu, govedinu, šunku od 0% masti, kobasice sa menje od 20% masnoće, puretinam, panirani oslić, pastrmka, soja, sojino mlijeko.

namirnice sa puno ugljenih hidrata a da ih možeš nać jeftino u prodavnici su hljeb, tjesteninna, zobene pahuljice, KROMPIR, kikiriki, sušeno i svježe voće, med, pasulj,...

Dobro znam za piletinu. :D Piletinu većinom i jedem. ;)

Iskombinirat ću ovo sve nekako, bit će nekakva fina večerica valjda. :D 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.