Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• 2 sedmice kasnije...
  • Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Sve se vise spominjemo sa stoperom Bayerna, Kimom. 

Prosirujemo fan bazu i na istocni dio svijeta. Kakve smo srece ovaj Azijski Disasi ce predvoditi nasu odbranu iduce sezone.

3 pozicije su nam na ljeto top prioriteti. Centarfor, golman i stoper.

Za golmana mislim da mozemo vratiti Petrovica, decko je zasluzio jos jednu sansu svojim partijama u Strazburu. 

Pravog napadaca moramo kupiti, jer jos jedna godina samo s Dzaksonom u vrhu bit ce agonija. Momak je ove sezone dobro poceo, izgledalo je to kao da je napredovao ali je onda opet upao u kanal. Ne smijemo sebi dozvoliti da nam alternative budu Guiu, Nkunku i Dzordz. 

Ostaje jos stoper. Kad se rijesimo Badiashila i Disasija (sto je obavezno) bit ce nekih sredstava da se pojacamo. 

Pored ove 3 glavne pozicije, moguce da cemo morati pojacati i krilne ofanzivne pozicije. 

2 hours ago, reLo said:

Mi ćemo biti u tolikim finansijskim govnima ako ne izborimo LP - ne samo da ćemo Santosa prodati, nego i Palmera.

mozda na papiru. da ce biti u govnima, uprava bi se dobro pobrinula da nama sad ne visi top 4.

ono kad je Maresca izjavio da ima podrsku uprave cak iako ne obezbijede top4, nije napamet receno.

On 4/23/2025 at 7:09 PM, Wisey said:

3 pozicije su nam na ljeto top prioriteti. Centarfor, golman i stoper.

Ako to nisu ukapirali proslo leto zasto bi sada to ukapirali. 

Ja ocekujem 2 krila od 20 god i golmana od 19 god i spica od 15 milki. Ne potcenjujte nasu upravu, umeju oni i imbecilniji prelazni rok da smisle. 

A da cemo biti pod udarom uefe  itekako.

• 2 sedmice kasnije...
  • Popularna objava

Slažem se da su nam prioriteti golman, stoper i centarfor.

No međutim htjeli ili ne htjeli, stav naše uprave je dovoditi mlađariju, a ne svjetske zvijezde.

Tako da smo doveli ono krilo iz Sportinga koji niti u Portugalskoj ligi nije ekstra igrač za nemalih 50 i kusur milijuna.

Uprava je srezala plaće svim igračima, nema više plaćanja kao u doba Abramovića, a onda nas svjetske zvijezde i odbijaju. Ja bih volio Schlotterbacka i Gyokeresa, ali jednostavno Arsenal, United ili netko treći će im ponuditi više novaca.

Imamo puno nepotrebnih igrača koje bi valjalo prodati...Sanchez, Disasi, Badiashile, Tosin, Dewsbury Hall, Mudryk, Nkunku, Fofana, ne zaboravimo i Felixa, Chukwuemeka, Ugochukwu i kako se sve ne zovu...Broja itd

S obzirom da se nadam Ligi prvaka naredne sezone, zbilja bih volio igrače dostojne tog natjecanja...Costa iz Porta nije loš izbor, meni je Schlotterback podvučen s dvije crte i podebljanim slovima, zatim Murillo, Gyokeres i na lijevom krilnom Barcola ili Gittens.

To su sve igrači koji u ovom trenutku nemaju astronomske plaće i možda bi došli s obzirom da bi bili zacementirani starteri.

Iz onog kupusa igrača od prošle sezone, sada se malo iskristalizirala ekipa, imamo tu par nositelja, dobili smo vezni red Caicedo, Enzo, Palmer što je vrlo kvalitetno. Dobra krila i bekove, samo što nam fali je tko može zabiti gol i kvalitetan golman i stoper.

Fali mi Abramovićeva era kada bi mi u ovoj situaciji krenili po Bastonija, Lautara, ali sada su nažalost neka druga vremena gdje vlasnik gleda klub kroz biznis investiciju, a ne kao nogometni klub kojemu je cilj osvajanje trofeja.

• Autor

Daj mi samo jedan jedini razlog zasto bi Barcola napustio PSG i dosao kod nas?

Momak mlad, tek dosao u PSG, Francuz, igra u Parisu prelijepom gradu, osvojio Ligu, evo ih na pragu finala Lige prvaka, ima jako dobru platu, u Ligi odigrao 32 utakmice, u Ligi prvaka 15 (znaci igra redovno).

Najlakse je reci daj Gyokeresa, a to sto ga trazi pola Europe nikom nista. 

Trebaju ljudi shvatiti da nismo vise Top Tier club, barem trenutno nismo, i kao takvi ne mozemo privuci najvece zvijezde jer ce takvi prije otici u Real, Barcu, City, Arsenal, Bayern itd. Prije je Roman znao pljunuti 50 mil i dovesti koga hoces, sada je malo drugacije. Svi trose (West Ham odbije 100 mil za Paquetu, dovede igraca od 50 miliona) svi imaju para. Nekad smo nudili veliku platu pa smo tako mogli privuci zvijezde jer niko nije to mogao pratiti. Takodjer i to vise nije slucaj. Nit nudimo velike plate a i ima klubova koji nas mogu ispratiti u uslovima (prije svega citaj Arabija).

Evo doveli smo prije 2 godine najboljeg strijelca Bundeslige, svi smo slavili taj transfer i zadovoljno trljali ruke. Svi znamo kako je zavrsio taj igrac kod nas. 

Nakon dugo vremena, nakon suse, konacno ima neki izbor napadaca na trzistu. Tu je naravno u prvom planu spomenuti Gyokeres kojeg ce svi traziti, nakon njega je tu Osimhen koji je bio jaku blizu Brigdea ali je trazio veliku platu pa nije dosao. Tu je Benjamin Sesko (licno moja zelja) kojeg ‘ganja’ Arsenal. Dalje imamo J.David iz Lilla kojem istice ugovor ovog ljeta i ne bi nas nista kostao. Da predjemo malo na Engleze: tu je Liam Delap kojeg je naciljao Manchester United (i mi se spominjemo). Tu je i Cunha koji ce tesko ostati u Wolvesima. Naravno i A. Isak kao najbolji napadac Premiershipa ove godine. Tu je nova zlatna koka Frankfurta, Hugo Ekitike. 
Sto se Serie A tice, to dosta slabije pratim ali znam da je Vlahovic dostupan (ja ga ne bi dzaba da dodje). Osim njega Ademola Lookman (bio je u premiershipu i nije se proslavio). Eto deset napatak napadaca (nisam tu spominjap nerealne opcije tipa Thuram,Lautaro, Mbappe i slicno).

Meni je veci problem stoper. Ne mogu se sjetiti vise od 3 stopera koja su ‘dostupna’ i koje nece ‘ganjati’ cijela Europa. 

Sto se tice krilne pozicije ja velike nade polazem u malog Estevaoa.

Šeško je dobra opcija za ovo ljeto jer nema napucanu statistiku. Leipzig je igrao ružan fudbal kroz sezonu, malo su zabijali, nedostajalo je kreativnosti i ovaj nije mogao da se raspuca.

Od štopera najvrelija roba će biti Huijsen i Murillo koji su opet premladi i ne bi nam donijeli ono što nam je najpotrebnije.

8 minutes ago, Adi said:

Šeško je dobra opcija za ovo ljeto jer nema napucanu statistiku. Leipzig je igrao ružan fudbal kroz sezonu, malo su zabijali, nedostajalo je kreativnosti i ovaj nije mogao da se raspuca.

Od štopera najvrelija roba će biti Huijsen i Murillo koji su opet premladi i ne bi nam donijeli ono što nam je najpotrebnije.

Al kad vec znamo da necemo iskusne dovoditi onda treba u tom kontekstu i diskutovati o tim mladima. Konkretno od te dvojice, Huijsen i Murillo, ja bih proji Murilla jer je fizicki stroj, agresivni stoper, pozrtovan i ide glavom gdje neki ne smiju kopackom. Huijsen je vise skolovani stoper i dobar na lopti, reklo bi se dobar za build up igru medjutim kod njega mi fali bas te agresivnosti i duel igre koju nudi Murillo.

Kako god, smatram da nam je napadac pozicija koja je najkriticnija, vise kriticna cak i od golmanske pozicije. Zvuci nerealno ali doslovno takav osjecaj imam.

12 hours ago, hamco said:

Al kad vec znamo da necemo iskusne dovoditi onda treba u tom kontekstu i diskutovati o tim mladima. Konkretno od te dvojice, Huijsen i Murillo, ja bih proji Murilla jer je fizicki stroj, agresivni stoper, pozrtovan i ide glavom gdje neki ne smiju kopackom. Huijsen je vise skolovani stoper i dobar na lopti, reklo bi se dobar za build up igru medjutim kod njega mi fali bas te agresivnosti i duel igre koju nudi Murillo.

Kako god, smatram da nam je napadac pozicija koja je najkriticnija, vise kriticna cak i od golmanske pozicije. Zvuci nerealno ali doslovno takav osjecaj imam.

Definitivno centarfor kada imamo samo Jacksona koji nije loš, da je rezervna opcija bio bi idealan.

Na stoperu imamo ne znam koliko opcija, ali u najbolju ruku to su prosjek Premier lige. Ne vidim nekog stopera u Premierligi koji je bio kao nekada Van Dijk u Southamptonu da iz manjeg kluba vidiš da ima klasu za Ligu prvaka i da će ti sigurno biti pojačanje. Nekada za vrijeme Emenala smo bili kraljevi bargain transfera kada smo dovodili Azpilicuetu, Ivanovića i ostale odlične jeftine igrače, danas nisam uvjeren da su to sposobni.

Osimhen
Gyokeres
Sesko
Delap
J. David

Neke od opcija i napadaca koji se spominju sa nama ali i sa drugim klubovima. Uzevsi u obzir iznos transfera, platu igraca kao i sam profil igraca, sta mislite ko bi nam od ovih nabrojanih najvise odgovarao i zbog cega? Koliko je zapravo realno da nekog od njih dovedemo, sto kaze Bari nije da nemamo veliku konkurenciju u drugim timovima.

Ako bi birao iskljucivo po kvaliteti to bi bio Osimhen bez rasmiljanja. Medjutim citam da trazi 12m platu sto ga automatski iskljucuje iz utrke jer nisam siguran da su nasi spremni dati toliko. Drugi izbor bi mi bio Sesko. Treci Gyokeres, cetvrti Delap i peti David.

Kako god, smatram da ukoliko bi bilo ko od ovih 5 dosao da ce nas pojacati i da ce dati drugu dimenziju nasem napadu. 
Sta generalno mislite o Sesku i Delapu?

Moje misljenje je da je Sesko mlad jos uvijek ali je izuzetno fizicki jak, velik je i ima brz rad nogu za svoju visinu, dobro sutira s obje noge i veoma je dobar u igri ledjima. Takodjer je i brz na sprintu zbog dugog koraka. Kao najvecu njegovu manu vidim u donosenju odluka i pas igri na malom prostoru. Za Osimhena i Gyokeresa nemam puno toga reci sto vec ne znamo, ali Sesko mi je pravo zanimljiv igrac zbog svega opisanog a tek mu je 21 godina a napredak je vidljiv svake godine.

Sto se tice Delapa, pravi borac, igrac koji ne odustaje ni kad je lopta vec izgubljena i nemoguce je vratiti, jak je ko bik i sigurno je neko ko bi svojom konstitucijom i nacinom igre dao veliki doprinos ekipi. Ipak on mi je veoma sirov jos uvijek, cesto zna zabiti glavu u pod i pokusava sam protiv trojice, nekada i cetvorice. Ima solidnu tehnicku za svoju gradju i generalno je veoma zanimljiv igrac ali smatram da su i Sesko, Gyokeres i Osimhen mnogo bolje opcije od njega. Ali nikad se ne zna.

J. Davidu istice ugovor na ljeto ali vec se spominje Inter kao gotovo sigurna nova njegova destinacija. 

David trazi 15 miliona za potpis, 10 miliona za agenta i 8-9 miliona godisnje.

Iskreno ako cemo da se i dalje furamo na kupovinu "raw talent" ajde da onda smenimo Marescu i postavimo Ten Haga ili cak Xavija kao ljude koji znaju da unaprede taj talenat u gotov proizvod. Mareska to nije. Previse je tvrdoglav i rigidan a premalo zna. 90% nasij igraca je na istom ako ne i losijem nivou nego prosle sezone.

Covek je imao srece jednostavno da preko poznanstva sa Pepom vodi jednu izuzetno jaku generaciju omladinaca koju su mu skautirali i doveli Shields i ekipa tamo, ali to nije plod njegovog znanja.

Ovoj ekipi trebaju dva izuzetno kvalitetna gotova igraca, spremna da ponesu teret igranja za vrh PL i svih ostalih takmicenja. 

Drugacije ne vidim nacin da uspemo da budemo bolji od ovoga sto smo sada, bar pod ovim "trenerom" .

21 hours ago, hamco said:

Osimhen
Gyokeres
Sesko
Delap
J. David

Upravo tim redoslijedom. Osimhen bi mi bio prva opcija. Ali mislim da nije realan zbog cijene (tj. plaće) Gyokeres i Sesko su mi tu negdje, al mislim da je Sesko realniji jer je mlađi i u ovom trenutku jeftiniji. Kod njega je dobra stvar što iako ima tek 21 godinu ima već solidno iskustva pa može bit dobra kombinacija onoga što nam treba i što uprava želi. Delep mi je zanimljiv, sviđa mi se ta borbenost i prgavost, fali nam toga, ali preriskantna opcija, čovjek ima 1 PL sezonu iza sebe. U neka druga vremena možda, trenutno na ovu ekipu nam treba iskusnije/provjerenije ime. O ovom J. Davisu ne znam puno, nisam ga gleda, cini mi se ovdje ipak najtanja opcija, iako iz Francuske u pravilo dolazi dobra roba...

Guehi

Gittens

Delap

Za njih verujem da ce nam biti primarne mete.

Marc Guehi je dobar stoper, ima 24 godine i vec cetiri sezone u kontinuitetu igra u PL kao starter. Napredovao je puno, CP vise nije njegov nivo, dete je kluba, u zadnjoj godini ugovora. Uklapa se potpuno u projekat. 

Jamie Bynoe Gittens jako talentovano napadacko krilo kojeg Shields zna iz vremena dok je bio chief scout u Cityju. Dobar je mali, brz i odlican dribler, direktniji i opasniji po gol protivnika od Sancha. Uz male promene u taktici kod naseg "trenera" i slobodu da igra mogao bi da napravi velike stvari za Chelsea. Imamo i asset tamo da nam olaksa transfer posto Bvb zeli Chukvameku.

Liam Delap jos jedan Citijev akademac na meti. Njega smo svi gledali ove sezone i sve ste o njemu napisali. Mogu da dodam samo da me podseca jako na Costu koji je tako znao da zabije glavu i jurisa na protivnike. Mnogo nam je bodova osvojio na taj nacin. Sirov je Delap ali uz bolje saigrace koji ce pratiti napade i pravilan rad sa njim moze da bude odlican izbor. 

Ponavljam raniju tvrdnju da Maresca ne ume da unapredi mlade igrace tako da tesko nama ko god da dodje.

Osimhen se qrci i trazi neke astronomske plate a dolazi iz turske lige. Napoli je evo dokazao da moze itekako bez njega, nit je nezamjenjiv nit je tolika klasa koliko je sebi umislio. Dobar je igrac ali nista vise od toga. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.