Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Naisao sam na jedan clanak o ofsajd zamkama naseg tima tj. forsiranje Maresce na tome. Valjda je to pokupio od Pelegrinija koji je poznat po tome.

Prvih nekoliko slika su neuspjele ofsajd zamke protiv Arsenala, Liverpula, Newcastlea, Genta, Citya i neke uspjele kao protiv WHU, Liverpula i Arsenala.

Zanimljivo jer fakat nisam do sad primjetio da to toliko forsiramo. Uglavnom je to na ivici 16m naseg gola.

IMG_7619.png

IMG_7620.png

IMG_7621.png

IMG_7622.png

IMG_7623.png

IMG_7624.png

IMG_7625.png

IMG_7626.png

IMG_7627.png

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

1 hour ago, Whisper said:

Svakako je to previse blizu golu da bi se toliko rizikovalo sa tim. 

Slazem se, ali ovo sam postavio cisto da vide i drugi ako nisu do sad primjetili. Previse je ovo rizicno a evo imamo i ne mali primjer gdje smo bili kaznjeni i primili golove zbog tih situacija.

Ovo ako ces igrati onda igras na 35-40m od gola. U tom slucaju kad i prodje neka lopta imas prostora da odreagujes. Moze golman istrcati, moze odbrambeni igrac iz drugog plana omesti napadaca i slicno. 

Igrati ovo na 16-ercu je takva glupost. Svaki put kad prodje pas to je gol 9/10 situacija. Mozes samo moliti Boga da protivnik promasi. Cak i kad dobro ispadne, sta si dobio s time? Nit branis dubinu, nit mozes odatle kontru udariti niti igras visoki presing.

• 1 mjesec kasnije...

Utakmica protiv Brentforda je pokazala jedan hendikep ovog sastava a to je sto nemas igraca kojeg mozes ubaciti da ucvrsti sredinu terena, da dobijes siguran pass prvom do sebe, da dobijes na visini kod odbrane prekida, da dobijes nekog ko ce presjeći 1-2 napada protivnika, nekog ko ce napraviti faul i prekinuti akciju protivnika, fali takav igrac bar po meni, jedan razbijač, covjek od zadatka.

Kada pogledam ovo sto sam napisao to je neki John Obi Mikel, al bukvalno😁

Da, čitam tvoja prva dva reda i kontam treba vratiti Mikela iz penzije.. I na kraju vidim da si ga i ti spomenuo. :D

Mislim da je to što ti pričaš rezidua onog na šta smo mi navikli ranije, pod ranijim trenerima a posebno Mourinhom... Maresca ima drukčiju, Pepovsku filozofiju, gdje se utakmica ne zatvara nego uvijek igraš kako igraš od početka.

Ovo što si ti spomenuo možda bi Veiga mogao odigrati. U zadnje vrijeme ga Maresca jako malo koristi.

Apsolutno, potreba za takvim igracem je posljedica nekih sistema iz proslosti to stoji. Necemo mi igrati svaki vikend protiv Brentforda pa ce nam faliti takav igrac iz vikenda u vikend, kao sto kazes Maresca nema naviku zatvarati utakmicu u bukvalnom smislu, ali fali taj jedan igrac sa klupe koji ulazi oko 75. minute, vodstvo imas vec, i ono samo kazes sam u sebi "to je to, piši bodove ovo je gotova utakmica".

Mourinho je to zakljucavanje utakmica u svoje vrijeme radio savrseno.

• 5 sedmica kasnije...

Cemu pripisati to sto od 2018. godine i odlaska Courtoisa nemamo pa bar solidnog golmana??

Da li je u pitanju samo losa sreca, neozbiljnost nas kao kluba, manjak strucnosti ljudi koji odlucuju o transferima, ili nesto deseto?

7 godina lutati i ni jednom ubosti sa golmanom zvuci nevjerovatno, mozda jedino jedino Mendy u onoj sezoni kad smo uzeli LP odradio dobar posao. Da se nije ulagalo u golmane pa hajd da covjek kaze nesto ali ulagalo se konstantno i nista opet rupa.

@King Chelsea kod nas ima od svega navedenog, a najvise nesposobnosti vodecih ljudi u klubu. 

Transferi Petrovica, Sancheza, Pendersa i Jorgensena kostaju kao jedan Diogo Costa recimo, a da ne pominjem imena poput Marmadasvilija koji kosta kao jedan od njih a bolji je od sve cetvorice.  

Mendi koliko je bio dobar te sezone toliko nas je sahranio sledece, mislim da i dan danas sanja Benzemu. 

• Popularna objava

Ja bi opisao stanje u nasem klubu na jednostavan nacin. Znaci dosli su Ameri i preuzeli klub u najboljoj namjeri i iz najbolje namjere rade stvari tj. ulazu novac.

Problem je sto oni vjerovatno nemaju pojma kako stvari stoje u fudbalu, zaposlili su ljude koji su bili u prethodnim klubovima skauti i na racun njihovih zelja dovode pojacanja...

Winstanley - Brighton: taj nas je usrecio sa Sanchezom, Caiceda nije uspio zavrsiti dok nisu uskocili Boehly i Eghbali. Mudryk je njegova zelja bio kao i sada Garnacho, sve u svemu los posao radi do sada. 

Stewart - Monaco: Ublehas koji nam je preko veza iz Monaca uvalio Badiashillea, Disasija sta vise reci o tome. 

Joe Shields - Manchester City: jedina svijetla tacka njegovi igraci su: Palmer, Lavia, Sancho, Tosin. 

Sve mogu da shvatim da danas nije vrijeme takvo se iskrca ogroman novac i da ce se ubosti stoper, napadac jer nema klasa od igraca na tim pozicijama kao prije 10-15 godina ali nikako ne mogu da shvatim da gomilamo igrace na raznim pozicijama prije svega krilnoj, a nismo uspjeli da rjesimo golmansku stopersku i poziciju glavnog napadaca. 

Nekada stvarno mislim da nasi direktori (naravno odnosi se na Winstanleya i Stewarta) preko svojih poznanstava i veza sa agentima prave budalom prije svega neukog Boehlyja sa dovođenjem bespotrebnih igraca, a na kraju i nas sve navijace tim potezima. 

Mislim da je garnitura iz Brightona najviše zaslužna za kupovinu i interesovanje za sve ove talente širom svijeta. Sa sobom u glavi, a možda i pismeno i digitalno, su ponijeli skautske izvještaje o tim igračima. Za dovesti Caiceda nam ne treba sportski direktor, svakome je bilo očigledno da je dobar.

Brightonov model je pre svega biznis model. Mladi talenti koji bez rezultatskog pritiska mogu da se dokazuju i tako naprave veliki transfer. Celokupna klubska struktura je usmerena na to. Celsi je ipak nesto drugo, mnogo veci i znacajniji klub gde su rezultati merilo svega. 

Ova ekipa bi bila kandidat za titulu sa tri iskusna, top igraca ba kljucnim pozicijama. 

Dodaj u startnu postavu Dioga Costu/Marmadasvilija, Arauja i Gyokeresa i to je to. 

Glavni problem Mareske i njegove taktike su krila. On forsira da krilni igraci stoje siroko i da po prijemu lopte direktno napadajju protivnika "1 vs 1" samo sto je to postalo "1 vs odbrana" jer nase krilo nema beka koji ce mu proci iza ledja i odvuci paznju i bar jednog igraca na sebe vec stoji u liniji sa njim negde oko kaznenog i tu dovuce i svog cuvara. To nam mozda i prodje ponekad u tranziciji ali na postavljenu odbranu jako cesto probijamo.

To je igra za prime Azara i Robena, za ove nase nije.

Ono sto moze minimum da promeni a da da rezultat je da Palmera pomeri desno, da iza njega spartaju Dzejms ili Gusto a da on ulazi u prostor kako njemu odgovara i kako je mnogo opasniji.

Glavni problem Mareske i njegove taktike su krila. On forsira da krilni igraci stoje siroko i da po prijemu lopte direktno napadajju protivnika "1 vs 1" samo sto je to postalo "1 vs odbrana" jer nase krilo nema beka koji ce mu proci iza ledja i odvuci paznju i bar jednog igraca na sebe vec stoji u liniji sa njim negde oko kaznenog i tu dovuce i svog cuvara. To nam mozda i prodje ponekad u tranziciji ali na postavljenu odbranu jako retko probijamo.

Ono sto moze minimum da promeni a da da rezultat je da Palmera pomeri desno, da iza njega spartaju Dzejms ili Gusto a da on ulazi u prostor kako njemu odgovara i kako je mnogo opasniji.

Glavni problem Mareske i njegove taktike su krila. On forsira da krilni igraci stoje siroko i da po prijemu lopte direktno napadajju protivnika "1 vs 1" samo sto je to postalo "1 vs odbrana" jer nase krilo nema beka koji ce mu proci iza ledja i odvuci paznju i bar jednog igraca na sebe vec stoji u liniji sa njim negde oko kaznenog i tu dovuce i svog cuvara. To nam mozda i prodje ponekad u tranziciji ali na postavljenu odbranu jako retko probijamo.

Pa prvo si zajebao sto mislis da ce promijeniti uloge bekova. Izbacio je Chilwella bas zato sto kako kaze zna to raditi, ali ne zna raditi ovo sto radi kuki. Nece nikad to uraditi, sto se prije pomirimo da ce nam bekovi glumiti zadnje vezne tokom meca, to bolje. Tj. dok ne popusi otkaz.

Ne vidim šta je toliko posebno u igri ovog čupavog u odnosu na Čilvela, odnosno da je ovaj bolji?? 

ako se nešto ima zameriti prvopomenutom, odnosno Čilvelu jeste što je stalno odsutan sa terena, ali daj ti stavi njega na teren pa da vidimo gde je to toliko drastično odstupanje, ili prosto hoće da ga se reše zbog povreda i plate (što je možda i najlogičnije)

Pa prije svega, cupavi igra i moze se racunati na njega. Kakve fajde imas od Chilwela ha izbacio ga iz ekipe, ili ga ubacis par utakmica, on se povrijedi i svakako ne igra vecinu vremena?

Cupavi se opet bori, iako na toj strani nema uopste konkurencije. Ako je iko zasluzio da ga se najmanje kritikuje, to je Cucurella.

Postoje dva moguca razloga za ovako naprasno smanjenje igrackog kadra.

1. Nezadovoljno onih koji ne igraju i sprecavanje potpunog urusavanja odnosa na relaciji trener - igraci 

2. I dalje smo u govnima oko PSRa

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.