27. januar 2021.5 god. comment_308706 Dobrodošao :D Inače mislim da nam je kod Lamparda falilo dugih lopti i traženja igrača u prostor, malo je toga bilo Ma kakva Rudigerova lopta, on kad je nabije sporo to ide, veliki luk, ništa se time ne dobije. Jedine duge lopte koje su bile korisne je imao Luiz Prijavi
27. januar 2021.5 god. comment_308709 Ma kakva Rudigerova lopta, on kad je nabije sporo to ide, veliki luk, ništa se time ne dobije. Jedine duge lopte koje su bile korisne je imao Luiz Ma ne govorim za Rudigerove duge lopte, bego općenito da nam je takvih lopta falilo, pa tko god pokušao Prijavi
27. januar 2021.5 god. comment_308727 Igrao je razne kombimacije u PSG cesto 4132 i 433 sa Neymarom i Mpapeom po krilima. Mozda ovako nesto pokusati: ........Mendy........ James..Zouma...Silva...Cilwel ........Kante........... Zyech.......Mount........Pulisic ...........Havetz......... ...........Werner........ Ovo je nesto kao 41311 Prijavi
27. januar 2021.5 god. comment_308729 Igrao je razne kombimacije u PSG cesto 4132 i 433 sa Neymarom i Mpapeom po krilima. Mozda ovako nesto pokusati: ........Mendy........ James..Zouma...Silva...Cilwel ........Kante........... Zyech.......Mount........Pulisic ...........Havetz......... ...........Werner........ Ovo je nesto kao 41311 Samo sto bih ja Werner na Havertzovo mjesto, Gironja na Wernerovo. Licno mislim da bi nam taj tandem sa 2 spica Werner i Giro donio najvise Prijavi
27. januar 2021.5 god. comment_308741 Samo sto bih ja Werner na Havertzovo mjesto, Gironja na Wernerovo. Licno mislim da bi nam taj tandem sa 2 spica Werner i Giro donio najvise Gdje bi onda stavio Kaia? Naše najskuplje pojačanje i najveći potencijal u timu (ne samo u timu ali da ne pretjerujem)? Prijavi
28. januar 2021.5 god. comment_308925 Meni je to sinoć ovako izgledalo. E sad uloge igrača, ovo će znati oni što vise na FM :D Chilly i Odoi Wing Backs sa time što je Odoia jako često pokrivao Azpi kad ovaj ode visoko Kova Box to Box, Jorginho Deep Lying play Havertz i Ziyech Advanced playmakers, sa tim da su oni imali dosta slobode, ali igrali su dosta više u sredini nego po krilima, pogotovo Ziyech Giroud Target man Prijavi
28. januar 2021.5 god. comment_308937 To je to otprilike, samo je Odoi u prosjeku stajao skoro u liniji sa Ziyechom i Havertzom, a Chilwell dosta povučenije. Puno smo više napadali preko desne strane, dok je ranije to bilo ujednačeno. Prijavi
29. januar 2021.5 god. comment_308957 To je to otprilike, samo je Odoi u prosjeku stajao skoro u liniji sa Ziyechom i Havertzom, a Chilwell dosta povučenije. Puno smo više napadali preko desne strane, dok je ranije to bilo ujednačeno. Upravo iz razloga što se formacija mijenja, to mi se sviđa jako. Odoi ode naprijed, azpi igra beka, chilly isto, Kai i Ziyech isto pomijeraju liniju. Kad kreiramo napad, tri stopera su pozadi... Prijavi
30. januar 2021.5 god. comment_309005 Ova formacija je san, samo nzm kakvi bi bili defanzivno :D Prijavi
30. januar 2021.5 god. comment_309009 Meni se ne svidja formacija sa 3 nazad i wing bekovima. Jednostavno nudi najmanje fluidnosti, najmanji je faktor iznenadjenja. Igraci su zakovani pretezno za pozicije na kojima igraju, pogotovo ova dvojica po strani. Moderni fudbal trazi vise kretnje bez lopte, vise otvaranje, pravljenje viska kroz neocekivane izmjene pozicija a to u formaciji sa 3 stopera i 2 wing backa je mnogo ograniceno. Prostor je vec okupiran prilicno i osim ako nemas bas svjetske klase u napadu tesko je stvarati prilike. Kad igras sa 4 nazadi i krilima koja ulaze u sredinu, mijenjaju mjesta, izvlace se pozadi, time je mnogo veca sansa da se protivnicka odbrana izbaci tako sto krene za igracem a ostavi prostor Prijavi
30. januar 2021.5 god. comment_309010 Meni se ne svidja formacija sa 3 nazad i wing bekovima. Jednostavno nudi najmanje fluidnosti, najmanji je faktor iznenadjenja. Igraci su zakovani pretezno za pozicije na kojima igraju, pogotovo ova dvojica po strani. Moderni fudbal trazi vise kretnje bez lopte, vise otvaranje, pravljenje viska kroz neocekivane izmjene pozicija a to u formaciji sa 3 stopera i 2 wing backa je mnogo ograniceno. Prostor je vec okupiran prilicno i osim ako nemas bas svjetske klase u napadu tesko je stvarati prilike. Kad igras sa 4 nazadi i krilima koja ulaze u sredinu, mijenjaju mjesta, izvlace se pozadi, time je mnogo veca sansa da se protivnicka odbrana izbaci tako sto krene za igracem a ostavi prostor Zato je Chris Wilder genije jer mu u 3-5-2 igrači mijenjaju pozicije kao ludi Prijavi
30. januar 2021.5 god. comment_309011 Imas Atalantu koja igra s 3 nazad, pa su nepredvidljivi i efikasni evo par sezona. Necu reci wisey da nisi upravu, ali smatram da sa svakom formacijom se moze igrati efikasno i pobjedjivati, samo ako je ekipa spremna i ako trener zna uigrati istu. Ovo sto je Adi postavio gore je stvarno preofansivno, ali ako bi recimo umjesto Chilwella dao jednog stopera, moglo bi se igrati tako, pa makar protiv malih timova, a da bude uspjesno. Jer vjerujem da cemo protiv svakog manjeg tima dominirati 90% vremena tokom utakmice. Ja jedva cekam sutrasnju tekmu, bas me zanima kako ce to sve izgledati. Trebalo bi biti drugacije, nego u zadnjoj utakmici. Prijavi
31. januar 2021.5 god. comment_309035 Igrati se može u bilo kojoj formaciji, sama formacija nema toliko veze sa stilom igre. Ako trener preferira napadački nogomet, može ga igrati i u 352 formaciji. Mislim da se daje prevelika pozornost toj formaciji sa 3 iza, Tuchel voli mijenjati formacije i to je radio u svim klubovima, voli imati više opcija. Prijavi
31. januar 2021.5 god. comment_309106 ---------------Mendy -------Zouma Silva Rudiger Azpi----------------------------- Alonso -----------Kante Kovacic ----CHO------------------Mount ---------------Werner I daj koke Prijavi
31. januar 2021.5 god. comment_309116 James - Zouma - Silva - Cilvel Mount - Kante - Havertz Pulisic - Werner - Odoi Prijavi
2. februar 2021.5 god. comment_309372 Solskjaer je po tom pitanju kao Lampard. Upali neka formacija jednom i onda je forsira i kad treba i kad ne treba. Prijavi
3. februar 2021.5 god. comment_309377 Kepa Azpi Rudiger Christensen Alonso Jorginho Kovacic Havertz -Mount- Werner Abraham je meme team koji bih voleo da vidim cisto da se smejem. :D Prijavi
4. februar 2021.5 god. comment_309432 Desava se cesto da nam igraci predugo zadrze loptu u nogama, naprave potez viška umjesto da se oslobadjaju iste. Kako god formacija jeste malo cudna ali ne izgleda lose Prijavi
5. februar 2021.5 god. comment_309480 Meni se ne sviđa što pokušava u nekim krilnim igračima praviti napadače, sinoć je to ipak bilo 3-4-1-2 a ne 3-4-3.. Mount je bio iza Time i CHOa, kasnije iza Pulišića Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.