Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Po mom mišljenju giroud nam je potrebniji kao backup napadač nego Tammy, jer nudi nešto drugačije i to što nudi je dobro imati. Bolje zadržava loptu, jači u duelu, bolji u skoku, bolji s loptom, bolja mantinela, sve to je dobro imati u drugom napadaču
I u važnim utakmicama često zna donijeti doprinos

U suštini to više izgleda kao 4-3-3 pogotovo kada je Giroud ili Tammy u špicu, upravo zbog ovoga gore bi ja gurao Jamesa kao RCB i Chillya kao LWB, mislim da bi dosta bolji bili

Los je Dzejms u odbrani da bi igrao štopera.

Sudeći po intevjuima Tuchel forsira ovu formaciju jer mora imati kapitena na terenu, ne kontam toliku opsjednutost Azpilicuetom, msm dobar igrač, ali da se forsira ne vidim nikakav razlog. Takođe mislim da je dodatni razlog što mu se dopada Alonso.

U 5 intervjua je spomenuo ovo, užas.

Jel treba na nekom drugom jeziku da napišem ako ne razumiješ?

Govorim o tome da zbog Azpilicuete i Alonsa žrtvujemo neke druge igrače. Što se tiče starta i rezultata uvijek može bolje, to je smisao ove teme.

Sudeći po intevjuima Tuchel forsira ovu formaciju jer mora imati kapitena na terenu, ne kontam toliku opsjednutost Azpilicuetom, msm dobar igrač, ali da se forsira ne vidim nikakav razlog. Takođe mislim da je dodatni razlog što mu se dopada Alonso.

U 5 intervjua je spomenuo ovo, užas.

Moram da opravdan tuhela povodom guranja u startnu postavu azpija i alonsa: - azpi je u formaciji desni stoper, ali ne klasicni desni stoper, dosta je ofanzivan, skoro kao desni bek, dok nam je desni wing bek kao krilo, zato je logicno da na toj poziciji igra bek kao sto je azpi, ne moze to niko od nasih stopera, a dzejms vrv nije dovoljno dobar za to. Azpi jedan od retkih fudbalera koji predstavlja simbiozu stopera i beka
- sto se tice alonsa - los je igrac, svi to znaju, ali solidan je kod tuhela i na wing beku. Bice tu rotacija, igrace i chilwel , pa nek se pokaze da je bolji od alonsa.
Vidim da na forumu kod vecine clanova vlada nezadovljstvo povodom igranja pojedinih igraca i kako to nema buducnost - trenutno vecinu stvari tuhel radi kako treba i nema potrebe za pomenutim nezadovoljstvom. Ako alonso, jorz, apzi, ridiger kiksnu, odigraju lose, pocnemo da gubimo i igramo lose zbog njih - ne sumnjam da ce priliku dobiti drugi igraci
Cinjenica jeste da su skoro sve utakmice pod Tuchelom bile protiv ekipa koje ne zele napadati. Postavili su se bunkeraski i nesto pokusavali iz kontra napafa. Jedina koja je htjela igrati, pritisnuti i napasti je ekipa Barnsleya i znamo kako je izgledalo taj mec, vile su nas nosale.
Pa vidjet cemo u buducnosti, mada ne bih toliko tu "granitnu odbranu" bas isticao.

Primili dva gola u 8 utakmica, nakon Mourinha iz prvog mandata najbolji start jednog trenera Chelsea. Stvarno uzas.

I zabili 10 golova

Lampard - 14

Sarri - 14

Conte - 17

Hiddink - 16

Mourinho - 10

Benitez - 24

Di Matteo - 16

Villas-Boas - 14

Ancelotti - 17

Hiddink- 13

Scolari - 20

Grant - 17

Mourinho - 10

I zabili 10 golova

Lampard - 14
Sarri - 14
Conte - 17
Hiddink - 16
Mourinho - 10
Benitez - 24
Di Matteo - 16
Villas-Boas - 14
Ancelotti - 17
Hiddink- 13
Scolari - 20
Grant - 17
Mourinho - 10

Jer su sve ekipe protiv kojih smo igrali bile bunker ekipe, ne mozes protiv njih zabijati puno

Znam, ali ne možeš ni primati puno.

Zavisi sta podrazumevas pod ‘ne mozes ni primati puno’. Po meni to bi bilo npr gol po utakmici, znaci da smo primili 8 golova na 8 utakmica reklo bi se da nije puno , ali samo 2 to je vec nesto sto niko nije mogao ni da zamisli, nadmasio je ocekivanja, postigao nesto sto bi malo ko
Pod lampsom se npr desavalo i da protiv bunker ekipa primamo dosta golova, nisu to naivne ekipe, cak i najgore po nas - tesko ih probiti, nemas puno prostora za kreaciju i akciju a uvek imaju opasne kontre

Pa vidi..

Treba se sagledati uvijek šira slika. Ako smo konstatovali da je Tuchel taj koji je primio najmanje golova od svih menadžera ikad, onda treba pogledati koliko je to golova dao. Odgovor je najmanje od svih. Zanimljivo je da "prva mjesta" u obje kategorije dijeli sa istim čovjekom. Nije se odbrana popravila, nego se malo promijenio način na koji igramo i protivnici sa kojima smo se suočili su bili takvi kakvi jesu. Imao si i pod Lampardom onaj period kad se malo davalo i malo primalo. To je bila svjesna prilagodba kako bi novi igrači Silva i Mendy dobili na samopouzdanju. Kasnije smo vidjeli da je odbrana još uvijek ona ista od prošle sezone, samo malo bolja.

Nije da se ne može njima dati više golova. Dali smo im u prvom dijelu sezone više. Southamptonu smo dali 3, Burnleyu smo dali 3, Sheffieldu smo dali 4, Barnsleyu smo dali 6, Newcastleu podjednako, Wolverhamptonu tad jesmo i sad nismo, Tottenham obrnuto. Ali se i primalo više. Tuchel je sada izabrao put minimalne potrošnje. Igra se tvrdo, nemamo ni mi ni oni puno prilika, pada malo golova, držimo loptu puno više i na taj način se i odmaramo i štitimo vlastiti gol od napada.

Ma bezveze se sere po Tuchelu trenutno, nema osnova za to uopste. Covjek je tu tek mjesec dana, gust raspored sto implicira da se ima manje treninga za uigravanje nekih stvari, taktike, promjeni formacije i slicno.

Zasto uvijek razmisljati negativno? Zasto ne razmisljati pozitivno? Zasto ne gledate u smjeru da ce vremenom biti samo bolje? Trazi se dlaka u jajetu i sad i kad ima ovoliki broj pobjeda i bez ijednog poraza odjednom ni jedan ekipa protiv koje smo igrali nisu neki protivnici?

Tottenhem, Southampton, Wolverhamton, Atletico pa cak i Shefield uopste nisu lose ekipe. Pa ljudi Liverpul je gubio od WBA, Brightona, Burnleya i Fulhama maltene zaredom.

Kao da je bogom dano da se te utakmice moraju pobjediti. Pa vecina nas je otpisala protiv Atletica a mi ih oducili od fudbala.

Meni se ne svidja samo to sto je vratio Alonsa, nista drugo mi ne smeta. Cak je i Tuchel imao problema sa povredama Havertza, Silve, Pulisica, Ziyecha.

Vjerovatno ce ubrzo doci i prvi poraz, sto je sasvim normalno. Svaka ekipa izgubi kad tad. Mogu mislit komentara na racun Tuchela.

Rijetko da ko spomene taktiku, presing koji igramo, to sto natjeramo svakog protivnika da igra u svomsesnaestercu. Niko da spomene cinjenicu da se i Tuchel mozda jos prilagodjava ekipi, ligi i zivotu u Engleskoj. Kao da sve treba preko noci biti savrseno.

Dajte samo malo realnosti a nemojte po automatizmu pljuvati trenera i igrace koje ne volite.

Pa realnost je i kad kritikuješ ono što ne valja, a i kad kažeš ono što je dobro.

Nije realnost ako smo samo pozitivni ili samo negativni.

Ja spomenem da mi se ne sviđa što forsira Azpilicuetu i Alonsa, jer mislim da bi rezultati bili I BOLJI od ovih (koji su dobri) u slučaju da se i drugima da šansa i odmah se pojavi neko da spomene kako ipak imamo x broj pobjeda/primljenih golova.

To što je Adi napisao nije ništa negativno, doslovno je naveo koliko golova je dato, objektivnije da ne može objektivnije. Jebeni broj je u pitanju.

Nisam konkretno mislio na Adija ili bilo koga drugog direktno. Govorim uopsteno, da se uzme u obzir samo cinjenica da je covjek tek dosao i da ne treba odmah drvlje i kamenje po covjeku. Takodjer ne svidja mi se ni pretjerani pesimizam. Zasto uvijek traziti ono sto ne valja?

Al hajde, vidjet cemo sta ce na kraju biti. Valjda svi zelimo samo najbolje ovom klubu pa bio to Tuchel ili Lampard, buo to Alonso ili Chilwel. Za sad imamo dobre rezultate.
Upravo iz razloga sto Azpi ne igra klasičnog stopera, nego stopera/beka i često se ubacuje i u sredinu i na stranu e upravo iz svih tih razloga bi mi tu igrao James, jer Azpi bukvalno ne uradi nista kad ode u napad, nikakve kurčeve koristi nema, ni pasa ni centarsuta nicega i nemojte se hvatati za taj jedan gol kada je naletio na loptu u ofrlje je spucao...

Los je Dzejms u odbrani da bi igrao štopera.

Ako protiv ekipa kao sto su Newcastle, Sheffield, Burnley koje su zajedno prešle centar 7x ne može da odigra defanzivno sve sto treba onda neka ga prodaju u Brotnjo jebeni.

Trenutno je Azpi defanzivno bolji, to je sigurno, Azpi je svojevremeno nabolji defanzivni bek u ligi bio, ali protiv ovih odron ekipa koje svakako nisu pokušavale ništa nije nam trebala ta defanziva nego ono što Reece može ponuditi naprijed.

Govorim samo da se trebalo pokušati, kada može mrtvi Rudiger da se vrati u prvih 11 nakon što mi je dvije godine pio krv svakom sekundom provedenom na terenu, zabije autogol i još uvijek je u prvih 11, može se pokusati i sa Reeceom kao desnim stoperom

Ja vjerujem da Reece i defanzivno ima veći potencijal od Azpija. Samo treba dati šansu i probati ga dovesti u red. Ofanzivno da ne govorimo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.