5. februar 2025.1 god. Autor comment_362511 3 hours ago, Wisey said: Rasuli su pola ekipe na posudbe u trenutku kad smo jos u 3 takmicenja i znamo da su nam mnogi igraci skloni povredama. Sve su to napravili zasto? Da bi usicarili koji dinar, po 4-5 miliona kad na kraju saberes u vrh glave je tu nekih 20 miliona ustede/zarade za pola sezone. I te su se pare slupale na ovog klinca iz Francuske kojeg ce opet prodavati za godinu-dvije i pokusavati vratiti ulozeno. Kao sa Cukvuemekom, Cesadeijem, Fofanom i slicno. Tacno smo postali klub nivoa Brajtona. Ustvari nismo ni to, Brajton kad kupi igraca makar ga proda po trostruko vecoj cijeni. I rijesili se velikih plata. Chilwel svakako nije igrao tako da je to plus, Carney isto tako nije igrao … ma jedino je Felix mogao/trebao ostati i jedino ce se njegov izostanak osjetiti. Disasija smo uvaliti i taj potez itekako pozdravljam, umjesto njega je tu Chaloba. Mislim da nikom nece nedostajati ovi koji su nas napustili. Da smo umjesto tog nekog klinca doveli npr Douglas Luisa na posudbu kao sto se pisalo prelazni rok bi bio vrlo dobro odradjen. Takodjer mi je drago sto nismo spucali 60 miliona u stopera tipa Guehi koji nije ili je nesto malo kvalitetniji od ovih sto imamo. Prijavi
5. februar 2025.1 god. comment_362514 @Wisey bilo je objasnjenja na Xu letos da novac dat za transfere ne igra toliko veliku ulogu za PSR kao plate igraca koje spadaju u operativne troskove kluba i da je najverovatnije zbog toga toliki broj igraca otisao na pozajmicu da bi ocistili knjige. Dvesezone u nizu izostajemo iz LS, kuburimo sa sponzorima, mnogo smo para zbog toga izgubili, a opet se potrosio ogroman novac i to mora da se pegla. Ne podrzavam niti opravdavam to sto se desava, ali ne vidim drugi razlog za to. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362539 TOP prelazni rok, riješili se par nebitni igraca, vratili Chalobaha i nismo bezveze pare prosuli. Naravno ne bi nam bio od viska napadac koji i golove zabija, ali to u januaru nikad nije uspjelo, da dovedes nekog ko ce stvarno uklopiti se i pomoci za ostatak sezone. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362540 I ja mislim, bolje nego da smo nesto na vrat na nos, pa dobijes igraca koji je gori od jacksona. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362542 Mogli su i trebali vratiti makar jednog od Santos/Ugochukwu jer sa povredama Lavie mi smo osakaceni na toj poziciji. Palmer je najbolji igrac ovog kluba, ali Caicedo je jedini nezamjenjiv trenutno. Nedaj boze da se on povrijedi mislim da ne bi mogli nikoga pobjediti. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362543 Problem je što mi hoćemo neke WC igrače npr. špica, ali da bismo to dobili potrebno je dati konkurentnu platu. Male plate imaju samo jako mladi i neprovjereni igrači (nema veze što koštaju 100 miliona i što se to amortizuje 10 godina) pa samim tim otpada ogroman broj potencijalnih pojačanja. Mislim da je ok generalno ići tim putem, ali mora se naći bolji balans. Nisam ni očekivao mnogo od ovog prelaznog roka, ali siguran sam da ni od sljedećeg nema ništa. Bar ne velikih promjena kad je transfer politika u pitanju. Nijedna krajnost ne valja pa tako ni ova. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362544 1 hour ago, hamco said: Mogli su i trebali vratiti makar jednog od Santos/Ugochukwu jer sa povredama Lavie mi smo osakaceni na toj poziciji. Pa ostao je KDH, Santosa bi bilo šteta vratiti da bude back up u slučaju povrede Caiceda i Enza, a u Strasburgu igra super sezonu. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362547 Sjajno, odrekli smo se 3-4 upotrebljiva igrača kako bismo doveli igrača koji nikad neće biti upotrebljen. Prijavi
10. februar 2025.1 god. comment_362635 Italijanski mediji "šuškaju" da bi u slucaju da Felix odradi dobar posao u Milanu ovu polusezonu Leao mogao biti ponuđen u razmjenu. Pricu temelje i na kurcobolji koju Leao vec duze vrijeme pokazuje. Prijavi
10. februar 2025.1 god. comment_362636 Ma kakav Felix. I kod nas je oba puta na početku bio 'in love' i osjećo se super, al ga na kraju uvijek stigne njegovo prokletstvo vječitog talenta Prijavi
11. februar 2025.1 god. comment_362645 Ma ja, he likes it pa padne kurcu za usi i onda opet falles in love with the club prvi mjesec i sve tako. Prijavi
11. februar 2025.1 god. comment_362646 On 2/10/2025 at 6:29 PM, EdvinTB said: Ma kakav Felix. I kod nas je oba puta na početku bio 'in love' i osjećo se super, al ga na kraju uvijek stigne njegovo prokletstvo vječitog talenta Kakva mu je ovo pederska fotografija Sa ovakvim pozama i ne zasluzuje da igra za Chelsea. Mi smo nekad bili pravi muski klub, nazalost, vise nismo. Prijavi
12. februar 2025.1 god. comment_362649 Kakvi su nekad igraci igrali u Milanu isto ne samo u Chelseau, ovo je fakat sramota gledaj poze. Pa njega bi Seedorf natjero da mu pusi kurac dok sere na solji, a Essien bi ga tuko anakondom iz gaca prije svakog treninga da jace i bolje trenira. Evo primjer Gattusa i El Sharawija. Gattuso ❤️ https://sportsport.ba/magazin/quotgattuso-me-je-maltretirao-kada-je-cuo-da-sredujem-obrvequot/179127 Prijavi
12. februar 2025.1 god. comment_362651 Leao bi bio kapitalno pojacanje samo ako Mareska promeni nacin igre, a to se nece desiti. Moderan napadacki fudbal vrlo retko moze da funkcionise bez saradnje bekova i krila. Klop je sve sto je postigao u Liverpulu duguje tome, Tuhel je osvojio LS jer su Cilz i Dzejms sastavili pola sezone zajedno na terenu. Pep takodje u mnogome koristi svoje bekove za igru u napadu. Overlaping fullbacks daju mnogo vise opcija u napadu, to je jasno i vrapcima. Mareska je previse zelen da bude tako tvrdoglav i rigidan oko nacina fudbala. Igraci se jesu prilagodili, ali vecina nema taj Kvalitet potreban da ostvaruje njegove zamisli. Njemu na ruku jedino ide nedostatak ambicija Uprave koji su srecni da ostvare bilo kakav revenue i veruji da je to put ka uspehu. Prijavi
17. februar 2025.1 god. comment_362769 Kolo Muani ode na posudbu u Italiju, a valjao bi nam kao napadac sigurno do kraja sezone. Nije neka klasa ali znao bi pospremiti koju sansu sigurno. Prijavi
3. mart 2025.1 god. comment_363013 Ocekivanja su bila da Nico "eksplodira" na konto samopouzdanja od osvajanja EP ali decko igra losije od prosle sesone.a Raphinhu je Tuhel zeleo ko jedno od prvih pojacanja u BlueCo eri. Prijavi
3. mart 2025.1 god. comment_363016 Treba pogledati utakmice i vidjeti kakve su mu performanse. Ako igra dobro onda je ova statistika odlična za nas jer mu pada cijena. Recimo za Isaka bi Sociedad tražio 100 miliona da su ga prodavali poslije sezone kad je zabio 20 golova. Ovako su ga prodavali poslije sezone kad je zabio 5 i dobili su "samo" 70. Mi smo se zaletili na Jacksona koji se niotkud pojavio i zabio 10 golova za polusezonu i tu golgetersku formu neće nikad ponoviti. Isto je uradio i Manchester United sa Hojlundom. Pregledao sam mu ostalu statistiku, sve mu je tu negdje kao i prošle sezone. A golovi i asistencije su 6 + 8. Prijavi
3. mart 2025.1 god. comment_363021 @Adi prednost kupovine iz Primere je obavezna izlazna klauzula, koja u slucaju Nica iznosi nekih 60ak miliona evra. Nisam siguran da bi on toliko unapredio nasu igru, ali kad pogledas nema ni previse opcija. Prijavi
4. mart 2025.1 god. comment_363031 U pravu si, kada je on u pitanju problem nije odšteta, problem je plata. Već sad on tamo ima nekih 200 hiljada sedmično što naši ne vjerujem da će tako lako premašiti. Druga stvar je koliko se njemu uopšte ide negdje drugo, tražila ga je Barca na ljeto i nisu se dogovorili. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.