Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bodybuilding

Istaknuti odgovori

• Odgovori 845
  • Pregledi 62,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='pidy' timestamp='1338627230' post='54958']
Ovdje će te izračunati vašu Osnovnu Metaboličku Stopu (OMS) koristeći Harris-Benedict jednačinu koja se najčešće koristi pri računanje ove stope. Vaš OMS je broj kalorija koje vaše tijelo sagori radeći sve ono što vas održava živima i što čini da ispravno funkcionišete. Vaš nivo aktivnosti je također uračunat da bi se procijenilo koliko drugih kalorija sagorite pored OMS-a. Dobijeni rezultat je zbir dva broja i trebao bi biti, za većinu ljudi, prilično bliska procjena dnevnog nivoa održavanja kalorija.
[b]Korak 1 - izračunavanje BMR-a[/b]
[b]BMR (muškarci)[/b]
BMR = 66 + ( 13.7 x težina u kg ) + ( 5 x visina u cm ) - ( 6.76 x broj godina )
[b]BMR (žene)[/b]
BMR = 655 + ( 9.6 x težina u kg ) + ( 1.8 x visina u cm ) - ( 4.7 x broj godina )
[b]Korak 2 - primjena Harris-Benedict principa[/b]
[b]Nimalo aktivnosti[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.2
[b]Veoma malo aktivnosti (1-3 dana u sedmici)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.375
[b]Umjerena aktivnost (3-5 days u sedmici) [/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.55
[b]Visoki nivo aktivnosti (6-7 dana u sedmici)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.725
[b]Veoma visoki nivo aktivnosti (dva puta na dan, veoma teški treninzi)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.9

Izvor: [url="http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75"]http://body.ba/fitne...c-za-mrsanje/75[/url]
[/quote]
Pidy to je za početnike malo veća matematika i toga se mi ne trebamo držati to su planovi i sastavi za profesionalne sportaše to je nama nepotrebno ovo je plan za bodybuildere kada rade fazu punjenja i praznjenja pred takmicenje. Za pocetnike je najbolje nema tu nikakve mudrosti izbacit lošu hranju unosit voća i povrća dosta vise proteina jesti a smanjiti ugljikohidrate i masti to je to nema tu nista mudro :D

[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338629354' post='54966']
Može li mi netko objasniti kako u z'bregovovom mlijeku sa 2,8% masti ima 57 kCal, a u onom sa 0,9% masti 80 kCal? (na 1 litru)
[/quote]
Pa sto manje masti to bolje sto vise masti logicno vise masnoce manje kCal :D
  • Autor
Procitajte taj cijeli clanak i bice vam sve jasno.
Procitajte nesto onsovno o ugljikohidratima, mastima, proteinima, vitaminima.
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338653421' post='55178']
I što mi je onda bolje za mršavljenje?
[/quote]
Da ima sto manje masnoće u sebi
pročitao sam ovaj članak što ga je pidy stavio ([url="http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75"]http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75[/url]) i stvarno je odličan, stvarno me zainteresirao i probao sam odredit kolko je meni kalorija potrebno za preživjet dan neznam dal ova formula daje uvjek točne rezultate al ispada da mi je potrebno dosta 3298 (vijerojatno zbog 6-odnevnih aktivnosti), i probao sam napravit neki plan prehrane gdje bi unosio 2500 kalorija po danu ali to je jednostavno nemoguče, nemoguče je kontrolirat unos kalorija !
[quote name='Vinko' timestamp='1338845690' post='56230']
pročitao sam ovaj članak što ga je pidy stavio ([url="http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75"]http://body.ba/fitne...c-za-mrsanje/75[/url]) i stvarno je odličan, stvarno me zainteresirao i probao sam odredit kolko je meni kalorija potrebno za preživjet dan neznam dal ova formula daje uvjek točne rezultate al ispada da mi je potrebno dosta 3298 (vijerojatno zbog 6-odnevnih aktivnosti), i probao sam napravit neki plan prehrane gdje bi unosio 2500 kalorija po danu ali to je jednostavno nemoguče, nemoguče je kontrolirat unos kalorija !
[/quote]

Moguće je druže, itekako moguće...evo ja u 6 dana skinuo 2,5 kg samo kontroliranjem unosa kalorija ;)
[quote name='soxx' timestamp='1338845967' post='56238']
Sta ti radis pa skidas 2,5 kile za dva dana? Ja msm da si se ti samo dobro israo a mast tesko da si sagorio 2,5 kile
[/quote]

Smanjio unos kalorija za 50%, počeo trčat, vozit biciklu, popit koju pivu manje a ubacit koju kunicu više u kladomat itd...lako je :D
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338845767' post='56231']
Moguće je druže, itekako moguće...evo ja u 6 dana skinuo 2,5 kg samo kontroliranjem unosa kalorija ;)
[/quote]

How ??
Tesko tesko.. Evo dobar clanak sto se tice brzog mrsavljenja

http://www.porodicnilekar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=80:jo-jo-efekat&catid=35:pravilna-ishrana&Itemid=63

Tzv. Jojo efekat
[quote name='Vinko' timestamp='1338853168' post='56274']
How ??
[/quote]

Jedi 2 obroka dnevno, jedan oko 11-12 ujutro, drugi oko 5-6 popodne...uvecer ako moras nesto onda jagode, jogurt ili sto vec imas pri ruci da je ful lagano. Izbaci majonezu skroz, pomfrit također, max. 1 feta kruha dnevno, popodne odi igraj fuce ili trči, malo radi sklekove trbušnjake zgibove (sa šalom zamotanim u celofan ispod majice preko stomčića) i tako...ima puno malih trikova ;)
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1338874027' post='56280']
Ima li neko ko bi zelio da dobije mase niste valjda svi debeljuce ? :-?
[/quote]

Moj čovek ;)
Ajde nekoooo
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338877182' post='56286']
Jedi 2 obroka dnevno, jedan oko 11-12 ujutro, drugi oko 5-6 popodne...uvecer ako moras nesto onda jagode, jogurt ili sto vec imas pri ruci da je ful lagano. Izbaci majonezu skroz, pomfrit također, max. 1 feta kruha dnevno, popodne odi igraj fuce ili trči, malo radi sklekove trbušnjake zgibove (sa šalom zamotanim u celofan ispod majice preko stomčića) i tako...ima puno malih trikova ;)
[/quote]

u jbt, ovo što ti radiš ne smatram baš najzdravijim :/ 1. što se izgladnjuješ. 2. što pre brzo mršaš uglavnom one stvari koje su u članku napomenuli da se NE radi, isto tako i za ciljano mršavljenje....

mene zanima kako ti brojiš unos kalorija, to ja nemogu dokučit ja bi htio regulirat unos kalorija. A ovo ako ti je 50% manje nego prije nevidim čemu si uopće smanjivao, uopće nisi puno jeo, samo si možda trebao zamijenit zdravije za "smeće" (ako si jeo "smeće") i počet intenzivno viježbat, il bar ako se želiš držat toga podijeli ta 2 na 4 ipak ti je zdravije :smile:
nego ti meni reci kako brojiš unos kalorija :D
Pa jednostavno je, popijem npr. bijelu kavu, upišem na google bijela kava kalorije i pogledam koliko sam unio u sebe. A sve što jedem, mjerim u gramima da bih znao izračunati kalorije. I ne izgladnjujem se, sa 2 vremenski dobro postavljena obroka sam sasvim sit cijeli dan.
  • Autor
Evo vam ovdje tabela kalorija: http://body.ba/tablica-kalorija
Moguce je kontrolirati kalorije. U pocetku biljezite na papir svaku kaloriju, kasnije vam to postane rutina.

Dubro, ne valja jesti samo dva puta dnevno, bolje je vise puta ali u manjim kolicinama.
[quote name='chelseathebest' timestamp='1338903208' post='56362']
dijete su priče za žene

2 obroka na dan je sve samo ne zdravo

samo trening, naravno uz kvalitetnu prehranu, i tako će otići
[/quote]
Dijete su priče za žene očigledno onda ne znaš sta je dijeta :D Dijeta je vrsta prehrane i imaš dijete za održavanje kilaže skidanje kilaže i nabijanje kilaže i dijetu koriste svi profesionalni sportasi a pogotovo bodybilderi dijeta nije samo za žene kao sto si vidio na televiziji neka retardirana hrana čajevi čang šlangovi pičke materine to je samo prodavanje magle
ma znam odlična je to tablica, al je postavljena na 100g pa što da važem svki put kad nešto stavim u usta ?? :blink:

osim toga, npr majka mi napravi bolonjez špagete za ručak i kako da ja znam kolko je u jednom tanjuru kalorija ???
[quote name='_Blues_' timestamp='1338903500' post='56365']
Dijete su priče za žene očigledno onda ne znaš sta je dijeta :D Dijeta je vrsta prehrane i imaš dijete za održavanje kilaže skidanje kilaže i nabijanje kilaže i dijetu koriste svi profesionalni sportasi a pogotovo bodybilderi dijeta nije samo za žene kao sto si vidio na televiziji neka retardirana hrana čajevi čang šlangovi pičke materine to je samo prodavanje magle
[/quote]

na te dijete sam mislio, i na one dijete koje prakticiraju žene, znači izgladnjivanje

kao što sam rekao, kvalitetna prehrana i trening :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.