Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Meni samo nije jasno zašto se uvijek 4-5 igrača nađe u krugu od 2 metra. Krila se vraćaju na 40-50 metara po loptu,kad imamo loptu nemam nikakvih trkova prema naprijed.Nećemo mi igrati lijep fudbal dok se ne nauče kretati bez lopte.Koji kurac smo dovodili Jorginha i Kovačića nego da iznose lopte, da se krila ne vraćaju puno nazad.Jučer je igra bila nula,Conteov sufferball je bio bolji.

da je conte ostao sad bi jebali cityu i liverpoolu mater

• 1 mjesec kasnije...
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Nekako da se mene pita, ovako bi izgledala lista naših glavnih igrača za sljedeću sezonu. Na svakoj poziciji po 2 igrača otprilike. Nisam pisao neke nerealne prijedloge (npr. Mbappe), niti sam pisao neke "starije" igrače, jer mislim da sad trebamo rekonstrukciju ekipe izvršiti do kraja. Ima tu sigurno još puno dobrih rješenja za ove pozicije samo se ih se nisam u ovom trenutku sjetio. Uostalom, uvijek su tu igrači iz akademije i oni na posudbama. Ovo bi značilo da klub trebaju napustiti Pedro, Willian, Barkley, Alonso, Giroud, Zouma i Azpilicueta. Volio bih vidjeti prijedloge ostalih.

GK:
Kepa

Caballero

RB:

James
NEKO (Klostermann ili Azpilicueta sa smanjenom minutažom)

CB:
Rudiger
NEKO (pojačanje ili Ampadu)
Tomori
Christensen

LB:
Emerson
NEKO (Chilwell)

CM:
Kante
Jorginho

Kovačić
NEKO (Gilmour/Ampadu)

W:
Hudson-Odoi
Pulišić
NEKO (Sancho, Richarlison, Havertz)
NEKO (Maddison, Brooks, Zaha)

AM:
Loftus-Cheek
Mount

CF:
Abraham
Batshuayi

Ako do kraja sezone budu igraci napredovali kao do sad sto su, onda mi ne trebamo ni stopera niti bekove. Medjutim, znamo svi kakvi su Azpi i Alonso te da na duge staze nisu rjesenje za nas klub, znamo da nas ubrzo ocekuje pad njihove forme, zato mislim da nam trebaju bekovi. Tacnije lijevi bek umjesto Alonsa, a Azpi posto je kapiten i dugo je u klubu, mozemo ga imati kao zamjenu Reecu ukoliko se ovaj drugi pokaze kao dobar ove sezone. Ako ne, onda moramo i desnog kupiti.

Stopere ne bih kupovao ako bi svi ostali u klubu sljedece sezone, ako neko pozeli ici iz kluba onda naravno zamjena se mora dovesti, u tom slucaju treba jakog stopera naci, mada trenutno na trznici nema ga kao sto je Van Dijk. A takvog bih jedino dovodio.

Sredina nam je mozda najjaca u Engleskoj, tako da tu nista ne bih dirao, samo neka budu zdravi. Krilo desno se mora dovesti, imam osjecaj da je to Sancho, pozdravljam taj transfer, ako ne on, onda bih isao na Ikonea iz Lillea, strasan igrac takodjer.

Napad Tammy i Michy, samo nek su zdravi, ja prezadovoljan.
Ja bih obavezno forsirao Tomoria, ali bi mu isto doveo WC stopera ako je moguće. Vidjet ćemo kad se oporavi kako će obrana izgledati s Rudigerom ali po meni on ipak nije WC a nama bi zbog stila igre baš trebao WC za najveće uspjehe.

Lijevo imamo Emersona i Alonsa, Alonso se pokazao kao ok za backupa, a Emerson da može bit prvotimac. Ja bi isto doveo WC igrača ako se pruži prilika. Ali nije nužno.

James je talent, ali je cijelo vrijeme do sad bio ozljeđen. Pričekajmo da se oporavi i odigra nekoliko utakmica u kontinuitetu da procjenimo je li on taj. Azpi, ako se ne buni da sjedi na klupi, može bit odlična zamjena.

Također nam treba i jedno što bolje krilo da se napokon riješimo Williama.
  • 2 sedmice kasnije...

Sta mislite da li ce Rudiger uspejti izboriti se za prvih 11 obzirom da su Tomory i Zouma trenutno u izvanrednoj formi? Kante cim bude spreman ce igrati 100% neovisno o tome ko u kakvoj formi bude igrao, a vjerujem i RLC ako bude igrao na pribliznom nivou kao prosle godine. 

Bas ce Lampard imati muku koga odabrati, ili jednostavno, neka mu igraju oni koji budu u tom trenutku najbolji i imali najbolju formu. Simple as that.

Valjda se Lampard nece zalijetati s Rudigerom i razbijati ovo sto imaju Tomori i Zouma. Njih dvojica su se baš navikli sad. Ukoliko dodje do pada forme kod nekog od njih dvojice onda ubaciti Rudija.

Ovako, ne bih ni ja nista dirao.

I ja mislim kako će Rudiger upasti u prvu, mogao bi Zoumu izbaciti, iako je Zouma postao solidan. Vidjet ćemo, po meni je Rudiger kvalitetniji stoper, ima tu neku divljačku energiju koju obožavam
Ridigera krase i snaga i brzina i pozrtvovanost ali nedostaje mu inteligencije.
Vrlo cesto mu je citanje igre nikakvo a pozicioniranje ocajno.
Zalece se na protivnike i zna da izgubi balans i potpuno ispadne iz igre vec posle prvog driblinga.
Morace mnogo da radi da bi opet usao u startnih 11.
Ljudi moji šta igrati u veznom redu, koje su to slatke brige. Jorginho, Kovacic, Kante, Mount.. Ne znam stvarno što odabrati, treba rotirati, ima utakmica za sve. Kovacic igra fenomenalno, kao i Jorginho. Da čujem mišljenja
Možda protiv cityja igrati jorginho, kante i kovacic za dodatnu stabilnost u vezi. Al opet prema napadu možda budemo sterilni, ne znam.
Kante je danas pokazao, a i protiv Liverpula 2 puta vec, da je jednostavno klasa koju ne mozes izostaviti. To sve a jos nije bio ni blizu svoje forme i spremnosti.

Ima razlog zasto nam Palace nije jedne kontre istrcao.

Ko ce tu biti pored njega u sredini i kada, nek se bore.

Kako god, lijepo je imati takve muke. Vjerujem da ce biti minuta za sviju.

Jedino mozda Barkley ce biti na marginama kad svi budu zdravi. Realno i nije nista pokazao da bi bio ispred ostalih veznjaka.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

• 4 sedmice kasnije...
GK - Kepa, Caballero
FB - James/X, X/Emerson
CB - Rudiger/Tomori, X
CM - Kovacic, Kante, Jorginho
AM - Mount/RLC
W - Pulisic, CHO, X
CF - Tammy, X

To je neki roster kojeg želim vidjeti, ostali bi trebali na otpis.
X predstavlja igrače koje trebamo dovesti, i tu mislim na klasne igrače u vidu jednog stopera, jednog beka i jednog krila, ostalo može neke solidne za rotaciju, ili sklopiti nešto od postojećog kadra
Ja nikako ne mogu da shvatim, zbog cega nasa se igra zasniva po krilima, odnosno najvise preko Williana po desnoj strani, gdje je on najcesce dosad igrao sa Azpijem.
Evo od jucer i Kante otisao na ljevo krilo, sta igrac poput Kantea radi na toj poziciji, jel opet pokusavamo od jednog igraca praviti nesto sto nije?

Pored toga, dosta se lopta kruzi okolo, Emerson jucer recimo nije imao ubacaja kako treba, usudio bih se reci da je statisticki Willian imao vise ubacaja ljevom nogom nego on.

Od pocetka sezone, nikako mi sredina ne stima kada se kreira napad ili hoce lopta iznijeti.
Mount, Jorginho ili Kovacic jednostavno se ne nude u sredini, ne otkrivaju se dovoljno, cesto se otkrivaju po stranama. Mozda je Kovacic najvise od navedenih to uradio kako treba, i Kante jednim malim djelom kad se vratio.

O cemu govorim, mislim da je hamco postavio neki video o Terryu na njegovoj temi, i na tom mozete bidjeti jasno sta je Mikel radio, i kako se to radi.

Da li iko pamti od vas udarce van 16 metara? Moze li se iko sjetiti barem 10 njih ove sezone? Ko se najvise odvazivao na te udarce ironicno, Kovacic.

U zadnje vrijeme mnogo neshvatljivih gresaka Lamparda, umjesto da se istakne pravim izmjenama u pravo vrijeme, on to suprotno radi.
Takodjer vidimo i dalje da nam pojedini igraci uzivaju u povjerenju trenera bez obzira na njihovu formu.
Mada je ovo prezvakana tema, nema smisla pricati vise o ovome.

I na kraju, sta mi najvise smeta. Igramo premekan fudbal, bez agresivnosti i bez neke zelje za pobjedom.

Da li gubili ili vodili, nama je igra ista. I sto je smijesnije, kad protivnik povede, umjesto da ubacimo u brzinu vise, mi se pogubimo.

Zatim dosta oscilacija u igri, znamo na odredjene djelove utakmice izgledati kao ekipa koja nema prepreke ispred sebe, ali isto tako kao ekipa bez glave i repa.

Nadam se i ocekujem da ce se ovo popraviti, top4 vec klizi, drma nas kriza neko vrijeme.

C'mon Chelsea!

I vratite nam Kera na forum!!!

Imamo strasne igrace, po transfermarktu:

Tammy vrijedi 50 mil eura

Mount - 45

CHO - 35

Tomori - 20

Reece - 15

Zamislite da ih nemamo, morali bi ih i vise placati.

Mozemo biti presretni sto imamo ovakvu akademiju. Jos dodati im Sancha i jos par igraca, bit ce to vrh ekipa za lijepu buducnost.

Nista ne znaci vrijednost igraca.
Pa jedan Rashford vrijedi 80, Lingard 35, Alli 90, Guenduzi 50, Toreira 45 itd itd
Nikakav je to pokazatelj igracke kvalitete.

Ne kazem da ovi nasi nece biti dobri igraci, samo kazem da danasnje cijene nemaju veze sa mozgom.
Treba vratiti Pedra u rotaciju. Takvi igraci mogu uvijek s klupe biti korisni zato jer su nepredvidivi. Vise ce dati nego Bascuaji sigurno. Ovaj za toliko minuta s klupe vrlo malo pokazao, vise stete nego koristi reklo bi se.

Kad se ganja rezultat bolje imati Pedra ili Pulisica u poluspicu uz Abrahama nego Bascuaji ili Ziru.

Greska je prekriziti Pedra za stalno, ima on jos nekog kuveta do kraja ugovora, iskustva i zahvalan je igrac. Onda na ljeto vidjeti koga se moze dovesti tu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Znam da nam ova formacija sa trojicom stopera pozadi kao protiv Tottenhama nije bas najdraza, ali kombinacija snage, brzine i visine u vidu Tomory - Zouma - Rudiger je nesto sto ni jednoj ekipi nece biti lahko probiti. Kada bi doveli kvalitetnog lijevog beka, onda bi ova formacija bila jos ubitacnija. Ne znam, ali treba razmisliti o ovome. Ako nista nije lose s vremena na vrijeme igrati i ovu formaciju radi teze analize za protivnika. 

Marcos Alonso je u ovoj formaciji sa 3 pozadi jedan od najboljih igraca na toj poziciji dakle kao LWB tako da ako se bude igrala ta formacija ne treba lijevi bek. Velika je razlika izmedju LB i LWB.

Meni se nekako cini da je jedan od najvecih problema Lampsu koga staviti u sredinu. Dakle ako igramo 4 2 3 1.

Da li da pocinju Kante i Kova a da Mount bude neki AMC. Licno ja bih to i volio najvise dok se RLC ne vrati mada povreda koju je imao je jedna od gorih i vjerovatno jedna od najglupljih mogucih jer se desila na turneji jebenoj.

Ja bih nekako volio da vidim ako vec taj Sanco dolazi, nesto tipa: Pulisic---Abraham---Sancho te Mount iza kao AMC koji bi pravio presing i pokrivao dobar dio terena

Ovo sa 3 štopera može da bude formacija ovako nekad za zatvoriti se, iznenaditi nekoga, pojačati odbranu. Naravno da protiv slabijih timova ili timova koji se brane nema potrebe za tim. Niti je to Lampardov stil, niti mi imamo realno toliko igrača koji su defanzivno nastrojeni, a sa druge strane imamo toliko ofanzivnog potencijala.

Ja sam idalje za ono 4-2-3-1, dok bi ove druge dvije formacije koristio kako se i koriste, a to je povremeno protiv nekih jačih protivnika. Nisam nikako za formacije sa 2 napadača, jer tako gubimo jednog igrača na sredini, a nemamo bekove koji svojim centaršutevima kreiraju veći broj prilika.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.