Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Kad je Guardiola dolazio u Premiership vjerovao sam da ce sa neogranicenim budzetom i vec prilicno jakim klubom ostvariti uspjeh. Ali da ce toliku dominaciju uspostaviti uz ogroman broj titula i trofeja, konstantno pobjedjivati cak i kad mozda motivacija pomalo opada, to nisam mogao ni pretpostaviti.

Sada smo dosli u fazu da im dosta ekipa vec odavno skida gace i prije nego utakmica pocne.

Odavno su nas prevazisli kao klub i nadmasili sve nase uspjehe. Bit ce svima veliki izazov i vrlo tesko ponovo osvojiti trofej Premiershipa i zbaciti ovakav City s trona.

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Nažalost, još jedna titula Manchester Citya i to 4. u nizu. To je nešto što niko nikada nije uspio. Huddersfield, Liverpool, Arsenal i Fergusonov United, koji je imao i veće poluge moći u svojim rukama od ovog Citya, su se zaustavljali na 3 u nizu. Tako da je ovo nešto najgore što se moglo desiti za Premier Ligu. Uspostavljena je nevjerovatna dominacija koja nije realna. U 3 od 6 titula su je osvajali u zadnjem kolu i ove 4 u nizu nisu realna slika lige. Samo ih je jednostavno nemoguće pobijediti u borbi za titulu. I Mancini i Pellegrini su osvajali titule na isti način. Nikad nisu bili u borbi a da su izvisili. I što više pobjeđuju na taj način sve će im biti lakše to raditi jer im je to postala navika. Sada osim što imaju najviše para i mogu muljati kako hoće pred sudovima, imaju i tu prednost da su igračima koji tu dođu trofeji zagarantovani. Moći će dovoditi koga god hoće prije ostalih što će im omogućiti da nastave dominirati. A to nije dobro za nas, jer kada napokon dođemo na nivo da se borimo za titule ovi će biti još jači. E zato je bolje da se prvaci mijenjaju, jer kad neko uđe u niz teško ga je zaustaviti.

Čestitke od mene na tituli, nije nezasluženo.

Ajde nije tako crno, još iduća sezona i moga bi Pep otić iz Citya, kaže da je bliži odlasku nego ostanku. Tad će se opet moć osvojiti liga. Naravno da će City i dalje bit dobar i favoriti, ali nekako sumnjam da će i dalje moć u kontinuitetu osvajati preko 90 bodova, to nije normalno. Njegovim odlaskom prosječan broj bodova za osvojiti ligu će se vjerujem vratit na normalu, nekih 85-6 bodova, pa će ipak bit šanse i za druge. 

On 8/11/2023 at 6:25 PM, Adi said:

Moja prognoza.

1. Manchester City -
2. Liverpool -1
3. Arsenal +1
4. Manchester United -4
5. Chelsea -1
6. Newcastle United -1
7. Tottenham Hotspur +2
8. Aston Villa +4
9. Brighton & Hove Albion -2
10. West Ham United +1
11. Crystal Palace +1
12. Brentford -4

13. Everton -2
14. Fulham +1
15. Bournemouth +3
16. Nottingham Forest -1
17. Burnley -2
18. Wolverhampton Wanderers +4
19. Sheffield United -1
20. Luton Town +2

Pogođene pozicije: 1

Ukupno odstupanje: 34

Prosječno odstupanje: 1,7

U poređenju sa prošlom sezonom 3 puta bolja prognoza. Nije bilo toliko teško za predvidjeti sve to jer se liga podijelila u 3-4 sloja. Znaju se 3 najbolje ekipe, ove 3 što su ušle su bile baš preslabe + bilo je još ozbiljnih kandidata koji bi ispali da su imali konkurenciju u vidu 3 ekipe koje su prošle godine tu igrale. Nekako slaba sezona, niko ništa specijalno nije odigrao, što se odrazilo i na rezultate u Europi. City sa svim nedostacima prebacio 90 bodova, a da Rodri nije dobio onu suspenziju možda bi i do 100 dogurali. Mi smo se prekasno upalili, i tačno su nam falili ovi glupo prosuti bodovi protiv Burnleya, Sheffielda i još neki. Nijedan klub nije napravio ništa što je van svake pameti tako da me ne čudi da je Guardiola dobio za trenera sezone. Kad nema ko daj prvaku.

Tim sezone po meni: Martinez, White, Saliba, Van Dijk, Udogie, Rice, Rodri, Salah, Palmer, Foden, Watkins

Klupa: Vicario, Trippier, Gabriel, Gvardiol, Bruno G., Bruno F., Odegaard, Saka, Haaland

Bilo je mučenje pronaći bekove za ovo, velika je nestašica. Maatsen mora ostati!

Nema logike da Foden pobijedi Palmera za igrača sezone, a Palmer njega za najboljeg mladog. To što je Palmer išta dobio pored Manchesterskog lobija je velika stvar.

45 minutes ago, Adi said:

Nijedan klub nije napravio ništa što je van svake pameti tako da me ne čudi da je Guardiola dobio za trenera sezone.

Ja bih Emeryu dao, nije to sad neko preveliko overachieving, ali ipak ugurat Aston Villu u LP vrijedno je nagrade. To što je Pep osvojia smo svi očekivali, jedino eto što je ta 4 u nizu prvi put u povijesti.

• 2 sedmice kasnije...

U glasanju za izbacivanje VARa svih 19 klubova protiv. Wolvesi koji su bili predlagac ostali sami. Predlozene neke modifikacije s ciljem unapredjenje koristenja bla bla..

U sustini nista veliko se ne moze promijeniti dok se radikalno ne iskorijene svi stari suci i njihov uticaj u sudackim organizacijama a novi nauce osnovnim fudbalskim postulatima i pravilima, mozda prvenstveno kroz igranje velikog fudbala  barem amaterski ili u nizim kategorijama (da to bude jedan od uslova za sudjenje najvisem nivou).

• Popularna objava
Spoiler

Spoiler

Noel Gallagher on PL matches abroad: 

“I couldn’t care less if a ManCity ‘customer’ in New Jersey wants to see a game. Get off your f***ing arse and come to Manchester, then. Why are we talking about schlepping out to Abu Dhabi for a League Cup final, FA Cup finals in Bangkok?"

“It [football] will change drastically in the next decade and, 20 years from now, it will be unrecognisable. Once there are 14 American owners in the PL, it’s over. They will vote for no relegation. There will be rule changes and all sorts of mad s***..."

"Honestly, the Americanisation of football is not good for the game. It will be a slow erosion. And we are going to be powerless to stop them..."

[Daniel Taylor - The athletic]

Vrlo moguc scenarij za buducnost Premiershipa.

17 hours ago, hamco said:

Spanija i Italija su vec prebacili Super kup negdje van svojih drzava. 

Njima je falilo para, Italijanska liga se digla u poslednjih nekoliko godina, prije toga jedno 4 godine najmanje je bila u rasulu.

Ovo što je wajz stavio je siguran scenarij ukoliko ameri preuzmu monopol u Premiershipu, njima nije bitno ništa osim lažne slike za medije, pravljenja show-a i maloumnosti.

Neće to baš tako lako ić, bit će otpor prevelik, a i dalje je ipak Europa daleko najveći konzument nogometa. Svima njima su na kraju dana najvažnije pare i sigurno da će bit oprezni s takvim stvarima da ne izgube Europsko tržište, da nije tako Superliga bi već odavno postojala, nisu Ameri bili protiv nje nego Europljani 

Prebacit superkup i tako to neko nebitno natjecanje je jedno, al ligaške da se igraju van, ukidanje ispadanja i sl. će ipak ići malo teže 

• 1 mjesec kasnije...

United se za sad fino pojacava. Doveli su Zirkzeea i Yora. Dva veoma dobra i talentovana igraca. 
Sad zele Ugartea i De Lighta jos.

Deff ce biti jaci nego prosle sezone.

Iskreno i za Zirkzea su dobili po ušima, mislim da je taj momak mnogo više navikan nego što je kvalitetan, prvo sam mislio da je do mene samo jer i manje sam pratio italijane ali i kad čitaš komentare ovih ludaka što prate italiju svi se slažu da je United tu nagužen pošteno. 

Ugarte i DeLight ne bi bili loše pojačanje ali opet to je United, nikako ih ne uzimam za ozbiljno

On 7/20/2024 at 6:38 PM, reLo said:

Sumnjam da bi Kante uopšte došao u West Ham. 

Zašto da ne ? 

Iskreno Kantea još nisam prežalio pogotovo kad vidim da je još uvijek mašina kada je spreman

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.