22. juli 2024.2 god. comment_356863 https://www.espn.com/soccer/story/_/id/40614883/nike-unveils-last-premier-league-ball-new-season Nike predstavio novu loptu za nadolazecu sezonu. Ujedno ovo je i zadnja lopta od Nikea jer istice ugovor ove sezone. Od sljedece sezone Puma ce biti glavni sponzor. Ne znam sta bih rekao. Pare su pare, al nekako Nike i Premier liga su isli zajedno. Prijavi
23. juli 2024.2 god. comment_356876 Predikcije za sledeću sezonu nekad u sedmici pred početak, @ker će biti zadužen da isprati rezultate na kraju i proglasi pobjednike. Hvala ti keru Prijavi
23. juli 2024.2 god. comment_356879 3 hours ago, Kun Aguer0 said: Predikcije za sledeću sezonu nekad u sedmici pred početak, @ker će biti zadužen da isprati rezultate na kraju i proglasi pobjednike. Hvala ti keru A šta misliš da pogađamo? Sumnjam da će se dati ljudima svako kolo pisati. 😅 Prijavi
23. juli 2024.2 god. comment_356880 20 minutes ago, ker said: A šta misliš da pogađamo? Sumnjam da će se dati ljudima svako kolo pisati. 😅 Poredak na tabeli prije prvog i poslije 38og kola kao i zadnje 2 3 sezone Zabagujes nekad opasno A da pratis rezultate svakog kola i vodis bodovanje, pa morao bi te placati za to Prijavi
23. juli 2024.2 god. comment_356883 Toga sa igram sa bratom već dvije godine. Konačan ishod 1 bod, tačan rezultat 3 boda. Na kraju nam izgenerišem tabelu kako bi izgledala da su ti rezultati bili tačni. Kod mene naravno Chelsea iznad stvarne pozicije, sve očekujem da je ono sljedeće kolo vrijeme za pobjedu. I uvijek kasnim bar jednu sedmicu sa unosom, samo za dvojicu, a imam osjećaj da svaki dan otvaram excel. Evo i sad kasnim mjesec dana sa analizom uspješnosti po klubovima. Prijavi
23. juli 2024.2 god. comment_356884 2 hours ago, Kun Aguer0 said: Poredak na tabeli prije prvog i poslije 38og kola kao i zadnje 2 3 sezone Zabagujes nekad opasno A da pratis rezultate svakog kola i vodis bodovanje, pa morao bi te placati za to Haha, ma ok, to može, i ja rekoh ko bi sve to pisao. 🤣 Prijavi
9. august 2024.2 god. comment_357220 Vidjećemo sve kad sezona počne, ni prvi ni poslednji put ta klubovi poput Evertona, West Hama, Tottenhama hehehe, naprave ovako dobru ekipu na papiru a da na terenu to bude totalni promašaj. Prijavi
9. august 2024.2 god. comment_357230 Ovi su vec nekoliko centarfora kupovali pa im na kraju uvijek Antonio u spicu igrao. Füllkruga nekako ne vidim da ce se snaci jer je ovo liga sa mnogo boljim odbranama od Bundeslige. Vidjecemo. Prijavi
9. august 2024.2 god. comment_357233 Bruku su platili prosjecnog napadaca u vidu fullkruga. Zar nije Paqueta banovan? Prijavi
10. august 2024.2 god. comment_357254 Svake godine sastave dobar tim na papiru. Jedno vrijeme su dosta pametno kupovali i tada su bili dobri i na terenu. Sad su ponovo počeli tovariti igrače lopatom, pa ćemo vidjeti šta će ispasti. Svakog ljeta kupe 2 nova štopera, sad su to Kilman i Todibo, godinu ranije Aguerd i Mavropanos, još ranije Zouma, Kehrer i Dawson. Ima tu dobrih igrača i na klupi, a u prvih 11 je ipak za očekivati da bude Souček ili Ward Prowse uz Alvareza. Prijavi
13. august 2024.2 god. comment_357339 Posto je forum umro i skoro da niko nista ne pise, evo moje prognoze: 1. City 2. Arsenal 3. Liverpool 4. Chelsea 5. Newcastle 6. United 7. Tottenham 8. Villa 9. Palace 10. West Ham 11. Wolves 12. Fulham 13. Brighton 14. Everton 15. Bournemouth 16. Brentford 17. Nottingham 18. Leicester 19. Ipswich 20. Southampton Prijavi
13. august 2024.2 god. comment_357342 1. Arsenal 2. City 3. United 4. Newcastle 5. Liverpool 6 Tottenham 7. West Ham 8. Brighton 9. Wolves 10. Leicester 11. Palace 12. Villa 13. Brentford 14. Fulham 15. Everton 16. Bournemouth 17. Soton 18. Chelsea 19. Nottingham 20. Ipswich Prijavi
14. august 2024.2 god. comment_357354 Imamo 2 kandidata za titulu Manchester City i Arsenal, slijedi Liverpool kao velika nepoznanica i onda grupa timova koji su dobri i nepouzdani, pa ova 3 malo siromašnija tima što dobro rade u zadnje vrijeme i ovo ostalo sve može ispasti. Mogao bi se Newcastle vratiti u vrh jer su dobro uigrani i ne igraju Europu. Za ispadanje sam išao na kombinaciju 2 stara + 1 novi. Nekako mi Wolvesi nikad slabije nisu izgledali po imenima, iako ima i gorih. 1. Arsenal 2. Manchester City 3. Liverpool 4. Newcastle United 5. Tottenham Hotspur 6. Chelsea 7. Aston Villa 8. Manchester United 9. West Ham United 10. Crystal Palace 11. Brighton & Hove Albion 12. Bournemouth 13. Everton 14. Brentford 15. Leicester City 16. Fulham 17. Nottingham Forest 18. Wolverhampton Wanderers 19. Southampton 20. Ipswich Town Prijavi
15. august 2024.2 god. comment_357359 1. Manchester City 2. Liverpool 3. Arsenal 4. Chelsea 5. Tottenham Hotspur 6. Aston Villa 7. Newcastle United 8. Manchester United 9. West Ham United 10. Crystal Palace 11. Bournemouth 12. Fulham 13. Everton 14. Leicester City 15. Brighton & Hove Albion 16. Wolverhampton Wanderers 17. Brentford 18. Southampton 19. Nottingham Forest 20. Ipswich Town Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357378 Ako lopta mora da predje celim obimom gol liniju da bi gol bio priznat, nek onda i napadac celim telom bude ispred poslednjeg igraca odbrane za ofsajd i toliko. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357382 To je onda velika prednost za napadača i moglo bi početi padati previše golova. Napadač ne smije da bude ispred, a ispred znači da postoji tačka na njegovom tijelu koja je bliža gol-aut liniji od svake tačke na tijelima svih odbrambenih igrača. Ovo skraćenje nadoknade će se desiti samo od sebe uvođenjem polu-automatskog offsidea i ukidanjem svake rasprave sa igračima koji nisu kapiteni. Znam da svako od nas kad igra bilo koji sport ima potrebu da nešto prigovori i to je sasvim prirodna reakcija, ali sa razumne strane ti prigovori nemaju nikakvu svrhu i troši se puno vremena dok ih sudija sve rastjera i objasni im pojedinačno. Ovako će se dodatno uštediti 2-3 minute po utakmici. Stavke 3 i 4 i sada kao postoje, a pošto su i dalje subjektivne vjerovatno se ne mijenja puno toga. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357385 VAR officials will not get involved in subjective decisions: only CLEAR and OBVIOUS errors will be looked at. Stoppage time will be shorter. Ove dvije stavke su jako problematicne. 1. VAR je sam po sebi s ovakvim sudijama u Engleskoj vrlo lose iskoristen. Sudije na terenu su ocajne, dosta njih nema osjecaja za osnovne situacije jer nikad nisu igrali lopte. Prave bruku gresaka, a pogotovo otkad VAR postoji jos manje sviraju ocigledne stvari jer znaju u podsvijesti da ima tehnologija. Da sude kako treba zapravo bi se VAR upotrebljavao vrlo rijetko, 1 ili max 2 puta po mecu. Zatim ko je taj koji odlucuje sta je "clear and obvious"? Trebaju ukinuti zvanje sudije da pogleda snimak mimo terena. To je potpuno gubljenje vremena jer pravi gledalac zna vrlo dobro prosuditi nakon 2-3 ugla i snimka. Pozivati sudiju s terena je glupost. Trebaju mu dojaviti odluku i zdravo. Igra ide dalje. 2. Druga stavka je bila jedna od pozitivnijih promjena u zadnje vrijeme i ne znam zasto sada odlucuju ukinuti konacno jednu dobru stvar koju su uveli. To je smanjilo zadrzavanje lopte, ravnomjerno pruzilo priliku da se igra efektivno zavrsi. Sad ce ukinuti i skratiti pa opet po starom gledati razvlacenje, lezanje bez adekvatne nadoknade. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357386 5 hours ago, Whisper said: Ako lopta mora da predje celim obimom gol liniju da bi gol bio priznat, nek onda i napadac celim telom bude ispred poslednjeg igraca odbrane za ofsajd i toliko. Ne slažem se tim uopće. To će rezultirati vračanjem bunkera u modu. To nitko valjda ne želi. To je ako se ne varam Wengerov prijedlog, mislim da se čak i testira u nekim nižim kategorijama. Vidjet ćemo što će s tim bit, ali mislim da ništa dobrog neće donijet. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357387 Wenger kako je otisao u penziju, nije svoj. Ne znam sto njega iko uopste slusa. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357388 Za titulu će opet bit mrtva trka Citya i Arsenala, s opet očekivanim krajem. Top 4 će bit zanimljiv, mislim da tu im 5-6 ekipa koje imaju podjednake šanse za te dvije preostale pozicije. 1. City 2. Arsenal 3. Chelsea 4. Liverpool 5. United 6. Newcastle 7. Tottenham 8. Aston Villa 9. West Ham 10. Crystal Palace 11. Brighton 12. Everton 13. Fulham 14. Brentford 15. Leicester 16. Wolves 17. Ipswich 18. Forest 19. Bournemouth 20. Southampton Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357389 6 hours ago, Whisper said: Ako lopta mora da predje celim obimom gol liniju da bi gol bio priznat, nek onda i napadac celim telom bude ispred poslednjeg igraca odbrane za ofsajd i toliko. To bi znacilo da su svi odbrambeni igraci u velikom zaostatku. Napadac moze biti pola koraka ili cak cijeli korak (ako je dio tijela u ravnini) ispred tebe u startu a ne bi se smatralo ofsajdom. Niko normalan ne bi pod takvim pravilima izveo igrace na presing, pomjerila bi se prvo defanzivna linija sto je moguce vise nazad i primarni cilj bi bio stajati kompaktno te napadati sa sto je manje igraca moguce da bi se odrzala formacija. Sto se prvenstva tice, ja ne vidim ko se moze jos pridruziti Cityu i Arsenalu u borbi za titulu. Kod Liverpula je novi trener, trebat ce mu malo vremena ali ekipa je ustimana kod Kloppa tako da oni imaju najvece sanse. United je pod ovim trenerom veoma los i nekonstantan. Uzeli su 2 FA kupa pa se to zamaskiralo. Mi smo velika nepoznanica ali vece su prilike da cemo kao prosle godine vecinu sezone provesti blize 12. nego 6. mjestu, iako smo na koncu tu zavrsili. Tottenham, Newcastle i ostali nemaju igraci kadar dovoljno kvalitetan za najvece domete. Forma ce im biti promjenljiva. Prijavi
16. august 2024.2 god. comment_357390 Kakvi, offside je savrsen kakav i jeste, treba gledati kao i dosad milimetre i to je to. Sve drugo neko ce biti u prednosti. Prijavi
17. august 2024.2 god. comment_357415 Prvaci City. Povratak u TOP 4 očekujem od Uniteda, mislim da su dobro postupili što su ostavili onog holanđanina, da će uspjeti sastaviti ozbiljnu ekipu. Naravno tu je još Arsenal i Liverpool. Slijede onda Newcastle, Totenham, Villa i mi za borbu oko EL/ECL. Koliko god to želio i htio, ne mogu sa zdravom pameti da vjerujem da ćemo moći u TOP 4. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.