Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

miralas,mccarthey,kone,jelavic,naismith,lukaku 

malen izbor jos dva napadaca minimalno

Ustvari ostali nisu napadaci uopste, to je isto kao kada bi nazvao sessegnona napadacem... Kone, Jelavic i Lukaku su napadaci! Mirallas krilo, Naismith ofanzivni vezni/krilo, McCarthey, vezni igrac, po potrebi moze i ofanzivno igrati...

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Nikica Jelavic Striker  9 Arouna Kone Striker  Gerard Deulofeu Striker1  Kevin Mirallas Striker14  Steven Naismith Striker 19 Magaye Gueye Striker27 Apostolos Vellios Striker 31 Matthew Kennedy Striker 36 Romelu Lukaku Striker 43 Conor McAleny Striker        ovo mi je dokaz ima ih na bacanje bmk sta su polovnjaci igrali su neki 

Idi u pičku materinu!!! 

Ako osvojiš ove sezone PL, LP, Kup, dogodine Super Cup i Svjetsko prvenstvo klubova sa ovim napadom onda si opravdao šta si uradio, do tada vrijedi prva rečenica. 

Nikica Jelavic Striker 9 Arouna Kone Striker Gerard Deulofeu Striker1 Kevin Mirallas Striker14 Steven Naismith Striker 19 Magaye Gueye Striker27 Apostolos Vellios Striker 31 Matthew Kennedy Striker 36 Romelu Lukaku Striker 43 Conor McAleny Striker ovo mi je dokaz ima ih na bacanje bmk sta su polovnjaci igrali su neki

I opet će lukaku biti prvi pick.

Poslano sa mog LT26i koristeći Tapatalk 4

Idi u pičku materinu!!! 

Ako osvojiš ove sezone PL, LP, Kup, dogodine Super Cup i Svjetsko prvenstvo klubova sa ovim napadom onda si opravdao šta si uradio, do tada vrijedi prva rečenica. 

Hahahhahahaha. Daj se skuliraj. Pa nije ni meni sve po volji šta je napravio, trebao je i Torresa maknut, kad je već Lukakua šutuo i to s razlogom.

pa ako ga je posla zbog mrtvog Superkupa onda nek ide u psihijatrisku bolnicu 

Razocaran sam kao i vecina vas sto je poslao Lukakua na posudbu, ali ipak kad malo razmislim ipak je to MOURINHO, nije cisto onako bezveze tako odlucio! Doveli smo Eto'a a tu je i Torke kakav takav jbga nemozemo ga se rijesit kad ga nece niko. Mourinho je ovo uradio za dobrobit samog Luxa, jer pored ove dvojice dobivao bi minutazu na kapcu, sto bi bila velika steta za njega i njegov dalji razvoj. Dok Dembu sigurno'ne zali' da mu bude 3.alternativa. Zato necu pljuvat po Mourinhu jer ga jako cijenim i postujem, ali ako kojim slucajem ova trojica nasih napadaca 'zakazu' a Lukaku na Godisonu bude razvaljivao e onda cu mu jbt sve od A do Z

Pretjeruje se sad. Ipak je Jose najbolji menadžer na svijetu u protekloj deceniji, i jedan je od nas.. To za mene neće zasjeniti nikakva činjenica da je jednog mladog i sirovog Lukakua dao na posudbu.

Vjerujem mu u potpunosti i podržavam ga.

kao prvo jebem ja tebi mater

kao drugo isto to

kao treće ako treba ću ponovit stoput još

pa jebem li ti danove, dovlači se neki eto ker te jebo koji se sasipao u anžiju, razvlačio se po rusiji, ni sjena igrača od prije...over 30 godina, a naše koji su prešli 30 mrcvare za ugovore i gledaju hoće li im dati godinu još ili ne...pas mu mater onda je mogao i bubam anelka ostat ako ćemo tako...da ne spominjem stturidgea, mada to nije mourinhovo djelo al svejedno, glupa uprava..

kud lukakua na posudbu majku mu jebem, pa zar mora tako

puno je toga dobroga napravio mourinho za klub ali ne znam na temelju čega je donesena ova glupa odluka, i apsolutno ne podržavam ovaj potez

a baš me zanima hoće li biti u pravu, kad se zbroji sve na kraju sezone..

vidim i moses odletio u liver, atsu dođe i ode...ko neka dobrotvorna ustanova smo..

ker te jebo pa vitesse komotno može mjenjati ime u chelsea B, i natjecati se u niskozemskoj s našim igračima..

ne znam kud ovo vodi, al eto vidjet ćemo

Nije toliki problem što je na posudbi, ali problem je što je frajer haman važio za treći izbor napadača, iako je najkvalitetniji od svih u timu. Pa gdje to ima??

Mou sve što je pričao, ukakio je. Ne samo za Lukakua, već za štošta.  Hoće frajer radit s djecom, hoće s njima uspjeti, a kasnije dovodi 40-godisnjeg Švarcera, onda Blackmana ne smije ostaviti ni kao trećeg golmana, već na još jednu godinu potpisuje Hilaria, čovjeka koji ima preko 35 godina.   Zatim, forsira se Lampard svaki minut, bez da se da šansa Ginkelu, iako je Lamps samo prvu tekmu odigrao kako treba (a ko nije tad)..   Bane se forsira svaku tekmu, bez da se da šansa Azpiliu..  Mata mu kao važan igrač, pa ga haman nema u planovima (pustite priču kako nije spreman i sl, jer eto ni Luiz nije bio spreman cijelo ovov vrijeme pa je protiv Bayerna odigrao 120 minuta)...

I da ne nabrajam dalje.  Odmah me na početku razočarao, što nije dobro.

To da je on najboji trener, to stoji,ali neke odluke su mu loše, definitivno.

Ovo me podsjetilo na jednu situaciju, ljubavnu. Dakle, nitko od nas nije zapravo Joseu "okrenuo leđa".

Npr. u vezi ste s curom/dečkom. I vaša cura, koju silno volite, raspravlja s nekim te tvrdi da je 2+2=5. Vi jbga, nije vam pravo, ali stanete na njenu stranu, vaša je, a i ona bi to napravila za vas. Ali kasnije, kad ste sami, ili među svojima, 'ebat ćete joj sve i urlati na nju jer je u krivu i jer vas sramoti.

Ista situacija.

Da me sad netko pita od tuđih navijača šta kažem na poteze Mourinha, rekao bih im nek se oni brinu o svojim paćenicima, da Jose zna šta radi. Ali ovdje, s vama, bit ću iskren i ispucat sve što mislim, jer to tako ide. Ovdje smo svoji i moramo raspraviti, iznijeti mišljenja, jer to je naše pravo, kao rezultat tolike ljubavi prema klubu.

Ovo me podsjetilo na jednu situaciju, ljubavnu. Dakle, nitko od nas nije zapravo Joseu "okrenuo leđa".

Npr. u vezi ste s curom/dečkom. I vaša cura, koju silno volite, raspravlja s nekim te tvrdi da je 2+2=5. Vi jbga, nije vam pravo, ali stanete na njenu stranu, vaša je, a i ona bi to napravila za vas. Ali kasnije, kad ste sami, ili među svojima, 'ebat ćete joj sve i urlati na nju jer je u krivu i jer vas sramoti.

Ista situacija.

Da me sad netko pita od tuđih navijača šta kažem na poteze Mourinha, rekao bih im nek se oni brinu o svojim paćenicima, da Jose zna šta radi. Ali ovdje, s vama, bit ću iskren i ispucat sve što mislim, jer to tako ide. Ovdje smo svoji i moramo raspraviti, iznijeti mišljenja, jer to je naše pravo, kao rezultat tolike ljubavi prema klubu.

Bas si lijepo objasnio sve :D 

Znate sta ja kontam,da Mou jos uvijek fata sve seme i fazone u timu od kako je dosao,i jos to nije na max nivou,i ova pozajmica je potvrda toga.Ovo mu je prva sezona,prvih nekoliko mjeseci i sami znamo koliko je tesko odraditi toliki posao i ocistiti klub i sacuvati samo ono neophodno za tako malo vremena,a to je upravo ono sto on radi,pokusava da ne upropasti buducnost tima.Potrebno je neko vrijeme.Nije dzabe Eto'o tu na jednu godinu,ima on velike planove za naredni period u to sam siguran,i max ovog tima ce biti mala radna ekipa koja radi,daje i doprinosi ekipi,koju on nazalost jos uvijek nije do kraja sklopio,ukomponovao ali se priblizava tome.Kada jednom budemo imali komplet ekipu,od golmana do napadaca,onda ekipa moze poceti sa normalnim uigravanjem.Mislim da je i ova godina koliko toliko tranzicija ka necemu konstantnijem,jos uvijek trazimo i krpimo pozicije,a nadam se da cemo na kraju iduce sezone moci zadrzati potrebno i ono sto je buducnost kluba,a ono sto nije i sto smeta,kulturno pozraviti.

Ne znam zašto bi na svaki potez u klubu trebali reć ma zna Mourinho šta radi, ne treba brinut, jbt, ko da smo u Sjevernoj Koreji pa se ništa ne smije reć protiv Kima.
Što se ovog zadnjeg tiče, za mene to nije toliko stvar Lukakua, već da mu već prelazi u naviku govorit jedno, a radit drugo.
Za one koji su mislili da se promijenio, još je uvijek to onaj stari Mourinho, jer vuk dlaku mijenja, a ćud nikada.
Meni se takve stvari ne sviđaju, stvar je principa, tu je nebitno radili se o omiljenom Mourinhu ili omraženom Rafi.

Ibra o Murinju:

„Murinjo je zvezda. Sa njim sam radio u Interu. Kada je prvi put upoznao moju devojku Helenu, šapnuo joj je – 'Helena, imaš samo jednu misiju. Hrani ga, uspavljuj ga i čini ga srećnim'. Taj čovek uvek kaže ono šta hoće i šta misli. Sviđa mi se. On je vođa moje armije. Ujedno, veoma je brižan. Redovno se dopisujemo porukama, brine kako sam. Potpuno je različit od Gvardiole.“

„Murijo obasja prostoriju svojim prisustvom, Gvardiola spušta zavese i mrači. Mislim da je Gvardiola želeo da bude kao on, da ga oponaša. Ali, Murinjo je postao čovek kome bih život dao.“

„Tokom Evropskog prvenstva 2008. rečeno mi je da je Murinjo moj novi trener u Interu i da će me pozvati. Pomislio sam – 'šta li se sad desilo?'. Ali on je samo hteo da mi kaže da jedva čeka da me upozna i da se raduje našoj saradnji. Govorio je na italijanskom i ja ga ništa nisam razumeo. Taj čovek nikada nije vodio italijanski klub, a tada je jzik govorio bolje nego ja. Nisam mogao da ga pratim. Prebaciti smo se na engleski i tada sam zaista osetio da on brine i da mu je stalo.“

„On radi duplo više nego svi ostali treneri. Živi i radi fudbal 24 sata dnevno.“, izuzetno je pohvalno govorio u svojoj knjizi Ibra.

Interesantan je detalj iz knjige upravo opis odnosa sa Gvardiolom, detalnjiji nego ikad. Posebno onaj deo nakon poraza od Murinjovog Intera u polufinalu Lige šampiona u sezoni 2009/10.

„Gvardiola me je gledao kao da je sve moja krivica. To je bilo to, nakon toga se više nisam osećao poželjnim u ekipi. Osećao sam se kao go*** dok je Gvardiola sedeo u svlačionici i buljio u mene kao da sam vanzemaljac.“

„On je poput zida, potpuno je beživotan. Nije imao hrabrosti ni da mi kaže – 'Zlatane, nisi dobro odigrao. Nisi zadovoljio.' Samo je ćutao, ništa nije pričao. Bio sam besan. Da sam na bio na njegovom mestu, dobrano bih se uplašio. Radio sam svakakva sr****, kad poludim ne želite da budete u blizini.“

„Rekao sam mu da nema m***, da je piz**, da se plaši od Murinja i da ide dođavola. Potpuno sam poludeo, počeo sam da šutiram ormariće u svlačionici. Očekivao sam da će reći nešto, ali on je beskičmenjak. Kukavica. Samo je podigao ormarić i izašao iz slvačionice bez reči. Više nismo ni razgovarali.“, ističe Zlatan Ibrahimović u svojoj novoj knjizi.

Ovo vam je isi slucaj kao Messi-Ronaldo.. jedan je na terenu dobrica,a u pravom zivotu odvratna osoba,dok je drugi na terenu umisljen,prepotentan, "bezobrazan" a van terena je veoma dobar covek...isto tako je i sa Mourinhnom i Gvardiolom... Gvardiola se pravi dobrica na klupi dok kamere snimaju,a kasnije vidimo kakav je iz prethodnog posta,dok je Mou srcan, "bezobrazan", pored terena,a faca je u stvarnosti. To je to. ;)

Inace sto se tice pozajmice Lukakua ja mu nikada nisam okrenuo ledja samo me je taj potez pogodio jer sam verovao da je Lukaku dorastao da se bori za mesto napadaca u Chelsea. Mourinhna obozavam,obozavao sam ga i kada je otisao iz London,a neopisivo sam bio srecan kada se vratio. 

Jos jedan odlomak. 

Jose Mourinho knew everything about the opponents. It was everything, right down to the third-choice goalkeeper’s shoe size."

"After the match against Spain (Sweeden v
Spain,Euro2008)I got a text message[from Jose].

‘Well played,’ he wrote, and then gave me some advice and I stopped in my tracks. I’d never had that before. A text message from the coach! I’d been playing with the Swedish squad, which was nothing to do with him. Still, he got involved. I felt appreciated."

- Zlatan Ibrahimovic on Mourinho

Bio je danas na utakmici Srbija - Hrvatska. Sedeo u lozi sa Pedjom Mijatovicem koji mu je bio domacin u Beogradu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.