Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Zalio se kada mu je falilo dosta igraca, sada se zali kada ima dosta igraca.

Vecina trenera ima svoj sistem, svojih 11 standardnih igraca , te odredjeni broj zamjena (neko vise, neko manje kvalitetnih) i furaju svoju igru. Ovaj to nema.

Ne moze ti Badiashile uz Silvu pruzati odlicne partije, igrati 4-5 utakmica skoro bez greske i onda ga tek onako klupiras i to igracem koji vrlo vjerovatno na ljeto napusta klub.

Ne mozes zaliti se nemas krila, a onda nakon sto ih dovedes i to za velike novce, klupiras ih, a ovamo furas pricu proces bla bla. Klupiras mlade igrace, buducnost kluba sa igracima koji su vec potpisivali za druge klubove haha, sa igracima koji su u glavi vec napustili klub, pa ovo je komedija.

A onda pogledas igru, "akcije" koje odradjuju na terenu i vidis da ekipu vodi jedan obicni debil, koji je zalutao tu gdje jeste. Sve, ali sve sto smo napravili u zadnjih nekoliko utakmica je na individualnost Felixa, Enza, Sterlinga. 

Sad citam, ekipa sutra ponovo slobodan dan ima haha, ma ja ba, gdje ces trenirat, ekipa savrseno funkcionise. 

Potter nije samo los trener, nego je jos glup i bezobrazan.

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

I whisper brate, kontam sta hoces reci, ali on kao trener koji je kao za projekat, koji stvara ekipu, mora ali mora odstraniti visak ako mu smetaju. Ako je njih 5 visak recimo, odaberes one za koje znas da nece biti tu, odaberes one koji se ne trude i odstranis.

Pa samo pogledaj primjer Ten Haga i junajteda. Frajer je odstranio kapitena ekipe, te jednog Ronalda. I evo ga, preporodio ih je. Tako je i ovaj morao, ako mu vec smeta, ali nije to to ba.

Jednostavno ne zna, a prepun je izgovora. 

• Popularna objava

Ma ljudi njega jede pritisak to je cijela priča, jede ga strah od nepoznatog, toliko je primjera, prije će se oslanjati na Ziyecha koji je već bio otisao iz kluba iz razloga što eto očekuje da će ovaj ne znam ni ja pogoditi nekog u trepavicu kao što je to nekad radio u Ajaxu nego da recimo pruži šansu Maduekeu u kontinuitetu, nije on toliko fudbalski slijep da ne vidi da je Ziyech dao svoje, ali on polaże nade u taj neki trenutak. To je pokazala takođe situacija sa Sterlingom, čim je Sterling mogao da hoda gurnuo ga je u igru a Mudryk je dobio ulogu igrača sa klupe, i to ce tako biti dok god Potter vodi ekipu. Fofana je dobio 45 minuta i izasao ekspresno na poluvremenu i to pri rezultatu 0-1 za Soton, radilo se o jedinom špicu na terenu, znači opet povjerenje nula. Toliko je primjera, Badiashileu prekida momentum bez potrebe, klupira ga u derbi utakmici kao u tom momentu naseg najboljeg igrača, siguran sam da je to urađeno jer je opet potrcao na to neko iskustvo u ovom slučaju Koulibalya, to je ono "sjebat ce mali nesto" a opet kazem taj mali nas najbolji igrač.

Nemojte traziti logiku u njegovim potezima jer logike nema, opet kazem već ga paranoja hvata, pritisak je ogroman. Nije covjek dorastao zadatku, prevelik zalogaj, kako hocete, jer evo pogledajte sta je imao u Brightonu, znači imas tu veliku šestorku protiv kojih si igrao rastereceno, niko nista nije od tebe očekivao u tim utakmicama, to je 12 utakmica u kojima je pritisak -100, to je trecina sezone, naravno iz te rasterecenosti si te velikane znao klepit po ušima. Uvijek si imao par ekipa koje su u kurcu, i eto to ti, uz malo posloženosti uz malo sistema ti si uspješan, ti si hit. Ne zelim umanjiti njegov uspjeh sa Brightonom nego samo pricam o pritisku, ovdje sada iz utakmice u utakmicu moras pobjeđivati, pod tim pritiskom je Potter pregorio ko sijalica.

Nije dorastao zadatku, sve ostalo je presipanje iz šupljeg u prazno.

Dobro sagledavanje situacije i upravo zbog tog pritiska on ne vuce nikakve poteze. Ne igramo presing, ne trcimo, ne borimo se u prijevodu ne igramo nista. Potter pokusava na siguricu i kvalitet pojedinaca da upisuje pobjede, nikakvog sistema nema na terenu i tako je od kada je dosao na klupu. Ja sam bio za njegov dolazak i njegov ostanak na klupi bez obzira na rezultate tj. nadao sam se kako ce s vremenom stvari biti bolje, ali one nisu bolje jer igraci ne pruzaju nista iz utakmice u utakmicu, a Potter ih izgubljenim pogledom vodi s klupe. 

Ja jesam za to da on ode jer se jednostavno vidi da ga je slomilo sve to sto ga je snaslo. 

Ali zaboravlja se da je ekipa koju je nasledio posle finala Ls odigrala jedva 5 dobrih utakmica, da su problemi sa kvalitetom igre uopste poceli pre njega, te da igraci koji su bili visak tada i sada su visak. 

Mnogo je trulih jabuka u Celsiju, Poter jeste jedna od njih, ali samo njegovim odlaskom se nece resiti nista. 

4 hours ago, soxx said:

Bio bi postotak i veci da nije zakinut protiv tottenhama

Juventusu oduzeto 15 bodova i idalje ima vise bodova od Chelsea. 

TRUST THE PROCESS.

Trust Potter

21 hours ago, Whisper said:

Ali zaboravlja se da je ekipa koju je nasledio posle finala Ls odigrala jedva 5 dobrih utakmica, da su problemi sa kvalitetom igre uopste poceli pre njega, te da igraci koji su bili visak tada i sada su visak. 

Mislis poslije dvomeča sa Realom prošle sezone u LŠ ?

Počelo se sada svaša pisati i srati, piše se da je navodno Tuchel odjeban jer nije htio Ronalda, što mi je također totalni apsurd i vjerovatno izmišljotina.

Piše se ovo o De Zerbiu što je isto tako lakrdija i vjerujem da veze sa vezom nema. Ali čim se nešto piše to sigurno znači da bi se moglo nešto dogoditi uskoro tj da ga odjebu...

Nije on loš lik i trener samo je ovo pretežak zadatak za njega i to je to, domet mu je neka sredina engleskog fudbala, ni prvi ni zadnji sa tom dijagnozom

Citam na BBCu da bi ukupna odsteta za Pottera i komplet njegove pomocnike u slucaju otkaza bila 92 miliona.

Ako se i desi da mu daju otkaz vjerujem kako ce im ovo biti pouka da ne daju narednom treneru ogroman ugovor nego produzenje istog po zaslugama.

Kada smo kod Pottera i njegovog procesa, jasno je ko dan da ovo ne vodi nicemu i da ovdje zapravo nema nikakvog procesa.

Najbolji primjer za to je Ten Haag. Autoritet koji je pokazao je vrijedan pohvale. Odstranio Ronalda, klupirao Megvajera, Sancha odstranio iako je kostao 100 miliona pa ga vratio tek kad je opet bio spreman.

Sto se tice taktike, evo ih vec sad igra ima glavu i rep. Igraju mnogo dobro, uzeli vec jedan trofej, izbacili Barselonu koja je poprilicno u formi iz LE i u Premiershipu su skoro pa obezbjedili top 4.

Dakle ne moraju proci godine da bi se vidio neki proces, moze to biti i kroz par mjeseci da vidis gdje to vodi, da li ide ili ne ide. 
Sta tek ocekivati od Ten Haaga ako mu das godine povjerenja? 

Mnogo je pokazatelja, statistika i cinjenica koji su protiv Pottera i bolje sto prije nego kasnije da ga otjeramo. 

32 minutes ago, hamco said:

Citam na BBCu da bi ukupna odsteta za Pottera i komplet njegove pomocnike u slucaju otkaza bila 92 miliona.

Ako se i desi da mu daju otkaz vjerujem kako ce im ovo biti pouka da ne daju narednom treneru ogroman ugovor nego produzenje istog po zaslugama.

Kada smo kod Pottera i njegovog procesa, jasno je ko dan da ovo ne vodi nicemu i da ovdje zapravo nema nikakvog procesa.

Najbolji primjer za to je Ten Haag. Autoritet koji je pokazao je vrijedan pohvale. Odstranio Ronalda, klupirao Megvajera, Sancha odstranio iako je kostao 100 miliona pa ga vratio tek kad je opet bio spreman.

Sto se tice taktike, evo ih vec sad igra ima glavu i rep. Igraju mnogo dobro, uzeli vec jedan trofej, izbacili Barselonu koja je poprilicno u formi iz LE i u Premiershipu su skoro pa obezbjedili top 4.

Dakle ne moraju proci godine da bi se vidio neki proces, moze to biti i kroz par mjeseci da vidis gdje to vodi, da li ide ili ne ide. 
Sta tek ocekivati od Ten Haaga ako mu das godine povjerenja? 

Mnogo je pokazatelja, statistika i cinjenica koji su protiv Pottera i bolje sto prije nego kasnije da ga otjeramo. 

Ne branim Potera, ponavljam, al mi je zanimljiva paralela koju pravis. 

Ten Hag je imao da odstrani 2 igraca iz tima, mi bi trebali bar 5.

Ten Hag nije imao ni blizu toliki problem sa povredama, i to kljucnih igraca. 

Ten Hag je dosao u klub koji je bez turbulencija u vlasnickoj strukturi. 

Ten Hag je dosao u klub pred pocetak sezone, odradio svoje pripreme. 

Apsolutno se slazem da u Junajtedu radi bolji posao nego Poter kod nas. Ali pod potpuno razlicitim okolnostima. 

39 minutes ago, Adi said:

Sa ovom rečenicom završava svaka rasprava o ovom čovjeku.

Ne znam kako se ista priča reciklira iznova, a tako će biti sve dok ne dobije otkaz.

Moramo o necemu da pricamo :D

Nije Boehly od juče da u ugovor ne stavi klauzulu o raskidu. 

Uostalom, kad potpisujete ugovor s firmom tamo stoji da se isti može raskinuti usljed povrede nekog člana. A taj član može biti npr. određen broj pobjeda u određenom broju utakmica. 

Ne znam kako ne shvatate da mu Boehly vjeruje. Neće mu dati otkaz jer ne želi instant uspjeh. Previše smo navikli na Abramoviča. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.