Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

3 minutes ago, Adi said:

Mateo Kovačić

Ne vjerujem, reče on da je zbog bolesti propustio. Neko od Chalobaha, Cucurelle, ne znam ko je još propustio jučer, Fofana..

Moje neko misljenje, ako postoji taj neki ultimatum od dvije utakmice mislim da Potter moze pakovati kofere, to kazem jer njega nema ko spasiti, bukvalno nema ko, igrači su pokazali da se ne planiraju boriti za Pottera. Oni izađu na teren i ako ide ide, ako ne ide ne ide, a uglavnom ne ide, nikakav otpor ne postoji, u normalnim okolnostima ovo je prekratak period da bi svlačionica okrenila leđa treneru, ali evo desava se. Očigledno nikada, apsolutno nikada, nije doslo do te hemije između ekipe i trenera, dodaj na to činjenicu da Potter nije dorastao zadatku, dobijes ovo što imamo.

Tako da ovaj ultimatim od 2 utakmice dođe do igrača a doci ce jer nije doba pećine, oni će taj ultimatum iskoristiti da skinu Pottera a ne da idu glavom na kopačku.

Jacob Steinberg prenosi da nema nista od otkaza i da dvije naredne utakmicd uopste nisu odlucujuce kada je Potter u pitanju. Takodjer navodi da je Boehly po zavrsetku meca sa Tottenhemom usao u svlacionicu i dao podrsku Potteru pres svima usput ohrabrujuci igrace da dignu glavu. 

I Matt Law je poceo sranja pisati i sve je manje i manje pouzdan postao.

• Popularna objava

Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi. 

Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa i od Dortmunda ponovo.

Navijam za Chelsea jos od doba Ranieria, gledao stotine i stotine utakmica, razne krize su u klubu bivale, bilo je losih trenera, ali ovo sad sto gledamo, sto dozivljavamo iz sedmice u sedmicu, ovo je nocna mora ljudi. Kunem se, u zadnje vrijeme cesto kazem sam sebi, za vrijeme i poslije utakmica, zasto nas nisu ili ugasili ili poslali u najnizu mogucu ligu, prosle godine kada su sankcije klubu uveli. Cini mi se manje bi boljelo.

Najteze mi pada sto smo bespomocni, mi ali i londoncani, momci koji idu na tekme, koji bodre klub. Svi, apsolutno svi su protiv majmuna, a vlasnici ga i dalje drze. I jos ce.

Zasto? Zasto? 

Ne da smo u krizi, srozali su klub u tako kratkom razdoblju, godinama se necemo oporavit. Svi igraci su psihicki unisteni, nema jedne jedine stvari koja je dobra i za koju se mozemo hvatati, da se nadamo boljem.

Jucer me je glava zabolila majku im jebem, tako zelim promjenu, a nista ne mogu uciniti. A ne mogu da ih ne gledam, u pm.

I da, najjadnije je to sto oni non stop potenciraju to da se ugledaju na Arsenal i Artetu i da prate taj model. Hahaha pa jel  znate sta smo mi u zadnjih 20+ godina i za Arsenal i Artetu i za sve ostale? INSTITUCIJA.

Mi smo klub koji ima sve moguce trofeje u tribinama, klub kojem je samo pobjeda i trofej bio u mislima, svima i vlasniku i trenerima i navijacima i igracima, apsolutno svima. Sada se ugledaju na jebeni Arsenal. 

Gasite klub , ne moramo postojati ako cemo se ovako ponasati, mamu vam jebeem!!!

[OptaJoe] 6 - Chelsea have scored six goals across their last 12 games in the Premier League; no side has scored fewer in the competition since the start of November. Chore.

Te statistike moram po nekoliko puta procitati, jer ne mogu da vjerujem, na prvu,  da je istina to sto pise. Pa mi smo, ali bez pretjerivanja trenutno najgora ekipa u Engleskoj. 

Strasno.

U kom su li Ameri tripu, kada bi zeleli da Hari bude nas Arteta. Necu biti prosecan Srbenda sa provalom e sam rek'o, ali ne vidim da ce se Arteti ponoviti ovakva sezona ili igru u narednim godinama. No dobro.

Saglasan sam sa Njusom, mi smo za Arsenal u novijoj istoriji institucija, a to je sve izgradio iz pepela Car Roman. Kada je Roman gradio ovaj klub, americko-nemacki olos i iranaslc, sa sve onim senilnim svajcarcem, nisu znali da mogu na teren izaci samo 11 igraca. 

• Popularna objava

I jebo ih Arteta, kao da se ponovi njegov uspeh

Pa jos nisu ni ligu uzeli ima jos dosta da se igra, ide im na ruku sto su ostali iz svih ostalih takmicenja za razliku od Manchestera

Osim toga je uzeo jedan kup za 4 sezone bez igranja u LP

Ako je to ambicija kluba bolje da su ulozili pare u kukuruz

Generalno je za treninge Potter u pravu, imamo previse igraca, sto i ne bi bio toliko nepremostiv problem da ti imas mocnu prvu postavu koja kida od fudbala i jos par igraca koji su tu na granici(Siti), pa da na osnovu toga drzis autoritet nad ostatkom grupe. Ili da su tvoje metode rada dokazane kao uspesne na velikoj sceni. Umesto toga mi imamo hrpu igraca koji su podjednako losi, na prste jedne ruke mozes nabrojati izuzetke i to stvara nemir u svlacionici, jer svi oni misle da mogu da budu starteri, iako je realno stanje drugacije. Kad na to dodas cinjenicu da je vecina njih postigla vise u fudbalu od Pottera dobijes Monti Pajton cirkus. Jer ti mozes da odstranis jednog igraca, dvojicu, nama je barem 10 njih visak. Nemoguce je udaljiti toliki broj igraca iz tima i ocekivati da oni to na miru prihvate. Nemojte da se lazemo uopste. Mislim da bi se i mnogo veca fudbalska imena namucila da se snadju u Celsiju trenutno. Jednostavno se sve srusilo na njega. Na ovo sto sam vec naveo dodaj i stalne povrede, veliki broj novih igraca, ogroman pritisak medija, navijaca, treba to hendlovati bajo moj. 

Napadamo ga svi, ukljucujui i mene, ali ne sagledavamo siru sliku u potpunosti.  

Ono sto je jednako vazno kao i to ko ce biti trener je da Uprava nauci iz trenutnog stanja, da prioritet na leto bude odlazak viska igraca u sto vecem broju, i to ne samo u smislu manjka kvaliteta, vec i neslaganja sa trenerom, namernog odugovlacenja oko potpisivanja ugovora, sve sto ometa normalno funkcionisanje tima. Da se postavi jasan kriterijum ko moze a ko ne moze da igra za Celsi.

Da se ova mucena sezona zavrsi vec jednom, da se igraci lepo oporave te da se kristalise prva postava za narednu, formacija i sistem, i da se od toga gradi na dalje. 

Ako sve ostalo ostane isto, ime trenera nece znaciti previse. 

Ma kako ne sagledamo širu sliku jebem ga, iz aviona se vidi koji igrači treba da idu i koji igrači žele da idu, odmah možeš navesti njih nekoliko, naravno neki od njih su još uvijek i u protokolu i dobijaju minute...

To što su mu svi igrači podjednako loši je njegova krivica, također dosta zdravu kompeticiju ima, dosta mladih igrača. Jednostavno nema ni izgovora, ni šire slike ni bilo kog kurca iz kojeg mu se može dati neko opravdanje.

Pod kojim je pritiskom onda bio Tuchel prošle sezone i početkom ove ? To je pritisak ovo što on ima 25 igrača a ne zna napraviti ništa sa njima već tri mjeseca to je kurac.

2 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Ma kako ne sagledamo širu sliku jebem ga, iz aviona se vidi koji igrači treba da idu i koji igrači žele da idu, odmah možeš navesti njih nekoliko, naravno neki od njih su još uvijek i u protokolu i dobijaju minute...

To što su mu svi igrači podjednako loši je njegova krivica, također dosta zdravu kompeticiju ima, dosta mladih igrača. Jednostavno nema ni izgovora, ni šire slike ni bilo kog kurca iz kojeg mu se može dati neko opravdanje.

Pod kojim je pritiskom onda bio Tuchel prošle sezone i početkom ove ? To je pritisak ovo što on ima 25 igrača a ne zna napraviti ništa sa njima već tri mjeseca to je kurac.

Ispricao je Tuhel o problemima koje je imao, al si ti zaboravio. 

Ona njegova cuvena da imamo iste probleme jer imamo iste igrace, pa da je tesko voditi ekipu gde polovina igraca razmislja o tome da li uopste zeli da ostane u klubu. 

Pritisak je imati 30ak igraca od kojih 20 kurcu ne valja i ocekivati da se od toga pravi sampionski tim.

Ima zdravu konkurenciju na papiru, ali u stvarnosti ti igraci kurcu ne valjaju. 

Tebi su Haverc, Auba, Pulisic, Zijeh, Azpi, Cabola, RLC, Kukurela, Kulibali zdrava konkurencija? 

Ma daj. 

Pa jel ima on neku reč onda u tome ko ide koga podpisujemo.

Dovodimo hrpu igrača i sad se buni što jih je previše.

Pa daj ako si klon tom projektu i svemu izbaci odma u januaru sve igrače na loan ili prodaja za one koje nemaš u planu. E onda kupuj šta ti je volja.

Nemožeš pustiti Ziyecha u PSG znači odjebo si ga.. i od tad više manje igra svaku prvu postavu.

nmoj me zajbavat.

Nije trener sa mudima kičmom ili šta god.. kad bi izašo pred medije i reko stvar je taka i taka ovaj i ovaj i ovaj moraju iči čao. Navijači bi ga podržali itd..

Pa ako si igro FM ikad ako hočeš da neko ide samo izbačiš ga u medije i odma ode hahaha 🙂

Just now, Chelsea_fan said:

Pa jel ima on neku reč onda u tome ko ide koga podpisujemo.

Dovodimo hrpu igrača i sad se buni što jih je previše.

Pa daj ako si klon tom projektu i svemu izbaci odma u januaru sve igrače na loan ili prodaja za one koje nemaš u planu. E onda kupuj šta ti je volja.

Nemožeš pustiti Ziyecha u PSG znači odjebo si ga.. i od tad više manje igra svaku prvu postavu.

nmoj me zajbavat.

Nije trener sa mudima kičmom ili šta god.. kad bi izašo pred medije i reko stvar je taka i taka ovaj i ovaj i ovaj moraju iči čao. Navijači bi ga podržali itd..

Pa ako si igro FM ikad ako hočeš da neko ide samo izbačiš ga u medije i odma ode hahaha 🙂

Pa nije ti ovo FM rodjace. 

Nijedan trener ne izlazi u medije sa pricom kog igraca zeli da proda. Nijedan.

Niti je obaveza trenera da se bavi prodajom igraca, doveli smo pun kofer direktora za to. 

pa zajebavam se.. naravno da neče reči ovaj ili ovaj nema mesta ovde.

ali mogao je da bude veči jajara i kaže niko nije veči od kluba u medijama.

Znam da nije obaveza njegova da prodaje igrače.. ali on ima pravo da kaže koga neče koga hoče. I sad ako je direktor nesposoban i nije obavio svoj posao u prodaji onda je na njemu da stavi fino takve igrače iz svoje momčadi. 

Mora to puno bolje da se obavi. 

Ako bi on stajao iza svojih odluka i ako nisu prodani znači Ziyech out i ostali što si jih htio prodati. Kako se oseča npr. Madueke za kog si bio da ga dovodiš i ga dovodiš i igra ispred tebe Ziyech koji je bio podpiso za PSG.

Kakvu poroku njemu šalješ?

Nema opravdanja za igranje i forsiranje Ziyecha, vracanje Aube i ne davanje sanse vise malom Hallu ili odstranjivanje Chukwuameke totalno iz kadra.

Pogubio je konce, apsolutno stojim iza toga da Potter nije dorastao ovom zadatku.

2 hours ago, Whisper said:

Tebi su Haverc, Auba, Pulisic, Zijeh, Azpi, Cabola, RLC, Kukurela, Kulibali zdrava konkurencija? 

Ma daj. 

Lijepo rekoh da se odmah smeće može nabrojati vrlo lako i brzo i ti uze gotovo sve igrače iz tog smeća i reče da su konkurencija, ovi mogu biti konkurencija samo u tome koji će prije odjebati iz kluba. 

Azpija bi jedino izbacio iz svega, klubu je dao život, dok je mogao kidao je, njemu ruku lijepo pružiti i rastati se, ovo ostalo je kriminalno ( ne uključujući Havertza :P )

Gledamo mi i širu sliku, ali koliko god da je slika "široka" ovakva igra i ovakvi rezultati nemaju opravdanje. Davali smo mu kredite jer znamo da mu nije lako i sad se došlo do tačke gdje više nijedan izgovor nema smisla.

Čak i tih 9 nabrojanih može da bude korisnije u boljem sistemu. Ne trebaju svi da ostanu jer ne možemo imati 10 igrača za prve postave i 20 za rotiranja. Tu prvo treba odstraniti neradnike i one sa velikim egom, ostali ako su spremni da se podrede ekipi i imaju manju minutažu onda ih treba zadržati. Uvijek spominjem Nacha iz Reala koji je uvijek rezerva i nikad se ne žali. Ranije u Manchester Unitedu O'Shea, Brown i ostala ekipa čitavu karijeru krpili gdje treba.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.