Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Nije toliko sigurno da će ispasti iz lige. Forestu su oduzeta 4 boda, Evertonova kazna se možda poveća i onda je sve otvoreno. U ovom trenutku je Luton izvan opasne zone. Često se dešava u zadnje vrijeme da jedan od tri tima koja uđu u ligu bude tim koji je sastavljen od slabih igrača, čak i za standarde Championshipa, onda se ne pojača pretjerano kvalitetno i baš oni budu tim koji najviše pokaže, dok neki tim koji se prošeta Championshipom, igra lijepo, ima dobre mlade igrače, jednostavno se ne prilagodi fudbalu u PL. Zato je Norwich glatko ispadao, a timovi poput Burnleya (prije), Huddersfielda, Sheffielda, Bournemoutha i sad Lutona nadmašili sva očekivanja.

Generalno kada se pogleda ta trojka koja je ušla u ligu, bez dileme se radi o timovima koji se izdvajaju nekvalitetom. Toliko su slabi da ni Chelsea nema problema ni sa kim od njih i da su neki historijski loši timovi bezbijedni jer imaju njih ispod sebe. Kada (ako) ova 3 tima ispadnu na kraju sezone, neće biti puno igrača koji će ostati u ligi i preći u veće klubove. Prošle sezone mi je bilo žao i Southamptona, i Leedsa, i Leicestera. Svaki taj tim je po meni imao puno veću perspektivu od nekih koji su tada ostali, pogotovo od ovih koji su ušli i šteta je što su se djelimično raspali. Njihovi najbolji igrači su završili u Chelseaju, Juventusu, Unitedu, Aston Villi, Tottenhamu, Romi, Atletico Madridu, Sevilli, Newcastleu, Leverkusenu, Monacu, West Hamu itd. I nakon što su im otišli svi ti klasni igrači opet je ostatak njihovog tima dovoljno dobar da napadaju povratak u PL. Može se desiti, vjerovatno prvi put ikada, da se sva tri tima vrate u PL, i da se sva tri tima vrate u Championship.

• 3 sedmice kasnije...

Sve što bi popravilo suđenje i sve što će smanjiti uticaj sadašnje garniture sudija se treba podržati. Poluautomatski offside je pouzdaniji od povlačenja linija u VAR sobi i Premier Liga ne bi trebala kaskati u implementaciji ovakvih stvari. Offside od uvođenja VAR-a i nije toliki problem, ali je svako unapređenje dobrodošlo. Tu je još puno stvari koje treba uvesti, recimo penzionisane sudije vratiti u VAR, ove aktivne vratiti u potpunosti na teren i onda neće biti problema što ih je malo. Na ovaj način bi se automatski povećala baza sudija. Naredni korak su strane sudije.

• 2 sedmice kasnije...

Nerealno djeluje da rezultat Everton 2-0 Liverpool.

Everton mi je postao jedna od najmrzih ekipa iz razloga sto se svaki put naguze Liverpoolu.

Jedva cekam vidjeti Floppa kako kmeči.

Nije da im se "naguze" nego imaju kompleks niže vrijednosti prema njima, kao što ima Borussia Dortmund prema Bayernu. Dali bi oni sve da ih pobijede, ali imaju neku mentalnu barijeru zbog koje to nisu u stanju da rade. Tako su jednom uspjeli da izgube od Liverpoolovih juniora u kupu. A zapravo je poznat slučaj kada su navijači Evertona slavili poraz protiv Citya u sezoni kada su se borili sa Liverpoolom za titulu iako je ta utakmica značila Evertonu u borbi za Europu.

Liverpool se raspao u zadnjih mjesec dana. Htjeli su sve i dobili su samo Liga Kup. Isto tako su htjeli sve prije dvije godine, bili još bliže i opet završili sa samo 2 kupa. Da im nema nas ne bi imali trofej 3 godine. Zanimljivo je da su neokrznuti prošli kroz onaj period kada su imali puno izostanaka pa su morala igrati ona djeca koja su nas pobijedila u finalu. Sad kad su se skoro svi oporavili je sve došlo na naplatu.

City sada ima otvoren put ka tituli, 4. u nizu. To nikad niko u Engleskoj nije uspio, čak ni Ferguson sa Unitedom niti neki dominantni timovi iz prošlosti. "Navijao" sam da to ove sezone osvoji bilo ko drugi samo da se zaustavi taj niz. To će biti 6 titula u 7 godina, prava farmer liga. Kad se bore za titulu uvijek se izbore, uvijek osvoje taj jedan bod više, nikad da se nađu na suprotnoj strani.

On 4/25/2024 at 9:10 AM, Kun Aguer0 said:

Vidjećemo šta će večeras city uraditi, ako i ovo dobiju protiv Brightona to je onda vjerovatno to, ne vidim da im može neko bodove otkinuti (pogotovo ne Tottenham) jedino Wolwesi.

Zadnjih 5 protiv tottenhama su samo 1 pobjedili u PL

Nije dobio nogu iz 3 vrlo jednostavna razloga

- Još uvijek je u mogućnosti da ostvari drugu najbolju sezonu Brightona u novijoj i cjelokupnoj historiji kada su bodovi i pozicija u ligi u pitanju. Ako to proširimo na plasman u osminu finala Lige Europe može konkurisati i da bude najbolja ikada. Europu nikada nisu igrali i prolazak grupe smrti je ogroman plus, a svakako da se igranje na više frontova odražava na tim ove veličine u ligi.

- Sa timom koji ima 14. budžet lige nije toliko loše biti na 12. mjestu 4 kola do kraja sa utakmicom manje od timova ispred, uz to po prikazanoj igri su trebali da budu na 10. mjestu, uz Evertonovu kaznu i na 9-om. Niko ne treba da bude žrtva vlastitih uspjeha. To da završe 6. na tabeli se desilo tad i možda više nikad. Treba ih porediti sa realnim očekivanim mjestom, ne sa najboljom sezonom u historiji.

- Imaju i oni velikih problema sa izostancima igrača, toliko da su danas od prve minute igrala 3 igrača koja su rođena 2004. godine ili kasnije. Za najmlađi tim u ligi Chelsea je ove sezone startalo 0 igrača koji su rođeni 2004. ili kasnije.

Na sve to ima i normalnu upravu.

Koji je Anceloti bio sa Evertonon? Pitam za druga?

Naravno da ne poredim ta dva trenera, ali brate mili od Brighton ocekujete od brightona i RDZ da bude u top 6 svake godine?

Ono sto hocu da kazem je da ne trebate gledati toliko rezultate i na osnovu njih suditi. Gledajte postavku igre, build up, igru bez lopte, kretnje igraca u odredjenim situacijama. To sto igrac pogrijesi pas, nije jak u driblingu ili promasi cist zicer nije do RDZ. 
On dok je jos vodio Sassuolo, ne samo da su igrali najbolji fudbal u ligi nego je promovisao ogroman broj mladih igraca koji su dns veoma dobri igraci. 
RDZ ce pokazati svoju trenersku velicinu momentalno kad preuzme jaci klub a to ce biti vec ovog ljeta. 

22 hours ago, hamco said:

To sto igrac pogrijesi pas, nije jak u driblingu ili promasi cist zicer nije do RDZ. 

A kad nasi igraci promasuju to isto, onda nije do njih nego je do trenera.

5 hours ago, Whisper said:

A kad nasi igraci promasuju to isto, onda nije do njih nego je do trenera.

Naravno da nije do trenera kada igrac masi, niko to ne spori. Pisao sam cak da mi je zao Pochetina poslije poraza od Citya. Na sve to, nasa ekipa je mnogo kvalitetnija igracki od Brightonove. Ali nije ni to toliko bitno, sustina je taktika, sistem koji mi sa Pochetinom nismo izgradili, nismo udarili temelje koji bi jasno definisali stil kojim ova ekipa treba biti prepoznatljiva.

Neda mi se ponavljati, pisao sam vec ranije o mnogim stvarima u kojima je Pochetino failao. Mozda nije ni De Zerbi pravi covjek, ali vala nije ni Pochetino.

• 2 sedmice kasnije...

Nadjoh negdje na netu. 

Krenula su pitanja ponovo koje mesto vodi gde, pa hajde da rešimo to. Prva 4 su Liga Šampiona, a peto je Liga Evrope i to ništa ne menja. 🤝

AKO JUNAJTED NE OSVOJI FA KUP - 6. mesto vodi u Ligu Evrope i 7. mesto je Liga konferencija.

AKO JUNAJTED OSVOJI I BUDE 6. isto je kao ovo gore! ⬆️

AKO JUNAJTED OSVOJI I BUDE 7. tada on ide u LE, a 6. mesto vodi u LK.

AKO JUNAJTED OSVOJI I BUDE 8. tada on ide u LE, a 7. mesto ne vodi nigde.

Simple as that. 😉

• Popularna objava

Arsenal citavu sezonu podjebava navijace Tottenhama, Chelsea, WestHama, cak i zvanicni Twitter account Arsenala podjebavo citavu godinu. I pazite sad ironije, zavise od Tott i WHU dmza titulu.

Pa majku im jebem, da sam Levy naredio bih Angeu da izvede akademce.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.