Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Ni raspored mu ne ide na ruku. Sljedeća utakmica Spursi u gostima onda Leeds kuci ( to mozda i dobijemo), Dortmund kuci, Leicester u gostima i Everton kuci. 

Mislim da ce mu ove utakmice odlučiti sudbinu. Koliko god vlasnici bili tolerantni i uvjereni u tu ideju da mu treba vjerovati na duge staze nema sanse da ne reaguju ako ovdje uprska. A to je vrlo moguce, sve su ovo teski protivnici koji su ili u dobroj formi ili su davljenici poput Southamptona pa se hvataju za slamku spasa.

Dosta toga ce se iskristalizati u ovih 5 utakmica. 

Apsolutno ne znam čemu bilo kakva diskusija, pitao bi o čemu diskusiju da vodimo dotakli smo dno, ne pamtim kada smo bili ovako loši, jedno veliko nista, ono juče sramota na sta smo spali.

Ne mogu shvatiti da covjek sa ovom ekipom ne moze nista uraditi, nista stvoriti, nije covjek za ovaj posao, pogubio se ne zna gdje bije, mislim da mu je svaka utakmica kao kazna.

Eto podrzava ga uprava što mi je u ovom trenutku glupost, očekivao sam bar neki ultimatum, na kraju krajeva budi covjek daj sam ostavku bar bi ostao u sjecanju kao posten covjek, znam da lupam sad jer bi se tako odrekao ogromnog novca.

Nemam pojma ljudi kako i sta dalje, ali nepamtim ovako loš Chelsea.

I u brajtonu kad su mu kockice bile poslozene imao je jako lose serije. U PL jos kad igras LS jedan od najvecih problema je drzati nivo tonusa i nivo motivacije celog tima. A bar to znamo da nije u stanju. Taki da verujem i kad on " poslozi" da cemo opet imati negativan niz.

• Popularna objava

U toku loših serija u Brightonu se dešavalo da nadigra svakog protivnika, sve promaše i prime glup gol. Ovdje je kriza igre i rezultata već mjesecima, malo koga smo mi nadigrali. Osim toga kvalitet Brightona i Chelseaja se ne može ni porediti. Za tim iz donjeg dijela tabele je normalno da ne pobijedi 5-6 utakmica u nizu, za Chelsea je katastrofa ako se u 3 ne pobijedi nijednom. I ovo što mi igramo nema nikakve veze sa igrom iz Brightona. Potterov Brighton bi očistio pod sa Potterovim Chelseajem.

Čudi me da jučer nije bilo priče o neiskorištenim prilikama u drugom poluvremenu. Sav onaj optimizam baziran na skoro ničemu poslije Dortmunda je nestao. Sterling je imao dva zicera i imali smo dvije dobre situacije za zabiti glavom i kada su Felix i Mount katastrofalno šutali. Da je Fofana ostao na terenu i to na svojoj poziciji vjerovatno bi nešto od toga ušlo.

Sa Potterom u ovim svim mjesecima nema skoro nikakvog napretka. I ono u čemu smo kao napredovali je smiješno i spominjati. Zar se trebamo hvaliti zato što su igrači počeli da se trude, ili zato što zaigraju malo rizičnije kad se ganja rezultat ili što su u stanju preći centar sa loptom što je bio veliki problem protiv Newcastlea i Arsenala. Da sutra dobije otkaz neće iza sebe imati nikakvu ostavštinu. Nijednog igrača nije "napravio", unaprijedio. Ne može se to reći za Badiashilea i Felixa koji su odigrali 5 utakmica i na svakoj podjednako dobri bili. Ne može se reći da je "stvorio" Halla kad ga je izbacio iz rotacije, ni za Zakariju kojeg je dugo vremena držao na klupi i tribinama, a od igrača koji su tu od ranije niko se nije digao. Čak je i Lampard od Iwobija napravio nešto u Evertonu, da ne govorim koliko je nama igrača digao.

U stanju smo umrtviti svaku utakmicu u kojoj igramo. Najbolje izgledamo protiv timova koji nam ostave prostora. Pošto ne možemo skoro ništa na postavljenu odbranu onda barem dođemo do nekih kontri koje izgledaju opasno. Igra nam je spora i dosadna, stvaramo malo šansi na utakmici, treba nam preko 100 minuta da zabijemo gol. Ako ga slučajno primimo znamo da je kraj utakmice, još ako protivnik troši vrijeme i sjecka igru tad pogotovo nemamo šanse. Zbog toga se dodatno brinem za Dortmund jer smo loši kad moramo. Gledam nemoć ekipe i navikao sam. Mene bi bilo sramota da sam na mjestu stručnog štaba i igrača.

Ja kad sam to isto pisao i na takve stvari upozoravao, doduse koristeci britke i ostre direktne rijeci, nazivan sam pesimistom, hejterom i slicno. Ljudi ne vole istinu i radije biraju da zive u iluziji laznog optimizma. Treba puno samarcina realnosti da shvate kakvo je stanje. A i tad je lakse reci nekom da je pesimista nego reci aferim burazeru, bio si u pravu cijelo vrijeme.

Cinjenica jeste da svi previse volimo ovaj klub i previse zivimo za njega (ali bukvalno, s obzirom koliko privatno slobodnog vremena trosimo na utakmice, razmisljanje, analize, pisanje po forumu) da bismo tek tako ignorisali ovakav sunovrat i raspadanje. Normalno je cak i ovo sto @hamco kaze da pozelis nekad da te rivali nabuse ne bi li nabolje krenulo. To moze reci samo neko kome je bas stalo.

Nadam se ipak da nas uskoro cekaju bolja vremena gdje cemo opet svi zajedno jedva cekati da utakmica Celzija pocne.

"Izgubili smo od Southamptona i, uz najveće poštovanje prema njima, to nije dobro. Istina je da smo napravili korak unatrag u smislu igre u prvom poluvremenu. Naš odgovor u drugom poluvremenu je bio dobar, ali nedovoljno dobar."

Gledaj ti neke priče šuplje, svaku utakmicu neke korake spominje. Treba ovo goniti u kurac dok je vrijeme ako se sa ovim krene u novu sezonu onda propadoše 2 godine, plus će i igrači mentalno pasti. A također ne vidimo da je sposoban da izvede i napravi nešto od nekog igrača, niko nije procvjetao uz njega, svi su samo uvenuli. 

Koliko se sjećam kada je došao uslov je bio plasman u top4, to mu je bio zadatak, on sa ovim svojim jadima jedva da bi top4 u Championshipu izborio. 

Tuchel je za realno manje neuspjeha dobio otkaz.

Ja vam kazem, porazi id Tottenhama i ispadanje od Borusije bi mu moglo presuditi. Zato navijam za mrtvi Tottenhem ako treba, samo da smaknemo vise ovog gingera. 

• Autor

Ne bih ja nikako volio da ispadnemo iz LS.

Opet kontam ako zareda poraze u premu dobio bi svakako i zbog toga otkaz, pa s novim trenerom bi vjerovatno mozda i imali neke sanse u ligi sampiona.

Ovo je prvi put da nam novi trener ne pravi nikakav pozitivan sok u ekipi

U zadnjih 15 utakmica, dakle od početka Novembra, Chelsea je više od jednog gola dao samo dva puta. Protiv Dinama i protiv Bournemoutha dok su čak 9 puta utakmicu završili bez postignutog gola.

Što se odbrane tiče, u tih istih 15 utakmica sačuvali su svoju mrežu 4 puta.

Neke od ekipa protiv kojih smo igrali u ovim utakmicama su: Soton, West Ham, Fulham x2, Bournemouth, Nottingham Forrest, Dinamo Zagreb.

Šta kažete na to ?

Ma Potter treba dobiti otkaz samo zbog cinjenice da je Haaland sam dao 26 golova dok je njegova citava ekipa dala 23. Sta dalje da pricamo, znatel vi koja je to sramota? 

Bukvalno od subote sam totalno Potter OUT, nema vise podrske jer je njje zasluzio ni 1%. 

Igrace boli kurac jer imaju trenera koji ce nakon svakog poraza reci "Vidim pozitivan pomak u igri..." dakle sta god sa se desi igraci nisu optereceni jer znaju da ce im ginger pljeskati i ohrabriti kako je sve to dobro i normalno.

Jebote dan pa Southampton ti loptu sakrio na Bridzu, ojjjj jebem ti majku majcinu nesposobnu. Nismo mogli do lopte doci ns trenutku, zonski se branili na centru dok su im se stoperi dodavali ko ns treningu. Ne mogu podnjeti to sto ne igramo ni trunke presinga, bukvalno svaki mec pocinjemo tako sto se postavimo kao da smo losiji od protivnika pa ih hvatamo na kontre... 

Ni jedan jedini igrac nije napredovao po njim, eto koji je to igrac bolji sad nego prije Pottera? Navedite mi te igrace?

U 15 utakmica 2 pobjede, jebes mi mater al ja bih ostvario vise. 

Imamo bas potentnu i talentovanu ekipu ali ovaj ce ih sve sjebati. Felix je vec proslu utakmicu bio los i to bas los, Mudryk je vec 2-3 utakmicu los, Badiashile je bio los zadnju utakmicu, Madueke bio los zadnju tekmu isto, jos Enzo i to je to.

Pisi propalo iako je vec propalo.

Potter OUT!

3 minutes ago, Kun Aguer0 said:

2 utakmice sa 2+ gola na to sam mislio, pobjeda ima više čak 3, dobio se Palace 1:0

Jel me jebes ili sta? U 15 utakmica 3 pobjede, Safet Susic bi ga izrutinirao sa turskim drugoligasem. 

Gledaj tih faca samo

353165E9-1B57-4E1C-9B6C-987E04495926.png

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.