Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Po meni nepotrebna i glupa stvar, prvo što na klupi imaš golmana kojeg si doveo i fine pare platio, tu baš ne pokazuješ nikakvog poštovanja prema njemu ali dobro šta očekivati od crnčeta. Druga stvar hajde da je taj Onana neki bitan faktor ili igrač u Unitedu, totalno nebitan i on i njegova igra nogom

• 2 sedmice kasnije...

Super vijesti za sve klubove osim Liverpoola. 

Sta mislite da li sada slijedi pad Liverpoola ili  ih novi trener moze zadrzati na ovom nivou? Ko bi ga mogao naslijediti? 

Ni jedan trener nece biti uspjesan ko Klopp. Da City nije imao Guardiolu, Klopp bi osvojio jos barem 3 titule u domacem prvenstvu. 

Ipak, smatram da njihov dalje uspjeh zavisi od odabira trenera. Ima nekoliko dobrih kandidata ali neprovjerenih. De Zerbi, Xabi Alonso, Michel, Motta, Italiano i slicni su veoma moderni i dobri treneri ali bez velikog iskustva, pogotovo ovako velikog kluba. 

Nemam zaista ideju ko bi ih mogao preuzeti, tipujem da ce to biti Xabi Alonso.

Ja da sam u upravi Liverpula, to bi bio De Zerbi bez dvojbe.

Budućnost Liverpoola zavisi od toga kakav igrački kadar ostavlja iza sebe Klopp i kakvog trenera će odabrati kao njegovog nasljednika. Ili jednostavnije, zavisi od toga koliko klub dobro radi. Manchester United je propao zato što klub kao klub donosi loše odluke i zato što je Ferguson iza sebe ostavio istrošene igrače. Npr. Vidić i Ferdinand jedva da su igrali fudbal nakon njegovog odlaska, a slično je i sa nekim drugim nosiocima igre. Nasljednik Moyes - velika greška, kao i nedovoljno ulaganje u godinama prije nego što će Sir da ode. Tek kad su baš dobro propali su počeli da troše kao ludi.

Barca nije propala nakon Guardiole jer je iza sebe ostavio još uvijek najbolji igrački kadar na svijetu u dobrim godinama. Brighton nije propao nakon Pottera jer su doveli dobrog trenera koji je dobro iskoristio ono što je imao i dodao nešto svoje što ih je dovelo do još boljih rezultata. Ima još 100 primjera kada se mislilo da ne može bolje nakon odlaska trenera, a bilo je ili bolje ili isto kao prije.

E sad, ja bih rekao da je ovaj Liverpool bolje organizovan od tadašnjeg Manchester Uniteda i da je igrački kadar koji ostane dovoljno dobar da ne dođe do ogromnog pada. Van Dijk i Salah su još na najvišem nivou, Trent, Robertson, Alisson, Jota mogu još godinama ovako, a ekipa je osvježena zadnjih godina igračima kao što su Konate, Gakpo, Nunez, Diaz i svi ovi silni veznjaci.

Klopp je napravio odličan posao. Učinio je Liverpool ponovo velikim, ponovo relevantnim klubom u Engleskoj i Europi. Da sad dođe neko i osvoji 5 titula to ne bi bilo izvodivo bez Kloppa i njegovog rada. A ni Klopp ne bi mogao ovo da ostvari bez saradnje i podrške kluba. Chelsea bi ga 3 puta otpustio.

Ma xabi alonso il de zerbi. Ne vidim nikog drugog da bi ih mogao preuzet

Jedino pomocnika ovog da ostave

De zerbi je slicniji kloppu, energijom al mislim da bi prije xabi napravio dobar posao nego de zerbi.

Sta ce de zerbi doc Ebat im mame u svlacionici odmah ce ovi stariji igraci pomislit koji si ti kurac doso ovdje meni se istresat.

Xabi je vec legenda liverpula i svjetsko ime u fudbalu, bilo bi tu nekog postovanja

Ne mora znacit da bi i jedan od njih jebavali mater, postoji i drugaciji nacin i pristup da iz igraca izvuces najbolje. 

Ja mislim da bi obojica bili pun pogodak i ko god da im predje napravit ce odlicne rezultate. Obojica su moderni treneri zeljni dominacije na terenu bazirano na napadackom pristupu. 

46 minutes ago, ja13 said:

Kojim logikom bi Liverpool uzea Xavia koji je u prvom ozbiljnom poslu floppa?

pa ako mene pitas, meni xavi radi sasvim korektan posao u barceloni. u njegovoj prvoj sezoni barca je zavrsila druga, a sezoni poslije su osvojili prvenstvo.

pricamo opet o barceloni kojoj je messi bio sve. gubitak takvog igraca je gore kad izgubis dobrog trenera.

6 hours ago, Spaha said:

pa ako mene pitas, meni xavi radi sasvim korektan posao u barceloni. u njegovoj prvoj sezoni barca je zavrsila druga, a sezoni poslije su osvojili prvenstvo.

pricamo opet o barceloni kojoj je messi bio sve. gubitak takvog igraca je gore kad izgubis dobrog trenera.

Nisi ti gledao Barcu vidi se to vala bas dobro. Xavi im je najgori trener u novijoj historiji.

Sto se tice Xabija, eh to je vec druga prica, mislim da bi se on odlicno uklopio u Liverpool, ali poznavajuci Liverpool, dovest ce jedno 3, 4 trenera koji su ocajni, pa onda mozda dovesti nekoga kao Xabija.

Ne gledam Barcu pa ne znam, al po onome što čitam u početku je to bilo ok, al se u zadnje vrijeme pogubio i više nema ni igre ni rezultata.

Kako god, ne vidim poveznicu po kojoj bi ga Liverpool doveo. Očigledno nije napravio neki ludo dobar posao u Barci pa da se sad svi otimaju za njega, i dalje je relativno trenerski početnik a nema nikakvu poveznicu ni s klubom ni s Engleskom općenito. 

Meni se čini najvjerojatnija opcija Xabi jer je trenutno najravikanije ime, a pritom je klupska legenda. Drugi je De Zerbi, njemu bi naše iskustvo s Potterom moglo smanjit šanse. Tu je još i Kloppov pomoćnik Pep Lijnders koji se dosta spominje u medijima i za kojega je Klopp izjavia da je spreman da nastavi posao, i za njega bi reka da ima više šanse od Xavia.

Pep Lijnders napušta Liverpool skupa sa Kloppom. Xavi nije napravio neki previše dobar posao sa Barcom da bi se otimali veliki klubovi za njega. Napušta klub a iza sebe ostavlja nedovršen posao. Od ovih trenera u usponu Alonso u Liverpool ima najviše smisla, kao i Thiago Motta u Barcu. Ne treba zanemariti ni to da bi Nagelsmann trebao biti slobodan poslije Eura.

• 1 mjesec kasnije...
2 hours ago, reLo said:

Kao da su smanjili tekme u terminu subota 13.30, što je ranije bila konstanta. 

Meni bas fale ove utakmice u 13 i 30, to mi je najdrazi termin. Ne znam zasto su to uradili. 

• 2 sedmice kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.