1. septembar 2024.2 god. comment_358126 Ma realnost je da smo kurcina i mi i oni. Nema kod nas lahak protivnik. Mozemo izgubit od citia a mozemo izgubit i od fulhama. Prijavi
1. septembar 2024.2 god. comment_358129 31 minutes ago, ker said: Hamcine operatore razumijem >, < i ==, programerski jebiga. Ovo kod Rela blage nemam sta je #= Pokušao napisati komentar u pythonu Prijavi
17. septembar 2024.2 god. comment_358492 Premier League manager salaries ranked. 1. Pep Guardiola - £20m 2. Mikel Arteta - £15m 3. Unai Emery - £8m 4. Erik ten Hag - £6.75m 5. Arne Slot - £6.2m 6. Sean Dyche - £5m 6. Ange Postecoglou - £5m 8. Thomas Frank - £4.5m 8. Oliver Glasner - £4.5m 10. Enzo Maresca - £4.2m https://talksport.com/football/2059025/premier-league-manager-salaries-ranked-mikel-arteta-pep-guardiola/ Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358510 Šta je Arteta uradio da dobije tolku platu u ovom trenutku? Gde je Edi Hau? Jedno vreme se preko pouzdanih izvora provlačilo njegovo ime kao potencijalnog naslednika na klupi Čelzija a mi završili kako smo završili sa Poterom... Od ovih su pogodak i svi doneli neki napredak osim ovog ginger Murinja koji stvarno ne znam zašto je doveden u klub kao što je Everton koji ima finansija za gornji deo tabele a verovatno će ionako dobiti otkaz u narednom periodu Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358516 Arteta je jednu osrednju ekipu u početku doveo do nivoa da se bori za titulu do kraja 2 sezone zaredom sa Manchester Cityem. Postoji mnogo olakšavajućih faktora, ali to uopšte nije bitno jer su ih imali i treneri drugih ekipa, pa eto nisu dostigli taj nivo. Vratio je Arsenal ponovo na mapu ozbiljnih klubova. Prije par dana je potpisao novi ugovor, vjerovatno je došao na pregovore i rekao da je dvije sezone u nizu drugi u ligi i da zaslužuje drugu najveću platu. Eddie Howe je u Newcastleu. Znam da nisi to pitao . Newcastle prilično racionalno troši pare. Očekivalo se da će biti bahato rasipanje kao kod ostalih enormno bogatih vlasnika, ali radi se o tome da su primorani poslovati u granicama fair playa. Da su ušli u investicije koju godinu ranije mogli bi se rasipati. Ovako troše umjereno i trener im je daleko od najplaćenijeg. Njega su svakako doveli za početak, pa ako uspije - uspije. Nasuprot njih je Everton koji je poznat po neracionalnom poslovanju. Ne samo da puno troše nego donose i loše odluke. Nikako da povežu 2 uzastopna trenera sa sličnom vizijom fudbala. Dyche je došao da spasi situaciju, više sam i zaboravio koga je naslijedio, ako se ne varam Lamparda. Međutim, njegov fudbal ne donosi dugoročne rezultate i mislim da su došli do kraja procesa. I moram reći da Ten Hag nije donio nikakav napredak, jedino su se malo poboljšali u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila toliko loša da nije ni moglo gore. Maresca i ne treba da ima više, svi treneri iznad njega su više postigli u karijeri, čak i neki ispod njega. Plata mu se uklapa u politiku kluba. Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358517 Haha, ajde, ne pratim zadnje 3-4 godine u sitna crevca ali ranije jesam .... to za Artetu je smešno, da ne kažem komično, po mom mišljenju Arsenal jeste bio a i dalje je jedan jako stabilan finansijski klub, sa jakim sponzorima i bogatim vlasnicima, a to što oni imaju takvu politiku "žrtve" sa kojom se krenulo od momenta kada su ušli u izgradnju novog stadiona je njihova odluka, a rekao bih da je Venger dosta uticao na istu. Tako da je ovo meni neprihvatljivo da je sad Arteta ne znam kakav posao odradio, sve osim titule je meni neprihvatljovo u kontekstu kad znamo da je Arsenal iza sebe imao generaciju nepobedivih, da su stvarno dominirali jedno 5-8 godina (lupam) igrali jako lepo, izbacili dosta igrača i ostavili veliki trag u odredjenom vremenskom periodu. Gotovo sam siguran da bi onaj Arsenal sa Vijerom sa pola gasa ne pobedio, nego razbio ovaj sad koji se bori za titulu muda moja. ovo sad je u suštini, samo bitno za vlasnike, da ih on jelte drži u top 4 i mirno more, da ne ispadnu iz LŠ i ne izgube prihode Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358519 Evo da sad Maresca od ove ekipe napravi kandidata za titulu to bi se smatralo jako dobrim poslom. To što je Arsenal osvajao titule prije 20 godina ne znači da dok je svijeta i vijeka za njih uspjeh treba da bude samo titula. Klopp da ništa nije osvojio sa Liverpoolom napravio je veliku stvar jer je učinio klub relevantnim nakon dugo, dugo godina. Koji trener u ligi zaslužuje veću platu od Artete, osim Guardiole? Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358521 6 minutes ago, Adi said: Evo da sad Maresca od ove ekipe napravi kandidata za titulu to bi se smatralo jako dobrim poslom. To što je Arsenal osvajao titule prije 20 godina ne znači da dok je svijeta i vijeka za njih uspjeh treba da bude samo titula. Klopp da ništa nije osvojio sa Liverpoolom napravio je veliku stvar jer je učinio klub relevantnim nakon dugo, dugo godina. Koji trener u ligi zaslužuje veću platu od Artete, osim Guardiole? Slazem se sa Adijem. Arteta je zasluzio na kraju da bude nagradjen novim poboljsanim ugovorom. Ipak, ono sto niko ne smije zaboraviti je cinjenica da je Arteta dobio vremena i podrsku kakvog vjerovatno niko nikad u historiji ovog sporta nije dobio. Njihova losa forma iz prve 2 sezone je nesto najgore sto sam ikad vidio od jednog velikog kluba. (screenshot na kraju). To nije toliko cudno s obzirom da je Edu, sportski direktor kucni prijatelj Artete, cak su nesto i familijski povezani preko supruga. Takodjer, Arteta je promjenio svih 11 igraca, nije to bas doslo preko noci. Imao je apsolutnu moc, autoritet koji nije izgradio sam od sebe nego uz podrsku Edua koji je automatski prodavao sve igrace koji su se suprostavili Arteti (Guenduzi, Pepe, Lacazete, Auba, na kraju i Xhaka). Arteta uopste nije neki veliki strucnjak kakvim ga se u zadnje vrijeme pokusava predstaviti. Od 1 do 10 po kvaliteti i znanju, ja bih mu dao neku 6-cu. Prijavi
18. septembar 2024.2 god. comment_358524 @Adi Meni bode oči tih 15m, da piše ne znam 7-9 ne bih ga ni pomenuo, ovako stvarno ispada kao da su rame uz rame sa Sitijem, naravno sve je subjektivni utisak, zašto mislim da je 15 mnogo više nego što zaslužuje. hahahah, smejem se sad kad sam pročitao da je Hamco objasno familijarne veze haha Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358641 Čestitke Arsenalu na doktorski odbranjenom vodstvu protiv Cityja, i to s igračem manje. Izgledali su poput nas protiv Barcelone 2012. Ovi kruže ali ništa konkretno nisu mogli. Tiki-taka je doživjela još jedan poraz. 1 minute ago, reLo said: Čestitke Arsenalu na doktorski odbranjenom vodstvu protiv Cityja, i to s igračem manje. Izgledali su poput nas protiv Barcelone 2012. Ovi kruže ali ništa konkretno nisu mogli. Tiki-taka je doživjela još jedan poraz. Opet se popišah po sebi, jest me krenulo. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358642 Sranje pa zabise gol u 98. od 7 nadoknadjenih minuta. Dosta je i ovih bilo. Nisu toliko jaki koliko im se dosta ekipa naguzi prije prve minute. Malo bi sad trebalo zanimljivije biti, bar se nadam. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358644 Treba razumjet da su igraöi bez kdb i rodria. Mozda 2 najbolja igraca Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358645 Igrač sezone Foden sjedi na klupi i kad nema De Bruynea. Najbolji igrač lige a nema mjesto u prvih 11 ni u vlastitom klubu. To nešto govori i o kvaliteti Cityevog kadra i o odboru za dodjelu priznanja. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358648 Da je ovaj pao kao pokošen, možda bi nešto i bilo.. ovako, nikom ništa. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358649 Ma nek nije jo Arsenal izvukao bodove, onoliko bacanja, simuliranja, ciganluka nisam vidio od najboljih dana El Clasica. On tima kojima je svima gotivan polako postaju omrazeni,ne zbog rezultata nego zbog ponasanja na terenu a i van njega. Na svaku sudijsku odluku onaj Skakavac na klupi skace. Svaki korner im je faul na golmanu, uvijek prave kosarkaske blokove na golmanu i ne znam kako im to prolazi jos uvijek. Drago mi je sto vec dva kola zaredom dobijaju crveni zbog napucanja lopte. City nista posebno drugo poluvrijeme, mogli su kruziti jos 200 minuta oko gola, nista ne bi uradili. Jedina dva nacina da postign go su bila sut sa distance i centarsut. Pokusavali su sa sutevima ali u ekipi nemaju dobrog sutera(barem danas na terenu), Ruben barem 5 6 puta pokusao i svaki pokusaj je bio kriminalan. Mi najbolje znamo koliko je Kova bezopasan sa distance, i on je imao nekoliko pokusaja, bezuspjesno naravno. Na kraju sam zadovoljan nerijesenim rezultatom i podjelom bodova. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358653 Realno Arsenal je ostecen ali mi je i nerealno drago zbog toga. Prijavi
22. septembar 2024.2 god. comment_358654 Sa jedne strane iritantni Arsenal skupa sa motivatorom sa Temua na klupi i sa druge strane City koji je Barcelona iz 2012. sa Temua. Onoliko dodavanja i ponavljanja jednog te istog nisam u zivotu vidio. Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358663 Fantastični su mi golovi bili prvi Brentforda, onda prvi gol Liverpula, dijagonala pola terena dodavanje, i ovaj prvi gol Arsenala. I reditelj je lepo zumirao Gabrijela na utakmici protiv Sitja, sve vreme prati njega kamera i poditi baš dve šanse, odlično za gledaoce da isprate kretanje igrača kod kornera Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358677 City nista posebno, da nemaju Halanda borili bi se za top 4. Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358685 14 hours ago, hamco said: Realno Arsenal je ostecen ali mi je i nerealno drago zbog toga. Udarac ramenom u ledja samo po sebi je za zutog, sto je sudija fakticki oprostio, ali onda je i sutnuo loptu poslije zvizduka, sto je morao kazniti za drugim zutim. Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358694 Meni je nerealno da Haaland nece biti kaznjen za onu situaciju posle gola za 2-2, apsolutni bezobrazluk, apsolutno nigdje veze potez, odsustvo bilo kakvog mozga, ako on prođe bez kazne bukvalno dajes i ostalima pravo da ponove ovako nesto. Nama je Fabregas iskljucen na gostovanju mislim protiv WBA jer je pogodio protivnika loptom u glavu iako nije bilo ni blizu ovoliko ocigledno sa namjerom. Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358698 Barem jednu utakmicu kazne treba da dobije. Da je Terry u svoje vrijeme ovo uradio, dobio bi 5 utakmica suspenzije, novčanu kaznu, izbacivanje iz reprezentacije, optužbe za rasizam i optužbu da mu je spavao sa ženom. Fabregas izbio loptu sa drugog kraja terena da se izvede prekid, slučajno pogodio protivnika, ovaj se valjao i iznudio crveni. Prijavi
23. septembar 2024.2 god. comment_358706 Rodri out haman do kraja sezone Bgm ak osvoje ligu bez njega, a i kdb je sklon povredama, treba onda statuu pepa na po wembieya stavit Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.