Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Reprezentacije, lige i klubovi u regiji

Istaknuti odgovori

Sarajevo je veštački klub koliko vidim, kamo sreće da u Srbiji imamo neki veštački klub, VINCENTE KUPI RADNIČKI NIŠ!

• Odgovori 5 hilj.
  • Pregledi 235,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• "Ja kažem da sam bolji trener od Capella. Onda me pitaju: 'Kako to?'. Pa, da su Capello ili Mourinho rođeni u Travniku, došli bi do Turbeta (mjesto pored Travnika, op.a). Neka oni odu iz Travnika do v

• Ne mogu ovih provokacija, napustam forum

• Ljudi moram sa vama da podijelim ovo. Naime, upravo sam se vratio sa utakmice Buducnost Jedinstvo(Bijelo Polje), otisao sam da gledam klub iz mog rodnog grada iako zivim u Podgorici od svoje drug

Objavljene slike

Radio bih i ja sa malezijskim milionima dobro. Uf kako bih ja dobro radio, još kad ostali nemaju za kifle :D

Nikakav uspjeh osvajanje BiH lige u zadnjem kolu nije. Prodaju se muda pod bubrege ovdje. Zna se dobro koji su klubovi iznad zakona u BiH i zapitajte se kako je moguće da bilo ko 'kupi' jedan klub u državi pod čijim zakonima to nije regulisano. Sve je to daleko od ozbiljnog poslovanja. 

Što se skraćenja lige tiče, vidjet ćemo šta će to donijeti. Gledajući ovako trebalo bi biti dobar potez.

Inače malezijac je došao sam u Sarajevo i tražio, molio, kumio da kupi jedan klub i to u kako vi kažete ovoj nikakvoj zemlji. Kolko ti ustvari nemaš pojma, o našem fudbalu.

Ovo o zakonima, i Tuzla je haman privatizovana, šta je sa Širokim??  Zatim ako želiš reći da je Sarajevo iznad zakona, onda je sasvim sigurno i Željo, pa gdje im je sponzor, vlasnik?? Nemaju sposobnu upravu. Uprava FK Sarajevo je najsposobnija uprava pa rekao bih uopšteno u Bosni, ne samo u fudbalu.  Od kluba koji je bio pred gašenjem, milionski dugovi, oni su napravili što su napravili i sad dođe neki uhljup i pljuje po njima.

Pokrij se jednostavno ću reći. Ali naravno da nećeš, ko će onda pljuvati.

Ja se divim tim ljudima, koji su pokazali kako i u našoj prelijepoj državi, koji mnogi žele da sruše može se stvarati nešto lijepo..  

Što se tiče igračkog kadra, koji je eto kako kažeš daleko najjači, što nije baš tako.  Mnogi ti igrači su tu više od 2 ili 3 godine, došao je Benko kao extra klasa za našu ligu, koji ima prejaku platu, ostali i ne baš. Plate ništa veće nemaju igrači Sarajeva, nego Širokog, Zrinjskog i sl.  Ali kako priznati da ima u Bosni jedan tako mlad a odličan trener, koji je sjajno posložio ekipu i bez poraza (za vrijeme njegovog mandata, u dva navrata) osvojio prvo kup, pa ligu. Ne, nećemo mi hvaliti tog trenera, pljuvat ćemo ga i reći kako Sarajevo ima dalko najjaču ekipu i kako bi sami igrači to mogli osvojit.. Joj što niste ništa, ma daj, iznerviram se samo zbog nikoga..

FK Sarajevo, samo naprijed gazi i živio i Tan i Kusturica i Selimović i Azmir u Slobodi i svi oni koji žele dobro Bosni i Hercegovini te njenom fudbalu. Samo naprijed!

Upravu su how yes no i spaha. Ne treba da se bavite stvarima o kojima ne znate.
Malezijac nije vlasnik kluba nego dominantan nosilac prava upravljanja i rukovođenja kluba te kao takav ima dominantno pravo postavljanja upravnog i nadzornog odbora.
Ne postoje nikakve neregularnosti jer sve je u skladu sa zakonom o udruženjima.
Dakle nije vlasnik jer zakon ne odobrava vlasništvo u korporativnom smislu.

Ne vidim kakve veze ima na koji je način došao. Sigurno niko nije na silu izvukao pare iz njegovog džepa. 4 miliona već dosad njegovih kaže reLo, ja nisam računao, ali znam dobro koliko se vrte budžeti ostalih klubova. Tako da nemoj mi šuplju prosipati o nekoj genijalnosti trenera. Sjedio sam ja nekoliko puta nedaleko od tog Uščuplića kad je vodio mlađe kategorije Sarajeva, dobro znam o kakvom se kapacitetu radi. Već sad imaš u toj istoj ligi barem 3-4 bolja stručnjaka. Mogao bih koju i za Abdulaha Ibrakovića reći, ali neću ovdje jer nije mjesto. Siguran sam da znam bolje neke stvari u našim ligama nego vi svi skupa.

Malo si promašio loptu sa poređenjima. Ali moram reći da ti je najveća provala 'Sarajevo ima najsposobniju Upravu u BiH'. Malo se informiši o nekim stvarima prije nego što takvo šta izjaviš. Nemam namjeru objašnjavati koliko je to smiješno.

Prvo trebaš napraviti paralelu sa Širokim koji je godinama najuspješniji bh. klub sa najboljim poslovanjem. Bez malezijskih miliona, sumnjivih pokrivanja još sumnjivije nastalih dugova, bez opraštanja od Porezne i raznoraznih poslova u mutnom. Sponzorsko ulaganje i ulaganje vlasnika je velika razlika, pogotovo u banani državi. Ali ne, to su Dino Selimović i kompanija nasrali para da pokriju dugove. Oni su sposobni. Ajde molim te, mani me ribarskih priča. 

Naravno kad sam rekao da su klubovi iznad zakona, mislio sam i na Želju. A što se Slobode tiče, dođe Amerikanac, izvali lovu, podmiri dugove, pokupova ulazak u Premijer Ligu i šta dalje? To je tebi dobro bh. fudbala? Predlažem da samo gledaš utakmice, jer o biznisu dvije čiste nemaš s takvim postovima. Koliko je miliona i miliona neplaćenog poreza oprošteno tim klubovima? Sve su to novci moji i tvoji, i od svakog drugog poreskog obveznika. Oni to ne trebaju plaćati, a ti i ja trebamo. 

Pogledaj malo kako se posluje u Dinamu. Nisu oni preko noći, nije Zdravko Mamić preko noći ulupao par svojih miliona i pokupao sve. 

Što se uhljupa tiče, ne želim se spuštati na taj nivo.

Adise

to ti je kao da kažeš Roman Abramovič nije vlasnik Chelseaja, nego kompanija čiji je on većinski vlasnik. Nije šija nego vrat.

edit: Samo da se razumijemo, pišem ovo jer sam primijetio veličanja nekih ljudi i nekih postignuća koje veze s mozgom nema, ne zato jer imam nešto protiv Sarajeva, Želje ili Slobode. Meni je čak Sloboda jako drag klub i još draži ljudi iz tog grada, poznajem ih puno. A za Sarajevo i sve ostale se navija u evropskim takmičenjima, bez obzira što nas karinđaju redovno.

Sarajevo, Rijeka i Čukarički su na dobrom putu prema redovnom igranju u EL. Rijeka već jeste igrala, od Čuke se očekuje da u naredne 3 godine uzme srpsku ligu, naravno ako joj se dozvoli. Nikad nisam pratio Sarajevo ali očekujem da će u naredne 3 godine zaigrati u Evropi i dominirati u domaćem prvenstvu, iako su sad nekako jedva osvojili jer bh ligu moraš dominantnije osvojiti čim si malo bogatiji od ostalihž

Uglavnom, Sarajevo od sada može samo napredovati, to važi za Čukarički i Rijeku.

U ovom trenutku ne bih nimalo volio regionalnu ligu, jer onda Partizan ne bi vidio evropu, jedino ovako možemo preko ove naše jadne srpske lige

Joj kako me nervira ovo mjenjanje teza već nakon dva posta, znači odmah ide komentar "al naravno bošnjo nebi bio bošnjo kad nebi pljuvao kada se nešto dobro događa" i ostala sranja o ljubavi prema državi, pa jbt zadrži se na argumentima koji imaju veze sa fudbalom nemoj odmah trčati u potpuno drugi smjer. Liga nam je komplet pušiona, klubovi su nam pušiona, Sarajevo osvojilo titulu u zadnjem kolu i to nakon ulaganja koja su astonomska za naše prostore i kao sad treba svi da budu oduševljeni klubom i projektom, titula domaće lige i u Bosni i Srbiji ne znači ništa jer ta titula nema pokriće u uspjehu u Europi i klubovi u 99% slučajeva budu našamarani, jedino Dinamo i Maribor imaju rezultate. Kad to isto Sarajevo napravi nešto što je van trenutnog okvira bh. klupskog fudbala onda ćemo svršavati kolektivno a do tada Sportklub i pravi fudbal. Zašto uljepšavati nešto kada nema razloga za to, nema se šta vidijeti u komplet ligi, utakmica lige između Sarajeva i Željezničara je samo jedan od pokazatelja koliko je stanje zapravo loše.

Kad to isto Sarajevo napravi nešto što je van trenutnog okvira bh. klupskog fudbala onda ćemo svršavati kolektivno a do tada Sportklub i pravi fudbal. Zašto uljepšavati nešto kada nema razloga za to, nema se šta vidijeti u komplet ligi, utakmica lige između Sarajeva i Željezničara je samo jedan od pokazatelja koliko je stanje zapravo loše.

Kad to Sarajevo nije pravilo dobre rezultate u europi, pa s nikakvom ekipom su izbacili Atromitosa prosle godine koji je bio 4 u Grckoj ligi, prije nekoliko sezona Levski, pa Orebro. Trenutno ekipa Sarajeva moze samo napredovati jer imaju mlade igrace poput Cimirota, Radovca, Duljevica, uz Velkovskog, Stojceva i jos par pojacanja moze se napraviti dobar rezultat, ne mora to biti ove godine ali u narednim sigurno da.

Sto se Slobode tice, pa ista situacija kao sa Sarajevom covjek ulozio novac, dao ogroman ugovor Ciri, nakon toga doveli Musemica i zasad ide jako dobro. 

Sarajevo je najbolji bosanskohercegovacki klub. Nadam se da ce skracenjem lige ispasti Slavija, ubjedljivo imaju najlosiji teren.

Zemo bil moglo Sarajevo prismrdit  Partizanu ?

Razbili bi Partizan, dobili smo vas na pripremama.

Ma pripreme se ne racunaju, na pripremama je nama pola tima mislima jos na moru, a pola tima gleda sta ce radit posle meca. Videcemo vas protiv ovih debilnih ekipa u drugom kolu, pa u trecem da udarite na nas, pa da vidimo ko ce koga razbit :D 

Ojjj Boze, razbili bi Partizan OOOOJJJJJ Eto, bukvalno nema sanse da sarajevo prodje, preteske vec moguce protivnike ima osim 2 kao helsinki i jos jedan zaboravio sam. Ovo sta god ostalo dobiju, od Malmo, BATE, sto posto ispadaju. I da nekim cudom prodju u drugo pretkolo ispast ce od celtica i slicnih.

Ma pripreme se ne racunaju, na pripremama je nama pola tima mislima jos na moru, a pola tima gleda sta ce radit posle meca. Videcemo vas protiv ovih debilnih ekipa u drugom kolu, pa u trecem da udarite na nas, pa da vidimo ko ce koga razbit :D

Vazi druze, Partizan je poceo igrati dobro dolaskom novog trenera, nemogu da se sjetim kako se zove ali znam da je treniro Vojvodinu dugo vremena.

Sta je sa srpskog Pirla, Babovica?

U Babovica ni majka ne vjeruje.

Kljucni igraci Partizana odlaze ove sezone: Drincic, Zivkovic, Volkov

Samo Volkov od pomenutog trojca ide, Drinca i Zivkovic ostaju 80 posto :)

U Babovica ni majka ne vjeruje.

Samo Volkov od pomenutog trojca ide, Drinca i Zivkovic ostaju 80 posto :)

Dosao je Marko Jevtovic, a pominje se Krasic, Drincic sigurno ide 

Sasa Ilic ostaje jos jednu sezonu, produzio ugovor na godinu dana

Jel ide Sasa Ilic u penziju, ima on godina.

Jok, moze Sasa ove domace lige igrat i do 45, i dalje je je Partizan dva puta jaci kad je on na terenu.

Ojjj Boze, razbili bi Partizan OOOOJJJJJ Eto, bukvalno nema sanse da sarajevo prodje, preteske vec moguce protivnike ima osim 2 kao helsinki i jos jedan zaboravio sam. Ovo sta god ostalo dobiju, od Malmo, BATE, sto posto ispadaju. I da nekim cudom prodju u drugo pretkolo ispast ce od celtica i slicnih.

A igraju i prvo kolo kvalifikacija ???

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.