21. januar21. jan comment_370354 Još mu naši cigani neće dati, bit će "potpisao si na 9 godina i ne prdi" 🤣 Prijavi
21. januar21. jan comment_370355 Pa bilo je samo pitanje vremena kada ce se to desiti. A kad budu krenuli oni ubrzo ce i ostali. U sto cemo se fino raspasti ima svet da nam se smeje. Plus sto cemo zavrsiti u Vanarama national. Prijavi
22. mart22. mar Popularna objava comment_371850 Evo za mog druga @Igi zna on sta smo sve pricali na temu trcanja i da je bez toga danas nemoguce bilo koga dobiti, taman imao najbolje tehnicare na svijetu. Prijavi
18. maj18. maj comment_372601 Proslog leta smo imali CWC, ovog ide WC znaci opet skraceni odmor za igrace, skracena polusezona i to u Aziju neku idemo a ekipa nam vec sad ocajno izgleda fizicki i vec su potroseni. Nama igranje u Ligi Konferencija svakako ne treba. Ako se ikako uguramo do mesta koje vodi u to takmicenje treba se lepo dogovoriti sa Uefom da odustajemo od nastupa a oni nam za uzvrat brisu kaznu i to je to. Voleo bih da se varam al ocekujem da ekipa proigra kako treba tek u drugom delu sezone kad igraci dostignu optimalnu fizicku spremu, nesto kao kod Poketina. Prijavi
18. maj18. maj comment_372602 Kakva smo mi blentava ekipa, ne bi me začudilo ni da nekako završimo na 6. mjesto. Ali i da Villa izgubi u finalu EL. Prijavi
18. maj18. maj comment_372605 4 hours ago, reLo said: Kakva smo mi blentava ekipa, ne bi me začudilo ni da nekako završimo na 6. mjesto. Ali i da Villa izgubi u finalu EL. Ma ne mogu zamisliti da pobijedimo obje utakmice i da Liverpool pobijedi Brentford. Šanse za to troje su ispod 1%, a trebaju se još 4 rezultata poklopiti. Prijavi
18. maj18. maj comment_372607 Liverpul ce mozda dobiti Brentford, pasu im kao protivnik i igraju kuci. Mnogo teze je ocekivati da Bournemouth izgubi od Nottinghama. Prijavi
18. maj18. maj comment_372614 U Liverpool se trenutno ne bih pouzdao ni protiv Plymoutha. Igrači su otvoreno protiv trenera, Salah piše protiv njega, saigrači lajkaju objave. Možda namjerno izgube samo da on ode. U kakvom su stanju vidjeli smo protiv nas, odbrana šuplja kao sir. Prijavi
18. maj18. maj comment_372616 Dolaskom Alonsa vrijeme je da se počne slagati i formacija. Mislim da ce se Xabi vratiti na 3-4-2-1, dobitnu kombinaciju iz sampionske sezone. Ovo je mojih prvih 11 od onih igrace koje imamo trenutno i koje ce nam se pridruziti na ljeto, znaci bez ulaznih transfera. Penders - Potpuno mi je svejedno da li ce on braniti ili Sanchez, posebno sto Xabi ne gaji toliko igru sa golmanom (kao sto je to radio Mareska a posebno Rosenior gdje mu je golman bio treci stoper, posebno u Strazburu). Prednost sam dao Pendersu iz razloga sto ne znamo njegov potencijal dok sa Sanchezom znamo na cemu smo. Mislim da je pozicija golmana jedna od onih koje trebamo pojacati. James - stavio sam ga kao desnog stopera u formaciji sa 3 stopera iz razloga sto mislim da njegovo tijelo ne bi izdrzalo zahjeve pozicije wing backa. Mislim da bi itekako mogao odigrati wing beka ali ne u kontinuitetu, povreda bi ga stigla siguran sam u to. Steta je da jednog ovakvog igraca "trosimo" na poziciji stopera, mogao bi ponekad i u centru terena odigrati, nije mu strano. Colwill - apsolutno najvazniji dio defanzive u ovoj formaciji, mnogo bitna pozicija za sistem Alonsa i mislim da bi Colwill to mogao itekako iznijeti. Nije WC stoper ali ove sezone smo se uvjerili koliko je bolji od svih ostalih nasih stopera. Hato - mene je ubijedio da se u njemu krije igrac i to vrlo dobar igrac. Nije mi za standardnog beka niti za standardnog stopera, mislim da bi mu ova uloga bas prijala jer je tehnicki dosta dobar bek, ne kao James ali npr mnogo bolji od Cucija. Njega vidim kao Azpia sto je bio u formaciji sa 3 stopera. Caisedo - Igrac svjetske klase koji bi se uklopio u bilo koji sistem pa tako i ovaj. On bio klasicni destruktivac na sredini terena a zbog toga sto je formacija sa 5 nazad ordinirao bi i imao bi dosta manje terena za pokriti, 1 v 1 je neprelazan. Jos jedna stvar, karakteristika sistema Alonsa jeste gegenpresing nakon izgubljene lopte, stopere stoje duboko u terenu i to je idealno za Caiseda gdje moze napadati (sjetite se gola protiv Totenhama kada je uzeo loptu). Mnogo ce biti takvih situacija pod Alonsom. Enzo - uz pretpostavku da ostane mislim da ga se treba vratiti prema sredini terena, odakle ce diktirati tempo i dijeliti pasove. Namjenio bi mu ulogu Granita Xhake gdje je iz dubine diktirao tempo, slao progresivne pasove prema Wirtzu i wing bekovima, odlican je bio u toj ulozi. Mislim da bi to mogao i Enzo, itekako je sposoban za tako nesto. Quenda - Ovog igraca sam dosta pratio prosle sezone kao i ove (dok se nije povrijedio), i za razliku od Wiseya mislim da je ovaj mali top top igrac. Nominalno je krilo ali vrlo lako bi se mogao prebaciti na poziiciju WB-a (koju je i igrao dosta puta). Brz je kao metak, moze se ponavljati bezbroj puta po toj desnoj strani, trebat ce se raditi sa njim na taktickoj bazi ali vrlo vrlo zanimljiv igrac. Idealan za poziciju WB-a. Cucurela - svi znaju kvalitete Cucija, zadnje 2 utakmice je pokazao da ima dobar osjecaj za prostor i ubacivanje i da moze odigrati i ovu ulogu. Palmer - vrijeme je da se dozove. Xabi i ova pozicija mu pruza slobodu kao sto je imao pod Poketinom, pruza mu da nalazi "dzepove" praznog prostora gdje prima loptu i odigrava dalje, neka pozicija poludesno, polukrilo, poludesetka. Wirtz je bio maestralan na toj poziciji, vjerujem da i Palmer moze podjednako dobro odigrati. Estevao - njega sam stavio ovdje jer nemam gdje drugo, nije bas najsjajnije rjesenje i iskreno ne znam kako bi se snasao u ovoj poziciji. Jedino sto mislim da bi kliknulo jeste to da bi trojac Palmer-Joao Pedro-Estevao mogli vrlo lako mjenjati mjesta, bio bi dobar linkup play. Tako nesto je Mbape radio u Realu sa Vinijem i drugim krilom. Joao Pedro - nas JEDINI ozbiljni napadac i samim time neizostavan clan prvih 11. Licno ne mislim da je ovaj sistem idealan za njega. Pod Xabijem to je igrao Boniface i Schick a oni su profilom skroz drugaciji tip napadaca od Joao Pedra. Glupo je, ali Delap je taj tip napadaca, klasicna 9tka. Od tri stopera koja sam stavio u prvih 11, dva su beka ali stvarno nisam mogao staviti Fofanu ili Tosina pa ni Josha. Sarra nisam uzeo u razmatranje jer je premali uzorak da bi ocijenio. Mislim da ce nasi traziti pojacanja za tu poziciju i da ce novi stoper "uletiti" na mjesto Hata/Jamesa. Pedro Neto bi mogao iznenaditi na poziciji lijevog WB-a (slicno kao sto ocekujem od Quende), Gusto nikako ali nikako ne bi mogao igrati WB-a. Potencijalnim odlaskom Enza, ubacio bi zdravog Laviu u prvih 11 ili bi potrazio neko rjesenje na trzistu iako mislim da je to zadnja pozicija na terenu gdje bismo trebali traziti pojacanja. Valentin Barco bi bio top za ovaj sistem (od jeftinijih opcija). Moja zelja za polu lijevo krilo ili "10" bi bio Kenan Yildiz. Ne znam d ali je dostupan i da li je na radaru, ovo je cisto moja zelja. Sto se tice pozicije napadaca tu nastaje "problem". Emengha je dosta slicniji tip kakvog preferira Xabi ali Emengha je velika nepoznanica. Emengha naprijed a Pedro i Palmer (Estevao) iza je slicno onom sto je pokusao u Realu. Pedro Neto mislim da ne moze igrati ovu poziciju polukrila kao ni Garnacho (Gittens isto tako). Pozitivno je to sto u ovoj formaciji nema krila koji su nama dosta tanki, negativno je to sto u ovoj formaciji igraju 3 stopera a nama ta pozicija ocajna. Sve u svemu neki igraci bi moglo profitirati a neki bi mogli postati visak. Sta vi mislite, ko bi mogao iznenaditi a ko razocarati? Prijavi
18. maj18. maj comment_372617 @Bari Ako Quenda uopste bude igrao WB bice to na levoj strani. On je levonog, kao i Palmer, Estevao... Bio bi hendikep po desnoj strani imati takva dva igraca koji insistiraju na ulasku u sredinu, posebno u odbrani. Morace James da se stisne jebiga 😁 Sve drugo je manje vise tacno sto si napisao mada ja ocekujem da JP bas onako profitira od ovakve postavke. Prijavi
19. maj19. maj comment_372618 5 hours ago, Whisper said: @Bari Ako Quenda uopste bude igrao WB bice to na levoj strani. On je levonog, kao i Palmer, Estevao... Bio bi hendikep po desnoj strani imati takva dva igraca koji insistiraju na ulasku u sredinu, posebno u odbrani. Morace James da se stisne jebiga 😁 Sve drugo je manje vise tacno sto si napisao mada ja ocekujem da JP bas onako profitira od ovakve postavke. Upravu si da je levonog ali pogledaj da je vise utakmica odigrao po desnoj strani nego po lijevo. Cak mu je i na transfermarktu primarna pozicija desno krilo. Nisam optimistican za Jamesa, nek me razuvjeri. Prijavi
19. maj19. maj comment_372625 2 hours ago, Bari said: Upravu si da je levonog ali pogledaj da je vise utakmica odigrao po desnoj strani nego po lijevo. Cak mu je i na transfermarktu primarna pozicija desno krilo. Nisam optimistican za Jamesa, nek me razuvjeri. Desno krilo da, inside forward. WB je nesto sasvim drugo. Jamesu ce sigurno trebati managing minutes i naredne sezone ali brate ako se to uradi kako valja verujem da ce biti odlican. Prijavi
19. maj19. maj comment_372637 Doveli smo toliko prevara na krilne pozicije da danas to Enzo mora igrati. Šteta je Enzo i Caicedo su u paru najbolji središnji vezni par na svijetu. Prijavi
20. maj20. maj comment_372666 @Bari je to lepo poslozio s tim da je jako tesko igrati RWB sa levom nogom posebno sa jos 2 levonoga iza spica. Po meni istina jeste da ovom timu ne treba mnogo da bi bio konkurentan, svega 2 igraca, kvalitetan golman i iskusan stoper i srece sa povredama i ovaj tim bi kidao. Ali uslov uslova je konzistentnost principima od strane trenera i stvarna podrska uprave. Ako toga nema sve puca ko god da je trener i ko god da je na terenu. Mislim da Alonsu nece trebati mnogo jer mnoge automatizme u igri vec imamo i od Pocha i dalje nadigrasjeno sa Mareskom. Vise ce njemu trebati vremena da im usadi stav ratnika i zato mislim da ce mu trebati jedan ili dva takva igraca koji pre svega imaju jaku psihu. Sto se tice izmene formacija mislim da ovaj tim nije takticki zreo da moze tako brzo da menja formacije. Prijavi
20. maj20. maj comment_372668 Imamo dosta dobrih ljevaka za formaciju sa neparnim brojem igrača u zadnjoj liniji. Colwill je kod Pochettina često igrao lijevog beka tako da je dobar i za LCB, Hatu je to idealna pozicija, Cucurella je u Brightonu to igrao, a ove sezone kod nas je često visio naprijed kao LWB. Quenda je u svojoj dosadašnjoj karijeri često igrao WB, a Netu je po karakteristikama to idealna pozicija, dok bi Palmeru najviše odgovaralo da je pozicioniran u taj prostor koji nije ni skroz uz aut liniju, niti skroz u sredini. Veći problem su dešnjaci. Iako je James perfektan igrač za bilo šta, možda najviše za RWB, postoji opravdani strah da bi ga ta uloga previše trošila i slala na medicinske tretmane. Pošto Gustu ne vjerujem ni na jednoj poziciji, a Garnacho nema disciplinu da igra beka, niti želim da ostane u ovoj ekipi, taj dešnjak na desnom beku bi bio najveći problem. Prijavi
20. maj20. maj comment_372670 @Adi pa onda to i nije problem, ako bi se resili Gusta. Guela Doue iz Strasbourga je ocigledno resenje. Decko stvarno igra kvalitetno ove sezone. Pogledaj mu samo advanced metrics 😁 Prijavi
31. maj31. maj comment_372815 Kakvi idioti brate mili, samo Caicedo i Pedro normalni igraci, a ovo sve ostalo goli debili. Prijavi
24. juli24. jul comment_373558 7 minutes ago, reLo said: Kad odbiješ golmana, ovo je respektabilan sastav. Zelim da se Penders čim prije vrati, čisto da ova dva tulipana dobiju konkurenciju i da im se poljuljaju stolice. Prijavi
24. juli24. jul comment_373559 Pa Penders nije uopšte sa ekipom ni krenuo na pripreme..... smešno je to što već par sezona neki daleko slabiji timovi imaju bolja rešenja na poziciji golmana od nas Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.