Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

Cinjenica jeste da Chelsea vise nije cak ni medju 10 velikih riba kada su transferi u pitanju, a nekada smo uz Real bili i najveca.

Nije da zalim za tim, shvatam ja da Roman zeli napraviti ovaj klub stabilnim, koji nece zavisiti samo od njegovog novca, i to radi i vise nego dobro.

Medjutim, ovaj rok smo debelo podbacili. Sve sto smo doveli je mrtvi prosjek, usudio bih se reci da smo slabiji nego prosle godine. U svemu ovome, najvise mi je zao Contea, koji ce biti popljuvan cim i ako rezultati ne budu kako trebaju. O ligi prvaka necu trositi rijeci.
  • Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Slede klasične zamene teza, i gaslighting, ubeđivanje sebe kako je dobar posao urađen tokom prelaznog roka.

Jel ti teško da napišeš koji su to igrači koje smo trebali dovesti da bi ovo po tebi bio dobro odrađen prijelazni rok ? (Nije nikakva provokacija, nego čisto eto  volio bih da čujem)

Slede klasične zamene teza, i gaslighting, ubeđivanje sebe kako je dobar posao urađen tokom prelaznog roka.

Koliko vidim ne kaze niko da je odradjen dobar posao, samo kazem da nije odradjen toliko los i katastrofalan kao sto neki postavljaju.

Kapitalci tipa Sanchez na kraju nisu prodani nikome. Novce kojima se razbacuju iz Pariza nemamo niti zelim vidjeti ovaj klub da takve transfere odradjuje taman i ne imali superstara. Nazalost, to je pomjerilo granice i sada ce nas jedan anonimus iz Torina kostati 25-30 miliona ili recimo prosjecni Drinkwater 40. Nije do nas, ali se trudimo ipak neke razumne cifre da ulazemo.

Conte ce morati rotirati, a u klubu moraju tragati za potencijalnim superstarovima i neotkrivenim klasama pa ih gurati u tim. Nemamo misica da se borimo sa recimo Cityem i PSG-om, ali to nije nista lose. Nama je potrebno malo mira i stabilnosti sada, valjda se mozemo konacno okrenuti fudbalskim stvarima i podrzavati ove igrace koji su tu, koji zele biti dio Chelsea i predstavljati klub kako najbolje znaju i umiju.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Wisey tjesis sam sebe, zar je toliko tesko priznati da nemamo sposobnu upravu za nesto vise. Ovde se skace od stece sto je stigao Drinkwater i slicni za 40 miliona a Juventus klepi Matuidia za 18. Chelsea nije vise destinacija gdje su igraci jedva cekali da dodje ponuda.

Na kraju smo se i zakrpali kako tako,jer bolje i ovo nego ekipa gdje na klupi ti sjedi Scoot,Tomori i Kenedy.

A bili prošle sezone prvaci.

Zapacosta koliko vidim ima odličnu probojnost i vrhunski centaršut,ali vjerojatno i on ima svoje mane.

Nije da nešto pratim Seriju A,tu i tamo pogledam koju jaču utakmicu Juventusa,ali ovog Zapacostu nikad nisam posebno primjetio.

Čuo sam za njega,ali nikad nisam mogao pomisliti da će taj igrač se uopće dovoditi u kontekst s Chelseajom.

Drinkwater je na kraju odlična kupovina,a u 6. mjesecu bi bio katastrofalna.

Fali nam još jedno krilo i nadam se da će na zimu doć ili world class igrač ili vrhunski talent.

Pa makar tog Draxlera da smo doveli iako mi se igrač nikako ne sviđa.

Sada je gotovo,možemo se samo pomoliti da će Conte opet izvući neki magičan trik iz glave kao prošle sezone i da će nešto biti od ovoga.

Iako mi se čini da očekujemo previše.

Moja ocjena je 2 od 5.

Neka je više konačno i ovo završilo, da se možemo okrenuti utakmicama. Što se tiče transfera ocijenio bih naš rok kao solidan, 3/5. Eto doveli smo nešto dubine, trebalo bi to biti okej, što se tiče utroška tu smo super prošli jer kad prodamo Costu biti ćemo skoro na 0. 
Kao grešku ovog transfer roka rekao bih da mi je nelogično da drinkwatera kupimo za 35, a Matica prodamo za 40 i to što smo platili zappacostu recimo više nego tottenham auriera. Mislim da su se ti transferi trebali riješiti prije jer ovako u zadnji tren sigurno cijena nešto poraste.

Uglavnom, kvalitete u prvom sastavu imamo, a sada bi trebali imati i dovoljno širine, nema razloga da budemo razočarani, nije nešto spektakularno, ali realno nije nam ni trebalo spektakularno. Biti će to dobro

Sanchez će doći jedino ako u Januaru budemo imali +10 bodova u odnosu na ostale i ako u LP prođemo grupu sa sve i jednom pobjedom i ako mu damo 400 000 sedmično.

Jel ti teško da napišeš koji su to igrači koje smo trebali dovesti da bi ovo po tebi bio dobro odrađen prijelazni rok ? (Nije nikakva provokacija, nego čisto eto  volio bih da čujem)

Pogledaj sa kime smo se sve povezivali prethodna 3 meseca i koji je datum bio juče, ako ti ne pripadne muka, videćeš.

Evo po mome,trebali smo ostaviti Costu, Matića i Chalobaha i dovesti Van Dijka,Cancela i Sancheza,znači samo ono što nam fali u odnosu na prošlu sezonu.

Za cijenu ne bih pitao,koliko traže toliko im ponudi.

A za njih trojicu bi odšteta bila maksimalno 200 milijuna eura.

I onda smo daleko najjači klub u ligi.
A ovako s mjesta najjačeg pasti na 4. mjesto,to nikako ne može biti uspješan prijelazni rok.

Costu nije moguce ostaviti, jer zeli odavno da ide. Matica je bilo vrijeme zamjeniti, a Chalobah nije vise htio da igra 10tak tekmi po sezoni.

Sto se tice dolazaka, sto ne bi pitao koliko traze ? Prvo za Van Dijka, ima covjek veliki skoro tek potpisan ugovor, i ne zele ljudi da ga prodaju, cancelo je bio u opticaju, ali ne vidim nesto posebno u njemu, i Sancheza koji je usao u zadnju godinu ugovora, ti bi dao 60 miliona funti ccc

Po meni čisto solidan prijelazni rok, daleko od idealnog, moglo je to puno bolje, ali sigurno nije tako katastrofalan kako neki ovdje tvrde...

Prvo, ne bih se složio da imamo lošiju ekipu nego prošle sezone, u najmanju ruku imamo jednaku a ja bih čak reako i malo bolju (po meni Morata > Coste, Bakayoko > Matića ali vrijeme će pokazat).

S Rudigerom, Drinkwaterom i Zappacostom smo dobili na širini i mislim da smo sad sasvim solidno popunjeni. Ne znam je li ovaj Zappacosta može igrat i lijevo, ali lijevi wing-back nam je sad najkritičniji, desno je mogao pokrit i Azpi a lijevo praktički nemamo zamjenu za Alonsa tako da se nadam da on može i lijevo. Na ostalim pozicijama što se tiće širine smo dobro popunjeni. I da, svi koji tvrde da su transferi kao što je Drinkwater smiješni nemaju pojima. Što bi vi htjeli, da imamo 20 super zvijezda? Na nam na kupi sjede Messi i Ronaldo?

Onaj dio koji smo loše odradili je što opet nije došao ni jedan top klasni igrač (a da nije samo zamjena onih koji odlaze) koji može podić ekipu na novi nivo. Ja sam se najviše nadao lijevom beku. Tu nam Juventus nije htio dat Sandra, a mi očito nismo imali alternativu. Donekle i razumijem klub, malo je top klasnih lijevih bekova koji su dostupni, a Alonso je sasvim solidan pa nema smisla dovodit bilo koga samo da bi se dovelo. Drugo pozicija gdje smo se mogli pojačat top igračem je desno krilo. Tu je, za razliku od lijevog beka, ipak nešto više dostupnih opcija, ali očito nam to nije bio neki prioritet jer se s nikim i nismo dovodili u pitanje.

Sve u svemu, ovakva ekipa će bit dovoljna za prem, ali ne i za lp...

Što se tiće prodaja, mnogi pljucaju po prodaji Matića. Po meni ok prodaja, fina cijena za igrača koji ulazi u 30-te i neče još dugo igrat na top razini. Problem je jedini što je prodan direktnom rivalu i to na poziciji koja im je najviše trebala...

Ipak, puno gore od Matića su meni neke prodaje (mladića) ovog ljeta. Prvo Traore, ne vjerojatno mi je da oni niti nije dobio šansu u Chelseau se pokazat. Također mi je bezvezna prodaja Akea koji je mogao dobro doć jer može pokrit više pozicija. Ja ne bih ni Colobaha prodao koji je igrao sasvim dobro ono malo šanse što je dobio. I Zoumina posudba mi nije nešto. Priče da mu treba da se vrati nakon ozljede u formu su mi malo bezvezne, a vjerujem da nije ništa lošiji od Christena i Rudigera, al ajde također je i potpisao novi ugovor pa valjda računamo na njega u budućnosti...

Sve u svemu, što god neki govorili, mi se ove sezone itekako možemo borit za titulu. Jedino United i Tottenham (koji ionako na Wembleyu nije kandidat za ništa) imaju bolju i kompetniju ekipu od nas.

U lp, pak, nemamo nikakve šanse, ali nadat se na zimu nekom top pojačanju pa da iskoristimo Contea da osvojimo i tu titulu dok je još tu...

Na kraju ispalo prolazno u odnosu na ono što sam očekivao. Naravno, nije to ni blizu onoga što bih želio, da Chelsea bude konkurent za Ligu prvaka, ali šta je tu je.

Greška što smo dali Matića Mourinhu. U prvenstvu mislim da ćemo dosta ovisiti i o Morati. Ako on ispadne flop, u kurcu smo.

U Ligi prvaka nemamo šanse. Ima barem jedno 6-7 ekipa koje su prije nas.

Slažem se da nismo ni u TOP5 favorita u Ligi prvaka. A kad se sjetim od 2004. godine do 2010. godine smo uvijek bili u TOP3 favorita, najčešće uz Barcu i još jedan klub.

U tom periodu su svi prem klubovi bili favoriti, tu negdje je bilo i ono razdoblje kad bi od 4 u polufinalu bila 3 engleza. Onda su englezi propali (pa i mi skupa s cijelom ligom) a španjolci se izdigli.

Mene od svega na kraju najvise zanima sta se koji kurac desilo sa Barkleyem, bio je na ulaznim vratima kolko sam ja skontao... sta je rec, jel on nije zelio da predje ili sta? Stvarno je glup lik ako je odbio ponudu kluba s kojim se moze borit na svim poljima. Ponudu veceg kluba, priliku za igranje u LP...

Il se picka prepala konkurencije, bolje igrat svaku tekmu nego se borit za mjesto sa boljim igracima. A kolko znam nece se ni kod Kumana naigrat... 

Ne možemo znati kako ce se pridošlice uklopiti. Taj Drinkwater ce možda biti pogodak. Ne zavisi sve od samog igrača već od kolektiva, saigraca, atmosfere i slično. Isto važi i za onog costu sto smo doveli. Kako znamo sta ce ispasti od njih.

Isto je bilo recimo sa Aspijem, došao kao anonimus realno, a pogledajte ga sada.

Svi bi mi da dovedemo zvučna pojačanja, ali možda smo i bolje napravili, vremena će pokazati.

Žao mi je samo što nismo Pedrovu poziciju ojačali, ali Bože moj.

Što se tiče LP, kada smo bili na vrhuncu, nismo je mogli osvojiti, kada smo bili krah, onda smo je uzeli. Ne dobija uvekjači tim, ne pobeđuje uvek favorit na papiru, favorit sa zvučnim imenima.

Sta smo uradili, videćemo kada se sezona završi. Možda čak i do Januara.
Opet ljudi spominju "trebali smo dovesti Van Dijka i Sancheza". Izgleda treba se crtati nekom kada kazes da nije na prodaju. Eto Soton je to jasno stavio do znanja, cak je igrac svim silama pokusao izvuci transfer u Liverpool ali mu nije dozvoljeno. Ne znam sta vise treba pojedincima da shvate. Na trznici stvari nisu crno-bijele, nije ovo igrica. Sanchezu City nudio kofere para i Arsenalu ogromnu cifru za igraca koji ce sljedece ljeto biti bez ugovora, opet nije otisao. Prema tome, prestanite vise s tom pricom.

Cancelo, ko ga jebe, isto je to govno ko i ovaj Costa sto je dosao.. Svakako je za rotacije.

Trebalo se mozda ici po Mahreza ali opet to nekima ne bi bilo po ukusu a i pitanje je da li je to superstar. Izgubili smo Costu, ali Boze moj to se moralo presjeci jer je njegovo ponasanje preslo sve granice. Mora se znati red u svlacionici i igracima staviti do znanja da se neke stvari nece tolerisati, bez obzira kako kvalitetan bio i koliko doprinosio na terenu.

Nazalost, imali smo tu situaciju da odjednom dosta tih mladih igraca zeli otici zbog minutaze. Ne mogu ih ni kriviti zbog toga, ne zele se zadovoljiti sa sporednom ulogom ovdje i to je ok. Radije ce biti standardni u Watfordu ili Bournemouthu. Dugo su bili u klubu i nasi su odlucili da ih na neki nacin nagrade tim transferima, nisu im pravili probleme.

O Oxladeu i Barkleyu rekao sam da ne treba trositi rijeci.

Opet ljudi spominju "trebali smo dovesti Van Dijka i Sancheza". Izgleda treba se crtati nekom kada kazes da nije na prodaju. Eto Soton je to jasno stavio do znanja, cak je igrac svim silama pokusao izvuci transfer u Liverpool ali mu nije dozvoljeno. Ne znam sta vise treba pojedincima da shvate. Na trznici stvari nisu crno-bijele, nije ovo igrica. Sanchezu City nudio kofere para i Arsenalu ogromnu cifru za igraca koji ce sljedece ljeto biti bez ugovora, opet nije otisao. Prema tome, prestanite vise s tom pricom.

Cancelo, ko ga jebe, isto je to govno ko i ovaj Costa sto je dosao.. Svakako je za rotacije.

Trebalo se mozda ici po Mahreza ali opet to nekima ne bi bilo po ukusu a i pitanje je da li je to superstar. Izgubili smo Costu, ali Boze moj to se moralo presjeci jer je njegovo ponasanje preslo sve granice. Mora se znati red u svlacionici i igracima staviti do znanja da se neke stvari nece tolerisati, bez obzira kako kvalitetan bio i koliko doprinosio na terenu.

Nazalost, imali smo tu situaciju da odjednom dosta tih mladih igraca zeli otici zbog minutaze. Ne mogu ih ni kriviti zbog toga, ne zele se zadovoljiti sa sporednom ulogom ovdje i to je ok. Radije ce biti standardni u Watfordu ili Bournemouthu. Dugo su bili u klubu i nasi su odlucili da ih na neki nacin nagrade tim transferima, nisu im pravili probleme.

O Oxladeu i Barkleyu rekao sam da ne treba trositi rijeci.

Apsolutno se slažem sa rečenim, njih dvojica nisu bila na prodaju i ne kužim to plakanje što ih nismo doveli, nije to baš tako kako se zamišlja. Sve ti govori kada su obojica tražili izlazni transfer i puno je para bilo ponuđeno za obojicu, tu su stvari vrlo jasne, just let it go. 

Okej smo uradili rok, ništa posebno, ali nije ni loše nešto, niti samo od prijelaznog roka zavisi kako će ostatak sezone završiti..

Da je bilo više želje,hrabrosti i znanja i ove sezone smo mogli biti iza Reala glavni favorit.

Da smo doveli igrače koje sam ja nabrojao imali bi 6 igrača koji mogu u bilo kojem klubu na svijetu igrati prvu postavu i još 3 jako dobra igrača.I naravno širinu.

To je ekipa za osvojiti ligu prvaka.

A meni je osvajanje lige prvaka bio jedan od najljepših dana u životu.

Meni je to sveto.

Koliko sam ja pročitao, glavni razlog je šta ne želi igrat na wing-backu, to mu je bila izlika i za otić iz Arsenala...

Edit: kriva tema, tija sam ovo postati u Ox-ovoj temi

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.