Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Dižemo se prvenstveno zbog toga što imamo sve kvalitetniji sastav na raspolaganju. Sva ta pojačanja + oporavljeni igrači, iz utakmice u utakmicu smo individualno jači. Ne bih rekao da je to zasluga trenera i igre koja je bolja. Ja još uvijek ne vidim neka poboljšanja, 5 mjeseci je sasvim dovoljno da se vidi nešto. Još uvijek se ne naziru nikakve konture Potterballa, samo je nastavljena Tuchelova igra. Potter je "naučio" Marcha, Veltmana, Welbecka i slične da igraju igru koju on želi, u našem trećem sastavu ima boljih igrača. Bez obzira na izostanke mora da se vidi nešto.

Svakog trenera ikad su igrači hvalili. Evo u Bosni igrači stalno hvalili Peteva, a najlošiji selektor u historiji. Neće doći na konferenciju i reći ovaj nema pojma.

Moraju igrati stalno zajedno da bi naucili kako koji igrac razmislja. Samo kod nas lik koji dodje tek u ekipu, odradi jedva trening i zapocne mec. Naucio je te, jer su igrali konstantno zajedno i onda mozes ubacivati druge u takav napravljen sistem. Kod nas to nije imao prilike da napravi, jer nije imao ekipu na raspolaganju.

Sve je to malo cudno, jer Potter ni ne njeguje neki poseban stil igre, tako da sigurno nije problem u uklapanju u njegov stil, nije to Guardiola pa da mu treba vremenom da gradijalno uklopi ljude u svoj sistem.

Potter igra na psiholosku kartu, tako je radio i Norveskoj, doslovno je tjerao ljude da se bave glumom, pjevaju i drze stand up. Problem je sto to mozda nije dobar pristup za elitne klubove kao sto je Chelsea, za Brighton moze biti, ali msm da je ovo tim koji trazi jasan sistem i strategiju. Boehly to vidi drugaciji i nemam problem sa tim, kad je vec odlucio da ide na duze staze sa ovim neka ga, mozda i izadje na nesto, a do tad mislim da nema drugog rjesenja nego sacekati. Ne zalim se zbog trenutne situacije, ali isto tako mislim da se greska desila u startu, odnosno kad su uopste odlucili da dovedu Pottera. I ne samo to, doveli su ga u jako cudnom trenutku.

Tako da ovo diablovo vidim kao optimizam, nemam nista protiv, bolje optimizam nego kukanje nad crrnom sudbinom, medjutim treba biti realan i reci da ako govorimo cisto u sistemu, igri, stilu i svemu sto se tice fudbala, Potter ama bas nista nije donio. To da li ce on uspjeti napraviti neku hemiju i tim koji se prilagodjava protivnicima kakvi god da su je nesto sto cemo tek vidjeti (a mozda i necemo).

2 minutes ago, ker said:

Ne zalim se zbog trenutne situacije, ali isto tako mislim da se greska desila u startu, odnosno kad su uopste odlucili da dovedu Pottera. I ne samo to, doveli su ga u jako cudnom trenutku.

Dovođenje Pottera ne bi bila greška samo kad bi htjeli da nam srž ekipe čine momci akademije. Onda bi imao vremena da možda nešto i napravi, a ovako mu samo stvaraš dodatni pritisak i stavljaš ga u situaciju u kojoj se on dosad nije nalazio. Dovesti igrače po 100 miliona, i da ti igrači nemaju instant neki značajan učinak će samo pogoršati situaciju. Potteru možda samo treba vremena, ali s ovim igračima ga ne može dobiti bar ako želimo ganjati trofeje. 

U zadnjih 14 utakmica samo 2 pobjede, ne pamtim kad je vezo 2 meca za redom pobjedom.

Za njeg je Lampard Ferguson.

Just now, BT14 said:

Ma nema mu se šta prigovoriti za večeras. Retardi se nafulali, nismo imali ni sreće Felix prije svega sa prečkom. Drugo poluvrijeme pogotovo. 

U potpunosti se slazem. Ne znam sto je tesko ljudima biti objektivan.

8 hours ago, diablo_bih said:

Fakticki smo usli tek u 5 mjesec sa njim. Previse je to brzo da se mijenja trener kojeg hvale vecina igraca javno, sto novih, sto starih.

Oli da vadimo Tuchelove rezultate nakon 5 mjeseci sa 0 potrošenih maraka i 0 odrađenih priprema :D

6 minutes ago, diablo_bih said:

Opet pljuvanje Pottera naravno. Odradjeno sve kako treba. Ja sam zadovoljan njegovom postavkom i dosta popravljeno od prijasnjih meceva.

Doduše više je pokušavanje da ti se dokaže da njegov period tranzicije ekipe i navikavanja i svih kuraca ide jako jako sporo.

24 tekme 9 pobjeda 7 remija 8 poraza 25 golova datih 23 primljena pa nisu mu dali Milwall da vodi jebo te hljeb

3 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Oli da vadimo Tuchelove rezultate nakon 5 mjeseci sa 0 potrošenih maraka i 0 odrađenih priprema :D

Tuchelu se treba vaditi zadnjih godinu dana. Potter treba dobiti sansu i sreca pa se ne pitas ti ni ostali sto ga pljuju i sa razlogom i bez razloga. Potter ce napraviti masinu!

• Autor

Ovom se izgleda svaka taktika zasniva da lopta mora otici ili Reeceu ili Zijechu i onda ovi vracaju ponovo nazad.

Jedino u cemu se razlikuje od prethodnika, jeste da kod ovoga neka akcija ispred 16terca se pokusava odigrati kroz sredinu, dok kod Tukela je svaka akcija isla preko krila i na ubacaj.

Ja mu licno jebem mater, ali nije zasluzio pljuvanje nakon ove tekme, neko nas je kleo 🤷‍♂️

Najbolja stvar u ovoj situaciji je sto cemo verovatno dobiti najgoru ekipu u ligi za vikend i sto ce na osnovu ove partije dobiti free pass za jos 6 meseci pricace se kako smo bili mocni u Dortmundu al nismo imali srece, kao onomad kad su ljudi i dalje verovali Lampardu jer mu je tim vezao tri dobre utakmice u oktobru 2019. godine.

2 pobijede u 14 utakmica, ne treba više da se kaže. Kako god bili smo bolji jučer ali ova forma je slabija od sauthamptona posljednje ekipe lige, koja vrijedi 20 puta manje. Ja mislim da i ako izgubimo sa sotonom ovaj ce ostat trener. 

Ovaj prica vise o brightonu nego o nama, pa evo mu zadnjih 6 meseci opet se desio slab period. Stvarno neznam zasto nam je on bio prvi izbor, i ne kuzim zasto jos uvijek ima ovako poverenje uprave. Brighton je zaradio odlican novac od njega i napravio upgrade na de zerbiu, dobro treba priznat da je potter postavio temelje ali de zerbi je to dignuo na jedan puno visi nivo, stvarno fenomenalan nogomet igra, puno trke, presing, napadacki nema sta nema. Izvrstan rad brightona. I evo jedan ten hag isto tako radi odlican posao u unitedu, pa frajer je preporodio rashforda koji igra nogomet svog zivota i evoga 5 poena zaostatka samo do prvog mjesta. Pa jer ima taj united toliko bolji ekipu od nas? E nema! A sta je potter napravio u 6 mjeseci, svi igraci igraju slabije, niti jednog igraca nije dignuo. Sad smo odigrali najbolju tekmu odkad je tu protiv bvb ali to nije ni neko cudo, igraci su se počeli vračati i ima tu individualnog kvaliteta da se nesto napravi. Nismo mi stvarali sanse iz nekih odlicnih akcija, sve je ovisilo od individualnog kvaliteta felixa. Pa da sam ja trener evo bilo bi isto jer dortmund nema ni blizu toliki kvalitet.

Ne vidimo nikakvog “pattern of play” pottera u tih 6 mjeseci, stvarno ja ne nađem neke pozitivne stvari u njemu, dobar je on dečko al nema tog žara ni karaktera kojeg su imali svi nasi uspješni treneri. Ja se stvarno nadam, da če prije nego kasnije to uprava skužit, jer ovo stvarno ne ide. Nemože imat ovakvu protekciju ak ne daje baš ništa, izgubljen je, gubi sve niti. Znam ja da če ostat do kraja sezone pa makar izgubio sve utakmice ali stvarno je težko gledat ovakvu ekipu sa trenerom koji nažalost nema kompetencija ni iskustva sa ovakvim velikim klubom. Ove sezone sve su ekipe u nekom slabom periodu i imali bi mi dobre šanse u ligi šampiona sa jednim dobrim trenerom, ali ovako smo pušiona i u jedinom takmičenju koje još nije sasvim izgubljeno. I athletic je danas preneo informaciju, da imaju boehly i ekipa velika očekivanja bas u LŠ ali izgleda, da su zaboravili da tuchel više nije trener pa da radi čudo u LŠ. Nemožemo govorit, da nemamo sreče kad nam je score 2 pobjede u 14 meča. 

Da se sjetimo nečeg ispred 3 godine: Mourinho on Chelsea: "When you start accepting defeats just because your team played well and just because your players gave their best, a performance for people to be proud of… I think when you get used to it, that’s when the big clubs stop being big clubs." 

I tu je jose u pravu. 

64031923-E315-4476-9138-093CE34CD271.jpeg

• Popularna objava

Pokušavaju nas uvjeriti da je Potter sakupio 10 ljudi sa ulice i da ih pokušava naučiti da igraju fudbal i da im trebamo aplaudirati kada ne prime gol od Fulhama, uzmu bod Nottingham Forestu ili pobijede Bournemouth.

Tačnije, 10 amatera koji nikada nisu pipnuli loptu i nikada nisu igrali zajedno. Jebi ga jadan on njemu je najteže još kad se doda da je Potterball nešto jako zahtjevno i teško za savladati, to treba biti opravdanje zašto nakon 25 utakmica nije uradio ništa.

13 hours ago, diablo_bih said:

I Ten Hag je imao problema pola godine, nisu se mogli sastaviti, tek sada se vide obrisi njegove igre.

Dozovi se više bog te jebo, kakvih pola godine, ljudi u trci za titulu

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.