21. april 2025.1 god. comment_363689 Imam pitanje za ostatak forumasa, da li vi smatrate da mi imamo jacu postavu od ekipa s kojima se borimo za top 5 ako izuzmemo Liverpul, Arsenal i City. Dakle poredimo se sa Newcastleom, Aston Villom, Forestom s tim da Tottenhem i United necu spominjati ovaj put jer nema smisla. Uzet cu u obzir 5 pozicija, golman, odbrana u kompletu, vezni red, krila i napadac. Golmani: Pope (Newcastle), Martinez (Villa), Sels (Forest), Sanchez (Chelsea) Odbrana: Newcastle (Hall, Livramento, Tripier, Burn, Schar, Botman) Villa (Digne, Matsen, Mings, D. Carlos, Disasi, Cash, Konsa) Forest (Aina, Moreno, Williams, Boly, Milenkovic, Murillo) Chelsea (Cucurella, Gusto, James, Badi, Colwill, Chalobah, Tosin, Fofana) Vezni red: Newcastle (Joelington, Miley, Bruno Guimares, Tonalo, Longstaff) Aston Villa (Barkley, Ramsey, Kamara, Mcginn, Tielemans, Onana) Forest (Anderson, Jota, Sangare, Yates, Danilo, Dominguez) Chelsea (Hall, Lavia, Caicedo, Enzo) Krila: Newcastle (Willock, Murphy, Barnes, Gordon) Aston Villa (Malen, Rashord, Baily, Rogers, Asensio) Forest (Gibbs-White, Hudson Odoi, Elanga) Chelsea (Madueke, Neto, Sancho, George, Palmer) Napad: Newcastle (Isak, Wilson) Aston Villa (Watkins) Forest (Chris Wood, Awoniyi) Chelsea (Jackson, Nkunku, Guiu) Malo kad razmislim, mi uopste nemamo toliko jacu postavu od ove tri ekipe, i ako imamo od neke to je zanemarivo. Newcastle i Aston Villa imaju daleko bolje napadace od nasih. Mozda ce nekome zvucati smijesno, ali Wood je korisniji od Jacksona u 90% stvari, jedino u tom build up neku mada i Wood moze zadrzati loptu i podjeliti na stranu. Vezni red Newcastle i Ville po mom misljenju nije slabiji od naseg. Krilne pozicije bih rekao da su nase najjace oruzje, barem na papiru mada se Villa poprilicno pojacala i sad ima i dubinu. Odbrana nam takodjer nije nista posebno, tu smo negdje sa svima osim sa Forestom koji ima beton odbranu. Golmani, to je smjesno i poredit. Dakle na najvaznijim pozicijima kao sto su napad i golman, mi smo po mom misljenju losiji od sva tri protivnika. Ako uzmemo u obzir i uigranost ekipa sa svojim trenerima pogotovo to mislim na Villu i Newcastle, mozda je fakat ovo realno stanje ekipe. Ako bi izborili top 4 ili top 5, da li je to realno ili overachievment? Ako Villa ili Newcastle ne ostvare taj plasman, da li su oni onda underachivali? Moje misljenje je da je moglo i trebalo bolje pogotovo u prvom dijelu sezone kada su Villa i Newcastle bili losiji. Sad ulazimo u kraj sezone kada su i Villa i Newcastle u boljoj formi a mi smo pali, tako da ce trebati veliko cudo da izborimo top 5 ove godine. Nadati se da cemo pronaci snagu a i da ce protivnici kiksati. Prijavi
22. april 2025.1 god. comment_363694 Golmani, ovaj iz Foresta mi je nepoznat, Poup iz Njukasla mi je dobar bio u Barnliju ali kako brani sad, nisam ga dovoljno pratio da sudim, Martinez mi je i više nego solidan golman, za njega mogu da napišem da je bolji od Sančeza, ali kako ne znam kakav je Jorgensen jel je nešto malo branio ili je braniio u nebitnim utakmica, ostaću uzdržan za njega Odbrana: Newcastle (Hall, Livramento, Tripier, Burn, Schar, Botman) Villa (Digne, Matsen, Mings, D. Carlos, Disasi, Cash, Konsa) Forest (Aina, Moreno, Williams, Boly, Milenkovic, Murillo) Chelsea (Cucurella, Gusto, James, Badi, Colwill, Chalobah, Tosin, Fofana) kad gledam ovu odbranu na papiru, mislim da bi mi trebali na papiru da budemo bolji, ali problem je u tome što nama Fofana ne igra, Čaloba je tek u januaru vraćen, Dzejms jeste klasa iznad svih ali je mnogo propustio mečeva, Badiašil isto, Gusto mislim isto Znači nama su u praksi igrali Kukurelja, Colvil, Tosin i ostali su se smenjivali kako se ko vraćao na teren, znači u praksi to daleko drugačije izgleda, pogotovo i sama igra prikazana, gomile kikseva, saplitanja, nesigurnost zaključak: u paksi nas (čelzi) slobodno mogu da stavim na zadnje mesto, mislim da je Forest pogodio sa nekim pojačanjima, pogotovo sa Milenkovićem, ostalo, Tripier mi je uglavnom bio dobar igrač i drago mi je što se vratio u premiership, ovi naši bivši iza akademije (već sam pomenuo na drugoj temi) ostvarili su neki napredak, ili bolje reći ustalili su se u prvim postavama i igraju redovno i pružaju partije koje su zadovoljavajuće, normalno da mi je Dzejms bolji od svih njihovih bekova ali dzabe kad dečko ne igra ili napravi neku glupost, Konza i Mings su dobri igrači, igrali su mislim i za reprezentaciju (ako se ne varam) i svakako ne vidim po čemu bi Disasi (koji nije više kod nas), Čaloba (koji se vratio), Tosin koji je negde taj nivo, Kolvil ili Badi (koji je odsutat) bili ispred njih i po kvalitetu i po prikazanom dakle, ispada sad da i objektivno, najviše zbog povreda nismo ispred ovih ekipa Vezni red: Newcastle (Joelington, Miley, Bruno Guimares, Tonalo, Longstaff) Aston Villa (Barkley, Ramsey, Kamara, Mcginn, Tielemans, Onana) Forest (Anderson, Jota, Sangare, Yates, Danilo, Dominguez) Chelsea (Hall, Lavia, Caicedo, Enzo) Vezni red Njukasla jako gotivim, Bruno mi je predobar, Žoelington se preporodio, ovaj Tonalo mi je slabo poznat, Longstafa znam da su hvaliil ranije i ranije znam da je dobar bio Vila, Barkli mi je propao, Mekgina ima svugde po terenu, nije zvučno ime ali u praksi se odlično pokazao, Tilemans eto na kraju završio kao veliki potencijal u Vili ali mislim da nije pogrešio i ima stvarno dobrih utakmica Forestovi igrači u veznom redu su mi totalno nepoznati Ovde moram Čelzi da stavim na prvo mesto jel mislim da su Kaisedo i Enzo jako kvalitetni ili bi bar trebali u teoriji da pružaju dobre partije, Lavija jebiga je stalno povredjen, uzgred Palmera bih ja stavio ovde a ne kao krilo, još jedan razlog više da potkrepim napred napisani, Kaisedo mi se popravio, posle gomile utakmica gde je prodavao bar po jednu, dve lopte, sad je bolji, Enzo isto bolje igra, Palmera moram da branim jel je zaslužio da mu oprostimo post sa golovima Krila: Newcastle (Willock, Murphy, Barnes, Gordon) Aston Villa (Malen, Rashord, Baily, Rogers, Asensio) Forest (Gibbs-White, Hudson Odoi, Elanga) Chelsea (Madueke, Neto, Sancho, George, Palmer) Kada su krila u pitanju, mislim da je najbezbolnije da se izjasnim da nismo ni bolji ali ni gori (ovo pišem ne računajući Palmera), inače treba dodati da nama fali Mudrik što je jako veliki faktor s obzirom na cenu i kolko se očekivali od njega, u praksi smo nažalost verovatno i najgore prošli, Madueke je imao par utakmica dobrih ali nema kontinuitet, Dzordz je omladinac i jedva da je igrao nešto, Neto se stvarno trudi ali još uvek čekamo realizaciju, mislim da će on biti pun pogodak samo da ostatak tima pojača tempo, Sančo mi je u početku bio dobar, onda je nestao, manje više, imamo problem sa time da su velike pare uložene, a izostao je rezultat i to debelo, i bruka sa Mudrikom, veliko razočarenje iz mog ugla kada pogledam celokupnu sliku sa krilima Gordon i Barns su mi pregotivni igrači u Njukaslu, u Vili ovaj Rodzers mi se ono malo što sam video svideo i možda bude nešto od njega, Rašford mislim da im igra više napadača, Asensio mi je nepoznat u smislu da ne znam kako se u praksi pokaza Kod Notingema mislim da je ovaj mali Gibs Vajt dobra akvizijcija, Elengu stalno pominju ali ne zanm toliko o njima, a CHO mi je bio i ostao mrzak Napad: Newcastle (Isak, Wilson) Aston Villa (Watkins) Forest (Chris Wood, Awoniyi) Chelsea (Jackson, Nkunku, Guiu) Napadači, ČELZI zadnji debelo objektivno i subjektivno, Nkunku promašaj, Gui nebitan lik, Dzeksona gotivim ali sam i svestan njegovih ograničenja Votkins fino igra iako nije zvučno ime, isto važi i za Vuda pa možemo mi da kukamo kolko hoćemo, drvo drvo ali to drvo daje golove Isak mi je klasa, da li će moći još da napreduje, ne znam, sa jedne strane mi je tako elegantan igrač ali kad ga gledam, nekad mi izgleda ležarno, kao da nije gladan golova, neće se potući Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363705 Razlika između nas i ostalih ekipa (dakle Villa, Newcastle i Forest) je ta što su kod njih svi najbolji igrači maksimalno dobro iskorišteni i zato imaju rezultate iznad očekivanja, pogotovo Forest, dok kod nas to nije slučaj. Imamo Reece Jamesa koji je kapiten ekipe i njegove pozicije uopšte nema na terenu. Drugi igrač koji je potpuno pogrešno iskorišten je Enzo Fernandez. On trči i bori se, ali od toga slabo šta imamo. To su dva igrača koja bi na svojim prirodnim pozicijama pravila ogromnu razliku. Možemo mi govoriti kako je na papiru James bolji od Aine ili Enzo bolji od Tonalija, kada u našem sistemu naspram njihovih to ne dolazi od izražaja. Druga stvar je što su neki igrači dobri samo zato što igraju za klub za koji trenutno igraju i ne bi bili tako dobri kad bi došli u Chelsea. Vrati Odoija nama i opet će biti tanak. Mi smo jako loše rasporedili kvalitet po terenu. Kreirajući tim prioritet je bio kvantitet ispred kvaliteta. Rezerve nekih timova ne bi mogle ući u naš treći tim. Golmani i napad su nam na nivou dna tabele, krilo nijedno vrhunske kvalitete, nijedan štoper vrhunske kvalitete. Na ostalim pozicijama ima dobrog materijala, ali šta to vrijedi kad ti je iza leđa Sanchez i ovisiš o tome da Jackson nešto zabije. Tako da, mislim da imamo bolje igrače, a kako to djeluje zajedno je stvarno tu negdje sa Villom i Newcastleom. Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363708 1 hour ago, Adi said: Drugi igrač koji je potpuno pogrešno iskorišten je Enzo Fernandez. On trči i bori se, ali od toga slabo šta imamo. Nemamo koristi od 6 asistencija i 5 golova? Enzo igra odličnu sezonu, nakon Palmera naš najkreativniji igrač u svim kategorijama. Da imamo bolje igrače naprijed imao bi i bolje brojke, al sve u svemu odlična sezona. Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363709 Napisao sam "slabo šta imamo", a 6 asistencija i 5 golova za igrača na toj poziciji je zaista "slabo šta imamo", ako ćemo gledati strogo kroz statistiku. On je potpuno pogrešno korišten kroz čitavu sezonu. On nema kvalitetan udarac, on nema dobru igru na malom prostoru, on nema na vrhunskom nivou karakteristike potrebne za igranje te pozicije. On ima vrhunske karakteristike za igrati na poziciji povučenog playmakera. Njemu treba vremena da pogleda i odigra. On treba na terenu da stoji tamo gdje nama sada James stoji. On treba da organizuje igru na tom dijelu terena, da drži posjed ekipe, da odigrava dijagonale ka krilima, da svojim dodavanjima presjeca odbrambene linije protivnika, da prenosi igru na protivničku polovinu. To je on, sve ostalo je izmišljanje tople vode. Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363710 Ja se slazem sa Adijem kada je Enzo u pitanju. Enzo je najslicniji profil igraca Kroosu, stavi Kroosa blize golu i da cesto luta po krilu sto Enzo kod nas zna cesti biti, imat ces barem 50% slabijeg Kroosa nego sto je bio. Identicne gradje, brzine, pregleda, pasa, okretnosti, fizikalija... cak sta vise Kroos je imao sut kakav Enzo nece nikada imati. Ali bukvalno identican tip igraca kakav je bio Kroos je nas Enzo. Tu treba i igrati i bice bar 2x bolji a imat ce sigurno slabiju statistiku nego sto ima ove sezone. Da se razumijemo, on je ove sezone jedan od 3-4 najbolja igraca i na ovoj poziciji ali doslovno ga mozemo jos bolje koristiti gdje ce i njemu biti bolje i ekipi. Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363711 @hamco dva puta bolji od Krosa ili od onoga sto sada pruza ? Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363712 11 minutes ago, Whisper said: @hamco dva puta bolji od Krosa ili od onoga sto sada pruza ? Ma gdje ce biti bolji od Kroosa, kako si to zakljucio? Od ovog gdje sad igra, htio sam reci da bi bio duplo bolji na poziciji koju Adi spominje uprkos sto ima ovakvu statistiku. Prijavi
23. april 2025.1 god. comment_363719 45 minutes ago, hamco said: Ma gdje ce biti bolji od Kroosa, kako si to zakljucio? Od ovog gdje sad igra, htio sam reci da bi bio duplo bolji na poziciji koju Adi spominje uprkos sto ima ovakvu statistiku. Nas trener je jedini za kojeg znam da forsira taktiku koja ne odgovara vecini igrackog kadra. To treba umeti. Prijavi
17. maj 2025.1 god. comment_364259 Ja sam sve vise ubjedjen da je ova nasa ekipa precjenjena i da je top 4-5 maksimum cemu se mozemo nadati i sljedecr sezone ukoliko se ne dovedu stvarno odlicni igraci koji cine razliku. Jucerasnja trojka u napadu, Madueke - George - Neto je samo na papiru dobra ali su zapravo toliko ograniceni i skoro pa nikakvu individualno razliku ne mogu napraviti. Sto kaze Wisey, za izucavanja je kako smo od onolike sirine dosli do ove trojke u jednoj od najvaznijoj utakmici. Falili su nam Mudryk, Felix, Nkunku, Jackson i Guiu sa pocetka sezone. Dodaj tu i Sancha. Mudryk je mozda glup, sirov ali je svojim izuzetnim fizikalijama davao skroz drugu dimenziju i opcije u odnosu na ostala krila. Steta, mislim da bi nam pomogak dosta da je ostao u timu. Dolazi ovaj malac Estevao pa se nadam da je priblizno dobar ko Yamal. Da se vratim na ostale igrace. Vezni dio nam je najbolji dio ekipe, Caicedo, Enzo, Lavia pa i dolazak Essugo i Santosa ce dodatno pojacati taj dio ekipe. Ipak ono sto meni fali je igrac koji moze povuci loptu u tom dijelu terena. Recimo jedna Barselona ima Pedrija, De Jonga, Gavija, PSG ima Vitinhu, Ruiza i Joao Nevesa. Ovi igraci su tehnicki toliko potkovani i tesko im je uopste odraditi kvalitetan presing jer znaju sve s loptom. Nama fali takav igrac, igrac koji ce stati na loptu, povuci kada treba, napraviti visak u srcu terena. Nije toliko krucijalno ali pomoglo bi nam ako bi takvog igraca imali u vezi. Golman i napadac. To dvoje ako ne dovedemo mi smo donji. Napadac nam je potrebniji od golmana. Petrovic ce nazad, taman i da na Sanchezu ostanemo meni je napadac veca boljka. Daj Osimhena taman kostao 200m i trazio 15m platu. Dovedi igraca koji je ubica u 16m, igraca koji ima osjecaj za ubaciti se, koji je agresivan i koji zna zabiti gol. Ne mora nista drugo raditi kao Jackson, dovoljno da zna primiti ledjima, zagraditi se i odloziti saigracu ali da zabija prilike koje mu se stvore. Sesko ili Gyokeres druge opcije moraju biti, nikakav Delap, moze samo kao dodatni napadac uz ove gore. Ne pomaze ni Maresca svojim taktickim zamislima ali definitvno imamo prevelika ocekivanja od ovog rostera a jasno je da tu fali kvalitete i to na kljucnim pozicijama. Prijavi
17. maj 2025.1 god. comment_364265 Ko nam uopšte garantuje da jedan Estevao neće niti wing-back ili klasična desetka? Trener nam je debil pa to ne treba isključiti. Takođe, mislim da će se Petrović unovčiti - nažalost osuđeni smo na debila Sancheza. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364543 Svi stoperi Chelsea trenutno za narednu sezonu. Chalobah, Fofana, Colwill, Badiashile, Tosin, Acheampong, Sarr (coming this summer), Disasi, Veiga Anselmino Pola ih se treba rijesiti, bilo prodajom bilo posudbom. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364544 12 minutes ago, hamco said: Svi stoperi Chelsea trenutno za narednu sezonu. Chalobah, - njega će prvog prekrižiti Fofana, - nema se kome prodati Colwill, - projekat kluba Badiashile, Tosin, - neka ga Acheampong, - rotacijska uloga za više pozicija Sarr (coming this summer), - posudba Disasi, Veiga - vidjeti na kakvu će ulogu pristati Anselmino - posudba Pola ih se treba rijesiti, bilo prodajom bilo posudbom. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364545 A sad nesto razmisljam, ne samo stopere, mi imamo hrpu igraca koje trebamo i mozemo prodati i uzeti fine pare. Uzet cu neku minimalnu vrijednost igraca, da ih recimo prodamo ispod stvarne vrijednosti. Nkunku - 30m Felix - 20m Kepa - 10m Hall - 10m Broja - 2m Chilwell - 5m Sterling - 3m Badiashile - 20m Disasi - 15m Veiga - 20m Chukwuameka - 15m Chalobah ili Fofana - 30m To je ukupno 160m samo od prodaje igraca koji nam zaista nisu potrebni ili su prekobrojni. Dodaj na to ucesce u LS i cisti profit od najmanje 100m samo od TV prava, gdje su ulaznice od stadiona, sponzori... Dakle imamo izuzetno dosta novca samo ga treba pametno uloziti i kupiti kvalitet a ne kvantitet. Moramo biti pametni i ne smijemo praviti greske. Imamo dobre temelje ali moramo i ostatak kuce sagraditi kako treba. Prijavi
27. maj 2025.1 god. comment_364562 Au Hamco, pa ti nas upropasti sa ovim cenama 🤣 pa ovo da ih je Diablo hvalio i lično prodavao na buvljaku, pa bi valjda za prvih 6-7 od gore uzeo više i to u pripitom stanju Prijavi
27. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364563 2 minutes ago, chiba said: Au Hamco, pa ti nas upropasti sa ovim cenama 🤣 pa ovo da ih je Diablo hvalio i lično prodavao na buvljaku, pa bi valjda za prvih 6-7 od gore uzeo više i to u pripitom stanju Pa poenta je da cak i sa tako niskim cijenama mozemo izvuci dosta novca i uloziti u transfere. Prijavi
13. juni 2025.1 god. Popularna objava comment_365153 Da malo prokomentarisem igrace koji su zvanicno novi igraci Chelsea od ove sezone. Penders - Vjerujem da ce otici na posudbu i vjerovatno je to najbolja opcija za njega pogotovo ako bi otisao u ekipu kao sto je Strazbur gdje bi branio u prvih 11. Pricaju svi o njemu kao novom Courtois pa se nadam da su upravu. Volio bih da mu se da sansa na CWC makar jednu utakmicu da vidimo od cega je. Andrey Santos - Ako sam dobro shvatio, iz kluba ga vide kao zamjenu za Laviu kao neki holding midfielder. Smatram da iako je dobar igrac i dalje nije kalibar za prvih 11 kada su svi spremni i na raspolaganju. Definitivno ce nam pomoci pogotovo ako znamo da je Lavia igrac u kojeg se ne mozemo pouzdati da ce stalno igrati, plus dace nam sirinu ekipi pa ce se nadam i izmjene moci vrsiti na vrijeme kada igraci padnu fizicki. Svakako ce dobro doci i radujem se da ga gledam u dresu Chelsea naredne sezone. Dario Essugo - Kazu zamjena za Caiceda, nisam ga puno upratio osim po video klipovima. Djeluje da je ko tenk, destruktivac i neko ko moze igrati 2 utakmice zaredom. Twitter strucnjaci ga smatraju dobrim igracem i da zna i lopte igrati a ne samo udarati, pa hajde da vidimo. Nadam se da ce dobijati priliku i da cemo imati koristi od njega, pogotovo ako ima slicnosti sa Caicedom, onda nam je takav igrac prijeko potreban. Dobrodosao. Mamadou Sarr - Asocijacija mi ja odmah na njegovog polubrata Malanga Sarra koji se nije proslavio u dresu Chelsea osim ako bi igrao protiv Spursa. Salu na stranu, njega sam par puta gledao jer sam pratio Strazbur, cini se da je impruvana verzija Tosina ali je jos mlad i neiskusan. Volio bih da dobije priliku ali da bi se to desilo nekoliko igraca iz zadnje linije bi moralo biti prodano (Disasi, Badiashile i/ili Chalobah). Ima vrhunske predispozicije, visok je i pri tome nije spor, solidnu kontrolu lopte i dobar u skoku. Volio bih da ostane u klubu i da mu se da sansa a prodaju Disasi i jedan od Badi/Chalobah. Chalobah je solidan stoper ali mislim da na njega nasi ne racunaju. Estevao Willian - Od ovog igraca ocekujem bas mnogo. Prelazak u englesku i igranje u Premiershipu nece biti lagano, vjerovatno ce mu trebati vremena i nekoliko utakmica da se privikne na tempo i zestoke duele ali on vec sad raspolaze mnogim stvarima sto ni Neto ni Madueke nemaju a to je vanserijska kontrola lopte i igra 1 na 1. Nestvarno je brz, rekao bih da je brzi na sprintu cak i od Neta. Kao jedinu manu vidim u njegovom nedostatku fizicke mase koja naravno dolazi vremenom i s godinama ali i kao takav siguran sam da ima sta pokazati i da ce biti veliko pojacanje. Nadam se samo da ce dobiti pravu priliku da pokaze sta zna, da ce mu se istrpiti greske kao sto su Xavi i Barcelona trpili Yamalu. Steta sto nece igrati za Chelsea na CWC ali praticu ga u Palmeirasu i nadam se da se nece povrijediti. Kendry Paez - Od velike euforije i kao potencijalno najveceg talenta na svijetu kada smo ga kupili sad vec skoro prije 1.5 godinu, nekako je sve splasnulo oko njega. Imao je neku svadju sa trenerom u svom klubu, zatim se to osjetilo i na igrama u drzavnom dresu a kasnije i statistika postala neumoljiva i sve je manje igrao. Smatram i dalje da je veoma talentovan i mozda je za njega najbolje da ode u Strazbur jer tamo ce sigurno moci vise igrati i pokazati sta zna. Francuska liga je najbliza Engleskoj kada su tempo i dueli u pitanju, igra se veoma zestoko i uglavnom igraci koji dodju iz Fra u Eng nemaju problem privikavanja i igranja. Nadam se da ce mu koristiti igranje tamo i da cemo dobiti veoma dobrog igraca u njemu u buducnosti. Liam Delap - Ocekujem da Delap bude pravo osvjezenje za nase oci kada je napadac Chelsea u pitanju. Podsjeca po svemu na Diega Costu, od agresivnosti, nacina igranja, borbe, svadjanja sa protivnicima, jak je ko zemlja... nek bude 70% Diega Coste imat cemo siguran sam 10 bodova vise nego prosle sezone samo zbog njega. Naravno i on ima mnogo stvari da popravi ali ovo je igrac od kojeg ocekujem najvise kada su nasa pojacanja u pitanju za novu sezonu. Prijavi
13. juni 2025.1 god. comment_365162 Čitam da je taj Pendrek poptisao ugovor do 2032. Sećam se da je Kurtoa doveden i da je nakon toga proveo dal 2 ili 3 sezone u AM, nakon toga kao da su ga tukli po ušima kada je treba da se vrati u Čelzi, u španiji je stekao veliku popularnost i imao si utisak kao da je njima obećan a ne naš igrač. Da smo možda malo bolje odigrali sve to oko njega, imali bi golmana za 10-13 godina a ne dve sezone i zaradu. Nadam se da ćemo sa ovim bolje proći ako je stvarno toliko talentovan od ovih što ih je Hamco naveo, najviše me raduje dolazak ovih brazilaca, Santos mi na klipovima deluje baš živo, agresivno i jedva čekam da ga vidim kako će se kod nas uklopiti, Estevao izgleda brutalno, kao da je iz Fife izašo stidljivo se molim da Delap eksplodira i ne želim da ga baksuziram, baš bih voleo da napokon pogodimo sa napadačem Prijavi
14. juni 2025.1 god. comment_365184 Top 10 najvisocijih igraca u ekipi 🔹Levi Colwill 189 cm 🔹Josh Acheampong 190 cm 🔹 Trevor Chalobah 192cm 🔹Filip Jorgensen 192cm 🔹Benoit Badiashile 192cm 🔹Gaga Slonina 193cm 🔹Mamadou Sarr. 194cm 🔹Robert Sanchez 197cm 🔹Tosin Adarabioyo 197cm 🔹Mike Penders 200cm Prijavi
21. juni 2025.1 god. comment_365321 Kad ih sve sabereš imaš 0,75 dobrog golmana i 1,5 dobrog stopera. Prijavi
3. august 2025.1 god. comment_366349 Procitah negdje maloprije tweet o ekipama koje imaju barem 3 igraca u ekipi koji bi mogli igrati u bilo kojem drugom timu. U pitanju su samo engleski timovi a to su: Liverpul: Salah, Van Dijk i Alison. Arsenal: Saka, Odegard, Rice i Saliba City: Dias, Doku, Haaland United: Bruno Tottenhem: Romero Chelsea: Palmer i Caicedo Sto se Chelsea tice ja mislim da bi i Cucurella i James igrali u prvih 11 svakog tima iz Premiershipa. Prijavi
3. august 2025.1 god. comment_366351 3 minutes ago, diablo_bih said: Sto Doku i Odegaard? Pa vjv po misljenju tog ko je tweeto misli da su dobri dovoljno da igraju u bilo kom timu. Realno ako pogledamo dobrih LW i nema puno u ligi a Doku je sasvim realno jedan od boljih na toj poziciji. Prijavi
3. august 2025.1 god. comment_366354 1 hour ago, hamco said: Procitah negdje maloprije tweet o ekipama koje imaju barem 3 igraca u ekipi koji bi mogli igrati u bilo kojem drugom timu. U pitanju su samo engleski timovi a to su: Liverpul: Salah, Van Dijk i Alison. Arsenal: Saka, Odegard, Rice i Saliba City: Dias, Doku, Haaland United: Bruno Tottenhem: Romero Chelsea: Palmer i Caicedo Sto se Chelsea tice ja mislim da bi i Cucurella i James igrali u prvih 11 svakog tima iz Premiershipa. Možda prije Rodri i Raya nego Doku i Odegaard. Bolji je Odegaard svakako, ali mu je jača konkurencija. Nova pojačanja ne bih još stavljao dok ne debituju. Treba napraviti i drugu listu, igrači koji ne bi startali ni u jednom drugom klubu. Chelsea: Sanchez United: Hojlund Arsenal: Havertz Prijavi
17. august 2025.1 god. comment_366610 Nama je jako potreban Xavi Simmons. Kao sam vec pisao na drugoj temi Gittens me uopste nije impresionirao. Opet kazem prerano je za sud bilo kaakav. Pozicija lijevog krila je primarna samo Gittensu. Mogu to igrati oba Pedra ali nisu produktivni i dobri kao na svojim primarnim pozicijama. Takodjer danas je Palmer bio mnogo los ali ga nema ko zamjeniti. Xavi bi idealno dosao i na toj poziciji 10tke. Smatram da nasi trebaju sada krenuti svim silama po njega. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.