Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Budući trener Chelseaja

Istaknuti odgovori

https://twitter.com/ChelsTransfer/status/703008913264930817

pa-pa emenalo, ako je ovo tačno

Neki kao već slave potencijalan odlazak Emenala.

Što se ovog tiče, u whisperovom stilu ću reći:

Jedva čekam da omane prvi transfer...

Što se tiče one analize, dovoljno mi je da pročitam

"There is a connection between Antonio Conte and Jose Mourinho: they both find enemies to fight against to help themselves - and their teams - express themselves as best they can.

da mi se prevrne u stomaku.

Ali ajde, sačekajmo prvo da postane zvanično, pa da vidimo na šta će to ličiti.

• Odgovori 4 hilj.
  • Pregledi 201,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Diablo priziva Nagelsmanna. Valjda vam je sad jasno da li je to dobra solucija ili ne. 😅

• Inace pratim river plate od kako znam za sebe i mogu potvrdit ovo sto diablo kaze

• King Chelsea
    King Chelsea

Realno užasan momenat za traziti novog trenera, bukvalno nemas ni onu situaciju da imas koga cekati do ljeta, kao sto smo onda doveli Beniteza kao prelazno rijesenje do ljeta i dolaska Mourinha. Ovaj

Objavljene slike

Analiza covjeka koji smatra Fabregasa, Mikela, Matica itd brzim :D Analiza u rangu Championsa.

"To play the high-pressing game Conte likes out of possession, he needs some fast, aggressive, tactically intelligent players. I think Chelsea already have players with these skills: Diego Costa, John Obi Mikel, Nemanja Matic and Cesc Fabregas, for instance.

Conte je Lippijev učenik, samim time ne može igrati napadački nogomet, igra proračunato, na snagu i fizikalije, baza svega mu je dobra obrana, a i ne radi to toliko dobro kao Lippi. Conteu fali ono nešto  da bi postigao rezultat u Europi, slično kao i Manciniju, za domaća prvenstva su dobri treneri. Juventus je najbolji u ligi jer je financijski, organizacijski i kako god već hoćete najbolji klub, slično kao i Bayern u Njemačkoj. Bojim se da u jakoj konkurenciji bi Conteove slabosti izašle na vidjelo. 

Ako ga se usporedi sa Kloppom, Mourinhom, nije dovoljno dobar za privući vrhunske igrače, ostaje mu samo dovoditi pojačanja iz Serie A i eventualno južnoamerikance, onako kako Juventus to radi. Ne vjerujem da je upućen u kvalitete otočkih igrača uopće, osim imena koje se vrte kao transferi u medijima. 

I naravno da će Emenalo stopirati ovaj transfer ako se pokaže da njegova guzica dolazi u pitanje, neće si valjda pucati u nogu. Jedino ću podržati Contea ako Emenalo odlazi, mada znam da će njegov period završiti kao Benitezov, nemam dobar filing.

Imao sam pravo :D Champions analiticar k'o i onaj italijan nakav :D Neki ucenici, nesto :D Juventus bio za sredine tabele i ispod, Conte dodje i napravi sampiona bez poraza, ali ipak ga zovu defanzivcem, vrh.

Napravio je i Zoran Mamić sa Dinamom istu stvar. Conteova ekipa je primila najmanje golova, dakle imala je najbolju obranu u ligi bez prave konkurencije. Ali bosanska glava je problem ovdje veći, tu ja ne mogu ništa

Napravio je i Zoran Mamić sa Dinamom istu stvar. Conteova ekipa je primila najmanje golova, dakle imala je najbolju obranu u ligi bez prave konkurencije. Ali bosanska glava je problem ovdje veći, tu ja ne mogu ništa

Primila je i Barca, dakle ultra su defanzivni, a imaju najgoru odbranu od svih top klubova :D

Primila je i Barca, dakle ultra su defanzivni, a imaju najgoru odbranu od svih top klubova :D

Conte je igrao 3-5-2 koji nije napadačka formacija u onom obliku u kojem je on postavljao. Imao je po običaju dva beka kao dva kvaziveznjaka i "tri stopera". Par puta igrao 4-4-2 kako je to kod Lippija bilo, ni trunke napadačke igre. Pa je kemijao sa pravi krilima. Imao je Teveza, imao je dobru veznu liniju, ali baza svega dobra obrana. Pa to je cijela Serie A. Jedino Napoli i Roma igraju napadački. Čak ni Allegri kontra Reala nije igrao napadački, igrao je organizirano i pokrivao igrače Reala posvuda, u prvenstvu se moglo možda igrati protiv slabijih ekipa napadački, ali nikad u jačim utakmicama.

Znači Conte je novi trener, popratit će se Italija na EP-u... Ne znam što da mislim, malo sam sumljičav... Najveći je problem što ga nisam puno gledao i pratio pa mi je teško donjet sud o njemu... Ono što ja želim je trener koji će napokon igrat nogomet, ne pusta bunkerisanja ko dosad, a tu imam različite informacije, neko kaže da je ofenzifan neko defanzifan, vjerojatno je istina negdje između, da mu je obrana važna ali kad treba napast zna napast što je ok.

Takođet me brine razlike u EPL i Seria A, činjenica je da je to dosta lošija liga i da tek treba vidjet kako će se ovdje snać. A i stil igre ovdje i u Italiji je dosta drugčije, najviše se bojim da ne bude forsirao 3-5-2 jer to jednostavno ne prolazi u Engleskoj...

Što se tiće njegova uspjeha u Juvetusu, nema sumnje da je napravio fantastičan posao, posebno mi se dopada što je pokazao da zna sagradit ekipu iz ničega. Ipak me malo brine što u te 3 godine nije uspio napravit ništa u Europi (baš gledam, u prvoj je sezoni ispao od Bayerna što je ok ipak je Bayern Bayern, ali u drugoj je odma ispa u grupama i to u ne pretjerano teškoj grupi što je nedopustivo)

Ono što mi se dopada kod njega su transferi. E sad ne znam koliko je on a koliko uprava zaslužni za transfere ali Juventus je u njegovo vrijeme stvarno uboa neke odličen igrače...

I da, ima još jedna stvar zbog koje se ipak radujem njegovom dolasku a to je da svi hejteri Oscara lagono mogu da počmu kupovat aparate jer Oscar će bit ključan igrač Conteove ekipe. Ako me pamčenje dobro služi Juventus (Conteov) je bia zaintersiran za Oscara. A i razmislite zašto su odbili 75M kineza? Pa zato jer su znali da dolazi Conte i da ga želi u svom timu...

Mislim da aludiraju na pokusaj van gaala, pa misle da ne prolazi, van gaalu ne prolazi nista, tako da je glupo suditi formaciji.

Baš tako vraže_bih :D

Sent from my m2 note using Tapatalk

Mislim da aludiraju na pokusaj van gaala, pa misle da ne prolazi, van gaalu ne prolazi nista, tako da je glupo suditi formaciji.

Nije prolaziloo ni LVG, ni Rodzersu, ni sinoc fiorentini protiv totenhema

Stvar formacije mislim da je više do trenera.......Ćiro Blažević ju je igrao odlično sa HR reprezentacijom, Del Bosque sa Realom

Znači Conte je novi trener, popratit će se Italija na EP-u... Ne znam što da mislim, malo sam sumljičav... Najveći je problem što ga nisam puno gledao i pratio pa mi je teško donjet sud o njemu... Ono što ja želim je trener koji će napokon igrat nogomet, ne pusta bunkerisanja ko dosad, a tu imam različite informacije, neko kaže da je ofenzifan neko defanzifan, vjerojatno je istina negdje između, da mu je obrana važna ali kad treba napast zna napast što je ok.

Takođet me brine razlike u EPL i Seria A, činjenica je da je to dosta lošija liga i da tek treba vidjet kako će se ovdje snać. A i stil igre ovdje i u Italiji je dosta drugčije, najviše se bojim da ne bude forsirao 3-5-2 jer to jednostavno ne prolazi u Engleskoj...

Što se tiće njegova uspjeha u Juvetusu, nema sumnje da je napravio fantastičan posao, posebno mi se dopada što je pokazao da zna sagradit ekipu iz ničega. Ipak me malo brine što u te 3 godine nije uspio napravit ništa u Europi (baš gledam, u prvoj je sezoni ispao od Bayerna što je ok ipak je Bayern Bayern, ali u drugoj je odma ispa u grupama i to u ne pretjerano teškoj grupi što je nedopustivo)

Ono što mi se dopada kod njega su transferi. E sad ne znam koliko je on a koliko uprava zaslužni za transfere ali Juventus je u njegovo vrijeme stvarno uboa neke odličen igrače...

I da, ima još jedna stvar zbog koje se ipak radujem njegovom dolasku a to je da svi hejteri Oscara lagono mogu da počmu kupovat aparate jer Oscar će bit ključan igrač Conteove ekipe. Ako me pamčenje dobro služi Juventus (Conteov) je bia zaintersiran za Oscara. A i razmislite zašto su odbili 75M kineza? Pa zato jer su znali da dolazi Conte i da ga želi u svom timu...

Što se tiče Juvea i transfera, unazad 20 godina ako gledam, mogu reći ovo. Imaju posebno dobre skaute za južnoameričke i talijanske igrače, a u Italiji su jako dobri partneri sa Bolognom, Parmom, Sienom i Sassuolom, dovoljno je vidjeti koliko je transfera obavljeno među njima, najpoznatiji su Buffon, Di Vaio, Thuram, Giovinco itd itd. Pregovaračka politika kod transfera je slična Barceloninoj oko većine igrača, pokušavaju ponuditi realne cijene za igrače (otprilike kao po transfermarktu) i koristiti trikove da sruše cijenu igračima. Npr. kad je Barcelona dovodila Fabregasa dali su 29 milijuna eura + bonusi, a realno Fabregas bi tada vrijedio 50 miliuna da nije htio otići sam. Znaju u upravi nanjušiti dobru priliku, Teveza, Vidala doveli za 11 milijuna iz Leverkusena, Pogbu džabe iz Uniteda. Sve planska kupovina. Agnielli još od 2009. nije davao velike novce za transfere zbog otplaćivanja novog stadiona i dao je upravi da vodi računa o transferima, što se pokazalo dobrim. Bilo je promašaja tipa Bendtner i Matri, ali nisu preskupi bili

Conteov Juve iz zadnje godine, apogotovo Allegrijev Juve prošle godine su bile ekipe sa vjerojatno najboljim work rateom u Europi, a to znači da moraš imati odlične trkače i radilice u sredini. Oscar nije ni blizu Marchisiu ili Pogbi. Realnije je očekivati da će Conte igrati neki radnički nogomet i da će mu Fabregas igrati ulogu Pirla/Marchisia, vjerojatno će dovesti u sredini još nekoga. Ono što bi bilo dobro je da u obrani budu Talijani. Bilo bi super povući Chiellinija iz Juventusa, takvi stoperi su rijetki, pravi commanding centre back, može posložiti obranu, može i na lijevom boku igrati, svestran igrač. 

Conteov najveći problem je nedostatak karizme, nije kao Simeone za kojeg igrači daju barem 30% iznad svojih mogućnosti. Mislim da će biti kao i Mancini, u prvenstvu blizu vrha, a u Europi ništa posebno. Ne vjerujem da će ga se konkurencija plašiti na Otoku jer boljih trenera od njega ima

Conte je ludi fanatik kolko sam ja imao priliku vidjeti i to mi se svidja. Ima da trci uz aut liniju i jebe mamu neuhranjenom Oscaru i da ga otjera u svlacionicu za 5min..

Moje poverenje u trenere iz Serije A je ograniceno, iz ociglednih razloga.

Generalno sam protiv njegovog angazovanja, ali podrzacu ga kao i svakog trenera pre njega. Naravno, do momenta gde njegovo vodjenje ekipe direktno steti klubu(ako bude doslo do toga). Tada cu biti i prvi i najostriji kriticar. Celsi je mnogo vise od bilo kog trenera i bilo kog igraca.

Ljubav prema titulama i ljubav prema klubu su dve razlicite stvari.

"Conteov najveći problem je nedostatak karizme, nije kao Simeone za kojeg igrači daju barem 30% iznad svojih mogućnosti. "

A frajer ako je išta karizmatičan je, i ako njegovi igrači išta rade to je da ginu za njega i za klub. E moj šampione, šampione.  

Čovjeku u detalje objasniš sve o treneru o njegovoj igri,ali džaba, majkemi ne vrijedi.

Nego, mene zanima zašto svi forsirate tu  priču o 352 formaciji?  Pa evo Italiju čovjek vodi u zadnje dvije godine, pa mislim da nijednu utakmicu nije odigrao u toj formaciji.  Juve je zadnju sezonu igrao tako tj od druge sezone je počeo igrati tu formaciju.  Pa u prvoj sezoni je igrao ili 424 ili 433, ultra mega giga ofanzivan fudbal su igrali jbt, poslije je imao igrače za 352 i igrao je to i to više nego uspješno. Nek igra kako hoće, nek kupuje prodaje koga hoće, samo nek napravi od nas ono što je od raspalog Juvea napravio. Ovaj Juve danas, to je njegovih ruku djelo, zapamtite to.

Čestitam upravi, oduševili su me jer su znali prvo izabrat zamjenika Mourinhu tokom ove sezone, u vidu Hiddinka, a zatim biranje trajnog menadžera, po meni fenomenalan izbor, jedino bih se Guardioli možda više oduševio ili Ancelotiu, nikome više. Zaista bravo uprava.

https://twitter.com/ChelsTransfer/status/703233498669158401

Bonuci je dobar stoper, debelo podcenjen na ovom Forumu. U dobrim je godinama, ima respektabilno internacionalno iskustvo. Problem je samo cena. Juventus nema potrebe da prodaje igrace, jer ce im Pogba najverovatnije napuniti budzet. 25 miliona kao optimalna vrednost transfera, preko toga ne.

https://twitter.com/ChelsTransfer/status/703232937580326912

Bonucci je čini mi se malo labav u skoku, al je jak na lopti, odličan stoper, definitivno i ja bih bio za.  Ma povezivat će nas sa Italijanima sasvim sigurno i sigurno neko od tih će i doći, radujem se transfer roku i novoj sezoni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.