18. juli 2022.4 god. comment_330787 1 hour ago, njuso21 said: Prosle godine Chalobah, ove godine Gallagher sigurno, a vrlo vjerovatno i Ampadu su u ekipi, sta treba vise? Da cijeli tim bude od akademaca? Al kako onda osvajati trofeje, kako se boriti sa Cityem i ostalim? Licemjerstvo. Treba Broja jer nemamo napadača i treba Colwill jer smo u deficitu sa štoperima. Tuchel im treba dati šansu prije nego što ih se proda. Ako se izbore za mjesto super, ako se ne izbore neka onda idu ako žele. Ne može se dovesti 20 seniora i pričati o šansama za mlade igrače. Ampadu će biti u ekipi kao sedmi štoper i sedmi veznjak. Ovdje nije riječ o igračima iz akademije Želje nego o igračima iz akademije Chelseaja. Igrači koji su najtalentovaniji u svom uzrastu na svijetu. Zašto se uvijek više cijeni talenat iz tuđih akademija? Bi li nam valjali sad Tomori i Guehi? Naravno da bi. Bi li nam valjali Lamptey i Livramento kao rezerve za Jamesa? Naravno da bi. Prodajmo sad Broju i Colwilla, bacimo pare i za 2 godine se žalimo jer smo ih olako pustili. Prijavi
18. juli 2022.4 god. comment_330788 50 minutes ago, Adi said: Treba Broja jer nemamo napadača i treba Colwill jer smo u deficitu sa štoperima. Tuchel im treba dati šansu prije nego što ih se proda. Ako se izbore za mjesto super, ako se ne izbore neka onda idu ako žele. Ne može se dovesti 20 seniora i pričati o šansama za mlade igrače. Ampadu će biti u ekipi kao sedmi štoper i sedmi veznjak. Ovdje nije riječ o igračima iz akademije Želje nego o igračima iz akademije Chelseaja. Igrači koji su najtalentovaniji u svom uzrastu na svijetu. Zašto se uvijek više cijeni talenat iz tuđih akademija? Bi li nam valjali sad Tomori i Guehi? Naravno da bi. Bi li nam valjali Lamptey i Livramento kao rezerve za Jamesa? Naravno da bi. Prodajmo sad Broju i Colwilla, bacimo pare i za 2 godine se žalimo jer smo ih olako pustili. Da ali ni jedan od njih nije htio bit zamjena, ni Lamptey ni Livramento zato su i otisli. Jer ocigledno ne vjeruju dovoljno u sebe da mogu zamijenit Jamesa, sto je sasvim realno. Mislim da i Colwill tako razmislja, nece sigurno klub dat 150m za 3 stopera, da bi dali sansu Colwillu. Vise ne znam ni sam sta da mislim, najgore je sto ne o cemu gospodin Tuchel razmislja. I neko je negdje napisao, da je Broja “rare” sto je 100% tacno, ja ne mogu nesto da se sjetim mladih pravih 9 u premijer ligi, zato bi ga trebali zadrzat, ugovor ima koliko znam do 2025, sto je super. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330790 Razumijem Colwilla, i upravu je ako želi ić. Imamo Silvu i Koulibalya, i kanimo dovest još 2 novih stopera. A tu je još i Chalobah koji je prošle sezone imao solidno minuta. Znači da će on biti tek 5 ili čak 6 izbor, u prijevodu igrat ce koji nebitan kupić protiv petoligaša i to je to. Tamo se dokazat ne moze. Tako da logično da želi otić. Ako ostanemo bez njega to je definitivno krivanja kluba. S druge strane Borju ne razumijem, u napadu smo šuplji, konkurencija mu je propali Werner i Kai koji nije pravi špic, a i Tuchel je izjavio da se napadač neće dovodit. Tako da, minuta će sigurno bit za njega, (puno je utakmica, u napada je uvijek više rotacija nego u obrani, jedini je pravi špic...) Ostani i dokaži se. Navodno on inzistira na odlasku, tako da u ovom slučaju nije krivica kluba. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330791 Al lamptey livramento guehi i sva ta imena reko bi covjek prica se o van dijku, alvesu itd. A sve igraci koji bi grijali klupu jamesu, rudigeru, silvi, pa ove sezone koulibaliu. Jednistavno ljudi su zeljeli igrat fudbal redovno a kod nas to ne bi nikada jer nisu kvalitet kakav nam treba. Slazem se da bi bili odlicni backup igraci al ne zele svi igraci biti klupa i insistiraju odlaskom. Tomori bi ja mislim mogao imat mjesto ove sezone da je ostao al njega je lanps syebo ne znam sto. Za lukakuom se plakalo pa ga opet dovedosmo i isti qrac ispade. Broja ako ode nije mi zao a nadam se da ce colwill naci svoje mjesto kod nas. Saznat cemo ubrzo. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330792 Ne postoje vise termni prva postava, redovno igranje, klupa. Da bi osvojao trofeje moras da imas 20 igraca na raspolaganju koji se rotiraju jer se igra na svaka 3 dana a to je pokazala prethodna sezona i koliko su se naigrali chalobah, sar, alonso, koliko je falio rwb. Odlaskom Ridigera i Kristensena te Silva koji je u veoma poznim godinama zakljucuje se da ti treba 3 nova stopera a doveli smo jednog. Da ne govorimo koliko bi se lempti, livramento, geuhi, tomori naigrali da su ostali a sigurno ce i Broja i Colwil u sezoni koja sledi. To sto su neki mladi pojedinci otisli to je njihova odluka jer su smatrali da ce svoj kvalitet svetu bolje pokazati kroz igranje u manjem klubu jer ce igrati cesce. Znaju i Broja i Colwil da ce dobiti minute, da ce igrati sve vise ako se dobro pokazu ali razumem ih ako razmisljaju da hoce u drugi klub gde se mogu jos vise pokazati i potom otici u veci klub. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330796 21 hours ago, soxx said: Pa nevjerujem da mu je iko rekao da neces dobit minute. Niko mu ne moze garantovat koluko ce imat minuta. Kad napadac od 100M preseli na klupu znas da niko nije nedodirljiv. To sto se on ne zeli boriti za mjesto svoje to je njegova stvar Ako vec zeli da ide, naplatit fino i ubacit klauzulu da ga mozemo kupit za neke pare il da imamo neki profit od sljedece prodaje To što mi ojebinu od igrača platimo 100 miliona to je naš problem, njegovo ponašanje na terenu i izvan istog i učinak je sramotan, bukvalno najgori transfer ikada. Ko bi pomislio da ćemo nakon Kepe uspjeti napraviti puno veći promašaj Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330797 Što se tiče Colwilla, ne znam šta pričate iskreno. Momak nikada nije tražio da bude starter, samo minute vjerovatno onu priliku koju je dobio Chalobah prosle sezone i koju je jako lijepo iskoristio i sve nas iznenadio. Logično je da će tražiti transfer ako ti pljuneš preko 100 milona za Akea i Kimpembea koji imaju nekih 26-7 godina i igraju na tvojoj poziciji, znaš da od tebe i tvoje minutaže nema ništa. Prijavi
19. juli 2022.4 god. Autor comment_330798 Evo covjek je fino rekao EVERYBODY has the chance, do njih je sad koji ce je kako iskoristiti i hoce li uopste ili ce podviti rep i odustati. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330799 Isto kao što pišete da je Broja umislio da je Kane, isti taj majstor Kane je nekada bio na posudbama po Norwichu i Leicesteru i tu je klupu grijao većinom, sve dok se nije vratio u Tottenham i dok ga nisu pustili da igra i dali mu minute koje je odmah iskoristio. Kurac je iko od vas ovde znao ko je Kane one prve sezone kada je eksplodirao. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330800 5 minutes ago, Kun Aguer0 said: Što se tiče Colwilla, ne znam šta pričate iskreno. Momak nikada nije tražio da bude starter, samo minute vjerovatno onu priliku koju je dobio Chalobah prosle sezone i koju je jako lijepo iskoristio i sve nas iznenadio. Logično je da će tražiti transfer ako ti pljuneš preko 100 milona za Akea i Kimpembea koji imaju nekih 26-7 godina i igraju na tvojoj poziciji, znaš da od tebe i tvoje minutaže nema ništa. Pa to ne znaci da se ne moze nametnuti i pokazati da je bolji od njih. Mislim, ja sam prvi uz Colvila i prvi bih osudio prodaju. Ali sto bi Colvil uopste trazio da ga prodaju? Zasto ne bi pristao na posudbu nekog premierligasa? Pa tek mu je 19 godina, svo vrijeme pred njim. Isto tako mozemo reci i za Mounta, Jamesa, da nisu pristali na posudbu sad bi bili nedje u kurcu. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330801 5 hours ago, soxx said: Al lamptey livramento guehi i sva ta imena reko bi covjek prica se o van dijku, alvesu itd. A sve igraci koji bi grijali klupu jamesu, rudigeru, silvi, pa ove sezone koulibaliu. Nisu klasa Van Dijka i sličnih ali su na dobrom putu da postanu. Nije ni De Bruyne čim je otišao postao najbolji ofanzivni veznjak svijeta nego je trebalo vremena da to postane, kao što je i Salahu trebalo malo vremena. Jedan od problema u odbrani su i "slatke" muke. Imaš Chalobaha, Sarra, Ampadua i Colwilla. Sve su to mladi igrači kojima se želi pružiti prilika, ali im se ne može pružiti svima prilika jer se dovodi još igrača na njihovim mjestima. Da se mene pita Sarra prodati i dovesti još jednog za prvu postavu. Šta je neko nekome rekao, šta je neko obećao i šta igrači misle i žele možemo samo nagađati. Ne vidim razloga da Colwill bude nezadovoljan ako mu se kaže da na papiru nije prva postava, ali da ima 60 utakmica u sezoni i čim raspored postane gust ili se neko povrijedi on odmah može da uleti. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330804 Nego zanimljivo je da se sutra ne dovede niti jedan stoper i colwill se pokaze promasajem bilo bi kako tuchel budala i nije smio uci tako u sezonu bez kvalitetnih pojacanja. A to da ce nasi akademci postat vandijkovi, alvesi, cekam evo 15 godina da se neki pojavi. De bruyne i salah nisu uopste nas produkt. A de bruyne je bio greska jer ga je Mou odyebo a i on je bio lijen i tezak covjek culo ae kasnije po intervjuima. Salah je tek kasnije sazrio u igraca al ko je ocekivo da ce ovak eksplodirat. Njemu smo trebali sansu dat 5 godina da bi imali salaha sadasnjeg a kad havertz odigra jednu sezonu ovdje se sikiraju pojedinci kako ostajemo s havertzom. Mozda ce on eksplodirat za 3 sezone npr Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330805 Nisam rekao da su proizvod naše akademije nego igrači kojih smo se olako riješili i dan danas nam nije lako zbog toga. Svi osim diabla mislimo da se ne može samo sa Colwillom ući u sezonu. Sve i da on odigra kako treba, ne može on sa 19 godina u prvoj sezoni u PL da iznese 60 utakmica. Imali smo u prvoj Lampardovoj sezoni Mounta, Abrahama, Tomorija i pomalo Odoija i Jamesa. Svi oni su u jednom trenutku pali i taj dio sezone su iznijeli drugi igrači. Svaki ozbiljan klub, koji cilja najveće trofeje, bi doveo još nekoga. Silva je tu još godinu i lako će se stvoriti više prostora za onog koji se pokaže. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330806 Sarra treba odstraniti, nije ni za šta. Tako da mjesta se ipak može napraviti. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330808 Neki hrvoje te proziva za koundea. Spremi to ako bi kojim slucajem potpisao za nas hahaha Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330809 Ista cifra kao i kada je Marina bila, bukvalno samo ponovili ponudu nakon sto nisu uspjeli jeftinije proci. To je ono sto Sevilla trazi oduvijek. Prosli put je propalo, ovaj put samo moze Barca sjebati ako uspiju istjerati Frenkija iz kluba Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330813 6 hours ago, hamco said: Pa to ne znaci da se ne moze nametnuti i pokazati da je bolji od njih. Mislim, ja sam prvi uz Colvila i prvi bih osudio prodaju. Ali sto bi Colvil uopste trazio da ga prodaju? Zasto ne bi pristao na posudbu nekog premierligasa? Pa tek mu je 19 godina, svo vrijeme pred njim. Isto tako mozemo reci i za Mounta, Jamesa, da nisu pristali na posudbu sad bi bili nedje u kurcu. Kod nas i nasih menadzera nisu se istakli Salah i De Bruyne, najbolji igraci svoje generacije, zašto iko od vas misli da će se neko drugi tako istaći. Budimo realni Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330819 Sto se tice svih tih klinaca veliki je problem sta zeli Tuhel. Ako resi da igra sa 4 pozadi ne bi videli sanse. Ako resi da igra sa 3itekako bi bilo mesta i za Colwila bar za 5 6kup tekmi 5 6 pl tekmi i 2 3 ls tekmi. Ista prica vazi i za Broju tj mozda malo vise oko 30 ak skupa. E ako mu je to malo onda nek ide. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330821 2 hours ago, Kun Aguer0 said: Nemam ništa protiv njega, ali sumnjam da će se ovo ostvariti. Plata mu je astronomska, odbija da igra za manje pare u Barceloni a kod nas sigurno ne bi imao istu kamoli neki veći iznos. Prijavi
19. juli 2022.4 god. comment_330822 Ja nisam za De jonga, iskreno nista posebno nije pokazao u Barecloni, a kostat ce puno plus o plati da ne pricamo. Imamo odlican vezni red, ne kontam cemu ovo. Kreativan jest ali nije fabregas, tako da neko ludilo od pojacanja i ne bi bio. Prijavi
20. juli 2022.4 god. comment_330824 10 hours ago, cobinho said: Sto se tice svih tih klinaca veliki je problem sta zeli Tuhel. Ako resi da igra sa 4 pozadi ne bi videli sanse. Ako resi da igra sa 3itekako bi bilo mesta i za Colwila bar za 5 6kup tekmi 5 6 pl tekmi i 2 3 ls tekmi. Ista prica vazi i za Broju tj mozda malo vise oko 30 ak skupa. E ako mu je to malo onda nek ide. Ma dobro nikada ne znaš šta će biti sa tom minutažom, da li će biti povreda, kakva će biti forma itd. Prošle sezone smo mislili da smo u sredini najjači a onda je u sred sezone prigustilo. Pored toga u pola sezone dolazi i to SP jebeno koje je zbog arapskih para stavljeno zimi da se igra što je apsurdno. Dosta reprezentativaca imamo nazad tako da bi bilo jako dobro da se uigraju i momci koji neće biti u repki Po meni dva najveća razočarenja su to što će Gilmour i Broja na posudbu, da sam na njihovom mjestu trazio bih i ja transfer pa neka se jebe i Tuchel i svi, nema od ovih posudbi hljeba teško se je tu istaći, mnogo teže nego inače Prijavi
20. juli 2022.4 god. comment_330825 43 minutes ago, Kun Aguer0 said: Ma dobro nikada ne znaš šta će biti sa tom minutažom, da li će biti povreda, kakva će biti forma itd. Prošle sezone smo mislili da smo u sredini najjači a onda je u sred sezone prigustilo. Pored toga u pola sezone dolazi i to SP jebeno koje je zbog arapskih para stavljeno zimi da se igra što je apsurdno. Dosta reprezentativaca imamo nazad tako da bi bilo jako dobro da se uigraju i momci koji neće biti u repki Po meni dva najveća razočarenja su to što će Gilmour i Broja na posudbu, da sam na njihovom mjestu trazio bih i ja transfer pa neka se jebe i Tuchel i svi, nema od ovih posudbi hljeba teško se je tu istaći, mnogo teže nego inače Kako su mogli da se istaknu maunt, james, tomori, abraham pa i colwil, broja sada s tim da gilmor nije bas imao srece sa ekipom sa povredama ali daju rezultata posudbe, ber jednu sezonu Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.