Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Da nije iz Brajtona odmah bih doveo Lewisa Dunka. Provjeren i dobar stoper, bio bi pojacanje ala Kejhil nekad.

Od napadaca Djokeresa nisam dovoljno ispratio. Šešku je realno opala cijena nakon ove sezone, ne vjerujem da ce im iko platiti 80+ miliona. Osimhenu takodjer. Sve i da je zabio 50 golova cinjenica je da u najboljim igrackim godinama igra u turskoj ligi.

Delap je macak u vreci. Nije isto igrati za Ipsvic i Celzi, ali mogao bi biti dobar za neki West Ham mozda. Djeluje mi kao da ima tu neku hladnocu ala Palmer. Grize na terenu i to mi se svidja.

Osimhen i Sesko su za mene prve opcije, Osimhen je bolji strijelac i veci borac dok je Sesko generalno bolji igrac koji vise zna s loptom. Obojica su totalno drugaciji profil od Jacksona i bolji su strijelci od njega. Gyokeres je takodjer gol masina i svakako mu dajem prednost ispred Delapa. Ko god da dodje unaprijedio bi nas. Sto se tice stopera, moj prvi izbor bi bio Murillo iz Foresta.

Jackson realno može zabiti samo zicer, tap - in ili ako nema golmana na golu. Ništa više od njega ne možemo očekivati kada je u pitanju realizacija. Svi ovi ostali mogu zabiti i nešto drugo. Posebno Šeško je prepoznatljiv po nenormalnim golovima, kao Ibrahimović nekad. Možda neće ulaziti u toliko šansi kao Jackson, ali ih neće ni promašivati koliko i Jackson i još bi trebali dodati golove iz drugih situacija.

Nemoj mi bundeslige vise uopste za napadaca. Ni taj Sesko nije zabio 20 golova tamo, a neke cifre o 80 miliona se spominju. Osimhen ili Gyokeres, pravi finisheri i pravi borci. Ne trebaju nama golcine, nama trebaju da zavrsavaju kreirane sanse i kada se lopte ubacuju da napadac ide gdje je i lopta.

Nekako je prirodno da Šeško bude taj.

Mladi igrač s velikim renomeom, dostojnim Chelseaja, a nama fali devetka.

Ne mogu ocjeniti hoće li biti pogodak ili promašaj, samo govorim da će on vrlo vjerojatno na ljeto tražiti korak više, a Chelsea je jedan od prvih adresa koji traže centarfora.

Treba biti oprezan, i Vlahović je djelovao dobro, povezivao se i s Chelseajem pa smatram da je Juventus fulao s njim.

Hujisen ce definitivno u Real. Dakle prva nam meta ostaje Guehi gde nam je glavni konkurent Newcastle koji je prema pisanju medija ispred nas u trci za njegov potpis. Ako ne bude on bice neko iz Portugal(source diablo_bih) 

Antonio Silva i Tomas Araujo iz Benfice

Ousmane Diomande, Goncalo Ignacio i Zeno Debast iz Sportinga.

To su ti portugalci koji bi mozda bili dovoljno dobri da igraju za Chelsea.

Od navedenih uzeo bih najradije Diomandea jer je agresivna mrcina, slicno Murillu iz Foresta a to nam bas onako fali u odbrani ili Debasta koji je u Ls pokazao da moze da odigra odlicno i na zadnjem veznom, jak na lopti i press resistant.

Slazem se sa Hamcom i momcima da bu trebalo da Murillo bude meta broj 1

7 hours ago, Whisper said:

Precrtaj jos jednog.

Kao prvo izvor vijesti za ovog Arauha je ko ******

Kao drugo, Liverpul nije Real i zasto mislis da cemo izvisit za nekog igraca zbog Liverpula? Zar ih nismo vec pobjedili sa Caicedom i Laviom?

2 hours ago, hamco said:

Kao prvo izvor vijesti za ovog Arauha je ko ******

Kao drugo, Liverpul nije Real i zasto mislis da cemo izvisit za nekog igraca zbog Liverpula? Zar ih nismo vec pobjedili sa Caicedom i Laviom?

Bili smo spremni da platimo koliko se trazi i da igracu damo onoliko koliko trazi. 

Imali smo dva pojacanja vrhunska u saci, Osimhena i Olisea pa ti vidi gde su zavrsili. Uprava je promenila nacin rada.

Just now, Whisper said:

Bili smo spremni da platimo koliko se trazi i da igracu damo onoliko koliko trazi. 

Imali smo dva pojacanja vrhunska u saci, Osimhena i Olisea pa ti vidi gde su zavrsili. Uprava je promenila nacin rada.

A sto mislis da su promjenili nacin rada bas tad tj. proslo ljeto? Pa i Caicedo i Lavia su dosli ljeto prije kada je vec taj novi nacin rada poceo. Takodjer mislim da je poredjenje jednog Arauja i Osimhena nerealno, Osimhen je formiran igrac i ima iza sebe nekoliko sezona u kojima je bio prvi strijelac i zna da ga mnoge ekipe zele i zele mu dati ogroman novac. Nije isto dati Osimhenu 250k - 300k sedmicno i jednom Arauju dati 50k-70k sedmicno. 

Guehi se uklapa u ovu momčad i ovu viziju.

Iako nije elitni, na njega bih pristao.

Ne bih pristao na pojačanje tipa Tosin i slični jer takve imamo na izvoz.

Ne smatram to lošim transferom jer smo iskoristili situaciju da dođe besplatno, samo govorim kako je potrebna kvaliteta igrača koji donose rezultat na individualnu kvalitetu.

Caicedo, Enzo, Lavia, Palmer je svjetska elita što se tiče tih centralnih pozicija, mi igramo taj trokut gdje je Palmer ofenzivnije. To malo koji klub na svijetu ima bolje.

Od ostatka momčadi, desni bekovi popunjeni, lijevo je starter Cucurella, dobar izbor...krila Neto kao starter i Madueke kao rotacija, golgeter Jackson kao rotacija i na stoperu imamo Colwilla i Chalobaha za rotaciju.

Sve ostalo bi valjalo popuniti.

Uspoređivati stopere Sportinga i jednog BVB-a, dajte molim vas..

Costa - Porto, Jorrel Hato - Ajax, Schlotterbeck - BVB, Guehi - CP, Gittens - BVB, Šeško - Leipzig.

Prodaja: Sanchez, Petrović, Kepa, Veiga, Disasi, Badiashile, Wes.Fofana, Tosin, Dewsbury - Hall, Chukwuemeka, Ugochukwu, Sterling, Mudryk, Nkunku, D. Fofana, Broja.

Može li netko u upravi ovo ostvariti ?

2 hours ago, hamco said:

A sto mislis da su promjenili nacin rada bas tad tj. proslo ljeto? Pa i Caicedo i Lavia su dosli ljeto prije kada je vec taj novi nacin rada poceo. Takodjer mislim da je poredjenje jednog Arauja i Osimhena nerealno, Osimhen je formiran igrac i ima iza sebe nekoliko sezona u kojima je bio prvi strijelac i zna da ga mnoge ekipe zele i zele mu dati ogroman novac. Nije isto dati Osimhenu 250k - 300k sedmicno i jednom Arauju dati 50k-70k sedmicno. 

Nije vise pitanje koliko mi mozemo da ponudimo igracu, vec koliko moze konkurencija.

Drugo vise nikom ne mozes prodati foru Celsijevog "projekta" to je mozda palilo u pocetku, sad je i vrapcima jasno da smo u kurac otisli.

S druge strane stoji Liverpool, stabilan klub, sampion Pl, redovan ucesnik LS, koji igracu nudi slicne uslove kao mi. 

Sa nasom politikom davanja manjih base salary igracima znatno smanjujemo mogucnost izbora na trzistu, nije bitno da li se neko zove Araujo ili Osimhen.

Jedan korak bliže Ligi prvaka, na upravi je da sada dovedu igrače s individualnom kvalitetom, koji su kvaliteta za Ligu prvaka.

Ne trebaju nam više Jorgenseni i slični pokušaji uboda, fali nam 4,5 vrhunskih igrača kako bi se ova momčad mogla natjecati za vrh i boriti u Ligi prvaka.

Treba dobro odvagnuti, primjera radi jedan Hojlund je profil kakvog bi naša uprava dovela iz Atalante, srećom je završio u Unitedu gdje je pokazao da je nula od igrača.

Tanka je granica između stvarno dobrog igrača i medijski eksponirane prevare.

Ja i ne vidim da se Mareska pominje u nekim tekstovima, evo samo dal sam jutros čitao da je fan nekog štopera Bena Nelsona, dal je iz Lestera nemam pojma... osim onog Druzberija koji je apsolutni promašaj ne znam da li mu se neki transfer može prepisati.

Smešno mi je samo to, da se mesec dana povezujemo sa tim klincem iz Bornmuta da bi se par dana nakon što smo izgleda izvisili za njega pominje ovo gore navedeno.

Hoću da kažem da se oko Mareske izgleda definitivno treba skoncentrisati samo na njegove poteze koje vuče oko izbora igrača za konkretnu utakmicu, odnosno kako ih vodi kroz sezonu, ostalo je očigledno u rukama nekih skauta i menadzmenta.

Inače, lično nikad nisam bio fan da se forsira ta priča o nekakvoj barsino/pepovoj školi, a vidim da naš trener to radi, kažem to subjektivno naravno,.

21 minutes ago, chiba said:

Ja i ne vidim da se Mareska pominje u nekim tekstovima, evo samo dal sam jutros čitao da je fan nekog štopera Bena Nelsona, dal je iz Lestera nemam pojma... osim onog Druzberija koji je apsolutni promašaj ne znam da li mu se neki transfer može prepisati.

Smešno mi je samo to, da se mesec dana povezujemo sa tim klincem iz Bornmuta da bi se par dana nakon što smo izgleda izvisili za njega pominje ovo gore navedeno.

Hoću da kažem da se oko Mareske izgleda definitivno treba skoncentrisati samo na njegove poteze koje vuče oko izbora igrača za konkretnu utakmicu, odnosno kako ih vodi kroz sezonu, ostalo je očigledno u rukama nekih skauta i menadzmenta.

Inače, lično nikad nisam bio fan da se forsira ta priča o nekakvoj barsino/pepovoj školi, a vidim da naš trener to radi, kažem to subjektivno naravno,.

Transfere kod nas vode Stewart, Winstanley i Shields. Prva dvojica se verovatnno oslanjaju na svoje baze podataka koje imaju jos iz Brightona dok  Shields uzima inspiraciju iz Sitijeve omladinske skole. Mareska je yes man i toliko. 

Što god mislili o Maresci, ja mislim da on sigurno ostaje trener i iduće sezone.

Ako osiguramo Ligu prvaka, ja ću to smatrati uspjehom, još nam je tu blizu osvajanje Konferencijske lige.

Trenutno za njegovu zamjenu jedino bih bio da su osigurali Xabi Alonsa, pošto nisu, ne vidim tko to može biti da je sa sigurnošću rang iznad.

Možda su kandidati Iraola ili Thiago Motta, ali pitanje je dali bi tu napredovali.

Ja samo želim 11 kvalitetnih nogometaša koji ginu jedan za drugog, a za to nam fali golman, 2 stopera, lijevo krilo i centarfor.

Bez privilegiranih igrača sa enormnim ugovorima.

Mislim da Chelsea ide u tom smjeru, iako radi 50% pogrešnih transfera.

Chelsea kroz cijelu momčad ima većinom osrednje igrače, ali niti jednog pravog da možeš reći to je taj.

Najviše takvih slučajeva imamo s golmanima i stoperima.

Što se tiče golmana, imamo 4 osrednja golmana pod ugovorom (Sanchez, Jorgensen, Kepa, Petrović), dva sporedna Betinelli i Bergstrom i jednu veliku nadu Pendersa.

Kako bi vi riješili ovu situaciju ?

Od opcija na tržištu, svima je debelim flomasterom podcrtan Diogo Costa, golman Porta, jedan od najboljih golmana svijeta. Sigurno će i Chelsea zagristi za njega, ali biti će jaka konkurencija.

Od ostalih opcija, barem meni se nameće Chevalier, mladi golman koji se uklapa u viziju kluba. Dobar golman, brani za Lille, mislim da je spreman preuzeti jedinicu u većem klubu i mislim da je bolji od svih naših. Tu bi bili lakši pregovori, a Lilleu možemo ponuditi i Petrovića u zamjenu.

Treća opcija bi bio Kobel. Odličan golman, samo što je već u godinama, bio bi najstariji u ekipi, pitanje je koliko se uklapa u viziju kluba i koliko bi tražio mjesečno, s obzirom na status jednog od najboljih golmana svijeta.

Zasigurno je Diogo Costa ovo ljeto prilika kakva se pruža jednom u nekoliko godina i ako se jedno jutro probudim i vidim objavu kluba s njegovim potpisom, to će biti velika pobjeda. On je klasa Alissona i to Alissona u primeu.

Od trenutnih golmana, volio bih 3 izlazna transfera, a zadržao bih Petrovića kao rezervnog.

Penders mora braniti, on na posidbu u klub gdje će biti jedinica.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.