Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

2697F9A700000578-2992873-image-a-16_1426
Ponovo igrač mjeseca Harry Kane.
Poslije Ronalda,Bergkampa i Fowlera jedini kome je to pošlo za nogom dva mjeseca zaredom.

Robbie Fowler (Liverpool) 

- December 1995 and January 1996 

Dennis Bergkamp (Arsenal) 

- August and September 1997

Cristiano Ronaldo (Manchester United) 

- November and December 2006

Harry Kane (Tottenham Hotspur) 

- January and February 2015 

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Da pohvalim upravu Sunderlenda koja je stisla  i urucila otkaz Pojetu, iako ih je prosle sezone izvukao iz govana, na spektakularan nacin. Svaka cast, malo bi se uprava odlucilo na takav potez, a jos pritom da mu zamjena bude Kurcina Advokat koji ne umije odredit igracima pozicije, a kamoli sta drugo.

2697F9A700000578-2992873-image-a-16_1426
Ponovo igrač mjeseca Harry Kane.
Poslije Ronalda,Bergkampa i Fowlera jedini kome je to pošlo za nogom dva mjeseca zaredom.

Robbie Fowler (Liverpool) 

- December 1995 and January 1996 

Dennis Bergkamp (Arsenal) 

- August and September 1997

Cristiano Ronaldo (Manchester United) 

- November and December 2006

Harry Kane (Tottenham Hotspur) 

- January and February 2015 

Jebem ti sve ovaj kloc dva puta zaredom osvaja! I ulazi u historiju uz ovakva imena! Pa prije bih dao priznanje Coutinhu ili Hendersonu. Koliko znam bolji su oni mjesec imali od ovog...

Da vas pitam jel su samo meni meni ovi nesrecnci iz Citya delovali agonalno sporo protiv Barselone ili su stv bili spori?

Uf sta bih dao da ovaj bude trener Sitija pa da Murinjo mora dvojicu da siba po usima redovno.

Ostade Premiership bez predstavnika u LP nakon odigrane osmine finala. Nikad prije.

pre 2 godine je isto bilo, kada smo mi uzeli LE.

Moze neko koga ne mrzi da prebroji pre 7 godina koliko engleza je imao nas cuveni cetverac?

Dobro Cae, shvatili smo hoćeš reći, igramo ligu koja je u kurcu i ligu koja nema vrijednost, samo mi nije jasno što nam je onda toliko stalo da osvojimo tu istu ligu, bolje je da je ne osvojimo i da svršavamo na finale Kupa Kralja..

Jedva cekam vikend i el klasiko. Jebo te bpl koja kurcu ne valja, sta imam to gledat...a poslije klasika cu da pogledam duel izmedju fenjerasa cordobe protiv valencie. jebo te valencia pravo dobra ove godine, rasuli bi svaku ekipu u bpl. bice to rutava tekma i pravo dobra za oko. cordoba igra fenomenalan fudbal, okomiti napadi bez puno komplikacija. Konkretno, jako i ofanzivno. TOTALNO

Ja mislim da se Cae pita da bi najvise volio da mi ne osvojimo nista osim LP-a kako bi se on mogao hvaliti svojim prijateljima kako je Chelsea najjaci klub na svijetu. Cae priznaj da sam upravu :D

Liga Sampiona je poslastica za kraj, meni Liga Sampiona bez titule u Engleskoj nije to to.

Da je opao kvalitet lige jeste i to je cinjenica. Nazalost sve vise mislim da je mala razlika izmedju timova zato sto su svi priblizno losi, a ne zato sto su svi podjednako dobri.. Opala je jacina klubova, Liverpul City, United pogotovo, su pali u odnosu na neke prethodne sezone i to drasticno. Mi smo za mene tu i tamo bolji nego prethodnih sezona,a razlika nije veca zbog nekih sudijskih odluka koje su direktno isle na nase otkidanje bodova, da je bilo srece i fer sudjenja na ovo imali bi bar jos 10 bodova vise u odnosu na City.. Ne tako davno je United nezasluzeno ispao od Reala uz sudijsku gurku, a sada bi ih ovi pregazili kao plitak potok, realno.. 

Medijski, finansijski je liga ubedljivo najjaca, ali po igri nije. Nazalost to dokazuje i LS, koliko god da mi je tesko da priznam, timovi iz engleske ne mogu da se nose sa ostalima, osim nas, sto se opet vidi u zadnje vreme. Mi smo ispali zbog lose taktike i losih poteza.

Ja ne mogu da shvatim da se u raspravama mješa ukupni kvalitet lige i kvalitet top 4 klubova iz te lige, to nije isto..

Iz LP su ispala 4 engleska kluba, a liga ima još 16 klubova, znači može se govoriti o nedostatku kvaliteta top klubova a ne o slaboj ligi.

Evo Francuska ima dva kluba u četvrtfinalu, pa jel to znači da je njihova liga bolja od Premiershipa?

Primera ima dva kluba koja su trenutno bolja od svih klubova iz Premiershipa, ali ako se gleda komplet liga po meni je Premiership bolji.

• Autor

Da je opao kvalitet lige jeste i to je cinjenica. Nazalost sve vise mislim da je mala razlika izmedju timova zato sto su svi priblizno losi, a ne zato sto su svi podjednako dobri.. Opala je jacina klubova, Liverpul City, United pogotovo, su pali u odnosu na neke prethodne sezone i to drasticno. Mi smo za mene tu i tamo bolji nego prethodnih sezona,a razlika nije veca zbog nekih sudijskih odluka koje su direktno isle na nase otkidanje bodova, da je bilo srece i fer sudjenja na ovo imali bi bar jos 10 bodova vise u odnosu na City.. Ne tako davno je United nezasluzeno ispao od Reala uz sudijsku gurku, a sada bi ih ovi pregazili kao plitak potok, realno.. 

Medijski, finansijski je liga ubedljivo najjaca, ali po igri nije. Nazalost to dokazuje i LS, koliko god da mi je tesko da priznam, timovi iz engleske ne mogu da se nose sa ostalima, osim nas, sto se opet vidi u zadnje vreme. Mi smo ispali zbog lose taktike i losih poteza.

Ja na ovo nemam šta dodati. Sve što je grena ovdje napisao je ono što ja mislim i ni gram više i ni gram manje.

Svaka liga ima svoje uspone i padove. BPL je bila najjača liga tamo recimo oko 2008 godine, par godina prije i par godina poslije te godine. U tom rasponu. Sada je Primera najjača liga. Jedino mjerljivo su europska natjecanja.

Kad je Premiership bio najjači to se i u Europi vidjeli. Sjetimo se UCL sezone 2007-08. A sada 0 Engleza u četvrfinalu.

gwTzfdu.jpg

Pad se nije desio naglo ove godine. Ovo je samo danas ogledalo stanja. Pad je počeo prije recimo 4 godine, ugrubo. Kad se samo sjetim kad je Uniteda onaj Athletic Bilbao izbio iz cipela. Primera je najjača pomirite se s tim. Nikad mi neće biti draga i zanimljiva kao naš Premiership, ali Premiership će iduće sezone po koeficijentu ići na treće mjesto. Ako se Prem želi vratiti u vrh neke se stvari moraju mjenjati.

King zanimljivija je Premier liga i to stoji svakako. ALi ne iz razloga koji bi mi voleli, koji sam inace spomenuo gore. Premier liga nije zanimljiva zato sto su timovi podjednako jaki, vec podjednako slabi, opet tu izuzimam nas iz gore navedenog razloga, sudijskih odluka uglavnom.  

Evo ti poredjenje, npr City se bori sa jakim Tottenhamom, jakim Evertonom, Hullom i bude eto drugi na listi i onda dodje Barselona otkine ih od zivota u 2 utakmice, juce je trebalo biti 5:0 za Barselonu realno... dakle nisu gore navedeni jaki, neko preslabi, a City je tu malo jaci od njih pa ih pobedjuje. Bayern da ne namesta sa Cityem 2,3 godine zaredom i oni bi ih oprali iz zajebancije. I onda prvak Spanije, Nemacke dodje kod aktuelnog sampiona Engleske i rastavi ga od zivota na proste komade da ne mogu na terenu da iznesu loptu.. Da City stalno igra jake utakmice, znao bi jaku utakmicu da odigra sa Barsom, ali oni to ne znaju i ne mogu.

Ovo se vec dugo desava da je postala cinjenica ne slucajnost. 

Liga kao liga je jaca, ali kvalitet ekipa u engleskoj je u ozbiljnom blatu.. to dokazuje evropa, nijedan tim nije konkurentan na evropskoj sceni. Spanaca recimo imas koliko, Real, Atletiko, Barsa, Villareal, Sevilja? 

Kako mozete porediti kvalitet dvije lige na osnovu rezultata top klubova? Objasnite mi to i svaka cast. I tebi Cae, a i ostalima sa istim ili slicnim misljenjem.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.