5. oktobar 2020.6 god. comment_304069 Ziyech može biti pun pogodak ili pun promašaj, pogotovo jer se nekad pokušavamo ušetati u gol, a on je direktniji igrač, voli šutati iz raznih pozicija. sjebace i njega lampard s taktikom vracanja lopte nazad Prijavi
19. oktobar 2020.5 god. comment_304436 Možda bi mogao da stavi Mounta u sredinu, a da mu Odoi igra krilo Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304870 Mendy Christensen Silva Zouma Azpilicueta. Alonso Regista(pass master) Kante Reece Giroud EmersonEventualno Azpi na mjesto Reecea, desni WB christensen i stoper RudigerTaktika, dodavanje do 20 pasova na svojoj polovini, onda pas Jorginhu on vraca stoperu, stoper do beka, bek nabija na Girouda i to je to Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304876 Dakle kao i jučer sve samo sa drugim igračima 🤣 Moze, da uzivamo stalno u fudbalu. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304880 Dakle kao i jučer sve samo sa drugim igračima Moze, da uzivamo stalno u fudbalu.Da se malo učvrsti to, čovjek kao da vodi Luton a ne ChelseaDa stvar bude gora, izjave poslije utakmice, ponosan bog te, postigli rezultat dva clean sheeta vezana. Junajted tesko gostovanje, podvig je bod im uzeti, odlicna odbrana, pu majku ti jebem Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304884 U Uniteda smijesna ekipa, naš Mendy izvukao, stvarno smo bili za pohvalit. Dobro si rekao. Treba to učvrstiti jos, ipak je nas jucer samo Mendy izvukao ubjedljivog poraza. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304890 U po onome sto je izjavio vidi se da je jedini cilj bila odbrana u napadu ako se nesto uradi uradi. Neki pokusaj kopiranja Mourinha Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304891 Zato su pare uložene u napad. 8 igrača u odbrani i gore trojica šta naprave, naprave. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304895 Nazad: James - Silva - Zouma- Chillwel Sredina: Kante, ispred njega Kovacic i Haverc Napad: Ziyech Werner Pulisic Prva rotacija Azpi, Tomori, Mount, Abraham, Odoi. I ovdje dolazi greska da se Loftus poslao na posudbu. To je jedinstven tip igraca koji itekako bi imao svoje mjesto u timu tokom sezone. Odoija treba svaku utakmicu ubacivati jer je uz Pulisica jedini koji moze 1 na 1 praviti visak. Cak bih ga za neke meceve umjesto Ziyecha od prve stavio. Jorginho napolje, Kristensen napolje. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304896 Nije toliko problem ni u toj formaciji sa trojicom u odbrani koliko je u samom pristupu. Igra i Atalanta sa 3 (ili 5 kako ko voli) igrača u odbrani pa opet napadaju sve vrijeme i jedna su od najatraktivnijih ekipa na svijetu. Ja sam svakako za četvorku u zadnjoj liniji i bekove koji igraju u oba smjera, to je moderni fudbal, tako igraju svi najbolji klubovi (Bayern, City, Liverpool, Real, Barca, PSG). Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304904 Moze se igrati lijepo i u toj formaciji, to stoji ali cemu onda dovođenje Havertza i Wernera Prijavi
27. oktobar 2020.5 god. comment_304961 https://www.instagram.com/p/CG2H3ITHl8V/?igshid=1hmcmf1uz9hlc Ne znam hoće li moći da se pogleda video. U slučaju da moze pogledajte insta profil Lige Šampiona. Kako treba igrati presing,kako to radi vrhunski tim i sta želim da vidim u Celsiju. Prijavi
27. oktobar 2020.5 god. comment_304962 https://www.instagram.com/p/CG2H3ITHl8V/?igshid=1hmcmf1uz9hlc Ne znam hoće li moći da se pogleda video. U slučaju da moze pogledajte insta profil Lige Šampiona. Kako treba igrati presing,kako to radi vrhunski tim i sta želim da vidim u Celsiju. Vidio sam ja, savrseno. Prijavi
27. oktobar 2020.5 god. comment_304963 Kojeg bi se prvo rijesili od dvojca Rudiger - Christensen? Prijavi
28. oktobar 2020.5 god. comment_304989 Prvo bih se obojice riješio.jedanaesta Bozija zapovijest. Prijavi
28. oktobar 2020.5 god. comment_304998 Treba hrabro se postaviti, baš su se pogubili nekako, skroz nepovezane linije i bez nekakvog plana i uigranosti se igra. Lampard fura igru bez krila, vezni red u raspadu, ne mogu niti jednu utakmicu se povezati i postaviti. Pokušao bih ovako nešto u nadi da se može oživjeti dominacija koju smo imali prošle sezone na početku. Mendy, Reece, Thiago, Tomori, Chilwell, Kovacic, Jorginho, Kai, Pulisic, Ziyech, Werner. Probao bih opet sa dvojcem Kovacic Jorginho, tada smo najbolje izgledali i dominiraliI treba uigrati presing, to me najviše smeta pod Lampardom, pritišće se nekako bezveze, 2-3 igrača vrše pressing maksimalno a ostali trčkaraju, kao neki polupressing što mi nema smisla i uvijek lagano to rješavaju Prijavi
28. oktobar 2020.5 god. comment_305012 Gdje je ona tema sa najboljim komentarima, nije je valjda neko obrisao? Prijavi
8. novembar 2020.5 god. comment_305426 evo, odma malo prodisali čim je par igrača proigralo, zadnja linija fino plus golman, Kante ko Kante drži neki njegov nivo, a pomenuo sam već da je dovoljno bar po jedan u svakoj liniji traže se Kova, Maunt, Haverc, Odoi Prijavi
9. novembar 2020.5 god. comment_305456 Mount pokazao da je dobar i kada dublje igra, ukoliko ga Frank tu još nauči svemu što treba odličnog igrača dobijamo, nikako više na krilo da ide. Kova mora da digne fomu, Odoi da dobija minute a Kai malo fizički da ojača. Tomori transfer req. nema smisla da balvana Rudigera vratiš i staviš ispred njega u rotaciju Prijavi
7. decembar 2020.5 god. comment_306279 Kada je u pitanju početak sezone i posljednjih par utakmica desile su se dvije velike stvari kada je Lampard u pitanju, a to su: 1. Došao je do konačne odluke o standardnoj formaciji, 4-3-3 je formacija koju żelimo da igramo, nema više onih lutanja u formaciji i eksperimenata koji su samo zbunjivali igrače, nadam se da će tako ostati. Igrači su konačno počeli da se osjećaju "komotno" na terenu i prije svega mislim da polako svi shvataju koji su njihovi zadaci. 2. Shvatio je koja je najbolja pozicija za svakog od igrača i da forsiranje igrača na neprirodnoj poziciji bukvalno ne donosi nista. Shvatio je da je Kante zadnji vezni, shvatio je da Mount nije krilo, shvatio je da Havertz nije krilo itd. Znači došli smo do "svoje" formacije i do toga da svaki igrač igra na poziciji koja mu najviše odgovara, svakako dva segmenta koja su temelj stvaranja tog nekog sistema. Jedino što malo "bode oči" je eto to što Werner igra krilo, vjerujem da su ga svi zamišljali u špicu, ali tu odluku mogu shvatiti, mislim da je to Lampard uradio iz razloga što je želio da otvori prostor za Abrahama/Girouda tj. da bi ekipi dao tog čovjeka kojeg mogu "gađati", koji ce primiti i zadržati dugu loptu, prosto rečeno da bi se dobila ta dodatna dimenzija u napadu. Drugi razlog zasto ta odluka "pije vodu" je taj što je mozda Lampard shvatio da ima krilne igrače staklenih nogu i da veći dio sezone nece imati sve krilne igrače na raspolaganju, i treći razlog je taj što Werner može odigrati nešto na krilu, jer ima tu eksplozivnost i startnu brzinu, čak i ulazi dosta u šanse, jedino ta realizacija. Znači pitanje golmana riješeno, odbrana James-Zouma-Silva-Chilwell kristalizovana, trojka na sredini bar za mene takođe nema dileme Kante-Kovacic-Mount, i na Lampardu je ostalo jedino da tu trojku u napadu formira tj. zdravi Werner i Pulisic bi tu trebali biti sigurni ali tu gore trojku će već smo zaključili najvise diktirati povrede. Pozitivna stvar je takođe uključivanje Girouda u utakmice, taj čovjek mora biti dio ekipe jer je možda i najkompletnija "devetka" koju imamo, bez obzira na godine. Ovoj ekipi treba iskustva i on to sigurno donosi, kada ga krene vidjeli smo šta može. Igrač koji visi između klupe i prve postave je Havertz, mozda i jedini igrač koji trenutno nema jasno određnu ulogu, nadam se da će sto je prije moguće pronaći svoju ulogu i da će ga malo krenuti kada su konkretne stvari na terenu u pitanju. Posmatrajući naš trenutni roster mislim da nam fali taj jedan div na sredini terena tj. fizički dominantan ugrač koji će zajedno sa Kanteom kada treba učvrstiti sredinu terena i formirati taj zid ispred odbrane, za to je posle Matića bio projektovan Bakayoko ali na kraju propo ko žeton. Chelsea je godinama imao takve igrače u ekipi baš za te stvari kada se treba potući sa fizički dominantnim veznim igračima protivnika koji te jednostavno dobiju na snagu. Nakon dugo vremena nemamo takvog igrača, ona uloga koju je Mikel godinama imao, sjetimo se samo Yaye Tourea kakav je uticaj imao na komplet ligu. Fizički dominantan igrač koji zna i malo fudbala je zlata vrijedan za svaku ekipu, RLC ima te osobine ali on je ipak igrač koji teži da bude malo bliže protivničkom golu. U svakom slučaju, doneseno je mnogo dobrih "sitnih" odluka koje nas kao ekipu čine boljim.. Prijavi
12. decembar 2020.5 god. comment_306415 Ovako Lampard sastavlja prvu postavu: Na golu je uvijek Mendy U odbrani su bekovi James i Chilwell, a štoperski par čini Zouma sa Silvom u normalnim okolnostima, a sa Rudigerom kada je u pitanju prva utakmica nakon reprezentativne pauze ili daleko gostovanje. U veznom redu je trojka gdje su Kante i Mount uvijek unutra. Ako je protivnik lakši onda ide ofanzivnije sa Havertzom, a ako je protivnik ozbiljniji onda igra Kovačić. Jedno krilo je uvijek Werner, a drugo je jedini koji je zdrav u konkurenciji Pulišić/Ziyech/Hudson-Odoi. U napadu se mijenjaju Giroud i Abraham u zavisnosti od toga ko više trpa. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.