Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Grijeh je imati igrače kao što su prije svih Mudryk, Sterling i Broja i ne igrati pressing. I Gallagher je koristan samo ga treba naučiti da ne pravi glupe faulove. Zaleti se na igrača i bez ikakve potrebe ga udari za kartona.

Što se tiče kreativnosti jaka snaga su nam i bekovi, pogotovo James kad je zdrav.

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

3 hours ago, Whisper said:

Kreativnu 10ku nemamo. Probaće Poch sa Nkunkuom sigurno, al od njega očekujem da se vise ubacuje u napad, dok ce Enzo biti glavni kreativni faktor, osim ako ne dovedu Cherkija. Nasa laka konjica na papiru izgleda za igranje presinga, videćemo kako ce to Poch spremiti. Svakako očekujem napredak. 

Znaci trebace nam po dvije zamjene za Chillwella i Jamesa.

Prosle godine kad je igrao Chilwell je bio najbolji na terenu, bolji od Silve, Jamesa, Enza i ostalih. Najvecu razliku je pravio.

Ovako kad pogledam trenutni sastav ne djeluje mi da mozemo bolje od 6. mjesta, fali nam dobar veznjak, dobar ofanzivni vezni koji moze pokriti desno i treba nam hitno spic, a izmedju ostalog i golman.

• 4 sedmice kasnije...

Ako zanemarimo Galaghera i Broju, totalno promjenjena ekipa prvih 11. Sad kad bolje razmislim, mislim da je bt14 upravu kada kaze da sad imamo jacu ekipu nego prosle godine.

IMG_4605.jpeg

Ovih par pojacanja je naglo podiglo kvalitet tima, bilo je kriticno. 433 bi djelovala odlicno dok nemam Nkunkua. Jedva cekam da vidim sve ovo na djelu.

10 minutes ago, ker said:

Ovih par pojacanja je naglo podiglo kvalitet tima, bilo je kriticno. 433 bi djelovala odlicno dok nemam Nkunkua. Jedva cekam da vidim sve ovo na djelu.

Moze i Nkunku igrati ofanzivnu 8icu u 4-3-3 bez problema. 

10 minutes ago, Whisper said:

Moze i Nkunku igrati ofanzivnu 8icu u 4-3-3 bez problema. 

Ma bezveze ga gurat na 8icu ima tu igrača, moze on LW igrati koji je više povučen unutra i chilwell radi overlap, tako da igra nešto između cama i lwja šta mu odlično odgovora (kako bi englezi rekli left half space), pogotovo ako imas protekciju caiceda&lavie mogu i ljevi i desni bek pravit overlap.

• Popularna objava

image.png.d30154bbb521b93ee626c27c9190c468.png

Ovo sam ja zamislio scenario da prodamo Cucurellu i ostavimo Maatsena, iako ćemo prije uraditi suprotno. Valjda ćemo dovesti i nekog golmana, iako je teško naći nekog ko zaista ima taj kvalitet. Ovako kad se stavi na papir imamo i prvih 11 i širinu. Ova 22 igrača + Santos, Bettinelli i povrijeđeni Fofana je 25 igrača. Možemo pokriti i više takmičenja, ali kako su skloni povredama možda bude malo i za sezonu bez Europe.

Ako Poch nastavi priču koja je započeta protiv Liverpula, a nema razloga da se to ne desi ova ekipa je sposobna da se nadmeće za top 4 već sada, ali naravno ne treba nikakav pritisak stavljati na njih, jer bukvalno su na početku svega. 

Our mentality is to win kaze sef, i ako se bude drzao toga do kraja bicu zadovoljan i nekim 6. mestom. Nije ovo sezona za jurenje rezultata, vec daa se sagradi temelj ekipe koja će biti krem svetskog fudbala u godinama koje dolaze. 

1 hour ago, Adi said:

image.png.d30154bbb521b93ee626c27c9190c468.png

Ovo sam ja zamislio scenario da prodamo Cucurellu i ostavimo Maatsena, iako ćemo prije uraditi suprotno. Valjda ćemo dovesti i nekog golmana, iako je teško naći nekog ko zaista ima taj kvalitet. Ovako kad se stavi na papir imamo i prvih 11 i širinu. Ova 22 igrača + Santos, Bettinelli i povrijeđeni Fofana je 25 igrača. Možemo pokriti i više takmičenja, ali kako su skloni povredama možda bude malo i za sezonu bez Europe.

Ovo bi bilo idealno, al tesko da cemo tako nesto vidjet.

Prodat cucurellu, chalobaha, lukakua i ziyecha bi bio posao godine

Nakon godina gledanja Zlatne Lopte, Kove, Loftusa bit ce lijepo vidjeti osvjezen i potpuno novi vezni red. 

Napad nam je dosta upitan sto se kvalitete tice. Vidjet cemo kako ce to Pocchetino uvezati i hocemo li napredovati u ofanzivnom dijelu igre. Pored toga me najvise zanima u igri bez lopte kako cemo, i da li uopste, igrati presing.

• 1 mjesec kasnije...
  • Popularna objava

Analiziram malo igracki kadar na osnovu prvih 5-6 utakmica. Evo nekoliko opservacija i prilike da diskutujemo:

1. Odbrana djeluje sasvim solidno. Disasi je bio nuzna kupovina zbog povrede Fofane. Imao je neke greske ali nije rupa. 
Kolvila bih volio vise vidjeti u srcu odbrane. Neka Silva koju odmori. 
Gusto kao rezervni bek takodjer stabilan, fali mu prodornost i cini se limitiran ofanzivno. 
Zakljucak naravno da se mora igrati s 4 nazad. Bekovi moraju biti bekovi, stoperi stoperi. Sva ostala pretumbavanja su izmisljanja tople vode.

2. U sredini terena imamo dobrih igraca koji bi, uz bolju taktiku i uigranost, mogli pruziti vise. Mladi su, neiskusni ali talenta i znanja ima. 
Najveca greska je forsiranje Enza blize golu. Zadnju tekmu je skoro poluspica, desetku igrao. Decko nema brzinu niti okretnost za tu poziciju, ne moze visak napraviti. On je zadnji vezni koji daje ritam ekipi, dijeli odlicne pasove, razigrava u sirinu i dubinu. To je igrac koji preuzima loptu od zadnje linije i veze redove. Ne moze biti onaj koji prima loptu ledjima okrenut golu ili dolazi izmedju linija. 
Treba pronaci nacin i uklopiti ga s nekim od preostalih veznjaka, a na poziciji desetke gurati brzeg i okretnijeg ofanzivca. 
Stice se dojam da je vrlo malo radjeno s igracima na igri u posjedu lopte. Kretanja su losa, jedan drugom ulaze u putanje ili propustaju priliku da utrce u prazan prostor. Ovo je sve zaostavstina proslih trenera i takticara koji su primarno igrali na siguricu. 

3. Napad i ofanzivni igraci su nam definitivno najslabiji dio tima. Pored primarno defanzivne formacije ne pomaze ni cinjenica da imamo puno macaka u vreci. Mudrik, Madueke i Palmer su igraci nad kojima je veliki upitnik sto se tice igranja na ovom nivou. Za Maduekea se iskreno pitam sta radi uopste u Celziju. Mudrik je premasno placen a sirovina je teska. Ima slifa, mora se vise raditi s njima i davati mu sanse. Nazalost, cini se da ga trener ne mirise nesto. 
Sterling nam je najbolji ofanzivac i to dovoljno govori. Bez ofanzivnije i hrabrije igre, sa vise igraca u napadu, necemo se dobro provesti. Ovi igraci ne mogu izmisliti gol kao Hazard nekad, i to treba prihvatiti. I mnogo bolji napadaci od Dzeksona bi se patili u ovakvom sistemu.

4. Igru smo dovoljno analizirali. Utisak je da bez obzira na nedostatak iskustva i kvalitete mozemo mnogo bolje igrati. Gledanje utakmica Celzija je teski smor. Lopta kruzi presporo. Posebno iritira kad odbrambeni igraci ili golman pocnu rolati loptu stopalom pa onda kao sire ruke i cekaju da se neko otvori. 
Ne znam zaista jel moguce ovom klubu pronaci hrabrog trenera. Ako ima neki takav odmah bih potpisao da sutnu Pocchetina i dovedu istog. Ipak iskustvo govori da se svaki od njih pretvori u ziherasa i takticara dolaskom na nasu klupu. Uprava mora dati vjetar u ledja treneru da zaigra ono sto svi zelimo.

Svaka cast na postu, potpisujem sve osim da je Madueke teski promasaj i da nije igrac za Chelsea. Mislim da je on veoma talentovan ali evo, ko sto sko vec znali, stalno je povredjen.

• Popularna objava

Sve tačno. Kad ih se gleda individualno većina njih igra dobro, za malo koga se može reći da je loš. Svi odrađuju neki dio posla dobro, niko ne griješi puno. Kao cjelina ne izgledaju toliko dobro. To je pokazatelj toga da igramo alibi igru bez puno rizika, samo da se ne pogriješi i toga da taktika/formacija ili kako to već nazovemo nije adekvatna u odnosu na igrački kadar i ne izvlači maksimum iz njih. Bez prevelike potrebe nam 2-3 igrača igraju gdje ne bi trebali.

@Wisey Enzo igra tog AMCa jer nema ko drugi. Moze Galager al on je jos manje okretniji i jos siroviji za tu poziciju. Prosto nemamo zamenu za Nkunkua na toj poziciji sa napomenom da  je i pitanje da li je Nkunku uopste planiran za tu poziciju ili spica.

Za Maduekea se slazem, daleko je on od nivoa Chesea em je zelen a i stalno povrede (znalo se da je sklon povredama kad smo ga dovodili). Mudrik jeste sirov i previse placen al je i istina da nema iskusnije saigrače u zavrsnici koji mogu pametnije da iskoriste njegovu brzinu. Sterling je nas najbolji igrac u napadu jer je i naiskusniji i mora da preuzima odgovornost. 

Sto se tice odbrane treba jos mnogo vremena da steknu sigurnost. Jos od započinjanja napada pod presing om se vidi ta nesigurnost. Po meni sa ovim sastavom a sa 4 pozadi mi mozemo samo 433 da igramo al mi se cini da je to najmanje uvezbavano i deluje mi da bi bili i defanzivni nego sa 3421. Tj umesto tog stopera bi imali jednog CDM sa velikom odgovornoscu (Enzo) al bi oba beka bila malo povucenija. A na MC a Caisedo i Galager (a za njih ne bi imali zamenu na klupi). Jackson bi bio malo povuceniji sto i moze jer je dobar u razmeni pasova a krila bi morala biti opasnija po gol. 

Vicario, Porro, Romero, van de Ven, Udogie, Sarr, Bissouma - niti su puno duže u klubu od naših, niti su puno stariji od naših, niti su iskusniji igrači.

U narednoj ligaškoj utakmici želim vidjeti Palmera, Sterlinga i Mudryka iz napadača (Broje), ali o tome mogu samo sanjati.

14 hours ago, ker said:

Zamisite nas u dvije situacije:

1. igramo presing ili

2. pokušavamo da se oslobodimo presinga

To pričam non stop.

Čovek jih je u tako malom vremenu preporodio. Zna se kako hoče da igraju kod nas ne zna ama ništa. Neznamo hočemo igrat presing pa hočemo malo na krila pa hočemo malo duge lopte.

Izgubili su najboljeg igrača i ovako igraju. Kapa do poda.

i nek mi neko ne prodaje priču da su ovi igrači Vicario, Porro, Romero, van de Ven, Udogie, Sarr, Bissouma  bolji od naših.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.