5. mart 2012.14 god. comment_32463 Mislio sam i ja da ce bar neko nekad od veterana stati na stranu trenera i podrzati ga. Jasno je ko´ dan kako su igrali ovu sezonu.. Nadam se da ce ih polovina napustiti klub. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32467 Lose je ovo Roman odradio .Ako je zelio otpustit' AVB trebao je na ljeto a ne ovako u trenutku kada se lomi sezona tj. kada slijede najvaznije utakmice (Napoli,borba za to 4 mjesto i utakmice Fa cupa). Da je samo izboriti 4 mjesto i na ljeto 70% igrackog kadra promjeniti. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32484 Cudi me sto nema topic o Scloariju Inace sve sto je rekao je tacno http://chelseabalkan.com/index.php/item/814-scolari-tesko-onome-ko-naslijedi-villas-boasa.html Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32486 Kako ima limitiranih ljudi (oni koji se vesele Andreovom otkazu). Sad svi koji žele Mourinha mole Bpga da dođe a šanse za to su minimalne, Andre je bio pravi čovik za Chelsea samo što glupi rus nema strpljenja ni sa jednim trenerom. Dao Bog da dođe Benitez pa da vidim dubrovčanina i takve i njihove komentare. Tek tada bi vidili da je Andre bio čovjek za budućnost kluba! Ostvarilo se ono moje što nisam tio da se ostvari- [size=6][b]CFC= Coach firing club![/b][/size] Tužan dan za Chelsea i većinu navijača ( onih pravih koji ne traže instant uspjeh). Bravo Romane, joše jedna u nizu grešaka, svaka čast, zaslužio si ogromni pljesak! Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32488 [quote name='Tinmar' timestamp='1330904891' post='32453'] Meni se zgadio Chelsea nakon ovoga. I nogomet općenito. Nemam snage više ni za što, razočaran sam igračima (pogotovo starom gardom), Romanom a najmanje Boasom. Neka mu je sretno :'( Dugo će vremena proći kad ću opet moći sretan upaliti utakmicu Chelseaja. Ne zato što ne pobjeđuju i ne igraju dobro nego zbog ovakvih stvari. Abramoviču budala si svjetska. Svi koji podržavaju ovaj otkaz ne žele dobro Chelseaju. Moglo se bar do ljeta čekati da mu se da otkaz. Ma nemam riječi, od muke ću opčet pratit Dinamo i ići na Maksimir gledat tekme, ovo me zgrozilo. fuj [/quote] Isto i kod mene brate, vec sam se umorio od Chelsea, zgadilo mi se kako klub posluje i sve to, dosta mi je vishe. Ali kad bi angazirali Rafu za trenjera, to bi prelilo kap vode, i defitivno onda dizem ruke od Chelsea i svu ljubav prema njemu. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32489 Sto se mene tice, neka mu je dao otkaz i nadam se da nece ostati samo na njemu, volio bih da otpusti najmanje 10 igraca tj. svi oni koji su se bunili u zadnje vrijeme: Lampard, Cole, Malouda.... Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32503 Upravu je ovaj Bevan. Stvarno smo sramota za Premiership. Ovo nigdje nema, jadno da jadnije ne može biti. Svaka budala, koja se nimalo ne razumije u nogomet, vidi da su igrači istrošeni, ne zainteresovani (nek jebu familiju svoju), al opet trener strada. Nemogu odustat od kluba kao što neki govore, velika je ljubav prema njemu, ali i više nego razočaran sam. Nema teorije da će se dovesti bolji trener od Boasa, svi su zauzeti i boli ih kita za Chelseaom i Romanom. A i da jesu svi kvalitetni slobodni, bgm teško će se ko pridružit, među životinje. Od glavešina do paščadi na terenu. Sad ovi koji su sretni ovim potezom, nek uživaju uz nepokretnog Drogbu, Lamparda, Maloudu, prepotentnog Sturridga itd. Uživajte i sljedeće sezone uz njih, to će najvjerovatnije i biti tako. Ja ću gledati tekme, al ni sekunde više se neću živcirati radi majmuna, također volio bih da navijači ne dolaze na tekme, nebi li kako bankrotirali, pa i u drugu ligu da nas pošalju, bar bi sve zdravo bilo. Nebi više seronja bilo u klubu... edit.. AVB u Porto-u [img]http://static.dnaindia.com/images/cache/1658424.jpg[/img] AVB u Chelseaju [img]http://images.football.co.uk/300x300/1234ce6f891a5a71aefe2cae63e6548e.jpg[/img] Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32515 [img]http://londontomk.files.wordpress.com/2009/05/drogba.gif[/img] Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32516 [quote name='millanius' timestamp='1330942361' post='32488'] Isto i kod mene brate, vec sam se umorio od Chelsea, zgadilo mi se kako klub posluje i sve to, dosta mi je vishe. Ali kad bi angazirali Rafu za trenjera, to bi prelilo kap vode,[b] i defitivno onda dizem ruke od Chelsea i svu ljubav prema njemu.[/b][/quote] [b][size=8]Nikad !!![/size][/b] Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32517 [url="http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2110222/Andre-Villas-Boas-sacked--Roman-Abramovich-blames-players.html"]http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2110222/Andre-Villas-Boas-sacked--Roman-Abramovich-blames-players.html[/url] Eto vam, kakvog smo čovjeka izgubili i zbog čega. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32528 Neka neka, da Bog da, da dugo vremena ne budemo na vrhu. Čak šta više, da se patimo, neće mi biti teško. Kako koji put čitam ove vijesti, sve teže mi pada. Toliko sam zavolio AVB-a i siguran sam da bi imali puno uspjeha s njim. Od sad sam za Chelsea ali i protiv Chelsea-ja. Ne može se to objasniti, ali tako će biti. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32541 Ljudi moji, smirite se. Ovo nije nista novo... morate to gledati na jedan, da kazemo, makro nivo. Ovakav Chelsea nije nista novo - uvek smo bili takvi. Samo sto smo u ranijim godinama otkazivali menadzere zbog toga sto su trazili vise para, sda ih otpustamo zbog rezultata (kad su pare manje vise ne bitni zbog dolaska Romana). Ovo je nasa organizaciona kultura. Ova organizaciona kultura je dovela do odlaska Tommy Docherty, Ruud Gullit, Gianluca Vialli iako nisu imali dobrih razloga da se otpuste. Da ne pricam o drugim menadzerima a cak i igracima koji su dosli da nam zabiju kitu u oko. Ako vam ovo ne lezi, pogledajte sta zelite od fudbalskog kluba, postomogu jednu stvar da vam obecam, zvanicno, i to je da se necemo nesto preterano menjati. Takvi smo uvek bili, takvi cemo ostati. Ja sam poceo da pratim Chelsea 97e, a odlucio da nastavim da ih pratim 2000e sa punim znanjem sta ce se desavati u klubu, ne vezano za trojefe, para, igraca i trenera koji imamo. Vi koji ste poceli da gledate Chelsea u zadnjih 2-3 godine, dobro pogledajte kakav klub zelite da podrzavate i onda odlucite - ili ste za, ili protiv Chelsea-a. Ja sam znao da ce ovako biti, i pomorio se s'tim vec davno. Cak i pre nego sto roman dosao. Moracete i vi. Pozdrav, i KTBFFH Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32544 A zar moramo biti takvi?? Zar ne možemo biti kao svi normalni klubovi?? Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32545 Istina je to zulu, ali mijenjanje managera ne mora uvijek značiti uspjeh. Dugoročno pogotovo ne. Ovo što se radi mentalitet je malog kluba, nažalost ali to se mora priznati. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32549 Pa kazem da se nismo nista promenili, i to stoji. tako bilo kroz cele nase istorije samo zbog drugacijih razloga nego danas. Tuzno, ali tako je. @hyn - Imas li ti pojma koliko je tesko menjati strukturu kluba, a da ne pomenem kulturu? Pa dovoljno je to tesko uraditi sa kompanijama koji posluju privatno i bez veceg uticaja ljudi sa strane (kao sto su fanovi) i medija. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32553 Ali Chelsea pod Romanovim patronatom se ipak dosta razlikuje od Chelsea prije. Da je vlasnik kluba bio spreman na odricanje i strpljenje, te da je ustrajao u svojoj podršci treneru džaba sva nastojanja Uprave da urade ono što rade već godinama - smijene ga. Njemu je presudio Roman, a sve su to zakuhali igrači, novinari, ljudi iz Uprave i navijači. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32598 tako je kako je i sasvim zasluženo velim vam ja, Chelsea je bio prevelik zalogaj za Boasa pročitajte ovo [b][size=4]"He appeared so obsessed with pleasing Abramovich and carrying out his demands that he became a workaholic, spending 12-hour days at the training ground. His black BMW 4x4 was a fixture in the car park, first to arrive and last to leave as he fretted about the future."[/size][/b] njemu je zadovoljavanje Romanovih želja postala opsesija, pa čovjek se gubio i nije spavao kod nas uvijek postoji velik pritisak na trenere od strane Romana i ako se nemožeš nositi s tim, onda nemoj ni dolazit on se nije mogao nosit s tim i zato nije ni uspio da vam dam usporedbu, meni predaje jedna profesorka, žena nije normalna, mlada je a život troši u školi, tolko voli školu da kaže da bi se najrađe preselila u nju kad bi mogla, tolko je opsjednuta svojim predmetima da nas često ne nauči dobro , a i većini ju mrzi jednostavno nije dobro biti tako opsjednut jer to ne završi dobro ta profesorka ubija volju za učenjem svima nama eto sad čitam da im je AVB svaki dan mjerio vrijeme kada su dolazili na stadion, pa kome bi to bilo ugodno, ja potpuno razumijem igrače ako nisu bili zadovoljni njime ako ste imali iskustva ko ja, znat ćete o čemu pričam zato nama treba jedan Mourinho koji se ne boji Romana, koji nije opsjednut, ali je najbolji i koji se nikom ne boji reći šta ga ide Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32600 Ni meni stvarno ne ide u glavu kako covjek ne moze sacekati 2 godine, mislim na Romana naravno. Ne razumijem sta on misli postici ovim konstantnim otpustanjima. Nikada ga necu moci shvatiti... Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32604 Što je najgore nema naznaka da će se promjenit. Nekako sam siguran da i Mourinho kad bi se vratio, ako nebi odma počeo pobjeđivati, da bi i on ponovo dobio nogu. Nikad ozbiljne ekipe od nas, al šta ćeš kako je tako je. Da se mi pitamo, bilo bi drugačije, al eto ne pitamo, pa valja nam trpit. Šteta što naš voljeni klub prolazi kroz ovo sve. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32612 http://www.chelsea-mad.co.uk/news/tmnw/wilkins_defends_chelsea_squad_732816/index.shtml Evo i Ray stao na stranu igrača...jel sad AVB pametniji i bolji i od Raya?? Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32617 aa ko je jos stao na stranu igraca ?? jer su na stranu AVBa stali Ferguson, Wenger, Scolari, predsjednik udruzenja trenera.. Scolari: "Some things are known, like the relations with the chairman, [u][b][size=5]who has the relationship with some players before the coach[/size][/b][/u].[size=6]SRAMOTA ZA JEDAN VELIKI KLUB[/size] "[u][b][size=6]Villas-Boas was a champion and he will continue to be[/size][/b][/u]. [b][u][size=6]He needed to replace at least seven or eight players, even since I was there, but he failed.[/size][/u][/b] Problem je u tome sto ko god da pokusa bilo sta da promjeni u ovom Chelseau naide na otpor igraca, zasto, zato sto ti igraci vise ne dobijaju priliku za igru kao ranije (sto je normalno i treba tako da bude jer nisu vise na istom nivou) i pocnu srati, pocnu bojkotovati i ostale stvari sto samo pokazuje veliki nivo neprofesionalnosti.. i na kraju covjek koji je mogao napraviti velike stvari ostane bez posla, a oni su i dalje u klubu.. Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32618 ljudi mislim da je dosta sa žalopojkama, nema smisla plakati Andre je dobio otkaz potpuno zasluženo i idemo dalje BTW: Wilkins i Mou zajedno = razvaljivanje svih!!!!![quote name='mata10' timestamp='1330961881' post='32617'] aa ko je jos stao na stranu igraca ?? jer su na stranu AVBa stali Ferguson, Wenger, Scolari, predsjednik udruzenja trenera.. Scolari: "Some things are known, like the relations with the chairman, [u][b][size=5]who has the relationship with some players before the coach[/size][/b][/u].[size=6]SRAMOTA ZA JEDAN VELIKI KLUB[/size] "[u][b][size=6]Villas-Boas was a champion and he will continue to be[/size][/b][/u]. [b][u][size=6]He needed to replace at least seven or eight players, even since I was there, but he failed.[/size][/u][/b] Problem je u tome sto ko god da pokusa bilo sta da promjeni u ovom Chelseau naide na otpor igraca, zasto, zato sto ti igraci vise ne dobijaju priliku za igru kao ranije (sto je normalno i treba tako da bude jer nisu vise na istom nivou) i pocnu srati, pocnu bojkotovati i ostale stvari sto samo pokazuje veliki nivo neprofesionalnosti.. i na kraju covjek koji je mogao napraviti velike stvari ostane bez posla, a oni su i dalje u klubu.. [/quote] druže, nakon što sam pročitao dns jedan članak, shvatio sam da AVB-a nisu voljeli igrači jednostavno zbog njegove osobnosti čovjek im je točno mjerio vrijeme kada su dolazili na stadion, počeli su se sprdati iz njega tako što su dolazili točno na sekundu u dogovoreno vrijeme igrače nemožeš osuđivati, jer da imaš iskustva sa tako opsjednutim ljudima, znao bi da nije nimalo ugodno biti njihov "podređeni" a nemožeš ni Romana osuđivati za ovaj potez, napravio što je morao, čitam izjave nekih starijih navijača, kažu da ovako loši nismo bili zadnjih 10-15 godina AVB je otišao, mi ostajemo Prijavi
5. mart 2012.14 god. comment_32626 Nisam ni mislio, da cu zbog ovakve vesti morati da se vracam... Andre Villas Boas je seo na najvreliju stolicu u Evropi. Taj isti predsednik kluba, Roman Abramovic, je insistirao, na njegovom dovodjenju. Sirio je pricu, da ce tim u narednih sezonu-dve, biti podmladjen i osvezen. Samo sto, Roman Abramovic nije spreman, za rekonstrukciju igrackog kadra. Ne moze da prihvati cinjenicu, da takav proces iziskuje odredjene zrtvr, u vidu barem jedne sezone, bez trofeja. Igraci su bojkotovali Andrea, ko to ne vidi, mora kod onkologa. Da sve bude gore gazda je stao na njihovu stranu... Iako mu nagle promene trenera, prethodnih godina, nista nisu donele, ipak nista nije naucio... Zao mi je voljenog tima, Kao da nema dovoljno neprijatelja u vidu sudija, FA, UEFE, Masona(), samo je jos falilo, da ga iznutra izjedaju.... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.