Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Nisam siguran da smo u stanju da izguramo čitavu sezonu bez većih padova i serija od po 3-4 loša rezultata. Ekipa nije dovoljno iskusna da se bori za titulu. Ne želim nikome povredu, ali bi nam više odgovaralo da se povrijedio neki ključni igrač Liverpoola (Salah, Van Dijk) da se otvori borba za mjesta u LP ili neko iz Uniteda (Bruno) ili Newcastlea (njihov Bruno) da eliminišemo konkurenta u startu.

Ma kakva titula, ne treba se znanosit. Za početak top4. Iduće sezone, nakon cijele jedne sezone pod novim trenerom, i ako se napravi koje dobro pojačanje možemo razmišljati o nećem više. Zasad, top4.

A Cityu, jedini pravi konkurent je Arsenal, čak ni Liverpool mislim da teško može, i njima je ovo prva sezona s Slotom. Upasti će i oni u probleme kad tad...

Slazem se i sa Adijem i sa ja13.

City, Arsenal pa i Liverpul su i dalje bolje ekipe od nas i igracki i uigranoscu. 

Mi treba da gledamo United, Tottenham, Newcastle, Aston Villu kao potencijalne rivale za top 4. Kad malo razmislim i analiziram nas i njih, imam osjecaj da smo bolji od sve cetiri ekipe. Male su razlike ali imamo konacno poduplane pozicije na citavom terenu sto bi u konacnici moglo dati nama vecu prednost pogotovo u slucaju nekih povreda., mislim da smo tu najbolji sto se tice igraca koji bi ih mijenjali.

Trebaju i u evropi engleske ekipe odigrati sto bolje pa da i 5. mjesto vodi u LS.

• Popularna objava

Mislim da bi ove sezone Englezi trebali dobiti dodatnog predstavnika u Europi. Prošle sezone je bilo 8 predstavnika pa se ukupni koeficijent dijelio sa 8. Pola tih klubova nisu bili "velika šestorka" i imali su manje europskog iskustva i manje širok kadar. Newcastle nije imao sreće sa grupom, završio zadnji, mogao je lako biti i prvi, a United se obrukao u svojoj. Teško da će se takva sezona ponoviti. Sada je tu i novi format i na više utakmica bi kvalitet trebao isplivati. I mi sami moramo raditi za sebe i probati ostvariti sve pobjede.

9 hours ago, Whisper said:

Naravno.

Nas bi recimo sutnuli u poslednju ligu Irske.

Kad bolje razmislim ovo je korisno i za nas. Taman mogu Boehly i ostali da vide na koji jos nacin mogu da muljaju s parama 😁

• 2 sedmice kasnije...

Hocu da se dotaknem Tottenhama i njihovog trenera Ange Postecoglua. 

Kao sto svi vidimo, Tottenham je jedan od 'najpadackijih' ekipa u ligi, nevjerovatno kojom brzinom i intenzitetom igraju, stvaraju ogroman broj sansi i to je zaista za pohvaliti. 

Medjutim, po ko zna koji put, prosle sezone a evo i ove, gube konce igre i ne znaju kontrolisati utakmice pogotovo kada vode. Imati 2:0 na poluvremenu protiv Brightona i izgubiti tu istu utakmicu u drugom poluvremenu je totalno takticka nesposobnost tog istog trenera koji igra taj napadacki fudbal. Na poluvremenu su izasli ponovo da se nadigravaju, na 2:0 izaci na poluvrijeme i stojati visoko toliko... to je za mene glupost a ne hrabrost. Stvarno mi nije ideja da pametujem, ali ovo je bila idealna prilika da malo stanes nazad, imas 2 gola prednosti, skupiti redove i otezati protivniku da ti stvori prilike za gol i usput vrebati iz kontra napada. Ne shvatam zaista, pa nije to sramota, sramota je ovo sto su upravo uradili, prokockali 2:0 zbog takticke nediscipline i jurnjave u napad po svaku cijenu.
Tottehnam je ekipa koju kada ide je najbolja ekipa u ligi. Medjutim, toliko propuha nazad imaju da zaista uprkos toliko dobrom napadu oni nece daleko dogurati ni ove sezone pogotovo ako uzmemo u obzir da ce doci i pokoja povreda kao i umor zbog samog stila fudbala kojeg igraju. Kao i zbog tvrdoglavnosti njihovog trenera koji se previse uzivio u ulogu trenera: "This is our way of playing mate...".

• 2 sedmice kasnije...

Kako dobar prvi gol Bournemoutha. Ono je reci uigrana akcija iz prekida. Protivnik potpuno iznenadjen, a igrac na nekih 12-13 metara od gola neometan da puca. Vidjelo se prilikom slavlja kako svi cestitaju jednom od pomocnih trenera koji je ocigledno smislio i uigrao ovo s igracima.

A nas "specijalist" sta radi? Hocemo li vidjeti kad ovako nesto? Pa ne mora ni biti gol.

Druze kad je nesto uigrano to se vidi i u seoskoj ligi. Kretnja bez lopte, tajming, pravac dodavanja. Sad hoce li egzekucija biti kako treba, to je druga stvar. Nema veze s kvalitetom kad su mnogo slabiji igraci od Celzijevih u stanju odigrati takve akcije.

Sta je poenta treninga uopste nego da vidis nesto na cemu si radio na utakmici? Kad ovakav gol udje to je direktno velika zasluga trenera.

To je izgleda gotova stvar, mislim da su ranije vec pikirali Amorima mozda i neke kontakte uspostavili, jedino se cekalo eto da Ten Hag kiksne jos koji put.

Dobar je Amorim ja sam ga jedno vrijeme prizeljkivao kod nas, ili ce biti totalni hit ili ce biti totalni debakl, bez neke sredine, takav osjecaj imam.

Tan Haag je zaslužio otkaz, jako loše je sve to a tu je već  3 godine, ali i dalje stojim pri tome da imaju puno dubljih problema od trenera i da sama promjena trenera neće ništa promijeniti. Tako da tko god dođe, bio to Amorim ili netko treći, predviđam flopp. Osim ako skupa s tom promjenom ne dođe i do promjene na katu. Vidjet ćemo kako će tu stvari funkonirat. Kao imaju novog CEO-a, nešto jesu mijenjali u herhiji (nisam detaljno ih pratio ali znam da se nešto minjalo), ali ovo ljeto nisu pokazali da su u ni u čemu promjenili način rada...

Velika šteta za sve rivale. Nije uspio nikako da napravi igru kao u Ajaxu, a ne bih rekao ni da je pokušavao. Igrali su nikakav fudbal, ove sezone čak i bolji nego prošle sezone. U prvoj sezoni je bio treći, ne zna ni on kako. Najviše pobjeda su ostvarili sa 1 razlike, dok je Rashford bio u formi i naravno u zadnjim minutama. Po xP je trebao biti šesti. U drugoj sezoni je završio kao osmoplasirani. Po xP je trebao biti PETNAESTI. Ozbiljan sam, ne pretjerujem, ima tabela. Razvaljivao ih je ko god je stigao, odbrana je bila na nivou Sheffielda. Sve vrijeme je imao duplo bolje rezultate nego što je to bilo realno. Osim toga, bio im je praktično i sportski direktor. Doveli su mu Onanu, Martineza, De Ligta, Mazraouija i Antonya koje je trenirao u Ajaxu, Amrabata iz Utrechta i još neke igrače koji su mu bili na oku u Eredivisie. Nije dobio otkaz ranije samo zato što štediše nisu htjele da plate otpremninu.

38 minutes ago, ja13 said:

Tan Haag je zaslužio otkaz, jako loše je sve to a tu je već  3 godine, ali i dalje stojim pri tome da imaju puno dubljih problema od trenera i da sama promjena trenera neće ništa promijeniti. Tako da tko god dođe, bio to Amorim ili netko treći, predviđam flopp. Osim ako skupa s tom promjenom ne dođe i do promjene na katu. Vidjet ćemo kako će tu stvari funkonirat. Kao imaju novog CEO-a, nešto jesu mijenjali u herhiji (nisam detaljno ih pratio ali znam da se nešto minjalo), ali ovo ljeto nisu pokazali da su u ni u čemu promjenili način rada...

Promijenit ce sigurno mnogo toga. Bukvalno su covjeku odrijesene ruke dali, kupovali mu koga upre prstom, kesirali i nista nisu propitivali. 3 godine je imao da nesto izgradi. Takvu slobodu u vrhunskom klubu ne znam da je iko dobio. A pogotovo se pitam na osnovu cega? Nekoliko solidnih sezona u Ajaxu? 

Da bilo koji drugi trener u Premiershipu dobio ovakvu sansu na klupi Uniteda, vjerujem da ne bi losije izgledali. Jos im je na to sve nakrcao ekipu nekakvim navikanim igracima a nista zapravo. Sad ce im trebati jos jedan remont sa novih pola milijarde.

• Popularna objava
16 minutes ago, Wisey said:

Promijenit ce sigurno mnogo toga. Bukvalno su covjeku odrijesene ruke dali, kupovali mu koga upre prstom, kesirali i nista nisu propitivali. 3 godine je imao da nesto izgradi. Takvu slobodu u vrhunskom klubu ne znam da je iko dobio. A pogotovo se pitam na osnovu cega? Nekoliko solidnih sezona u Ajaxu? 

Da bilo koji drugi trener u Premiershipu dobio ovakvu sansu na klupi Uniteda, vjerujem da ne bi losije izgledali. Jos im je na to sve nakrcao ekipu nekakvim navikanim igracima a nista zapravo. Sad ce im trebati jos jedan remont sa novih pola milijarde.

Danas kiksevi Citya i Arsenala. Liverpul pobijedio na jedvite jade. Sutra velika prilika da skinemo skalp Unitedu, prekinemo luzerski mentalitet i pritom se priblizimo ekipama u vrhu. 

Amorim ce imati bas tezak posao u Unitedu. Dobar trener, igra napadacki fudbal, dovodi kompletan strucni stab.

Ovo ujedno znaci i kraj Artete u Arsenalu. Ni jedan drugi sportski direktor ga ne bi istrpio prve dvije sezone nakon tako losih rezultata. Oni su i vise od prijatelja, nisam siguran jel Arteta ozenio sestru od Edua ili nesto tako, ali ima tu nesto vise od prijateljstva, citao sam nekad negdje.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.