Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/40614883/nike-unveils-last-premier-league-ball-new-season

Nike predstavio novu loptu za nadolazecu sezonu. Ujedno ovo je i zadnja lopta od Nikea jer istice ugovor ove sezone. Od sljedece sezone Puma ce biti glavni sponzor.

Ne znam sta bih rekao. Pare su pare, al nekako Nike i Premier liga su isli zajedno.

1600x600_4.jpg?width=1400&height=800

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

3 hours ago, Kun Aguer0 said:

Predikcije za sledeću sezonu nekad u sedmici pred početak, @ker će biti zadužen da isprati rezultate na kraju i proglasi pobjednike.

Hvala ti keru

A šta misliš da pogađamo? Sumnjam da će se dati ljudima svako kolo pisati. 😅

20 minutes ago, ker said:

A šta misliš da pogađamo? Sumnjam da će se dati ljudima svako kolo pisati. 😅

Poredak na tabeli prije prvog i poslije 38og kola kao i zadnje 2 3 sezone

Zabagujes nekad opasno

A da pratis rezultate svakog kola i vodis bodovanje, pa morao bi te placati za to

Toga sa igram sa bratom već dvije godine. Konačan ishod 1 bod, tačan rezultat 3 boda. Na kraju nam izgenerišem tabelu kako bi izgledala da su ti rezultati bili tačni. Kod mene naravno Chelsea iznad stvarne pozicije, sve očekujem da je ono sljedeće kolo vrijeme za pobjedu. I uvijek kasnim bar jednu sedmicu sa unosom, samo za dvojicu, a imam osjećaj da svaki dan otvaram excel. Evo i sad kasnim mjesec dana sa analizom uspješnosti po klubovima.

2 hours ago, Kun Aguer0 said:

Poredak na tabeli prije prvog i poslije 38og kola kao i zadnje 2 3 sezone

Zabagujes nekad opasno

A da pratis rezultate svakog kola i vodis bodovanje, pa morao bi te placati za to

Haha, ma ok, to može, i ja rekoh ko bi sve to pisao. 🤣

• 3 sedmice kasnije...

Ovi su vec nekoliko centarfora kupovali pa im na kraju uvijek Antonio u spicu igrao.

Füllkruga nekako ne vidim da ce se snaci jer je ovo liga sa mnogo boljim odbranama od Bundeslige. Vidjecemo.

Svake godine sastave dobar tim na papiru. Jedno vrijeme su dosta pametno kupovali i tada su bili dobri i na terenu. Sad su ponovo počeli tovariti igrače lopatom, pa ćemo vidjeti šta će ispasti. Svakog ljeta kupe 2 nova štopera, sad su to Kilman i Todibo, godinu ranije Aguerd i Mavropanos, još ranije Zouma, Kehrer i Dawson. Ima tu dobrih igrača i na klupi, a u prvih 11 je ipak za očekivati da bude Souček ili Ward Prowse uz Alvareza.

Posto je forum umro i skoro da niko nista ne pise, evo moje prognoze:

1. City
2. Arsenal
3. Liverpool
4. Chelsea
5. Newcastle
6. United
7. Tottenham
8. Villa
9. Palace 
10. West Ham 
11. Wolves
12. Fulham 
13. Brighton
14. Everton
15. Bournemouth
16. Brentford
17. Nottingham
18. Leicester
19. Ipswich 
20. Southampton

1. Arsenal

2. City

3. United

4. Newcastle

5. Liverpool

6 Tottenham

7. West Ham

8. Brighton

9. Wolves

10. Leicester

11. Palace

12. Villa

13. Brentford

14. Fulham

15. Everton

16. Bournemouth

17. Soton

18. Chelsea

19. Nottingham

20. Ipswich

Imamo 2 kandidata za titulu Manchester City i Arsenal, slijedi Liverpool kao velika nepoznanica i onda grupa timova koji su dobri i nepouzdani, pa ova 3 malo siromašnija tima što dobro rade u zadnje vrijeme i ovo ostalo sve može ispasti. Mogao bi se Newcastle vratiti u vrh jer su dobro uigrani i ne igraju Europu. Za ispadanje sam išao na kombinaciju 2 stara + 1 novi. Nekako mi Wolvesi nikad slabije nisu izgledali po imenima, iako ima i gorih.

1. Arsenal

2. Manchester City

3. Liverpool

4. Newcastle United

5. Tottenham Hotspur

6. Chelsea

7. Aston Villa

8. Manchester United

9. West Ham United

10. Crystal Palace

11. Brighton & Hove Albion

12. Bournemouth

13. Everton

14. Brentford

15. Leicester City

16. Fulham

17. Nottingham Forest

18. Wolverhampton Wanderers

19. Southampton

20. Ipswich Town

1. Manchester City

2. Liverpool

3. Arsenal

4. Chelsea

5. Tottenham Hotspur

6. Aston Villa

7. Newcastle United

8. Manchester United

9. West Ham United

10. Crystal Palace

11. Bournemouth

12. Fulham

13. Everton

14. Leicester City

15. Brighton & Hove Albion

16. Wolverhampton Wanderers

17. Brentford

18. Southampton

19. Nottingham Forest

20. Ipswich Town

Ako lopta mora da predje celim obimom gol liniju da bi gol bio priznat, nek onda i napadac celim telom bude ispred poslednjeg igraca odbrane za ofsajd i toliko. 

To je onda velika prednost za napadača i moglo bi početi padati previše golova. Napadač ne smije da bude ispred, a ispred znači da postoji tačka na njegovom tijelu koja je bliža gol-aut liniji od svake tačke na tijelima svih odbrambenih igrača. 

Ovo skraćenje nadoknade će se desiti samo od sebe uvođenjem polu-automatskog offsidea i ukidanjem svake rasprave sa igračima koji nisu kapiteni. Znam da svako od nas kad igra bilo koji sport ima potrebu da nešto prigovori i to je sasvim prirodna reakcija, ali sa razumne strane ti prigovori nemaju nikakvu svrhu i troši se puno vremena dok ih sudija sve rastjera i objasni im pojedinačno. Ovako će se dodatno uštediti 2-3 minute po utakmici.

Stavke 3 i 4 i sada kao postoje, a pošto su i dalje subjektivne vjerovatno se ne mijenja puno toga.

VAR officials will not get involved in subjective decisions: only CLEAR and OBVIOUS errors will be looked at.

Stoppage time will be shorter.

Ove dvije stavke su jako problematicne. 
1. VAR je sam po sebi s ovakvim sudijama u Engleskoj vrlo lose iskoristen. Sudije na terenu su ocajne, dosta njih nema osjecaja za osnovne situacije jer nikad nisu igrali lopte. Prave bruku gresaka, a pogotovo otkad VAR postoji jos manje sviraju ocigledne stvari jer znaju u podsvijesti da ima tehnologija. Da sude kako treba zapravo bi se VAR upotrebljavao vrlo rijetko, 1 ili max 2 puta po mecu.
Zatim ko je taj koji odlucuje sta je "clear and obvious"?
Trebaju ukinuti zvanje sudije da pogleda snimak mimo terena. To je potpuno gubljenje vremena jer pravi gledalac zna vrlo dobro prosuditi nakon 2-3 ugla i snimka. Pozivati sudiju s terena je glupost. Trebaju mu dojaviti odluku i zdravo. Igra ide dalje.

2. Druga stavka je bila jedna od pozitivnijih promjena u zadnje vrijeme i ne znam zasto sada odlucuju ukinuti konacno jednu dobru stvar koju su uveli. To je smanjilo zadrzavanje lopte, ravnomjerno pruzilo priliku da se igra efektivno zavrsi. Sad ce ukinuti i skratiti pa opet po starom gledati razvlacenje, lezanje bez adekvatne nadoknade.

5 hours ago, Whisper said:

Ako lopta mora da predje celim obimom gol liniju da bi gol bio priznat, nek onda i napadac celim telom bude ispred poslednjeg igraca odbrane za ofsajd i toliko. 

Ne slažem se tim uopće. To će rezultirati vračanjem bunkera u modu. To nitko valjda ne želi. To je ako se ne varam Wengerov prijedlog, mislim da se čak i testira u nekim nižim kategorijama. Vidjet ćemo što će s tim bit, ali mislim da ništa dobrog neće donijet.

Za titulu će opet bit mrtva trka Citya i Arsenala, s opet očekivanim krajem. Top 4 će bit zanimljiv, mislim da tu im 5-6 ekipa koje imaju podjednake šanse za te dvije preostale pozicije.

1. City

2. Arsenal

3. Chelsea 

4. Liverpool 

5. United

6. Newcastle 

7. Tottenham 

8. Aston Villa

9. West Ham

10. Crystal Palace

11. Brighton 

12. Everton

13. Fulham 

14. Brentford

15. Leicester

16. Wolves 

17. Ipswich 

18. Forest

19. Bournemouth 

20. Southampton 

6 hours ago, Whisper said:

To bi znacilo da su svi odbrambeni igraci u velikom zaostatku. Napadac moze biti pola koraka ili cak cijeli korak (ako je dio tijela u ravnini) ispred tebe u startu a ne bi se smatralo ofsajdom. Niko normalan ne bi pod takvim pravilima izveo igrace na presing, pomjerila bi se prvo defanzivna linija sto je moguce vise nazad i primarni cilj bi bio stajati kompaktno te napadati sa sto je manje igraca moguce da bi se odrzala formacija. 

Sto se prvenstva tice, ja ne vidim ko se moze jos pridruziti Cityu i Arsenalu u borbi za titulu. Kod Liverpula je novi trener, trebat ce mu malo vremena ali ekipa je ustimana kod Kloppa tako da oni imaju najvece sanse.

United je pod ovim trenerom veoma los i nekonstantan. Uzeli su 2 FA kupa pa se to zamaskiralo. 

Mi smo velika nepoznanica ali vece su prilike da cemo kao prosle godine vecinu sezone provesti blize 12. nego 6. mjestu, iako smo na koncu tu zavrsili.

Tottenham, Newcastle i ostali nemaju igraci kadar dovoljno kvalitetan za najvece domete. Forma ce im biti promjenljiva.

Prvaci City.

Povratak u TOP 4 očekujem od Uniteda, mislim da su dobro postupili što su ostavili onog holanđanina, da će uspjeti sastaviti ozbiljnu ekipu. Naravno tu je još Arsenal i Liverpool.

Slijede onda Newcastle, Totenham, Villa i mi za borbu oko EL/ECL. 

Koliko god to želio i htio, ne mogu sa zdravom pameti da vjerujem da ćemo moći u TOP 4.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.