21. juli 2013.13 god. comment_135338 Kod mene dvojica prijatelja otvorila bootcamp u šumi, tako da sam zadnjih 2 mjeseca u prosjeku 5 puta tjedno tamo po sat i po vremena, i rezultati se i više nego vide. Vježbe ne biram sam, nego su treninzi već sastavljeni, al znam nekad i van termina naletit pa odradit onih par meni najdražih, tipa veslanja na TRX-u, sklekova sa koljenima u prsa (isto TRX), penjanja uz skalice koje vise na užetu (bez noga), catterbell, malj itd. Prijavi
21. juli 2013.13 god. comment_135434 tinmare ja iman orbitrek,utege, i obozavan trbusnjake ----- da to radin? može, ubaci ipak i neke sklekove ako ti nije mrsko, nema bitnije vježbe od njih ;) ako si neki deblji tip koji baš mora smršavit onda se više fokusiraj na orbitrek da dulje na njemu radiš. a ako si ovako, prosječne debljine i hoćeš ojačat onda je orbitrek po pola sata dosta ;) Kod mene dvojica prijatelja otvorila bootcamp u šumi, tako da sam zadnjih 2 mjeseca u prosjeku 5 puta tjedno tamo po sat i po vremena, i rezultati se i više nego vide. Vježbe ne biram sam, nego su treninzi već sastavljeni, al znam nekad i van termina naletit pa odradit onih par meni najdražih, tipa veslanja na TRX-u, sklekova sa koljenima u prsa (isto TRX), penjanja uz skalice koje vise na užetu (bez noga), catterbell, malj itd. Kako mene takve stvari privlače ne mogu ti opisat, čak razmišljam da odslužim vojni rok. Bio sam jednom u američkoj ambasadi u Zg-u i tamo je bio jedan Marinac koji je objašnjavao kako oni to rade, vježbaju isl. Da ga vidiš na šta liči, pa htio bih bit Marinac više nego boga vidjet ali kad tog nema kod nas nažalost. Prijavi
5. august 2013.13 god. comment_137601 http://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Uvod-u-crossfit.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/CrossFit Tu vam ukratko više manje sve piše o Crossfitu, da ja ne kompliciram http://games.crossfit.com/ ovo je slubena stranica za Crossfit igre tj. svjetsko prvenstvo http://31.media.tumblr.com/tumblr_lyk74wpO271qk1ke6o1_500.jpg ovo je svjetski prvak Rich Froning koji je prije tjedana dana treći put za redo osvojio naslov i ponio titulu The Fittest on Earth Inace se bavim crossfitom zadnjih 4 mjeseca pa ako ima netko koji je također upoznat ili se bavi da podijelimo iskustva, savjetujemo se itd. Prijavi
23. oktobar 2013.12 god. comment_148426 Imal vas bildera :D Ja krenuo ove sedmice, odradio prsa,triceps,ramena,biceps. Misici gore. Al bit ce bolje :) Stvarno kako ima razlike kod lijeve i desne ruke kad sam biceps radio.. Ne mogu seriju zavrsiti nekad zbog lijeve. Pa vi drkajte samo desnom :D Prijavi
23. oktobar 2013.12 god. comment_148443 da slazen se i ja iman taj problen i mene sve boli aaaaaaaaa Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148547 sto veca upala misica to bolje, kad te to prodje onda udri Prijavi
25. oktobar 2013.12 god. comment_148617 Daleko najaktivnija i najpopularnija tema na našem forumu. Sutra bi trebao malo uhvatiti vremena i izdvojiti jedno sat-dva da vidim šta se sve ovdje pisalo. Prijavi
25. oktobar 2013.12 god. comment_148637 Imam jos noge uradit, mislim da ce mi tu najgore biti. :D Prijavi
27. oktobar 2013.12 god. comment_148743 Hahahah... Ocito nema sportasa na ovom forumu, samo pivopije :P Prijavi
5. novembar 2013.12 god. comment_149896 informisao sam se malo,dosta mi interesantnto izgleda,u suštini sve te kako da ih nazovem vežbe i discipline su mi već poznate,nisam znao da je to sve skupa sport al aj ti to objasni ljudima koji dolaze u teretanu samo da bi radili grudi i biceps Prijavi
5. novembar 2013.12 god. comment_149911 To je sve kombinacija bodyweighta, weightliftiniga, powerliftinga, gimnastike, aerobna i mišićna izdržljivosti, fleksibilnost, kondicija (što je mene najviše privuklo, jer bodybuldingom to nikad ne bi postigao, ja želim biti sposoban igrati košarku i nogomet, od kad sam u crossfit još sam eksplozivniji, jači i izdržljiviji) Da to su sve vježbe koje postoje, oni su sve u jedno skupili, po meni vrhunsko napravljeno. Primjer mog treninga jučer 5 rundi 400 m, 10 clean&jerk sa 50 kg, nakon toga 10 rundi 10 zgibova, 10 skokova na kutiju, sve se to radi na vrijeme u što kraćem periodu, inače se tako je dan trening zove wod (workout of the day) dovoljan je jedan dnevno, ja ih dva radim inače ovisi o raspoloženju taj dan Znači treninzi nisu montoni kao bodybuilding, natjecateljski si raspoložen, zanimljivo je. Svi ste čuli za trening 300 to je taj princip rada. Prijavi
6. novembar 2013.12 god. comment_150010 sad sam baš hteo da ti kažem da nije monotono,kad bi išo samo u teretanu to bi u početku bilo zanimljivo ali nakon nekon vremena bi se svelo na neku rutinu,ništa ne mislim u negativnom smilslu ali mišljenja sam da je svaka promena treninga jako bitna za napredak. ne volim kad je neko prenapumpan,odma gubi na brzini,kombinacija svih vrsta vežbi je pun pogodak a da ne pričam kolko je bitno za srce da se ubaci trčanje,plivanje ja sam se trenutno pretvorio u najljigavijeg morskog puža pošto sam pri kraju fakulteta pa mi učenje oduzima mnogo vremena al čim to privedem kraju moram da se bacim na neke vežbe Prijavi
6. novembar 2013.12 god. comment_150013 Slazem se, moj cilj je biti atletski gradjen, biti fit, to je za mene idealno, nikakvo napuhavanje. Za to je ovaj tip treninga savrsen. Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158199 Mitovi srušeni. http://www.index.hr/fit/clanak/mitovi-o-prehrani-i-metabolizmu-1-dio/722061.aspx Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158213 Kakvo je stanje momci :D Jeste l' krenuli početkom januara pa odustali do sad ? :P Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158222 kako je meni samo mrsko otici u teretanu, a kad udjem vjezbati nije problem, moracu sebi nabaviti pa u kuci vjezbati jbg drugacije ne mogu se natjerati Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158223 Ja bas kod kuce nemam volje radit. Krenem, pa bude, jebo ti ovo. Ovako dole se malo zezam sa rajom pa lakse :D Inace idem vec 2 i pol mjeseca 4 puta sedmicno :) Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158225 Jebte zar postoji ova tema :O I to 20 stranica :O Idem redovno evo već 45 dana... Već vidim napredak - mali je ali napredak je. Zadao sam sebi cilj od 6 mjeseci aktivnog treniranja pa ću vidjeti kakvi će tada rezultati biti. Uglavnom, što je najvažnije nije mi mrsko ići u teretanu. Dapače, jedva čekam odlazak i vježbanje. Treniram 4 puta sedmično: pon-uto i čet-petak. Poslije svakog treninga vozim bicikl 40 minuta u cilju smanjenja sala. Ishranu sam korigovao, izbacio sve moguće masnoće i svo moguće slatko. Proteina unosim koliko mi pare dozvoljavaju, jer za whey para nemam. Uglavnom, teretana mi je jedna velika razbibriga i uživam boraviti tamo. Prijavi
17. januar 2014.12 god. comment_158226 Ja bas kod kuce nemam volje radit. Krenem, pa bude, jebo ti ovo. Ovako dole se malo zezam sa rajom pa lakse :D Inace idem vec 2 i pol mjeseca 4 puta sedmicno :) ja bas volim sam raditi, to je i jedan od razloga zasto ne idem u teretanu Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158247 Ja kod kuće radio, al malo po malo sve vježbe otpadale mrsko mi ih radit al ima jedna koja nikad neće dosaditi - TRBUŠNJACI evo već nekih 10 dana svaki dan uradim 500 komada (u jednoj seriji), njih obožavam raditi, i prije sam, pre jedno 3 godine isto tako po 500 radio, prije sam bio napaljen na to ono baš, znao sam uradit 4 serije po 500 komada, imao sam prejake pločice (nije da se hvalim al tako je :D) pa sam malo prestao, evo sad opet Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158300 Ti si kao Christian Bale u Amerycan Psycho, mrzim opcenito raditi trbuh, cak u zadnje vrijeme mi je draze noge raditi nego trbuh sto sam mislio da ce nemoguce biti. Trening uz posao mi je svakodnevnica, 8 mjeseci sam vec aktivan rezultati su mi odlicni za sad, poneke ozljede su me usporili, najvise rame Ono sto me najvise zadrzava tamo je sto idem u gym gdje radimo grupne treninge, ekipa je prva liga organiziramo pijanke redovito Dok sam isao u klasicnu teretanu izdrzao bi po par tjedana, nekako uvijek isto monotono, izludjivao bi, ovo me bas spasilo Maksimale su mi zadovaljavajuce s obzirom da se nabavim bodybulidngom i moju kilazu od 73 kg Bench Press - 130 kg Back Squat - 130 kg Deadlift - 190 kg Power Clean - 90 kg Push Press 90 kg Snatch - 60 kg Zgibovi - 50 Sto se tice prehrane koliko stignem pripazim i zapravo koliko ima volje, pokusavam ne jesti u krive sate. Najvise izbjegavam kruh i mlijeko. http://www.youtube.com/watch?v=-BUgEpS1DP8 pred kraj ljeta smo imali jedno natjecanje, ja sam ovaj na 0:32 sto skace kao majmun haha Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158303 Koliko si radio na benchu kad si krenuo? Jebte diže ovaj obi kao lud :D Ja kad sam tek počeo, prije 45 dana, mogao podići šipku + nekih 15 kg... I to jednu seriju od 8 puta. Sad evo dižem šipku i 40 kg 3 serije po 8 ponavljanja... Smatram da je to itekako dobar napredak :D Prijavi
18. januar 2014.12 god. comment_158305 Kad sam krenuo bilo je 50-60 kg najvjerovatnije 10 ponavljanja po 5 serija, ali nisam ga radio u nekom razdoblju 4-5 mjeseci i od desetog mjeseca sam opet krenuo sa benchom i sad ga radim dva puta tjedno jednom uski, jednom siroki S time da uski radim 5 ponavljanja, 5 serija sa 90 kg, a siroki 2 ponavljanja, 10 serija sa 105 kg Jebte diže ovaj obi kao lud :D Ja kad sam tek počeo, prije 45 dana, mogao podići šipku + nekih 15 kg... I to jednu seriju od 8 puta. Sad evo dižem šipku i 40 kg 3 serije po 8 ponavljanja... Smatram da je to itekako dobar napredak :D Znaci 60 kg dizes sada, sto je jako dobro Kroz 2-3 mjeseca ti si na mojim brojkama, samo se cuvaj ozljeda Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.