15. august 2012.14 god. comment_70945 [quote name='Ismir' timestamp='1344950187' post='70861'] Hejjj sta pricas budalaštine bez aminokiselina protein nema toliki efekat jer aminokiseline razgrađuju proteine u mišić [/quote] svejedno, početnici ne moraju misliti o tome da posebno kupuju aminokiseline, bez veze bacaju novce a vjerojatno i ne treniraju baš pravilno nit im je ostatak prehrane sređen, šta će im onda aminokiseline posebno pomoć, samo bacanje novca. Prijavi
16. august 2012.14 god. comment_71180 [quote name='Tinmar' timestamp='1344998081' post='70945'] svejedno, početnici ne moraju misliti o tome da posebno kupuju aminokiseline, bez veze bacaju novce a vjerojatno i ne treniraju baš pravilno nit im je ostatak prehrane sređen, šta će im onda aminokiseline posebno pomoć, samo bacanje novca. [/quote] A imaju aminokiseline efekta namjenjene su i za mršanje i oporavljaju mišić ha čuj da uzmeš i steroid ako ne jedes kako treba nema korisiti Prijavi
16. august 2012.14 god. comment_71280 [quote name='Ismir' timestamp='1345124731' post='71180'] A imaju aminokiseline efekta namjenjene su i za mršanje i oporavljaju mišić ha čuj da uzmeš i steroid ako ne jedes kako treba nema korisiti [/quote][quote name='Ismir' timestamp='1345124731' post='71180'] A imaju aminokiseline efekta namjenjene su i za mršanje i oporavljaju mišić ha čuj da uzmeš i steroid ako ne jedes kako treba nema korisiti [/quote] Pa imaju efekta ali neznatnog, treba se prvo naučit hranit bez prašaka (osim whey hajde) i pravilno trenirat, onda se zamarat ostalim stvarima. Žao mi je klinaca koji se tako nakupuju svega i svačega a rezultata nigdje pa ih pitaš šta jedu kući a onda imaš šta čut... Prijavi
17. august 2012.14 god. comment_71396 [quote name='Tinmar' timestamp='1345150909' post='71280'] Pa imaju efekta ali neznatnog, treba se prvo naučit hranit bez prašaka (osim whey hajde) i pravilno trenirat, onda se zamarat ostalim stvarima. Žao mi je klinaca koji se tako nakupuju svega i svačega a rezultata nigdje pa ih pitaš šta jedu kući a onda imaš šta čut... [/quote] De mi pričaj o tome pa i sam sam taki bio kad sam počeo trenirati fol pio proteine kreatine a hranio se paštetom i salamom jebga nemgu početnici odma krenuti pravim stopama bice tu silaženja sa puta naporan je i zahtjevan sport bodybuilding Prijavi
7. septembar 2012.14 god. comment_77362 imam pitanje za maštovite, kako da izimproviziram neke utege (bučice) ? kontam nečim napunit bocu al opet da nije neki šljunak pre lagao je to, ok za početak al treba nešto za kasnije nešto teže, a opet da nije nešto nezgrapno tipa stolica... Hvala unaprijed :) Prijavi
8. septembar 2012.14 god. comment_77470 [quote name='Vinko' timestamp='1347041110' post='77362'] imam pitanje za maštovite, kako da izimproviziram neke utege (bučice) ? kontam nečim napunit bocu al opet da nije neki šljunak pre lagao je to, ok za početak al treba nešto za kasnije nešto teže, a opet da nije nešto nezgrapno tipa stolica... Hvala unaprijed :) [/quote] Dva komada ona plastike koja se napuni vodom i drži suncobrane na mjestu. Ili uzmeš kantu, napuniš betonom i staviš šipku u sredinu. I onda to ponoviš s drugom s drugom stranom šipke Prijavi
14. septembar 2012.14 god. comment_78148 [quote name='Terry26' timestamp='1338318960' post='53607'] Essien Bison @ ti si stvarno masina kad tako uspijevas trenirat , box i teretana u jednom danu i to tri puta sedmicno , zanima me kakvi su to treninzi koliko vremenski i kakav je intezitet ?? kakva ti je ishrana ?? [/quote] Ovako, prastaj sto odgovaram dosta kasno, nisam bio neko vrijeme tu. Poceo sam opet od septembra sa jakim treninzima, cijelo ljeto sam proveo na stazi za trcanje i naravno plivanje. E sad odgovor na ovo sto si pitao. Odradim box, zagrijavanje, trcanje, razne vjezbe, kolutovi, vijaca, steper, i onda na vrecu. Za to mi treba oko 45 minuta, nakon toga prelazim u teretanu koja je u sklopu objekta i taj dan odradim grudi biceps, drugi dan odradim ledja triceps, nebitno dal je fudbal ili box prije toga(raspored tegova ne mijenjam) i treci dan ramena. Samo sto ove godine treniram 5 puta nedeljno, pa onda gdje stanem sa tegovima u petak, pocinjem u ponedeljak. E da, noge nikad ne radim, jednostavno mnogo trcim i radim vjezbi za eksplozivnost tako da tu dobijam dovoljno definicije. Sto se tice ishrane, gledaj mozes ti citati i citati satima na internetu o pravilnoj ishrani, napravi svoj rezim koji tebi odgovara. Ja jedem kuvana jela, recimo ujutru jedem omlet od 4 jaja, jedno zumance, 4 bjelanca, luk, slanina itd. Drugi dan jedi pahuljice, ili nesto drugo. Bitno je da ti je dorucak obimniji jer iz toga crpis energiju za cijeli dan. Za rucak mijenjam, jedem biftek, morske plodove, rizu, paste, supe, corbe. Bitno je da izbacis nekvalitetno tijesto, recimo peciva iz pekare, hleb. I voce da ne jedes posle 6-7 sati, jer je to goli secer. Ne valja ga jesti u kasnim satima kao sto mnogi rade. I naravno izbjegavaj sokove, domace (puni secera), kupovne(hemija). Dakle sto vise vode, mlijeka, ujutro cijedjeni sok i to je to. Od bilo kakvih suplemenata ti ne bih nista preporucio, ja treniram dosta godina i na takvo nesto se nisam usudio, prvenstveno zbog zdravlja, jer koliko god me ubjedjivali da je zdravo - NIJE. Uz zdravu ishranu i strpljenje dobices kvalitetne misice.[quote name='Elao' timestamp='1338380476' post='53811'] Essien Bison koliki ti je obim stomaka? [/quote] Nisam to nikad mjerio. Evo prije neki dan stadoh na vagu sto mjeri masti, vodu u tijelu itd. Posle mjesec dana pauze, naravno drugacije ishrane poceo sam i izmjerio. Visina 189, tezina 88,6 kg Body fat 10,8 % ili 9,6 kg (kosti, voda, misici, organi 79 kg) Voda u tijelu 57,8 kg Misice u tijelu nije moguce tacno izmjeriti, racunas to da je voda 70 % misica, prije ljeta sam se mjerio na vagu sto kao ima i misice da ti izmjeri, uglavnom dodje oko 45 kg misica. E sad nesto zanimljivo, u desnoj nozi imam manje masti za 0.7 %, a vise misica. Imam 13,3 kg, dok u lijevoj 12,9 kg. Vjerovatno zato sto sam desnjak. U desnoj ruci imam 1,1 % manje masti, tacnije 100 grama manje nego u lijevoj. Imam 4,9 kg misica, u lijevoj isto. U stomaku. 4,8 kg masti, 43 kg vode, dodje nesto oko 20-25 kg misica valjda ne znam tacno. Naravno ovo je sve sada kada se bukvalno zagrijavam za pravu formu, planiram masti da smanjim sa 10,8 % ispod 5 %. A da povecam misicnu masu. Vec se navikavam na ishranu, iako uvece mi dodje da zaplacem kad mi zamirisu palacinke i ostale zajebancije :) Kako sam krenuo jako, bice nesto od mene hahahah :) Prijavi
14. septembar 2012.14 god. comment_78164 Evo ovako drug i ja krecemo u teretanu danas ili sutra .Ako ima neko da da predlog sta prvo da radim.Imam 15 god :) Prijavi
14. septembar 2012.14 god. comment_78188 [quote name='diablo_bih' timestamp='1347622491' post='78170'] Koliko to ti treniras, pa ne koristis suplemente? [/quote] Kako mislis, koliko godina? Oko 6 trenirao rukomet, teretanu poceo prije 2 i po, tako nesto.. Prijavi
14. septembar 2012.14 god. comment_78189 Mozemo li se vratiti na moju temu? Znaci ja krecem u teretanu i sta je najbolje da ja pocnem da radim? Prijavi
15. septembar 2012.14 god. comment_78480 [quote name='Essien Bison' timestamp='1347587843' post='78148'] Ovako, prastaj sto odgovaram dosta kasno, nisam bio neko vrijeme tu. Poceo sam opet od septembra sa jakim treninzima, cijelo ljeto sam proveo na stazi za trcanje i naravno plivanje. E sad odgovor na ovo sto si pitao. Odradim box, zagrijavanje, trcanje, razne vjezbe, kolutovi, vijaca, steper, i onda na vrecu. Za to mi treba oko 45 minuta, nakon toga prelazim u teretanu koja je u sklopu objekta i taj dan odradim grudi biceps, drugi dan odradim ledja triceps, nebitno dal je fudbal ili box prije toga(raspored tegova ne mijenjam) i treci dan ramena. Samo sto ove godine treniram 5 puta nedeljno, pa onda gdje stanem sa tegovima u petak, pocinjem u ponedeljak. E da, noge nikad ne radim, jednostavno mnogo trcim i radim vjezbi za eksplozivnost tako da tu dobijam dovoljno definicije. Sto se tice ishrane, gledaj mozes ti citati i citati satima na internetu o pravilnoj ishrani, napravi svoj rezim koji tebi odgovara. Ja jedem kuvana jela, recimo ujutru jedem omlet od 4 jaja, jedno zumance, 4 bjelanca, luk, slanina itd. Drugi dan jedi pahuljice, ili nesto drugo. Bitno je da ti je dorucak obimniji jer iz toga crpis energiju za cijeli dan. Za rucak mijenjam, jedem biftek, morske plodove, rizu, paste, supe, corbe. Bitno je da izbacis nekvalitetno tijesto, recimo peciva iz pekare, hleb. I voce da ne jedes posle 6-7 sati, jer je to goli secer. Ne valja ga jesti u kasnim satima kao sto mnogi rade. I naravno izbjegavaj sokove, domace (puni secera), kupovne(hemija). Dakle sto vise vode, mlijeka, ujutro cijedjeni sok i to je to. Od bilo kakvih suplemenata ti ne bih nista preporucio, ja treniram dosta godina i na takvo nesto se nisam usudio, prvenstveno zbog zdravlja, jer koliko god me ubjedjivali da je zdravo - NIJE. Uz zdravu ishranu i strpljenje dobices kvalitetne misice. Nisam to nikad mjerio. Evo prije neki dan stadoh na vagu sto mjeri masti, vodu u tijelu itd. Posle mjesec dana pauze, naravno drugacije ishrane poceo sam i izmjerio. Visina 189, tezina 88,6 kg Body fat 10,8 % ili 9,6 kg (kosti, voda, misici, organi 79 kg) Voda u tijelu 57,8 kg Misice u tijelu nije moguce tacno izmjeriti, racunas to da je voda 70 % misica, prije ljeta sam se mjerio na vagu sto kao ima i misice da ti izmjeri, uglavnom dodje oko 45 kg misica. E sad nesto zanimljivo, u desnoj nozi imam manje masti za 0.7 %, a vise misica. Imam 13,3 kg, dok u lijevoj 12,9 kg. Vjerovatno zato sto sam desnjak. U desnoj ruci imam 1,1 % manje masti, tacnije 100 grama manje nego u lijevoj. Imam 4,9 kg misica, u lijevoj isto. U stomaku. 4,8 kg masti, 43 kg vode, dodje nesto oko 20-25 kg misica valjda ne znam tacno. Naravno ovo je sve sada kada se bukvalno zagrijavam za pravu formu, planiram masti da smanjim sa 10,8 % ispod 5 %. A da povecam misicnu masu. Vec se navikavam na ishranu, iako uvece mi dodje da zaplacem kad mi zamirisu palacinke i ostale zajebancije :) Kako sam krenuo jako, bice nesto od mene hahahah :) [/quote] [quote name='Ismir' timestamp='1347752772' post='78480'] Sve je to fino sto si ti napisao al si fulao na jednom mjestu i to na najbitnijem na ishrani kakav svoj rezim zna se pravilo ishrane sve zavisi sta oces nemozes ti sjesti i napraviti plan ishrane koji tebi odgovora evo meni odgovara pica hamburger sladoled čokolada pomfrit i po tome bi trebao napraviti plan ishrane pa dje jee tu napredak . Informisi se malo bolje oko ishrane jer je ishrana sve, Jedno je pravilo za rekreativce 1,5-2 grama proteina po kilogramu tjelesne tezine i 2-3gr ugljikohidrata po kiloggramu tjelesne tezine i sad fino nadjes na netu prehrambenu tablicu sa kalorijama proteinima i UH i po njoj racunas i za suplemente kakve to imaju stetne posljedice i zasto nebi ti nikom preporucio vidio sam da svasta treniras kardio treninge teretana i ostale stvari tu je bas potrebna suplementacija imas li slike da postavis da vidimo kako si napredovao [/quote] Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78483 Racunam da dostina ljudi ovdje koji treniraju vole zdravu hranu, zato sam tako napisao. A sad pazi ovo ti volis te stvari kao pizza,hamburger itd, daj sebi malo vremena sa isprobavanjem zdrave hrane, ni ja neke stvari nisam odmah projeo. Ja i dalje ne volim pasulj, boraniju, grasak. Tacnije u svojoj glavi sam to sebi postavio, a razbijanjem te barijere vjerovatno bih i to jeo. Jedino sto covjek ne moze pojesti je ono na sta je alergican, ostalo se sve moze probati. Citao sam dosta o zdravoj ishrani, kao sto si napisao osnova za dobar trening, izgled, zivot. Suplemente ne koristim jer ne osjecam da mi trebaju, svaki dan se osjecam fit i spreman za trening. Ako neko ne moze da izdrzi tempo treninga koji je sebi nametnuo podrzavam koriscenje proteina, jer stvarno nije stetan. Osnovni suplement, koji sluzi da ti nahrani misic posle treninga i odmori za sjutra. Eto ja sam malo i sam fulao kad sam napisao tako strogo o tome iznad, a to je samo iz jednog razloga. Zato sto dosta ljudi pocne sa proteinom, ne zadovolji se i nastavi na kreatine, hormone, ne znam ni ja sta sve. Slika koju sam vec okacio je bila proslog ljeta 2011. Imam samo jos jednu ali isto tog ljeta, okacicu svakako. Evo upravo si me nagovorio da napravim neku novu uskoro pa i sam da vidim napredak iz drugog ugla. :) :) :) [img]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254870_2117110493789_8189035_n.jpg[/img] Malo smo se mazali blatom hahah, prastaj drugu nemam :) Ja sam u plavi kupaci, da me ne pomijesate :) Uređeno 16. septembar 2012.14 god., autor izmjene: Essien Bison Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78488 Evo i ja krenuo u teretanu poceo sam trcanjem,biciklom,onim nekim skijama i radio sam trbusnjake na strucnjaci.Tako cu verovatno mesec dana pa cemo videti sta cemo onda Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78491 pomallloo drug ni creatin nije stetan da nebude zabune Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78499 Nije, nije. To ti je pravi pumpac. Isto kao kad tove ribu da bude sto veca, ili pilad. Veoma zdravo po tvoj organizam. Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78509 [quote name='Essien Bison' timestamp='1347788460' post='78499'] Nije, nije. To ti je pravi pumpac. Isto kao kad tove ribu da bude sto veca, ili pilad. Veoma zdravo po tvoj organizam. [/quote] Malo udara u bubrege, ali sve to izadje, nakon prestajanja, a protein, kreatin i jos pokoja sitnica, koristis je 2 mjeseca, i budes k'o ti koji trenira 2.5 godine Prijavi
16. septembar 2012.14 god. comment_78530 [quote name='Essien Bison' timestamp='1347759184' post='78483'] Racunam da dostina ljudi ovdje koji treniraju vole zdravu hranu, zato sam tako napisao. A sad pazi ovo ti volis te stvari kao pizza,hamburger itd, daj sebi malo vremena sa isprobavanjem zdrave hrane, ni ja neke stvari nisam odmah projeo. Ja i dalje ne volim pasulj, boraniju, grasak. Tacnije u svojoj glavi sam to sebi postavio, a razbijanjem te barijere vjerovatno bih i to jeo. Jedino sto covjek ne moze pojesti je ono na sta je alergican, ostalo se sve moze probati. Citao sam dosta o zdravoj ishrani, kao sto si napisao osnova za dobar trening, izgled, zivot. Suplemente ne koristim jer ne osjecam da mi trebaju, svaki dan se osjecam fit i spreman za trening. Ako neko ne moze da izdrzi tempo treninga koji je sebi nametnuo podrzavam koriscenje proteina, jer stvarno nije stetan. Osnovni suplement, koji sluzi da ti nahrani misic posle treninga i odmori za sjutra. Eto ja sam malo i sam fulao kad sam napisao tako strogo o tome iznad, a to je samo iz jednog razloga. Zato sto dosta ljudi pocne sa proteinom, ne zadovolji se i nastavi na kreatine, hormone, ne znam ni ja sta sve. Slika koju sam vec okacio je bila proslog ljeta 2011. Imam samo jos jednu ali isto tog ljeta, okacicu svakako. Evo upravo si me nagovorio da napravim neku novu uskoro pa i sam da vidim napredak iz drugog ugla. :) :) :) [img]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254870_2117110493789_8189035_n.jpg[/img] Malo smo se mazali blatom hahah, prastaj drugu nemam :) Ja sam u plavi kupaci, da me ne pomijesate :) [/quote] fino postavio sam i ja slike idi natrag nekolike stranice ja mislim 13 stranica Prijavi
2. oktobar 2012.14 god. comment_81396 Bgm sad se krece u zimu i mora se malo zaliha kupit, ponajvise elkarnitin cim krenu dodatni treninzi UFC-a pocecemo i sa ostalim stvarcicama. samo radite momci Prijavi
21. decembar 2012.13 god. comment_95943 gledajte ove transformacije u vrlo malom vremenskom periodu prije i kad su dobili ulogu za snimanje filma Pain and Gain Dwayne Rock Jonhson prije uloge u filmu [img]http://cmrichard.files.wordpress.com/2012/10/dwayne-johnson-2.jpg[/img] i kad je dobio ulogu u filmu [img]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564868_10151301390484384_344303410_n.jpg[/img] i Mark Wahlberg prije prije [img]http://www.vanishingtattoo.com/tattoo/images/celeb-wahlberg-mark/wahlberg_large/wahlberg_002.jpg[/img] i za vrijeme snimanje filma [img]http://www3.pictures.zimbio.com/fp/Mark+Wahlberg+Mark+Wahlberg+Gets+Ripped+Pain+YaHK2FYSyHcl.jpg[/img] Prijavi
21. decembar 2012.13 god. comment_95987 a dobro, ljudi su mrcine kako god okreneš, bilo prije ili poslije Prijavi
21. decembar 2012.13 god. comment_95996 gledao sam Wahlberga u Ted-u neki dan i baš se činio ko neki šonjo i još si mislim jebote pa samo u filmu takav može imat takvu ( Milu Kunis) i sad dođem ovdje i točno ovako Prijavi
22. decembar 2012.13 god. comment_96008 [quote name='chelseathebest' timestamp='1356127986' post='95987'] a dobro, ljudi su mrcine kako god okreneš, bilo prije ili poslije [/quote] jesu mrcine to sve stoji al gledaj koaj transformacija u malom vremenskom periodu Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.