15. juli 2025.1 god. comment_366000 Ma opet dolazimo do toga da mi necemo dovoditi druge profile igraca osim ovog profila kojeg trenutno dovodimo, tako da svejedno ce na kraju doci neki talentovani klinac bio to ovaj iz Ajaxa ili neko deseti. Druga stvar, u odnosu na proslu, sljedece sezone nemas vise polovinom sedmice Schamrock ili Noah vec ces imati najmanje 8 dodatnih pravih takmicarskih utakmica. Tako da na svakoj poziciji moras imati dva kvalitetna igraca ako zelis biti konkurentan koliko toliko. Prijavi
15. juli 2025.1 god. Autor comment_366002 Razvodenili su ligu prvaka tako da neces imati nas 8 derbija, bit ce tu Sparti, Dinama, Celtica i slicnih ekipa. Naravno i te su ekipe kvalitetnije od Noah i slicnih ali shvatas sustini. Takodjer shvatam i ja sta si ti htio reci. Nama ne treba puno igraca, vec ih imamo i previse ali na par pozicija smo tanki. Jedna od njih je i pozicija lijevog beka. Da je kojin slucajem Josh Acheampong lijevi bek ne bi uopste trosio pare na Cucijevu zamjenu. Prijavi
16. juli 2025.1 god. comment_366008 16 minutes ago, Geremi said: A Anselmino ? Njega u Strazbur poslati bi bila odlicna ideja. Prijavi
16. juli 2025.1 god. comment_366009 16 minutes ago, hamco said: Njega u Strazbur poslati bi bila odlicna ideja. Potvrdjeno je da on, Penders i Paez idu na pozajmicu tamo. Prijavi
17. juli 2025.1 god. Autor comment_366023 Taman kontam super prelazni rok i onda se pojavi ova vijest. Interes za pticu trkacicu,nepotrebno. Prijavi
17. juli 2025.1 god. comment_366026 Pa mi smo zapeli za tog Garnacha izgleda da ce se morat probat to zabranjeno voće😁 Ja sve nesto kontam da bi Newcastle mogao krenuti po Jacksona, jer njima treba ofanzivnih opcija, mislim da je i Wilson otisao. Prijavi
18. juli 2025.1 god. comment_366044 Vjerojatno je fake news, ali širi se da je Chelsea zainteresiran za Donarumu. Osim što ima plaću kao naših pola prve jedanaestorke, pokazao je da nije bolji golman od Sancheza. Prijavi
18. juli 2025.1 god. comment_366045 mislim da sam čitao da je bilo neko raspitivanje, nije se mnogo pisalo ali je pomenuto i da će verovatno ostati u PSG Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366060 Brentford, Sunderland..svi traže golmana, idemo se riješiti Jorgensena. Nekih igrača se možemo riješiti i kroz trampu, zamjene. Recimo Chilwell za Myhaylichenka. Ne mislim da je on ekstra igrač, ali za 10ak utakmica u sezoni kada treba zamjeniti Cucurellu je dobar. Zadnja godina ugovora, teško da bi odbio poziv Chelseaja, a Evertonu su tu ruke zavezane, morat će se zadovoljit Benom. Myhaylichenko bi imao barem duplo manju plaću. Isto tako probat Badiashile - Guehi koji je isto tako u zadnjoj godini ugovora. Na svakoj poziciji imamo jednog balvana za riješiti. Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366062 2 hours ago, Geremi said: Brentford, Sunderland..svi traže golmana, idemo se riješiti Jorgensena. Nekih igrača se možemo riješiti i kroz trampu, zamjene. Recimo Chilwell za Myhaylichenka. Ne mislim da je on ekstra igrač, ali za 10ak utakmica u sezoni kada treba zamjeniti Cucurellu je dobar. Zadnja godina ugovora, teško da bi odbio poziv Chelseaja, a Evertonu su tu ruke zavezane, morat će se zadovoljit Benom. Myhaylichenko bi imao barem duplo manju plaću. Isto tako probat Badiashile - Guehi koji je isto tako u zadnjoj godini ugovora. Na svakoj poziciji imamo jednog balvana za riješiti. Najbolje da se uvede trade kao u NBA Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366063 Zašto bismo se riješili Jorgensena? Ja ne očekujem da ćemo golmana dovoditi, svi u klubu su prezadovoljni Sanchezom. Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366064 Onda se varaju, ja sam od svih navijača najzadovoljniji Sanchezom i ne smatram da su jedan Donaruma ili Maignan bolji golmani, ali Sanchez ima velike oscilacije, nekad brani sve, nekad prima sve. Alisson je ipak pouzdaniji golman, a vjerujem da je ta klasa i Diogo Costa ili Kobel. Jorgensen ide u onaj koš "kupi jeftino pa plati dva puta". Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366069 Mozel mi neko objasniti kako Uefa ima pravo da zabranjuje prodaju i kupovinu igraca od strane klubova tj da odredjuje da li je neki iznos transfera realan ili ne? Ako Chelsea misli da igrac X vrijedi iznos Y u slucaju prodaje, ko moze da kaze suprotno? Shvatam ja da su oni ljuti zbog januarskih transfera Kellymana i Matsena izmedju Chelsea i Ville ali ponovo pitan, na osnovu cega Uefa ili bilo ko drugi moze reci da neki igrac ne vrijedi toliko. Nisu u pitanju samo data parametri po kojima se igrac cijeni, ima tu i iskustvo, vaznost timu, sta trener vidi u njemu, godine ugovora, znaci mnooogo stvari utice na iznos transfera i ono sto niko ne moze znati i predvidjeti, sta nudi buducnost za tog igraca. Mozda ja mislim da Broja vrijedi 80m jer smatram da je imao tesku povredu koja je usporila njegov razvoj i da ce vremenom za nekoliko godina postati masina. Elem ovo je mozda glup primjer al shvatat poentu. Evo jos jedan primjer, sto bi Frankfurt trazio za Ekitikea 100m nakon jedne solidne sezone? Kako je Quansah kostao 40m? To je odluka kluba i postavili su iznos za igraca onoliko koliko misle da vrijedi u tom trenutku. Mater im jebem, ja sam siguran da UEFA nema pravo ovo raditi i da iz kluba advokati znaju svoj posao i da nece strahovati of nekih kazni jer nema smisla. Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366071 hamco ako možeš okači link za ceo tekst ili ga kopiraj ovde, ne mogu da vidim detalje izvornog teksta Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366073 Ne mogu ni ja jer se placa ali sam negdje drugo procitao sadrzaj: ukratko iz Uefe prijete Aston Villi i Chelseau da ce ih kazniti ukoliko budu opet ponovili kupoprodaju svojih igraca za nerealne cifre kako bi time pomogli sebi u vezi sa PSR i FFP. Prijavi
19. juli 2025.1 god. comment_366075 Ma smetaju im engleski klubovi jer su financijski ubjedljivo jači od ostalih klubova u ligama petice. Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366076 Haman ce Ekitike u Liverpul za €94 miliona. Mislim da je veoma dobar igrac ali jedno je igrati u Bundesligi a skroz drugo u Premiershipu. Vidjet cemo kakav ce biti ali generalno smatram da je veoma talentovan i tehnicki potkovan igrac. Ipak nadam se da ce ga pojesti stoperi u engleskoj, pa on se nije jos uvijek susreo sa Tarkovskim, Branthweit ili Murillom, pa takvi jedu za dorucak ovakve napadace i lomi im se kicma. Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366077 Previse stvarno, ali bas previse, on je meni kao neko ko je odigrao jednu solidnu sezonu u BL, igrac za nekih 40-50 miliona i nista vise od toga. Sve razumjem i ludo trziste i ovo i ono ali 94 miliona Hugo Ekitike sa 15 golova u BL mi je bolesno. Koliko bi sada kostao Werner koji je Bundes Ligu napustio sa reputacijom gol mašine? 300 miliona. Toliko igraca i talenata sa puno vecom reputacijom iz Bundes Lige je flopalo i opet dobijes Ekitikea od skoro 100 miliona. OK, vjerovatno su strucni ljudi iz Liverpoola nesto vidjeli u njemu, ali ipak. Wirtz i Ekitike skoro 250 miliona, ne znam nisam pametan.. Nego, koliko vidim mi se motamo oko Simonsa i Rogersa, vjerovatno se ganja neko ko ce biti alternativa Palmeru, iako bi ja vise paznje dao zadnjoj liniji. Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366078 Čini mi se da na današnjem tržištu klubovi nemaju problema dat pare za mlade igrače, a sve rjeđe se daju neki veći novci daju za starije. Za ne dokazane se daje brdo love bez razmišljanja a za iskusne i dokazan(ije) su oprezni, kao npr. Osmihen kojeg ni jedan veliki europski klub jos nije dovea. Liverpool ovdje vjerojatno računa, ako flopne preprodat će ga za 50-60 milijuna i transfer ti na kraju ispadne svega 20-30 što i nije tolika cifra (primjer Kai kod nas, evo čitam za Darwina se isto spominju fine cifre), s druge strane kad ti starije igrač flopne jako ga se teško riješiti (primjer Lukaku). Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366079 Vjerovatno ne traži veliku platu pa im nije problem dati toliko za odštetu. Opet, odšteta je problematična sa strane FFP i PSR. Slažem se sa napisanim da vrijedi 40-50 miliona. Izgleda kao prototipni igrač koji će flopati u velikom engleskom klubu. Samo jedna jaka sezona, premekana građa, prelazak iz Eintrachta.. Wirtz je svjetska klasa i sigurno će se dobro snaći, u ovog ne vjerujem. Sreća je što ga nismo kupili jer ne bih ga ni besplatno uzeo. Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366080 16 minutes ago, Adi said: Vjerovatno ne traži veliku platu pa im nije problem dati toliko za odštetu. Opet, odšteta je problematična sa strane FFP i PSR. Slažem se sa napisanim da vrijedi 40-50 miliona. Izgleda kao prototipni igrač koji će flopati u velikom engleskom klubu. Samo jedna jaka sezona, premekana građa, prelazak iz Eintrachta.. Wirtz je svjetska klasa i sigurno će se dobro snaći, u ovog ne vjerujem. Sreća je što ga nismo kupili jer ne bih ga ni besplatno uzeo. Ekitike je veoma talentovan igrac to treba imati na umu. Moze vrlo lako i eksplodirati kao Isak u Newcastleu, slicne su gradje, konstitucije i nacina igre. Kad smo vec kod Isaka, 2022 je presao za 60+ miliona u Newcastle a imao je samo 6 golova i 2 asistencije na kontu u 32 utakmice. Isto i spanska je ko i njemacka, liga u kojoj se odbrane ne igraju na visokom nivou. Slazemo se svi da je previse, ali ako se pokaze kao dobar onda taj iznos postaje nebitan. Ja se nasam da nece eksplodirati ali meni se Ekitike svidja kao igrac, mislim da je talenat neosporan a fizicki nedostatak se moze vrlo lako teretanom nadomjestiti. Prijavi
20. juli 2025.1 god. comment_366081 Ukapirali nemci da će neko iz premiershipa uvek platiti, ako nije Siti onda smo mi, ako nismo mi, onda je Njukasl, ako ne oni, onda će neko iz sredine tabele pa na dole bajern je suviše dominantan, nedodirljiv, ako neko drugi uzme titulu to je statistička greška oni ljudi neće da dižu cene ulaznica, i tolko su razradili šemu, da Borusija već par puta kupuje i preprodaje igrače iz akademija sa ostrva verujem da bi Čaloba otuda koštao 40-50m, Dzejms 90 sad ispada da smo mi jefitno prošli sa Palmerom Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.