Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Predsezona

Istaknuti odgovori

Dobar performans, mnogo igraca dobilo sansu, imalo se sta vidjeti. Dobar presing i dosta oduzetih lopti u napadackoj trecini i odmah kreirenje sansi. Abraham promasio nemoguce, ali je i zabio kasnije (mislio sam da ce mu i tad pobjeci lopta). Jos Kante, Rudiger, RLC, Willian i Odoi i to je to.

Barca bez Messija, Suareza i Coutinha klasa ispod ovog sto mi trenutno imamo. Jest da je njima pocetak priprema, a nama kraj priprema, ali i da je obrnuto bilo bi ovako. Ako se sretnemo u knock-out fazi Lige Prvaka, znamo kako ce to izgledati.

• Odgovori 1,9 hilj.
  • Pregledi 118,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Kakve su sve prevare i amateri vodili na pripreme, da ovako odstrane Chalobaha je sramotno i bezobrazno. Na stranu jel ga neko voli ili ne, ipak je dijete kluba i uvijek je sluzio ekipi bez pogovora.

• Razlozi su višestruki: 1. Kako će procijeniti na koje igrače može / želi računati ako ih ne vidi na terenu na utakmicama. Sami treninzi nisu mjerilo, o Mudryku na treninzima saigrači govore sve n

• Možda Odoi zablista, sad će godišnjica kako je dominirao protiv Arsenala. Prema jednoj legendi tad je zadnji put predriblao igrača.

Objavljene slike

Jeste li primjetili presing sto igramo? Ovakvo nesto nisam vidio u Chelseau jos. Sarri i njegov fudbal je daleko od presinga, vise je na posjed lopte, a kod Lamparda je to nesto sasvim drugo. Svidja mi se izuzetno, dakle znamo se i braniti a i napadati po potrebi.

Mislim da bu ova sezona mogla biti zanimljiva po mnogo cemu.
Je li iko primjetio kako nema Hazarda ne osjeća se ni neki pritisak u ekipi?

Kao da skroz neki treći Chelsea gledam. Baš mi je drago.

Sad bi trebali gledati fudbal koji se više igra timski nego da je igra prilagođena jednom igraču.

Na Chelsea TV onaj jedan spomenuo upravo ta sinhronizovanost izmedju igrača, njihova kretnja, je vjerovatno najjače oružje Lampsa.
Bila je podređena jednom igraču zato što su ostali nesposobni da išta naprave.Nadati se da su ovi mladi dobri koliko ih hvale to nam je najveće oružje.

Steta sto bas prvo kolo igramo sa Unitedom i to na Old Trafordu. Iako je to pravi test strah me da mladi igraci ne podlegnu pritisku kada izadju na teren. Al ko zna, mozda ce upravo ta utakmica biti i pravi pokazatelj onoga sta mozemo ocekivati u ovoj sezoni.

Sto se tice predsezone najvise mi se svidja sto Lampard insistira na fizickoj spremi, ocito je da zeli igrati presing a za to je potrebno mnogo trke. Takodjer cesto pokusava i mijenja formacije sto mi je isto tako drago, konacno da nam je trener neko ko nije picka i ko ce uraditi radikalne promjene taktike i formacije kada je rezultat u pitanju. 

Po svemu sudeci vidimo da ce forsirati i mlade igrace, to mi je nekako najdraze od svega. Uz dobru i hrabru igru sa ovim mladim momcima, iskreno rezultat bih i zanemario iako mislim da mozemo i hocemo izboriti top 4. Samo da ne bude povreda i da se ovi povredjeni sto prije oporave.

Jedva cekam da pocne sezone, adrenalin je vec sad prisutan a ocekivanja velika.

Vrijeme je sad u naredne 3 utakmice da se polako kristarilizira sastav, da odredjeni igraci dobiju po 60-75, pa mozda u zadnjoj prijateljskoj neki i 90 minuta radi fizicke spreme. Treba vidjeti koga se moze jos prodati i posuditi, jer nam je tim prilicno sirok s tim da se racuna vremenom i na povratak povrijedjenih igraca.

Uglavnom, ulazimo polako u zavrsni dio predsezone a prva utakmica se blizi.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Neka bude sirok, zadnjih par godina je bio prekratak.

Sirok i konkurentan da, ali ne presirok. Imamo na odredenim pozicijama previse igraca i to je cinjenica. Drinkwater i bakayoko prvi
Bolje Bakajoko. Ipak je od vece koristi.
Koliko vidim Jorginjo ce igrati malo blize golu da bi koliko toliko dobili taj key pass blize golu. Falice kreacije i to je sem napada glavna boljka.Morace tu RLC i Wilian da dobiju malo vecu slobodu u igri. Nema vise Azara pa ce morati da daju sve od sebe.
Kante ce se vratiti na svoju prirodnu poziciju i sa tim jakim odbrambenim blokom ispred zadnje linije bi trebali da budu jaci deo nase igre. Verujem da cemo iz tog presinga i cesto traziti sansu. Taj aspekat igre je Lamps dobro uocio. Dosta te fydbalskke filozofije je upio dok je bio clan onog legendarnog Chelsija.
Ja smatram da je Tammy nekako najborbeniji i najvise je pokazao u ovoj predsezoni, ocekujem da s njim starta i ocekujem da bude tokom cijele sezone nas prvi napadac.

Nadam se da ce zabijati puno golova, da ne trazimo ponovno napadaca.

Giroud nije za ovaj stil gdje se puno trci, nije za brz fudbal kojeg Lamps preferira, a isto tako imam neki filing da Lamps Michya bas i ne simpatise. Mozda se varam, ali imam takav osjecaj.

Sve je to ok, ali meni je problem vezni red, narocito pozicija desetke. Koga tu stavit, Ross i Mason poludili, ne zna se koji je bolji, a vraca nam se kasnije i Ruben, kako to uklopiti sve. Pri tome Kante je zagarantovan starter, a imamo jos Kovu i Jorginha koji igraju odlicno.

Ima da glava boli Lampsa, ne znam koliko ce njemu biti tesko, ali ja nemam pojma kako bih postavio stvari na terenu.

Sta vi mislite?

Ja smatram da je Tammy nekako najborbeniji i najvise je pokazao u ovoj predsezoni, ocekujem da s njim starta i ocekujem da bude tokom cijele sezone nas prvi napadac.

Nadam se da ce zabijati puno golova, da ne trazimo ponovno napadaca.

Giroud nije za ovaj stil gdje se puno trci, nije za brz fudbal kojeg Lamps preferira, a isto tako imam neki filing da Lamps Michya bas i ne simpatise. Mozda se varam, ali imam takav osjecaj.

Sve je to ok, ali meni je problem vezni red, narocito pozicija desetke. Koga tu stavit, Ross i Mason poludili, ne zna se koji je bolji, a vraca nam se kasnije i Ruben, kako to uklopiti sve. Pri tome Kante je zagarantovan starter, a imamo jos Kovu i Jorginha koji igraju odlicno.

Ima da glava boli Lampsa, ne znam koliko ce njemu biti tesko, ali ja nemam pojma kako bih postavio stvari na terenu.

Sta vi mislite?

U veznom redu ima slatke brige. Sto se tice obrane tu ima problema zescih, od bekova jedino emerson valja. Stoperi vrlo upitni. Napad naravno veliki upitnik, tu treba odabrati najmanje lose. Krilni napadaci isto tu ima dosta pitanja, pitanje je kako ce se pulisic prilagodit a i kakav ce CHO biti. Za williana i pedra znamo sve, oni ce odigrati svoje standardno, polose iliti ga solidno. Ne vidim tko bi mogao dati 10 golova od njih svih u ligi
Mislim da ce protiv Uniteda istrcati sljedecih 11:

Kepa-Azpi,Luiz,Christensen,Emerson-Kovacic,Jorginho-Pulisic,Mount,Pedro-Tammy

Kada se svi oporave vjerujem da ce biti dosta rotacije sto zbog forme sto zbog svezine.

Kako god radujem se pocetku sezone i s nestrpljenjem cekam da pocne.

Ako Mount ne počne prvu protiv Uniteda, ne znam sto ga je Lamps uopste forsirao na ovim pripremama.

Momak je odlican do sad, sigurno najbolji od svih mladica do sad koji su do sada imali prilike nastupati na pripremama. Doduše prije mladici nisu imali srecu da ih neko poput Lamparda vodi.

Imali smo i ranije igrače iz akademije koji su bili dobri na pripremama pa ih kasnije nigdje.

Ima li negdje pregled te utakmice, nisam gledao ni jednu.

imali smo ali smo ih odmah slali na posudbu. ja se ne sjecam igraca tog koji je odradio dobro sve utakmice na pripremama i da je dobio sansu da igra za prvi tim.

U sredini jeste guzva ali mislim da ce ove sezone biti dosta prilike za sviju, najvise iz razloga jer Lampard namece takav ritam pun presinga i trke da ce nam doprinos cijelog tima biti vazan. Morat ce se rotirati, mijenjati da bi odrzali svjezinu. Insistira se zasad mnogo vise na igri bez lopte. Igra je direktnija.

Vidjet cemo protiv Salzburga, bit ce to kvalitetan test sigurno. A onda jos Gladbach generalna proba i jedva cekam prvo kolo.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sezona je duga, uticat ce i povrede i kartoni, te sama rotacija na minutazu, ali svejedno bit ce problem zadovoljiti sve.

Ruben je nas najjaci veznjak i kada se oporavi on je siguran, ali onda za jednog od Mounta i Barkleya nema mjesta i eto problema. Mada uvjek bih dao prednost Masonu, valjda sto je nas.

Ja sam zadovoljan veznim redom, stoperima, te Odoiem na krilu, ostalo je upitno, nadam se da ce ovaj novi stil odgovarati, te da ce se neko dodatno pokazati kao dobro rjesenje.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.