1. oktobar 2025.1 god. comment_368004 2 minutes ago, reLo said: Kako misliš to? Pa trener čuva svoju i Jamesovu guzicu. Ostale ko jebe. Jebem li ga, da se nadje adekvatan trening, da se vise i bokje radi na oporavku igraca. Znam desavaju se povrede i drugim ekipama al ovo kod nas je zalosno vec duze vreme. Caicedo i Pedro igraju tako sto preskacu treninge. Prijavi
1. oktobar 2025.1 god. comment_368005 Ne ide nam u prilog što su nam svi veznjaci povrijeđeni, tako da nema ko Caiceda odmoriti. U normalnim okolnostima bi išla kritika. Prijavi
1. oktobar 2025.1 god. comment_368006 20 minutes ago, Adi said: Ne ide nam u prilog što su nam svi veznjaci povrijeđeni, tako da nema ko Caiceda odmoriti. U normalnim okolnostima bi išla kritika. Caicedo se itekako mogao odmoriti kad je trebalo tj. kad je mogao uletiti Santos po pola sata svaku tekmu. Kasno je sada kad je lik pregorio. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368017 Pa eto vratio se Lavia, moze ga zamijeniti barem pola sata ako nista. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368019 3 hours ago, diablo_bih said: Pa eto vratio se Lavia, moze ga zamijeniti barem pola sata ako nista. Moze jednog (npr Enza) a ko ce drugog zamjeniti? I taj Lavia se tek vratio, bit ce on tu dvije tri utakmice i opet povredica Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368021 Evo ova dvojica sto smo trebali da ih dovedemo u januaru da olaksamo situaciju s povredama i pojacamo kvalitet Sarr i Emegha su se zamislite povredili. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368022 Da se nadovezem, vec sam ranije pisao da je povreda Essuga ‘problem’. Nemamo alternativu za Caiseda, nemamo takvog tipa igraca nikako na klupi. Essugo je bio taj i siguran sam da bi dobio odredjene minute samo da je ostao zdrav. I to ozbiljne minute. Slicna situacija je i sa Santosom, trebao je dobiti vise minuta u prvih nekoliko kola, slazem se. Ali i on se povrijedio bas sada kada se na neki nacin ustalio u prvih 15tak. Bio bi ili starter ili jedna od izmjena. Ja se nadam da je nedostatak vezista razlog zasto James povremeno igra tu (iako je igrao i kada su ovi bili dostupni) i s te strane mi je to okej, mogu svariti. Slicna stvar je i sa Joao Pedrom. Povrijedio se Delap zbog toga ovaj starta svaku utakmicu na poziciji napadaca, iako ga trener striktno ne vidi samo kao devetku. Na pocetku sezone su i poceli u prvih 11 Delap i Pedro. Ali to kao da nije bilo dovoljno pa se onda i Palmer povrijedio i time je rotacija jos vise smanjena. Zbog toga je Buananote dobio vecu minutaza nego sto je bilo ko mogao ocekivati. Samo da nekako izguramo u subotu, onda ide reprezentativna pauza i nadam se da ce se neki igrati oporaviti a neki da ce dobiti toliko zeljeni odmor. Mojih prvih 11 nakon reprezentativne pauze bili bi: Sanchez James Tosin Chaloba Cuci Enzo Caisedo Estevao Palmer Neto Joao Pedro Badi/Fofana spremni na klupi, Santos spreman i ulazi oko 60te, Gusto spreman na klupi, Gittens/Garnacho spremni. Hato na klupi kao zamjena za Cucia (iako se bolje pokazao na stoperu).To je vec ozbiljnija sirina od ovog sto imamo trenutno. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368023 I ti si naivan @Bari. Poslije reprezentativne pauze ide klasika: počeli su s treninzima.. Pa nakon 10 dana: u punim su treninzima.. Pa nakon 10 dana: moramo im dozirati minutažu.. I konačno nakon mjesec dana od reprezentativne pauze će odigrati po 60 minuta. Evo uzmite unazad koliko hoćete - kažu bit će van terena 2 sedmice - nema ga prije mjesec, a često i 2 mjeseca dana. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368024 9 minutes ago, reLo said: I ti si naivan @Bari. Poslije reprezentativne pauze ide klasika: počeli su s treninzima.. Pa nakon 10 dana: u punim su treninzima.. Pa nakon 10 dana: moramo im dozirati minutažu.. I konačno nakon mjesec dana od reprezentativne pauze će odigrati po 60 minuta. Evo uzmite unazad koliko hoćete - kažu bit će van terena 2 sedmice - nema ga prije mjesec, a često i 2 mjeseca dana. Ma znam ali mi ne mozes uzeti pravo da se nadam, suti. Prijavi
2. oktobar 2025.1 god. comment_368025 Guehiju i Vlahovicu isticu ugovori. Kontaktirati CP, ustupiti im Acheamponga na pozajmicu(bezuslovno) kao sto smo i Guehija onomad, dogovoriti cenu od 20ak miliona i kupiti ga odmah u januaru. Prodati Georgea za 20ak miliona, odmah toliko uplatiti Juventusu za Vlahovica, njemu prodati cuvenu pricu o projektu i resili smo oba problema po ceni manjoj od jednog Garnacha😁 Kad vec mastamo 😁 Prijavi
4. oktobar 2025.1 god. comment_368085 U prijevodu, bice out barem dvije sedmice, ali srecom ide reprezentativna pauza pa nece biti toliki problem. Prijavi
5. oktobar 2025.1 god. comment_368095 On 10/2/2025 at 10:45 AM, Whisper said: Guehiju i Vlahovicu isticu ugovori. Kontaktirati CP, ustupiti im Acheamponga na pozajmicu(bezuslovno) kao sto smo i Guehija onomad, dogovoriti cenu od 20ak miliona i kupiti ga odmah u januaru. Prodati Georgea za 20ak miliona, odmah toliko uplatiti Juventusu za Vlahovica, njemu prodati cuvenu pricu o projektu i resili smo oba problema po ceni manjoj od jednog Garnacha😁 Kad vec mastamo 😁 Toliko dobre i realne opcije a opet znas da od toga nece biti nista Prijavi
6. oktobar 2025.1 god. comment_368136 Palmer, Caicedo, Joao Pedro i James preskacu reprezentativna okupljanja. Mnogo bitna stvar jer je odmor preko potreban. Prijavi
6. oktobar 2025.1 god. comment_368137 1 minute ago, Whisper said: Palmer, Caicedo, Joao Pedro i James preskacu reprezentativna okupljanja. Mnogo bitna stvar jer je odmor preko potreban. Otkud da Caicedo preskace? Zar Ekvador ne igra prijateljske meceve? 3 minutes ago, hamco said: Otkud da Caicedo preskace? Zar Ekvador ne igra prijateljske meceve? Zapravo vidim da ga nisu pozvali, mislio sam da mislis na crveni koji je dobio u kvalifikacijama. Prijavi
7. oktobar 2025.7. okt comment_368151 Jeste jako dobra stvar da malo odmore i da se koliko toliko regenerisu. Mada mislim da prava regeneracija organizma moze da se desi pre nego sto se telo uvede u ciklus velikih opterecenja u kontinuitetu tj na leto. Ovo je vise da se zalece sitne povrede i da tim moze da ima kvalitetan trening. Nekad ovakve pauze cak mogu biti kontraproduktivne jer telo samo trazi da se zadovolji odredjen nivo opterecenja, odredjen tonus. Prijavi
13. decembar 2025.13. dec Popularna objava comment_369402 Trener prica o umoru i igranju svaka 2-3 dana a forsira jednu te istu postavu. Sva sirina ekipe koju svi spominju pada u vodu kada trener forsira 12-13 istih igraca. I onda ovi sto igraju stalno postaju umorni, oni sto bi trebali mijenjati ove nisu razigrani. Bukvalno trenerov pecat, kako jedan Hato moze biti dobar ako ne igra 2 mjeseca, ili Santos ako igra 1 pa ne igra 4-5, ili Estevao, Achempong. I u ovakvim stvarima se vidi neiskustvo trenera. Podlijeze pritisku, nema hrabrosti da istrpi mlade i ove koji po njemu nisu na nivou kao sto su ovi 'prvotimci'. Prijavi
13. decembar 2025.13. dec comment_369404 Ne bih "a" rekao da su to neke igracine ala Hazard i Costa svojevremeno a ono u sustini sve u pet deka mladi, nedokazani igraci. Cast Jamesu, Caicedu i Cucurelli koji vecinu utakmica odradjuju na vrhunskom nivou. Pa i oni nekad predah trebaju. Enzo jeste lider, ali nije najkonstantniji igrac. I njega se moze i mora nekad odmoriti. Sad je kao Neto neki neprevazidjeni prvotimac, a decko nema sezone u karijeri da je 10 golova zabio. O odbrani i napadacima da ne trosim rijeci. Prijavi
13. decembar 2025.13. dec Popularna objava comment_369413 Fofana x Chalobah Clean sheet against Everton Clean sheet against Bournemouth Clean sheet against Barcelona Clean sheet against wolves Clean sheet against Tottenham Prijavi
13. decembar 2025.13. dec comment_369416 Realno nemamo bolje od njih dvojice. Chaloba nece nikad biti svjetska klasa iz mnogo nekih razloga ali je zahvalan, suti, radi, bori se. Ima dosta mana ali i kao takav je bolji od Tosina. Da se ne zavaravamo u klubu kojem su najvece ambicije Chaloba nema sta traziti u prvih 11. Fofana je druga prica, on je pokazivao da bi mogao biti bas klasa od stopera. Povrede su ga satrale i nije pokazao nista od potencijala kojeg je imao (ili kojeg ima jos uvijek). Zadnjih nekoliko utakmica je uvezao, dobre partije i moglo bi biti nesto od njega. Naravno jos to nije potrebni nivo ali naznake su jasne. Samo nek ga zdravlje posluzi. Zao mi je sto trener nema veca muda pa da Josha vise forsira jer djeluje obecavajuce. Prijavi
13. decembar 2025.13. dec comment_369418 Maresca je od prvog dana forsirao Fofanu i Colwilla i kad god su zdravi njih dvojica bili igrali su. Chalobah treba da bude uvijek u ekipi da bude nešto kao Nacho u Realu. Pokušati od trojke Acheampong, Anselmino i Sarr napraviti nešto jer ne vjerujem da ćemo ikad kupiti nekog ko bi bio prvi u hijerarhiji. Prijavi
18. januar18. jan comment_370286 Interesuje me ko su forumasima nasa najbolja krila i ko bi trebao biti u prvih 11. Vjerujem da ce na jednu stranu svi stavit estevaoa. No ko bi trebao biti na drugoj strani Neto, Garnacho, Gittens ili mozda George? Posto cesto citamo, joj neto u prvih 11, ili joj garnacho starta.. pa ko bi trebao to startat? Kad boljih i nemamo izgleda Prijavi
18. januar18. jan comment_370287 Pisao sam na temi Neta, radije bih gledao i Garnacha i Gittensa nego Neta. Prijavi
18. januar18. jan comment_370301 4 hours ago, soxx said: Interesuje me ko su forumasima nasa najbolja krila i ko bi trebao biti u prvih 11. Vjerujem da ce na jednu stranu svi stavit estevaoa. No ko bi trebao biti na drugoj strani Neto, Garnacho, Gittens ili mozda George? Posto cesto citamo, joj neto u prvih 11, ili joj garnacho starta.. pa ko bi trebao to startat? Kad boljih i nemamo izgleda Estevao skoro uvijek na desnoj strani, lijevo Neto protiv protivnika koji će nas napasti i gdje će biti prostora za kontre, a protiv slabijih protivnika koji se brane Gittens. I gledati da 2 od 5 izmjena se utroše na uvođenje krila. Prijavi
18. januar18. jan comment_370320 Gittens je odigrao jednu tekmu na desnoj strani i bas je dobrih poteza imao. Doduse protivnik Charlton. Sto se Neta tice, cini mi se kao da ga je Rosenior upozorio da ne radi one bezvezne laznjake. Mozda grijesim. Decko jako lose odluke donosi s loptom. Najbolji je kad je gurne, protrci 3 koraka i zavrne. Nesto vise od toga je za njega visa matematika. Prvo treba malo fleksibilniji s formacijom no sto je to bio celavi takticar. Zakuje krilne igrace za aut liniju, daj im loptu pa sta naprave. Promijeniti te principe igre. Krilni igrac treba znati kad ce stajati siroko a kad uci u sredinu. Jedan siri, drugi suzava kad je lopta na kontra strani. Nemamo nikad utrcavanja iza odbrane, ne izmjenjuju se pozicije. Kad centarfor sidje nisko po loptu, barem jedan krilni igrac bi trebao protrcati u prostor koji ostaje iza. Skoro nikad bek ne prodje iza ledja krilnom igracu da se stvori visak po strani. Cesto su 1 na 2, nekad 1 na 3 situacije. Imas situacije da se na jednoj strani nalaze 3 igraca a samo jedan ide naprijed. Onda u sredini nikog. Zatim s centarforom se skoro nikad ne odigra dupli pas ili pas pa povratna na sut. Mnogo toga se treba mijenjati u ofanzivi da bismo poceli tuci ove bunkerase bez problema. Nije samo do invididualnih klasa ili kvaliteta. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.