Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

André Villas-Boas (2011-2012, trener)

Istaknuti odgovori

http://images.teamtalk.com/11/08/402x210/Andre-VillasBoas-Chelsea_2638038.jpg

Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas ali u nogometnom svijetu poznatiji kao André Villas-Boas.

U dobi od 16 godina Boas kao navijaÄ Porta imao je sreću jer je tadašnji trener Porta bio Sir Bobby Robson.Još jedna olakšavajuća okolnost je što je Robson živio blizu Boasa u istom kvartu.

Robson je bio impresioniran znanjem engleskog kod mladog Boasa te ga je doveo u nogometni svijet .

Sa 17 godina dobiva od Uefe trenersku licencu C.

U 21. godini bio je kratko izbornik British Virgin Islands.

Potom ga je Mourinho uzeo pod svoje okrilje inaÄe isto je Robsoson zaslužan za njegov trenerski angažman.

Bio je asistent u Portu pa potom u Chelsea-u te naposljetku u Interu.

Sezona 2009/10 Boas odluÄije da će napustiti Mourinha i krenuti samostalnim putem.

Izbor je pao da prvi trenerski angažman bude Academica.

U tom trenutku Academica je bio klub koji je bio bez pobjede i na sigurnom putu ka ispadanju iz lige.

No kad je stigao Boas stvari su se promjenile.

Boas je promjenio naÄin i stil igre te je Academicu doveo u toj sezoni do 11 mjesta u prvenstvu te do polufinala kupa gdje su ispali od Porta.

Njegov utisak na Academicu je bio golem ne samo rezultatski već i igraÄki su se vidjele znaÄajne promjene.

Nakon te sezone oldazi u Porto.Odmah osvaja super kup pobjedivši Benficu.Suvereno melje protivnike kroz prvenstvo.Postaje najmlaÄ‘i trener koji je osvojio portugalsko prvenstvo.Zvijezde su mu se naklonile i u Europskoj ligi gdje su takoÄ‘er stali na najvišu stepenicu namjenjenu pobjedniku te je Boas takoÄ‘er najmlaÄ‘i trener koji je osvojio i to natjecanje.

Boas više nije nepoznanicasad su u red stale i krupne ribe gotovo pola Europe se povezuje s njegovim budućim angažmanom.

No Porto je bio vrlo jasan Boas može promjeniti sredinu ukoliko netko dostavi 15 mil eura za njegovu odštetu.

Mladi i ambiciozni Boas osjetivši da je prerastao Porto uzima stvari u svoje ruke i sam uplaćuje traženi iznos te odabire Chelsea.

Povratak na Stamford bridge...

• Odgovori 1,8 hilj.
  • Pregledi 111,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Roman mu stavija u đep 15 M eura, ovaj izvadija i odnija na Portovu kasu! :lol:

Zasigurno dobar trener, ali mislim da se još nije prilagodija na Premiership i taj stil igre. Nadam se da će veću minutažu davati mladim igraÄima.

Po mom mišljenju, dosta je faljiva sa prvih 11 te kvalitetno ispravlja greške kroz zamjene. Ono što mislim da mu je greška je da se nije riješija nekih igraÄa tipa Anelke, Kalou-a, Ferreire te da im i dalje daje priliku i raÄuna dosta na njih iako su dali svoj maksimum a mlade kvalitetne igraÄe misli slati na posudbu.

Prvo meni je izuzetno drago što imamo mladog trenera, a uz to i kvalitetnog trenera. TakoÄ‘er trener koji sad ima sve u svojim rukama, slaže ekipu kako želi, sve je kako on želi (bar do sada). Ne može za kratko vrijeme napraviti mašinu za mljevenje protivnika, ali nakon nekog vremena, siguran sam da ćemo to i biti. Drag mi je jer gaji ofanzivan fudbal, i što daje priliku mladim igraÄima, ali im daje slobodu u igri. Vidjet ćete Sturridge-a kod njega. Daniel je sam rekao da Andre voli da on dribla, da šuta, ono što najbolje zna.

Vjerujem u njega i nadam se da će što duže ostati kod nas.

i što daje priliku mladim igraÄima

Koliko god mi voljeli Andrea, nije u redu da se lazemo ovdje. U tri ligaske utakmice nije dao niti jednu jedinu minutu McEachranu koji vazi naseg najtalentiranijeg mladica. Da su to bili neki teski protivnici pa i dalo bi se presutiti, ali protiv jednog Norwicha kuci ... :(

Ali necemo nista prejudicirati, ima vremena da se ispravi. :)

• Autor

Koliko god mi voljeli Andrea, nije u redu da se lazemo ovdje. U tri ligaske utakmice nije dao niti jednu jedinu minutu McEachranu koji vazi naseg najtalentiranijeg mladica. Da su to bili neki teski protivnici pa i dalo bi se presutiti, ali protiv jednog Norwicha kuci ... :(

Ali necemo nista prejudicirati, ima vremena da se ispravi. :)

Možda je ocijenio da se mladi Josh ne bi mogao nosit sa tim pritiskom koji je bio trenutno.Ruku na srce Josh nije još igraÄ koji donosi preokret i radi razliku.Možda bi potonuo tj uklopio se u sivilo momÄadi.Velika je razlika u-18 nogmet i reprezentacija svojih vršnjaka nego seniorski nogomet.

Sve to stoji, ali nije imao sta izgubiti. Mislim da Josh ne bi mogao odigrati losije od Lamparda ili Mikela, pogotovo u drugoj tekmi. Cak i kad smo bili u prednosti nije dobio minute.

Kazem opet, necemo zuriti sa zakljuÄcima jer mu treba dati vremena da bi mogli ocjeniti njegov rad. Ja sam samo rekao da se stanje dosad nije nimalo promijenilo u odnosu na prosle sezonu sto se tice mladih igraca.

bilo mi je drago kad je dosao jer sam mislio da ce se rijesiti pojedinih starijih igraca koji i ne mogu mnogo vise uraditi od nasih mladjih igraca,.. mislio sam da ce napraviti jaci tim tokom prelaznog roka ali et nije... nije doveo ono sto nam je godinama najvise nedostajalo na sredini terena, jednog kreativca..

ocito je da je Lampard na izlasku karijere i da on vise ne moze nositi ekipu, i ako se bude na njega oslanjao ne znam sta ce biti od nas, vec prosle sezone se vidjelo da on nije vise ni blizu kao prije 2, 3 godine...

Ono sto je do sada tim pokazao u ligi je jedan siromasan i spor fudbal, gotovo isto kao i prosle sezone kod Ancelottija, i upravu je Torres kada kaze da imamo sporu vezu.. Lampard, Malouda i Anelka kad prime loptu mozes se naspavati cekajuci da oni nesto urade s njom...

Ocekivao sam par mladih brzih i kreativnih igraca da cemo dovesti kao sto to radi Man Utd i Barcelona ali nista od toga, cak smo i Lukakua bezveze doveli jer sumnjam da ce se moci nametnuti u prvi tim... Abramovich hoce ligu prvaka a vec godinama drzi iste igrace u timu koji mu je ne mogu osvojiti...

AVB je dobio sansu da bude trener i bez sumnje ce ucinit sve sto je u njegovoj moci da nesto osvoji, ali ne treba vise smjenjivati trenere nego igrace... ako smo ih do sada promijenili mnogo a tim gotovo ostao isti i ni niko nije uspio donijeti taj famozni pehar Lige Prvaka, meni je logicnije da nije samo do trenera... i Ancelotti da je imao bolje igrace mozda bi osvojio neki torofej...

Zadnja utakmica..

Prva postava u redu 5/5 (Anelku u prvoj da Torres vidi da neće igrat ako uskoro ne zabije i hrabro Sturridge od prve)

Zamjene:

Malouda za Sturridgea 4/5 (Solidna zamjena ali bilo je i boljih rješenja kao npr. već tada Torresa staviti u igru)

Torres za Matu 2/5 (Bilo bi idealno kada bi njih 2 skupa igrali, bez Mate je Torresu teže)

Romeu za Anelku 3/5 (Ovom zamjenom smo dobili više snage u defanzivi a manje u ofanzivi što je možda i rezultiralo golom i grÄevitim branjenjem u zadnjim minutama, takoÄ‘er, McEachran bi bio 100 puta bolji izbor)

Overall 3.5/5 samo zbog solidne prve postave

Bayer - Hrabro bez Terryja da se vidi da možemo i bez njega. Malouda u sredini? ZAŠTO? Baš fino posloži napad, naš najjaÄi mogući i onda Maloudu u sredinu... ali ok, to je eksperiment koji se vjerojatno neće Äesto ponavljati. Mikel i Meireles ok. Zamjene ok. ÄŒech kapetan super. Napad odliÄan.

Overall 4/5 zbog Maloude.

• Autor

Sve to stoji, ali nije imao sta izgubiti. Mislim da Josh ne bi mogao odigrati losije od Lamparda ili Mikela, pogotovo u drugoj tekmi. Cak i kad smo bili u prednosti nije dobio minute.

Kazem opet, necemo zuriti sa zakljuÄcima jer mu treba dati vremena da bi mogli ocjeniti njegov rad. Ja sam samo rekao da se stanje dosad nije nimalo promijenilo u odnosu na prosle sezonu sto se tice mladih igraca.

Sturridge je ispred Kaloua kako se nije promjenilo nemoj priÄat napamet.Osim toga njegov rad se treba ocijenit na kraju sezone a ne nakon 3 odigrana kola.Duga je sezona ima preko 50 utakmica za odigrat u sezoni.

Sturridge je ispred Kaloua kako se nije promjenilo nemoj priÄat napamet.Osim toga njegov rad se treba ocijenit na kraju sezone a ne nakon 3 odigrana kola.Duga je sezona ima preko 50 utakmica za odigrat u sezoni.

Jebem mu misa Lampsy, jes ti procito moj post il nisi ? ^_^

Sturridge bi igrao i kod Carla, u to sam siguran. Jedini lijevi bek u ekipi pored Colea jest Bertrand, a on uopce nije registrovan za LP. I sta sad, povrijedi se ne daj Boze Ash morat ce Ferreira na njegovo mjesto !? :rolleyes:

To govorim, glupo je sada pricati kako Andre daje sansu mladicima iz akademije kada to barem zasad nije na mjestu. Ja ne kazem da mozda jednog dana se ovo nece promijeniti, ali na osnovu dosadasnjeg zakljucak je da kostur ekipe ostaje.

Jebem mu misa Lampsy, jes ti procito moj post il nisi ? ^_^

Sturridge bi igrao i kod Carla, u to sam siguran. Jedini lijevi bek u ekipi pored Colea jest Bertrand, a on uopce nije registrovan za LP. I sta sad, povrijedi se ne daj Boze Ash morat ce Ferreira na njegovo mjesto !? :rolleyes:

To govorim, glupo je sada pricati kako Andre daje sansu mladicima iz akademije kada to barem zasad nije na mjestu. Ja ne kazem da mozda jednog dana se ovo nece promijeniti, ali na osnovu dosadasnjeg zakljucak je da kostur ekipe ostaje.

van Aanholt?

Nemojte suditi Äovjeku koju tu par utakmica, to nije fer. Da se tako gledao Ferguson već bi 1988. godine napustio klub. Mada moram i ja reći da me malo zaÄudilo to da Meireles igra zadnjeg veznog a doveden kao playmaker mislim wtf? Onda Lukaku koji ni u alternativnom svemiru ne može igrati na krilu, igraÄ koji je najÄistiji špic kojeg sam vidio na krilu, wtf? Ali vidjet ćemo polako, tek ću ga na kraju sezone ocjeniti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.